motor almak için sigarayı bıraktım
Reklamlar
-
Yaza motor almak için para biriktiriyorum.asgari ücretle çalıştığım için para çıkışmadı yani öteki yaza kalır bırakmazsam.bende günde 1 paket sigara içiyorum ve sigarayı bırakma kararı aldım.Ybr 125 alacam inş.şimdilik öğrenmek için beni getirir götürür heralde.boy 1.72 kilo 75 motor önerilerine açığım.1500 tllik koruma mazemesi alcam 600-700 tllik kask,mont eldiven vs. kaza yapınca öldürmeyecek kask mont tavsiyelerinizi bekliyorum
ybr'de motosiklet sürmeyi öğrendikten sonra 2. motorum cbr 250 olcak inş
motor plaka vs:4500
ehliyet:250 diye hesapladım b ehliyetim var
koruma mazemesi:1500
güvenli sürüş eğitimi:350
yeni lastik:250
benzinle beraber :7.000
Reklamlar
-
Helal olsun.Motosiklet aşkı bu işte.Ama başlarda sabırlı ol.Sonradan da bi tek sigara bile içsen tekrar başlarsın.Kesinlikle bi daha eline almamaya dikkat et.
-
Bravo hocam, bütçeyi de güzel ayarlamışsın. Güle güle kullan.
Yalnız motoru alınca sigaraya yeniden başlama, kalıcı olsun .
-
bende aynı şeyi yapmıştım, 2 sene oldu neredeyse içmiyorum, inş kararında sürekli olursun.
-
Sigara bırakma, motosiklet alma ve güvenliğe verdiğin önem, her anlamda taktir ettim, bravo. Kask ve montta çok çeşit var ve sürekli değişiyor, o bütçeyle kötü bir şey almanda pek mümkün değil, mağazaları gezip deneyip almanı tavsiye ederim veya fuarı bekle.
-
emrb adlı üyeden alıntı
Yaza motor almak için para biriktiriyorum.asgari ücretle çalıştığım için para çıkışmadı yani öteki yaza kalır bırakmazsam.bende günde 1 paket sigara içiyorum ve sigarayı bırakma kararı aldım.Ybr 125 alacam inş.şimdilik öğrenmek için beni getirir götürür heralde.boy 1.72 kilo 75 motor önerilerine açığım.1500 tllik koruma mazemesi alcam 600-700 tllik kask,mont eldiven vs. kaza yapınca öldürmeyecek kask mont tavsiyelerinizi bekliyorum
ybr'de motosiklet sürmeyi öğrendikten sonra 2. motorum cbr 250 olcak inş
motor plaka vs:4500
ehliyet:250 diye hesapladım b ehliyetim var
koruma mazemesi:1500
güvenli sürüş eğitimi:350
yeni lastik:250
benzinle beraber :7.000
inş. başarılı olursun bende ilk motorumu alırken bi kısmını taksitle almıştım aylık 200 lira gibi bi rakam ödüyordum sigara içmem motoru alırım demiştim ama bu hiç gerçekleşmedi sigara içmeyede devam ettim motorun taksidini ödemeyede. bu arada 20 000 lira civarı yeni motor alacam yine aynı kelamı ağzımda sakız ettim sigarayı bırakacam zaten alkol alamıyorum doğru düzgün motor kullandığım için ama hikaye benim sevgilim gibi sigara inşallah sen başarırsın
-
-
Güzel karar almışsın tebrikler
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
korumaya 1500 tl ayırmışsın ama gereği yok
işini görecek koruma malzemelerini 500-600 tl civarına denkleştirebilirsin
bunun yanında madem yükseltmeyi düşünüyorsun temiz bir ikinci el alarak ta motora ayırdığın bütçeyi düşürebilirsin
bu dediklerimden sonra en az 2000 tl cebinde kaldı
tabi paran cebinde kaldı diye sigarayı bırakmamazlık etme!
-
ben de kendime bırakırsam ödül olarak alıcam demiştim...bu biraz da hatunu ikna etmek içindi...bırakamasaydım yine allem eder kallem eder motoru alırdım sanırım ama bana güzel bi motivasyon oldu...
-
tigermbz adlı üyeden alıntı
bunun yanında madem yükseltmeyi düşünüyorsun temiz bir ikinci el alarak ta motora ayırdığın bütçeyi düşürebilirsin
bencede korumalara ayırdığın bütce fazla olmuş bence arkadaşın dediği gibi 500-600 ede işi bitirebilirsin
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
tigermbz adlı üyeden alıntı
Motor konusunda haklısın aslında sıfır almaya gerek yok ama korumayı full donanmam lazım sizde bilirsiniz en ufak kazası kırık çıkık Allah korusun hem cbr 250ye hazırlık olur
-
emrb adlı üyeden alıntı
Motor konusunda haklısın aslında sıfır almaya gerek yok ama korumayı full donanmam lazım sizde bilirsiniz en ufak kazası kırık çıkık Allah korusun hem cbr 250ye hazırlık olur
Bence cbr250 için bu kadar acele etme.En az bi sene ikinci el bi 150'likle tecrübe kazan.Geçiş motoru olacağı için sakın sıfır alma.
-
emrb adlı üyeden alıntı
adamakıllı bir kaskı 250 tlye
iyi bir montu 200 tl ye
dizliği 50 tl ye
eldiveni 50 tl ye bulabilirsin
bunlara ekleyeceğin pantolon, sırt koruması ve bot kalıyor, 500 tl civarına da onları alabilirsin
pantolonu kullananlar azımsanmasa da bir çoğumuz diğerlerini kullanmıyoruz
tabi bu gerekmedikleri anlamına gelmiyor, alabiliyorsan al ve kullan
lakin bütçeni de düşün
-
Hayırlı olsun. Gerçekten tebrik etmemek elde değil. Motorun parası birikene kadar temiz hava alırsın hem
Heil Spellcheck
-
Gerçekten takdir ettim.Ben de motosiklet almak için yemek yemezdim okulda...Üniversiteyi kazandım.Arkadaşlar ortamlarda gezerken ben yurtta oturdum hep.Şimdi profesyonel fotoğraf makinem oldu.
Sigarayı bırak gitsin.Günde 7-8 lirayı motosikletine ayırsan harika bir YBR olur.
-
kaç gün oldu da bıraktım diyebliyosun sen ondan haber ver...sigaraya para vermeyecem diye başlayıp otlakçı olma sonra
-
-
ehliyete biraz az ayırmışsın bendede b vardı a2 için 500 tl gitti 1.5 sene önce şimdi zamlı fiyatlarda ne olur bilemem
-
Ehliyete o bütçe yetmez ben geçen aldım ondan biliyorum en az 600 liracık
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)