motorum kerkinme yapıyorr
Reklamlar
-
motorsikletim asya hero 125 . bi sorunum var motorsikletime tam gaz verdigimde kerkinme yapıyor. ama devri sonda oldugundada yapıyor olmadıgındada yapıyor. son gazdan 1 cm felan gaz kıstımmı son devri görüyor ama bu nasıl bir şey ben anlayamadım bana bir yardımcı olabilirmisiniz
Reklamlar
-
Yani motorunuzun size fortçuluk yaptığını mı söylüyorsunuz? Çünkü ben bu bilmediğim ''kerkinme'' anlamını araştırığım da bu sonuca vardım :D.
*Tdk'ya göre fortçuluk anlamına gelen kelime. Sürtünmek.
*Taşıtlarda kalabalıktan yararlanarak başkalarına sürtünmek, sarkıntılık etmek
Önce emniyet, sonra hareket...
-
Geçenin bu vakti bir kahkaha patlattım ki sormayın ! , ben çok güldüm Allahta sizi güldürsün.
Konuya gelirsek '' kerkinmeden kasıt , hızlanma oluyor herhalde doğrumudur arkadaşım ?
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
-
yok yahu sanki motorun arkasından biri tutup salıyor
-
saklama421 adlı üyeden alıntı
yok yahu sanki motorun arkasından biri tutup salıyor
Neyi salıyor hocam? Azıl mevzuya ulaşacağız birazdan .
Önce emniyet, sonra hareket...
-
vites değişmesi gibimi yani ?
BİLGİ GÜÇTÜR
-
evet aynen vites değişmesi gibi ama anlamadıgım tam gaz verdigimde yapıyor . nasıl anlatıyım mesela tam gazdan 1 cm felan saldımmı onu yapmıyor sünüyor motor . tam gaz verdigimde o anlatmak istedigim şeyi yapıyor...
sonpol aradan cık araya alacam yoksa senii ))
-
SonpoL adlı üyeden alıntı
Neyi salıyor hocam? Azıl mevzuya ulaşacağız birazdan
.
________+1 _________
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
benim motorda da oldu birkaç kez , 3. viteste oluyor yokuş çıkarken , neden acaba ?
BİLGİ GÜÇTÜR
-
-
beyin değişse düzelirmiki acaba?
-
bence senin kerkilme hava yakıt ayarından benzini fazla alıp havayı az alırsa veya tam tersi olursa yapar gaza basınca hızlanır bi anda kerkilir falan arada yorumlara cok güldüm sölemeden gecemicem ama sanırsam sorun hava ayarı beyne elleşme
-
çok kerkildim bu aralar
Karburatör ve hava ayarına baktır bişiyin kalmaz. Ama yarıldım konuyu okurken :D
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
kartalizma07 adlı üyeden alıntı
kerkinme sürtünmedir
çok güldüm yaa
tekleme var senin motorda, benimkiside yapıyor beyinden olabilir diye yorumladık
Senin kide Çinli mi?
BİLGİ GÜÇTÜR
-
Gece gece gülmekten yarıldım
-
Memleket nere hemşerim?
Foruma iyi giriş yaptın, seni sevdik gibi. Nerenin lehçesi bu?
-
-
arada benimki de 3. viteste tam gaz açtığımda yapıyor tekleme =)))) konu açıklmışken bir soru da ben sorayım =) sabahları yada motor soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda vitesi 1 e takıyorum ve ardından ''çattt'' diye bir ses geliyor ve hafif öne atıyor kendini motor..servise götürdüm takozlardan dediler değiştirdiler ve yine aynı..tekrar götüreceğim ama bir fikriniz var mı arkadaşlar niye böyle yapar ??
2005 Ramzey QM125T-10d / 12.500 km
2012 Kuba CG150 Sport / 12800 km
-
ramzey09 adlı üyeden alıntı
arada benimki de 3. viteste tam gaz açtığımda yapıyor tekleme =)))) konu açıklmışken bir soru da ben sorayım =) sabahları yada motor soğuduktan sonra tekrar çalıştırdığımda vitesi 1 e takıyorum ve ardından ''çattt'' diye bir ses geliyor ve hafif öne atıyor kendini motor..servise götürdüm takozlardan dediler değiştirdiler ve yine aynı..tekrar götüreceğim ama bir fikriniz var mı arkadaşlar niye böyle yapar ??
Kazık yemişsin bidaha o servise gitme Hepsi yapar onu her vitesli motor hemde.
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)