Bence düşük km de motor satmanın motorun kalitesiyle hiçbir alakası yok adam alıyo 3000-5000 km sonra kendini işi öğrendiğini ve motorun küçük geldiğini düşünüp değiştirmek istiyo bunun için satıyo motorunu.
aynen kardesim tek yuvarlak olsaymış bari.... ama arkadaşlar biz honda olarak sürücü dikkatini en aza indirgemek amacıyla devir saati koymadık demiş.. ilk duydugumda hade be ardan dedim.
DOST VURULUNCA DEGIL, UNUTULUNCA KAHRINDAN OLUR. BIZ SEVDIKLERIMIZI KIR CICEGI GIBI AVUCUMUZDA DEGIL, KURSUN YARASI GIBI GONLUMUZDE SAKLARIZ.
olabilir arkadaşım ama ben forumlardaki arkadaşlarımızın bilgilerine dayanarak yazdım yanılttıysam k.bakmayın
bi daha motor alırsam kesinlikle yamaha alırım. Honda iyice cıvıttı.
Hocam alan hüsrana uğruyorda ondan rezil bir motor adı honda sadece çin malı titreşim makinası
Artık daha nasıl b.k atmaya çalışacaklar diye merak ediyordum. Gerçekten daha da ileri gidilebiliyormuş.
Anahtar deliğe girmiyormuş. Bir WD40 sıkmak çok mu zor?
Yan ayakta elektrik kesici varmış, yan ayağı açınca motor duruyormuş. Bir kere bu eksik bir bilgi.
Motor sadece vitesteyken yan ayağı açınca duruyor. Ne güzel işte. Motor vitesteyken yan ayağı neden açarsın ki?
Motor stop etmesin istiyorsan, vitesi boşa al. Bu kadar basit. Hem ben çok duydum, yan ayak açık vaziyette hareket etmeye çalışıp da düşen motorcu. Siz duymadınız galiba.
Bu kadar güzel düşünülmüş, basit ama işlevsel bir özelliğe bile laf atıyorsunuz.
Bir de hızlanma 'problemi'(!). Daha önce de yazdım. Böyle bir motoru tercih etmemin en büyük sebeplerinden biri de motorun aniden hızlanamaması ve son süratinin de düşük olmasıydı.
Satış görevlisi, özellikle belirtti bu motor çok hızlanmaz, aniden hızlanmaz diye ve bu benim hoşuma gitti. Çünkü ilk kez motor kullanacaktım ve tam olarak istediğim şeyi biliyordum.
CB125E başlığında ortalama kaç kişinin memnun, kaç kişinin şikayetçi olduğunu görebilirsiniz.
Motoru beğenmeyenler:
1- Mikuni: Motoru aldığından beri etmediği işkence kalmadı. Denemediği yağ kalmadı, her türlü kalınlıkta yağı denedi. Kullanma kılavuzunu hiçe sayıp hep bildiğini okudu. Egzosu deldi. Motorunun arkasına bağlanmış 80 ekran tüplü televizyon büyüklüğünde Dominos Pizza çantasıyla çok ani hızlanmalar, ivmelenmeler bekliyor.
2- adem80: Bir Honda CB125E'ye sahip değil.
3- Mengu16: Bir Honda CB125E'ye sahip değil.
Genel anlamda birinin bu motoru beğenmemesi için, beklentilerinin 125cc bir motorun sunacağından daha fazla olması gerekiyor.
Ben bu motoru başlangıç yapmak adına aldım. İyi ki de almışım. Yeni motor kullanmaya başlamış birisinin ufak tefek hatalarını tolere edebiliyor. Debriyajı yanlışlıkla biraz hızlı bırakınca motor hafifçe ileri atılmaktan öteye gitmiyor, veya en fazla stop ediyor. Yani gökyüzünü görmüyorsunuz. Çok fazla hızlanmadığı için durması da kolay oluyor. Hak verirsiniz ki yeni başlayan birisi için hızlanmaktan çok, durabilmek önemlidir. Bu noktada yeri gelmişken, lastikleri değiştirmek iyi bir fikir.
Kısmet olursa, henüz değil ama cc büyütmek için motoru ben de satacağım. Benim de motorum 4500km'lerde şu an. Motoru satmam, motordan şikayetçi olduğum anlamına gelmiyor kısaca. Tam tersine, şimdiye kadar bana çok iyi hizmet etti, hiç üzmedi, yolda kalmadım, periyodik bakımlarından öte servise gitmedim.
Bu arada Mikuni yanlış yazmış sanırım onun motoru 1600km'de olamaz. Olsa olsa 16.000km'dedir. Büyük ihtimalle yazarken bir sıfır eksik yazdı yanlışlıkla.
reverse bedava verseler adem80 gene sahip olmaz o motora istemediğim bütün özellikler onda. Test de ettim zaten. Aman aman cb mi? Allah korusun. Bıde biz yeni başlamadık. 1990 yılında 10 yaşında mobilet ile başladık. Bisiklet sürmesinden önce motor sürmesini öğrendik. Uzatmıcam, cb yi beğenen beyenir, bana gelmez o motor. Hondanın yüz karası cb 125.
honda değil sundiro o.
honda cbf 150 in üretildiği yerde üretilmiyor. sundiro üretiyor..
titriyen bir motosiklet
şamyerli lastik
konforun k si yok..
gösterge yok..
bir taşın üstünden geçtiğin anda kıçın hisediyor o taşı..
gitmiyor hız olarak.. cub motosikletler geçiyor ..
kısaca motosikletten anlamayan adam için ooww cok güzel diyecek bir motosiklet..
sözüm meclisten dışarı
zaten o lafı zaten soyluyorlar..
o para haram diyorum
giden alsın ..
Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır. Sebep: Model hakkında açılmış olan mevcut konudan devam edebilirsiniz.
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir. Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır. Forum Kurallarını okumak için tıklayın.. Şikayetleriniz için tıklayın
1-3-8........................................138
FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)