Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Motosiklete lpg takmak

REKLAM ALANI
    search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    yamyamaha arkadaşım
    LPG montajından sonra takılan mikser sayesinde daralan boğazdan hava geçişi kısıtlandığı için benzinde yüksek devirlere ulaşılamıyor. Şöyle bir çözüm buldum ama uygulamakta kararsızım. Mikserden sonra karbüratör ile arada 1cm lik boşluk var. Bu 1 cm boşluktan hava filtresinden çekilen bir farklı bir hortum ile hava takviyesi yapsam nasıl olur. Araya plastik vana koyarak lpg de kapatılmak sureti ile yapılan bir çalışma verimli olurmu. Aklıma şimdilik bu geldi. Yapan firma ile görüştüm. 4 farklı çapta mikser denendiğini fakat en verimli üzerine takılan olduğunu söylediler.
    Yada vana yerine benzin gaz dümesinin benzin tarafına aldığında çalışacak bir çek valf mi taksam. Gerçi çek valfin iç çapıda çok büyük değil.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    havanın yetişmediği yerde ek boru olayı olmaz, neden dersen mikserin her iki tarafındaki hava miktarı ve hızı kesinlikle eşittir. venturunin espirisi o daralan boğazdan hızlanan havanın çekim gücü.
    bence yet,şemiyen havalarında soğması ile birlikte lpgden kaynaklı olabilir durumu iyi tespit ekmek gerekir. daralan mikserden dogacak sonuç yavaş hızlanması olurdu.

Motosikleti
    Alıntı yamyamaha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    havanın yetişmediği yerde ek boru olayı olmaz, neden dersen mikserin her iki tarafındaki hava miktarı ve hızı kesinlikle eşittir. venturunin espirisi o daralan boğazdan hızlanan havanın çekim gücü.
    bence yet,şemiyen havalarında soğması ile birlikte lpgden kaynaklı olabilir durumu iyi tespit ekmek gerekir. daralan mikserden dogacak sonuç yavaş hızlanması olurdu.
    Yanlış anladın beni. Bendeki durum benzine aldığımda oluyor. Lpg de sorun yok. Bugün araştırayım dedim taktırdığım yeri aradım. Onlarda mikserin boğazı daraltmasından kaynaklı olduğunu, hava girişinin azaldığını ve durumun normal olduğunu söylediler. Benzinde performansını eskisi gibi alamazsın, almak istiyorsan mikseri çıkartman gerekir dediler. 100 km ye çıkıyor normal konumda. Sonrasında hava yetmediğinden boğuluyor. Yukarıda yazdığımı onlara açıkladım ek hortum uzun ve çapı dar olacağından boğazdan gelen havayı karşılamaz. Emiş yetersiz kalır, fakat belirttiğin vananın havası direkt dışarıdan alınırsa hortumsuz olaral olabilir, denemek lazım dediler. Hava filtresi boğazını ayırdım motordan öyle çalıştırdım deli gibi gidiyor. Ozaman sorun kalmıyor.

Motosikleti
    şimdi anladım.

Motosikleti
    şimdi anladım.
    Eeee hani fikir.

bence gereksiz ama çok ekstra özellikleri olabilir
    ecuda yada elektooronik atesleme de hafif bi ayar yaparsan benzinle karısık lp yi verdiğin taktirde yanma daha kuvvetli olucağı kanatindeim hatta egzosla dislelieri değistirirsen 4 bg ekstra alibilirsen minumum ama bi makine mühendisine sor
    tabi yapıcağın masrafıda düsünürsen bence motoru deistirip cb 125 alman daha güzel olur :D

Motosikleti
    Serhat58 nicli arkadaşım.
    Benzinle aynı anda lpg karıştırılamaz. Kaldıki benzin lpg den daha yanıcıdır. Ha şöyle deseydin a menna. Benzin ile nitrojeni aynı anda.... Egzost zaten performans. Dişlilerde gerekli ayarlamalar yapıldı. Amaç hp arttırmak değil. Konuyu iyi okumamışsın ki, buda sonunda yazdığın motoru değiştirip cb 125 i tavsiye etmenden belli. İlahi güldüm gece gece

Motosikleti
    aman aman cb 125 deme yanlışlıklada olsa cb 125 deme. hele hele yanlışlıklada olsa alma en azından ben tavsiye etmem. bizim gurupta biri var gurupla hiç bir yere gelemiyor garibim. bir başka arkadaşımda daha vardı satmak için türlü taklalar attı.

Motosikleti
    Konuyu gün yüzüne çıkartalım. Bahar geldi havalar iyileşti. LPG tadından yenmez hale geldi

Motosikleti
    Ybr 125(satıldı) yamaha xmax ABS
    kymco 500e lpgy yaptıran varmı
    yamyamaha bunu beğendi.

rogget - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 esd,ybr250,dragstar650,kanuni tiger 250
    bende bodrumda gs500 de gördüm topcase in içinde lpg vardı ama pek güvenli değil gibi geldi hele bu videoyu izledikten sonra https://www.facebook.com/photo.php?v=10152478877565348&set=vb.120090920347& type=2&permPage=1

cakirgozlu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr
    ben yptim halen devam ybr ile
    yamyamaha bunu beğendi.

Motosikleti
    Regülatörü nereye ve hangi konumda montajladın dostum. Dikeymi yataymı duruyor. Karbüratöre gaz girişini nasıl verdin. Mikser mi kullandın. Paylaşalım çalışmalarımızı. Mesela ben yatay konumdan yani koltuk altından dikey konuma akü boşluğuna alarak içerisinden egzoz gazının bir kısmını geçiriyorum. Mikser kullandım benzinde kullanım sıkıntı çıkarttı. Sonra farklı bir aparat yaparak gazı karbüratör ile hava filtresi arasındaki manifolttan verdim. Bogaz daralmadığı için emişte azalmadı. Sende nasıl çalışmalar var.
    yamyamaha bunu beğendi.

Motosikleti
    güzel duruyor Allah kazasız kullanmayı nasip etsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı cakirgozlu35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.hizliresim.com/nA6lLl.jpg ben yptim halen devam ybr ile
    Tüketim nasıl ve son hizda nasıl bir düşüş yasadiniZ

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------

Alıntı cakirgozlu35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.hizliresim.com/nA6lLl.jpg ben yptim halen devam ybr ile
    aman aman cb 125 deme yanlışlıklada olsa cb 125 deme. hele hele yanlışlıklada olsa alma en azından ben tavsiye etmem. bizim gurupta biri var gurupla hiç bir yere gelemiyor garibim. bir başka arkadaşımda daha vardı satmak için türlü taklalar attı.
    Bi mesajinizi gordum bu 100 luk cuba lpg takılırsa tüketim ve güçte düşüş % kaç olur acaba ?

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)