Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Soğuk havalarda çalışmayan uyuz motora yardım.

REKLAM ALANI
    viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok gaz veriyorsun, ayrıca düğmeyi erken bırakıyorsun. Jikleyi çektin mi onuda görmedik ?
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    haojin2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 2006/Lada Samara 1500i 2001
    Jikle veya gaz vermeden yapıyor olabilir.Benim motor da marşa basarken gaz verince çalışmıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Geçen kış xciting250'nin aküsünü bitirmiştim.Aynı videdaki gibi gaza yüklenerek çalıştırmaya uğraşıyodum.Bi baktım akü boşaldı.Servisi çağırdım aküyü şarz ettik.Usta dedi ki bunlarda otomatik cikle var ve enjeksiyonlu motorda gaza yüklenilmez.Harbiden bi daha ustanın dediği gibi yaptım.Hiç gaz vermeden çalıştırmaya başladım.Bi daha hiç çalışmamazlık yapmadı.

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Benim jikle üç kademeli normalde en altta durması gerekir ama ben sabahları en üste alır tek seferde çalıştırırım en altta kalınca çalışmıyo..Biraz ısındıktan sonra orta kademeye düşürürüm..Bi dene istersen

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Alıntı k_ayhn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlgilenen herkese teşekkür ederim.Sabah vurdurduktan sonra kapalı biyere çektim akşam iş dönüşü tek marşta çaalıştı çok tuhaf.
    Nazlanmış sana kerata
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    mondial 125 mh drift
    valla motoru tam cozemedm ondan da jıglenın yerını tarf ettim ama karbıratorlumu enjeksiyonlumu onu bılmedmden bsyde dıemıom karbıratorluyse bı kac yerde daha gormustum 600 ın jıgle ayarıyla ılgılı sorunları dogru ypmak gerekıomus enjeksıyonlularda bu sorun yok..

k_ayhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200 abs
    Karbüratörlü bu sabahda kapalı yere koydum sıkıntı olmadı.Soğuk havalarda yapıyor nedense.

k_ayhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200 abs
    Arkadaşlar çikleden kaynaklanıyormuş değiştirdiler düzeldi.Herkeze teşekurler.
    dreamkiller bunu beğendi.

saykem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 600
    Sorunun çözüldüğüne sevindim.Önceki motorum cbf 600 karbüratörlüydü,sanırım seninki de karbüratörlü olanlardan.Çalışmadığı zaman çok fazla marşa basma.Fazla benzin gelip bujileri ıslatıyor ve söküp temizlemediğin sürece çalışması imkansız hale geliyor.Benim başıma geldi ve ikinci gün komple söküp bujileri ısıtarak kuruttuktan sonra ancak çalıştırabildim.
    Bu tür motorlardan anlamayan arkadaşların jikleyi çek,ayak marşını dene gibi çözüm üretmelerine gerçekten güldüm.Küçük motorlarla büyük motorların çalışma prensipleri aynı olsa da çözüm şekilleri ve soruna yaklaşma biçimleri tamamen farklıdır.Soğuk havalarda çalışmama sebebinin öncelikle jikle olduğu açıkça belliydi.
    HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR

ünaltürkyazıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA SH 300i
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    8-10 saniyelik 2-3 marştan sonra eğilip eksozdan iki nefes çek kafa yapıyorsa benzin geliyor diyebiliriz sorunu ateşlemede ararız, yok kafa yapmıyorsa iki bira al gibi bir espiri yapmıyorum, içerisinde itici gaz olarak bütan propan gazı kullanılmış bir sprey deodorantı hava filtresine 4-5 saniye sıkarak marşa basınca çalışma emaresi vermesi lazım. Kolay gelsin.
    Not: Dediğim gibi saat 18:00 den sonra dene mesai saatinde sarhoş geziyor demesinler.
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...57114762_n.jpg

Tek çare başkasını bulamadım...
    İHANET arkadaşlık zincirini karartır, fakat VEFA onu her zamankinden daha parlak yapar.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)