Çok gaz veriyorsun, ayrıca düğmeyi erken bırakıyorsun. Jikleyi çektin mi onuda görmedik ?
Çok gaz veriyorsun, ayrıca düğmeyi erken bırakıyorsun. Jikleyi çektin mi onuda görmedik ?
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
Jikle veya gaz vermeden yapıyor olabilir.Benim motor da marşa basarken gaz verince çalışmıyor.
Geçen kış xciting250'nin aküsünü bitirmiştim.Aynı videdaki gibi gaza yüklenerek çalıştırmaya uğraşıyodum.Bi baktım akü boşaldı.Servisi çağırdım aküyü şarz ettik.Usta dedi ki bunlarda otomatik cikle var ve enjeksiyonlu motorda gaza yüklenilmez.Harbiden bi daha ustanın dediği gibi yaptım.Hiç gaz vermeden çalıştırmaya başladım.Bi daha hiç çalışmamazlık yapmadı.
Benim jikle üç kademeli normalde en altta durması gerekir ama ben sabahları en üste alır tek seferde çalıştırırım en altta kalınca çalışmıyo..Biraz ısındıktan sonra orta kademeye düşürürüm..Bi dene istersen
valla motoru tam cozemedm ondan da jıglenın yerını tarf ettim ama karbıratorlumu enjeksiyonlumu onu bılmedmden bsyde dıemıom karbıratorluyse bı kac yerde daha gormustum 600 ın jıgle ayarıyla ılgılı sorunları dogru ypmak gerekıomus enjeksıyonlularda bu sorun yok..
Karbüratörlü bu sabahda kapalı yere koydum sıkıntı olmadı.Soğuk havalarda yapıyor nedense.
Arkadaşlar çikleden kaynaklanıyormuş değiştirdiler düzeldi.Herkeze teşekurler.
Sorunun çözüldüğüne sevindim.Önceki motorum cbf 600 karbüratörlüydü,sanırım seninki de karbüratörlü olanlardan.Çalışmadığı zaman çok fazla marşa basma.Fazla benzin gelip bujileri ıslatıyor ve söküp temizlemediğin sürece çalışması imkansız hale geliyor.Benim başıma geldi ve ikinci gün komple söküp bujileri ısıtarak kuruttuktan sonra ancak çalıştırabildim.
Bu tür motorlardan anlamayan arkadaşların jikleyi çek,ayak marşını dene gibi çözüm üretmelerine gerçekten güldüm.Küçük motorlarla büyük motorların çalışma prensipleri aynı olsa da çözüm şekilleri ve soruna yaklaşma biçimleri tamamen farklıdır.Soğuk havalarda çalışmama sebebinin öncelikle jikle olduğu açıkça belliydi.
HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...57114762_n.jpg
Tek çare başkasını bulamadım...
İHANET arkadaşlık zincirini karartır, fakat VEFA onu her zamankinden daha parlak yapar.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)