Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Almayı düşündüğüm yeni kaskım

REKLAM ALANI

Alıntı serdar37100 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    75 euro üzeri alış verişlerinizde gümrük bedeli odersiniz bu bedel sanırım yuzde 20 kadar artı kargo bedeli özel kargo ıle gonderilirse baya rakamlar tutuyor ve gümrüğe takılma riski var bilginize.
    Hocam şirket lojistik şirketi Tırcılara getittiriyorum o konuda sorun yok X-RAY'a girse bile uyusturucu ve teknolojik mal dısındakilere pek uygulama olmuyor.Sen tutupta 30 parça deri tulum getitrirsen tırdaki şöförde malda madur oldu kask getirticez bunda çok büyük birşey yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------

Alıntı KeoS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana bedava verseler bile uzerinde ingiliz bayragi olan bi kaski takmam ondan bu kaskin desenine olan hayranliginizi anlayabilmis degilim
    Yarış tulumuma uyumlu diyelim Irk , Millet , Dil , Din vs ayırmam herşye saygım vardır.Beğendiğimi yaparım.İster din , ister dil , ister kültür İngiltere bayrağı çok hoşuma gitti.Farklı bir hava katmış

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

Alıntı ThE_Unforgiven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu biz ithalat ihracat yapıyoruz. 1000 lerce euroluk mal getiriyoruz almanya ingiltere abd den şu gümrüğe takılma işine bir aklım fikrim ermiyor. Biri bi yerinden bi şehir efsanesi uydurmuş gidiyor. Gümrüğe takılınca ne oluyor ? Mal devletemi kalıyor 500 euro mala kim 500 euro gümrük alıyor. Muz cumhuriyetimi :D

Aldığınız malın kkdf vs.vs. gümrük vergilerini öder beyanname doldurur malınız gümrükten alırsınız. Gümrüğe takılınca bu oluyor buda malın 100 de 20 si filan ediyor.

Ağzı olan konuşuyor yazmayacağım diyorum tutamıyorum kendimi. Ayrıca artık yurt dışı online satış siteleride işi öğrendi üzerine GIFT yazıp hediye paketi yapıyorlar al sana gümrükten muaf mal ;)
    X-RAY ne olucak ? bunun hediye paketiyle alakası yok.Bizde lojistikciyiz X-RAY'a girince içi çıkıyor anasını Ayrıca gümrük verigiyi keser , ürün gelir sen ptt ye ödeme yaparsın.Basıma geldi biliyorum Devletim sen çok yaşa !

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

Alıntı ThE_Unforgiven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili serdar 37100 benim lafım sana değil artı kimseye değil ben genel bir değerlendirme yaptım.

Ebay sitesini normal bir alışveriş sitesi ile bir tutmayın lütfen orda şahıslarla muhattapsınız lakin online satış siteleri öyle değil.

ayrıca bu kaskın değeri 500 euro ve bir tane alırsa gümrükçüye gerek yok. Ptt ile anlaşmalı olan firmalarla yollanırsa avrupa yakası müdürlüğüne çağırılır vergisi hesaplanır. gider vergisini öder makbuzu gösterir malı alır. 1500 euro ve 30 kg yi aşmayan ürünler için bu böyledir. Fakat yılda 5 ten fazla mal almışsa ve-veya getirdiği kask ambalajında ikiden fazlaysa mal ticariye girer ozaman müşavir işin içine girer. Gümrük müşavirleri beyanname başına 200-300 tl bir para alır. Ayrıca malın vergisi ab üyesi ülkeden gelirse yüzde 18 diğer ülkelerden gelirse yzde 20 dir. Kargo bedeli fiyattan düşülür malın fiyatından hesaplanır.
    Almanya kargo %19 düşüyor.DHL Türkyie 30.08€ kargo ücreti alıyor.Mail atımıstım gümrük kask'ın %20 si değil %100 ünü alıyor.500€ İSE 1000€ oluyormuş.Zaten tırlarla getiricez o yüzden problem yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

Alıntı skyytr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizinle ayni yorumu cok sevdigim bir magaza sahibi daha yapti bana kendisi schubert satiyor tamam ama bizzat ayni kelimeleri kullandi Shark ve Schubert arasinda gercekten bu kadar fark varmi ? Kullanan arkadaslardan tavsiye alalim ?
    Hocam SHARK dünya markası Youtubede : Ghostrider ,Vecci87,Meddes diye arat bu adamlar neler yapıyorlar motorlarla ve Shark RSR2 kullanıyorlar. / Schubert TR de yavas yavas tanınmaya başladı.Ben Schubert kasklarının tipsiz,Havalandırmalarının yetersiz oldugunu gördüm.Sağlamlıkta daha sağlam diyemiyceğim test etmedim bilmiyorum Ama LS2 Tipli kaska 1.800.00 vermem.O kadar da değil bu markayı kullanan arkadaşlar alınmasın.Zevkler renkler diyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    bende S900 var. gayet memnunum, yeterince sessiz. (motosikletim naked ve biraz daha sessiz olsun istiyorum) speed-r sessizlik olarak nasıl? ve konfor olarak? uzun yolculuklarda 4 saatten sonra kafam şişiyor s900de
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende S900 var. gayet memnunum, yeterince sessiz. (motosikletim naked ve biraz daha sessiz olsun istiyorum) speed-r sessizlik olarak nasıl? ve konfor olarak? uzun yolculuklarda 4 saatten sonra kafam şişiyor s900de
    Speed-R Sesi iyi yalıtıyor.Enseye çok yüklenmiyor ve iç pedleri çok rahat esniyor.Fakat sessizlikte kasktan ziyade Scot / Spidi markasının İpekli Balaklavarını tavsiye ediyorum.Kask illaki ses yapacak hava dolanıyor içinde İyi bir noktaya değindik.Ses sorununu genelde herkes kaskta arar fakat kaskta ses sorununa en iyi çözüm balaklavadır.Tabi 20 liraya 30 liraya yün olanlar değil.İpekleri 55€ den baslıyor.Desenli almamanız önerimdir

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim fikrim böyle pahalı güzel bir kaska çok kötü bir deseninin olduğu.
    Sağa soluna oto modifiyecilerdeki gibi şekil, yazı yapıştırılmış siyah bir kaskı andırdı.
    Ayrıca enerji içeceği ve fındık fıstık satan bir firmanın reklamını yapan bir kask hoşuma gitmezdi.
    Ingiliz bayrağı kötü değil ama alakasız olmuş. Yani rossinin replicası olup italya bayrağı olur da.
    Race-R ve siyah derseniz şu iki desen bana göre mükemmel...
    http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...inger-KAS-0001
    http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...inger-KAR-0001

Ama herkesin zevki farklıdır tabi.
    İnsan kendi beğendiyse çevresine bakmamalı.
    Güle güle kullanın.
    ozgurakman bunu beğendi.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    Usta Schubert SR1 düşünüyorum bende.Mat Siyah o bile 1.400 Tl Aneste.Sharka 1.900 fazla gibi geldi.
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı ErknOzyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Speed-R Sesi iyi yalıtıyor.Enseye çok yüklenmiyor ve iç pedleri çok rahat esniyor.Fakat sessizlikte kasktan ziyade Scot / Spidi markasının İpekli Balaklavarını tavsiye ediyorum.Kask illaki ses yapacak hava dolanıyor içinde İyi bir noktaya değindik.Ses sorununu genelde herkes kaskta arar fakat kaskta ses sorununa en iyi çözüm balaklavadır.Tabi 20 liraya 30 liraya yün olanlar değil.İpekleri 55€ den baslıyor.Desenli almamanız önerimdir
    bende pamuklu thermoform balaklava var, sesi bir miktar yalıtıyor, illa ipek almaya değer mi?
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    1 aydır speed r kullanıyorum çok memnunum...bence her naked kullanıcısı almalı...revit balaklava ile tadından yenmiyor...yalnız ss lere göre değil,mutlaka dik oturuşa sahip motorlar için diye düşünüyorum....
    ErknOzyurt bunu beğendi.
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı hocaseko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 aydır speed r kullanıyorum çok memnunum...bence her naked kullanıcısı almalı...revit balaklava ile tadından yenmiyor...yalnız ss lere göre değil,mutlaka dik oturuşa sahip motorlar için diye düşünüyorum....
    Katılıyorum, bu kastın iki eksigi biri vizor acıkken ıslak calması birde kafanı egince biraz ses yapması ve alın kısmı kalın oldugu icin biraz kafa kaldırmaya zorlamsı insanı. Speed-r için konuşuyorum :D
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Motosiklet kask güvenlik testleri 14 ve 30 km arasında hızlara göre yapılır genelde ve boyun ve vücut üzerinde kaskın bindirdiği yük dikkate alınmaz. Mesela SHARP'ın kullandığı en yüksek hız saatte 30 kilometredir. O yüzden de bu testlerde mükemmel çıkan bir kask, ortalama altı hızla (60-70km) ile giden bir motosiklet sürücüsü için bile tam anlamıyla koruyucu olamayacakken 200 kilometre hızda giderken yapılan bir kazada isterse 10 bin lira olsun, herhangi bir kaskın hayat kurtarmasını beklemek en basit tanımıyla cehalettir.

Ayrıca kaskın deseni de berbat bence. Başlıkta da anlatım bozukluğu var, yeni kaskınsa almayı düşünmüyorsundur almışsındır; yok eğer almayı düşünüyorsan da senin değildir. Üniversite sınavında bunlara dikkat etmenin faydası olur.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

sabiht - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aferin Murat...
    Sabih TÜZEM
    Lifan Emisol 150

Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet kask güvenlik testleri 14 ve 30 km arasında hızlara göre yapılır genelde ve boyun ve vücut üzerinde kaskın bindirdiği yük dikkate alınmaz. Mesela SHARP'ın kullandığı en yüksek hız saatte 30 kilometredir. O yüzden de bu testlerde mükemmel çıkan bir kask, ortalama altı hızla (60-70km) ile giden bir motosiklet sürücüsü için bile tam anlamıyla koruyucu olamayacakken 200 kilometre hızda giderken yapılan bir kazada isterse 10 bin lira olsun, herhangi bir kaskın hayat kurtarmasını beklemek en basit tanımıyla cehalettir.

Ayrıca kaskın deseni de berbat bence. Başlıkta da anlatım bozukluğu var, yeni kaskınsa almayı düşünmüyorsundur almışsındır; yok eğer almayı düşünüyorsan da senin değildir. Üniversite sınavında bunlara dikkat etmenin faydası olur.
    DOT kask testlerindeki 13 mph (21 kmh) hızlar motosikletten düşme anında yere çarpma hızıdır. Bu hız da 180 cm'den kafa üstü düşmeye karşılık geliyor. Hurt raporu'ndaki sonuçlara göre kazaların 90%'ını kapsayan bir çarpma yüksekliği bu. Fizik kuralları gereği de 200'le de gitsen, 500'le de gitsen yere düşme anında kafaya aldığın darbeyi etkileyen hız yere dik olan hızdır. Sonuç itibariyle, yere paralel hızın sadece sürüklenerek ne kadar sürede duracağını belirler, kafaya aldığın darbeyi belirlemez.

Elbette ki yoldaki bozukluklar ve düşme şekli darbenin hızını ve yönünü değiştiriyor. 200'le şehirler arası yolda düşsek 150 metre sürüklenme mesafesi olmaz, o yüzden en iyi kask bile kurtaramaz ama dediğin sebepten dolayı değil.

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DOT kask testlerindeki 13 mph (21 kmh) hızlar motosikletten düşme anında yere çarpma hızıdır. Bu hız da 180 cm'den kafa üstü düşmeye karşılık geliyor. Hurt raporu'ndaki sonuçlara göre kazaların 90%'ını kapsayan bir çarpma yüksekliği bu. Fizik kuralları gereği de 200'le de gitsen, 500'le de gitsen yere düşme anında kafaya aldığın darbeyi etkileyen hız yere dik olan hızdır. Sonuç itibariyle, yere paralel hızın sadece sürüklenerek ne kadar sürede duracağını belirler, kafaya aldığın darbeyi belirlemez.

Elbette ki yoldaki bozukluklar ve düşme şekli darbenin hızını ve yönünü değiştiriyor. 200'le şehirler arası yolda düşsek 150 metre sürüklenme mesafesi olmaz, o yüzden en iyi kask bile kurtaramaz ama dediğin sebepten dolayı değil.
    2009 verilerine göre motosiklet ölümlerinin %56'sı başka bir araca çarpma nedeniyle ve %25'i de sabit bir nesneye çarpma nedeniyle olur. Bu böyleyken gidip de yere şu hızla çarpıyor sadece bunu dikkate alalım demek abesle iştigaldir. Yapılan testler, yayınlanan raporlar milyar dolarlık kask endüstrisini beslemeye yönelik gerçeği yansıtmayan çalışmalar. Olması gerektiği gibi yüksek hızlarda kask testleri yapılsa kaskların hepsinin haşamat olacağı, o kadar insanlara sunulduğu gibi mucize yaratmayacağı ortaya çıkar. Kasklardaki çarpma hızı, farklı faktörlere bağlı olarak testlerde kullanılandan çok daha fazla olabilir, orası net bir gerçek, ve bu kasklar da test edilirken kesinlikle son limitlerine kadar, gerçek hayattaki çarpma şiddetlerine kadar zorlanmaz. Motosiklet kasklarında kullanılan, senin de referans verdiğin DOT standardı 1974'ten beri değişmeden aynı kalmaktadır, bu bile bişeyleri anlatmaya yeterli olur.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

O kadar parayı ona vereceğine git düz bi kask al airbrush yaptır hem istediğin bi model olur hemde karlı çıkarsın..
    [U][B][COLOR="#B22222"]Türkiye'nin bir hain kontenjanı var, bu nüfusun yüzde 10'udur..[/COLOR][/B][/U]

Kask beni başka araca çarptığımda koruyacak diye bir düşünceye zaten kapıldıysak fena . Bütün motosiklet ekipmanları düşüp sürüklenmeye karşı korumak üzere tasarlanmış.

60 km/h'yle düz duvara çarpma testlerinde araçlara ne olduğunu görebiliyoruz zaten. Motor bloğunun önünde en az 30 cm kalınlığında darbe emici blok, sonrasında motor bloğu, sonrasında kaporta ve en son airbag var, yine de araba kazasında bile ölüm oluyor. Beyin dediğimiz beyaz peynir kıvamında birşey, yürürken bile öne arkaya salınıyor . Darbe anında kafatasına vurup sinirsel bağların kopması çok kolay. O yüzden şehir içi hızlarda düz duvara çarpıp koruyacak kask mümkün değil, ya da 10 kat kalın olursa belki 60 km/h'ye kadar koruyabilir. 120 km/h istersek 40 kat kalın olması lazım.
    ErknOzyurt bunu beğendi.

ThE_Unforgiven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı olsun çamurdan olsun...
    Alıntı ErknOzyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam şirket lojistik şirketi Tırcılara getittiriyorum o konuda sorun yok X-RAY'a girse bile uyusturucu ve teknolojik mal dısındakilere pek uygulama olmuyor.Sen tutupta 30 parça deri tulum getitrirsen tırdaki şöförde malda madur oldu kask getirticez bunda çok büyük birşey yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------

Yarış tulumuma uyumlu diyelim Irk , Millet , Dil , Din vs ayırmam herşye saygım vardır.Beğendiğimi yaparım.İster din , ister dil , ister kültür İngiltere bayrağı çok hoşuma gitti.Farklı bir hava katmış

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------

X-RAY ne olucak ? bunun hediye paketiyle alakası yok.Bizde lojistikciyiz X-RAY'a girince içi çıkıyor anasını Ayrıca gümrük verigiyi keser , ürün gelir sen ptt ye ödeme yaparsın.Basıma geldi biliyorum Devletim sen çok yaşa !

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:18 ----------

Almanya kargo %19 düşüyor.DHL Türkyie 30.08€ kargo ücreti alıyor.Mail atımıstım gümrük kask'ın %20 si değil %100 ünü alıyor.500€ İSE 1000€ oluyormuş.Zaten tırlarla getiricez o yüzden problem yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

Hocam SHARK dünya markası Youtubede : Ghostrider ,Vecci87,Meddes diye arat bu adamlar neler yapıyorlar motorlarla ve Shark RSR2 kullanıyorlar. / Schubert TR de yavas yavas tanınmaya başladı.Ben Schubert kasklarının tipsiz,Havalandırmalarının yetersiz oldugunu gördüm.Sağlamlıkta daha sağlam diyemiyceğim test etmedim bilmiyorum Ama LS2 Tipli kaska 1.800.00 vermem.O kadar da değil bu markayı kullanan arkadaşlar alınmasın.Zevkler renkler diyorum
    usta 100 de 100 vergiyi sana kim sölemişse sallamış hemde çok iyi sallamış ticari ürünlerde bile yani ben bu kastan 50 tane alsam bursa satıcam desem benden alacakları vergi 100 de 50 dir. Bunu geçemez ayrıca kask kişisel kullanım ürünü olduğu için kendi şahsınıza getirdiğinizde vergi dilimi belirtilen değerde yani yüzde 20 yi geçmez. Bilgiyi teyit edin olmadı gümrük müşavirine danışın kime mail attıysanız bilmiyorum ama gerçekten bu bilgi yanlıştır.

Ha tırcı var getiriyor dersen eyvallah ama herkes bu tarz işlerde bilgi sahibi değil x şehirde oturan ahmet beyin tırcısı olmadığından bu bilgileri veriyorum.
    Biri Beni Durdursun !!!!!

Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende pamuklu thermoform balaklava var, sesi bir miktar yalıtıyor, illa ipek almaya değer mi?
    Hocam görüşlerimiz farklı olabilir.Themofrm standart yani beni çok cabuk terletiyor sevmiyorum.İpek emiyor ama yıkatmassan leş gibi kokuyor ) Ayrıca ipeğin ipliği kaskın orasına burasına takılınca kopmuyor , solmuyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:50 ----------

Alıntı busraaksoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O kadar parayı ona vereceğine git düz bi kask al airbrush yaptır hem istediğin bi model olur hemde karlı çıkarsın..
    Astarı yüzünü geçsin yani )

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------

Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask beni başka araca çarptığımda koruyacak diye bir düşünceye zaten kapıldıysak fena . Bütün motosiklet ekipmanları düşüp sürüklenmeye karşı korumak üzere tasarlanmış.

60 km/h'yle düz duvara çarpma testlerinde araçlara ne olduğunu görebiliyoruz zaten. Motor bloğunun önünde en az 30 cm kalınlığında darbe emici blok, sonrasında motor bloğu, sonrasında kaporta ve en son airbag var, yine de araba kazasında bile ölüm oluyor. Beyin dediğimiz beyaz peynir kıvamında birşey, yürürken bile öne arkaya salınıyor . Darbe anında kafatasına vurup sinirsel bağların kopması çok kolay. O yüzden şehir içi hızlarda düz duvara çarpıp koruyacak kask mümkün değil, ya da 10 kat kalın olursa belki 60 km/h'ye kadar koruyabilir. 120 km/h istersek 40 kat kalın olması lazım.
    Katılıyorum.X Kaskı 3 metre sürüklenmede yarılıyor ise beynın sürmeteye baslıyor ise asfalta Bu kask 20 metre sonra aynı etkiyi gösterir.Bunu örnek amaçlı söylüyorum ki okuyan arkadaşlar anlasın

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------

Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Farkettim fakat konuyu açtıktan sonra uyumuştum.Konu düzenleme butonu 10 dakikadan sonra etkisiz hale geldiği için düzenliyemedim

Alıntı sercan2667 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Usta Schubert SR1 düşünüyorum bende.Mat Siyah o bile 1.400 Tl Aneste.Sharka 1.900 fazla gibi geldi.
    Hocam o kaskta tip bile yok.Havalandırma Schubert kasklarında çok yetersiz.Öne 2 kanal arkaya 1 kanal ! Örneğin : Shark SPEED-R 3 kat ile örülmüş ise / Schubert 5 kat değmez yani

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)