Gece gece siz beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün. Kerkinme diye başlığı görünce girdim ben de
Gece gece siz beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün. Kerkinme diye başlığı görünce girdim ben de
Selam , aynı motorlara sahibiz ve dertleri aynı anladığım kadarı ile , benimki sanki vitesten atacakmış gibi veya normal 3. viteste giderken , durup dururken devriyaj elciği çekip bırakıldığında bir inleme ve atak gibi bir durum yapar ya aynı öyle işte , bu kuba 150cc lerde vitesten atma sorunu varmış yetkililer bu sorun aşıldı şimdi diyor , inşallah başımıza gelmez , aynı benzer bir konuda ise ''debriyaj tasından'' diye görüş bildirilmişti .
Konu aslında bizler için önemli ve sebep -çözüm aranıyor gelgelelim yanlış ifadeler bilginin ortaya çıkmasını engelliyor.!!!
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
Kerkinme, sünme, salma.. motosiklet terminolojisinde çığır açıldı bu başlıkta.
Neyse şu 1e atınca çaat etme mevzusuna gelince, motor soğukken debriyajın ayırma işlevi biraz zayıftır. O nedenle çaatt diye ses yapar ve ileri gitmeye çalışır hafif hafif. Tabi bu belli ölçüyü aşmamalı, yoksa debriyaj ayarınızı biraz yükseltmeniz gerekiyor demektir. Siz yerini bilmiyorsanız götürün bir motosiklet ustasına 1 dakikada halleder. (İlave bir arıza yok ise tabi)
Benim motor 1. viteste sürekli kerkiniyor ozaman. gazı veriyon arkaya atıyo kesiyon öne yapışıyo.Sanki gaz golund aboşluk varmışta sonradan kavrıyormuş gibi bişi .
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
+18 e gider bu başlık
Arkadaşın anlattığı kerkinme olayı benim motorda da oluyo. Karburatör kaynaklı bir problem. Bi ara karburatörü kendim çıkardım temizledim sonra bunu yapmaya başladı. Dip gaz verdiğimde gazı bırakırken tekleme yapıyor. Daha sonra bazen yokuşlarda dip gaz veriyorum vites küçültceğimde gazı bıraktığımda da yapıyor. Bazende normal hızda giderken hafif gaz veriyorum önce bi gaz yemiyor tekliyor sonra devam ediyor. karburatörün içerisinde vakum lastiği gibi bir parçalar vardı onlarda yırtıldıysa değiştirmek lazım. Karburatörle alakalı ama neyden çözemedim bende ustaya götürcem bakalım. Özellikle yokuşta sıkıntı yaratıyor çünkü
[COLOR="#FF0000"]"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."[/COLOR] MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
bujiyi kontrol ettiğinde ateşleme ile alakalı bir problem görmezsen benzin-hava karışım ayarıyla alakalıdır
misal: emme manifoltunda yırtık oluşmuş olabilir
Kerkinesi gelir insanın mazallah!! demeyin öyle
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
)) bu siteyi sevmeye başladım fazla kerkinmeyin bana. ) eywallah dediklerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------
)) bu siteyi sevmeye başladım fazla kerkinmeyin bana. ) eywallah dediklerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.
Önce emniyet, sonra hareket...
Uzun zamandır forumu takip ediyorum sırf şu konuya cevap yazabilmek için üye oldum.
Kerkinme sorununu çin'liye binerken bende yaşamıştım.Zincir çok gevşek olduğunda yapar buji'nin miladı dolduğunda yapar.
Ama acaip güldüm özellikle sonpol'ün son mesajına.. ))))
o saten öldürdü beni saten işi ilk makaraya alan o siz ondan gülüyorsunuz dua edin ona yanii
yok ya yakacagım ben motoru kerkinip duruyor )
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)