Kışın soğuk havalarda motoru çalıştıramıyorum.Bu sabahda çalışmadı videoya bir zahmet bakarmısınız.http://www.youtube.com/watch?v=yJ2UxSHRL8U
Kışın soğuk havalarda motoru çalıştıramıyorum.Bu sabahda çalışmadı videoya bir zahmet bakarmısınız.http://www.youtube.com/watch?v=yJ2UxSHRL8U
Ne yaptın sen Yamahacılar Kawa cılar toplanır şimdi buraya
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
Karburatorunu temizlemeni tavsiye ederim. Ayrica bujileride degistirirsen faydali olacaktir.
Bujilerim yeni ama karburatöre baktırcam galıba.
bana da ateşleme yapmıyor gibi bir ses geldi.
Muhtemel sorun stator olabilir. Atesleme bobinine baktirin, eger karburatorde bir sikinti yoksa tabi.
Cikleyi kullanıyon mu?Sol elcikte olur kendileri.
8-10 saniyelik 2-3 marştan sonra eğilip eksozdan iki nefes çek kafa yapıyorsa benzin geliyor diyebiliriz sorunu ateşlemede ararız, yok kafa yapmıyorsa iki bira al gibi bir espiri yapmıyorum, içerisinde itici gaz olarak bütan propan gazı kullanılmış bir sprey deodorantı hava filtresine 4-5 saniye sıkarak marşa basınca çalışma emaresi vermesi lazım. Kolay gelsin.
Not: Dediğim gibi saat 18:00 den sonra dene mesai saatinde sarhoş geziyor demesinler.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
aga 1 once farını kapa marsı bastıkdan sonra ac 2 o mars yetmıosa ayak marsını dene 3 motorun altında souk havalarda 30 40 sn acmak ıcın bı sey war onu yukarı kaldır dırek calısır az gaz vererek 30 40 sn bekle sonra ındır calısır durumdayken 1 vitese tak go... 2 kademesı war en ust kademede calısmaması cok zor...
Hava girişinden biraz balata spreyi bas çalışmassa ateşleme yoktur Staj yaptığım yerde dizel araçlarda hava almayı bi kaç kez böyle yapınca çalışıyo.
Oha transalpte bunu yapıyorsa ben motora boşuna sövüyormuşum :D hic bir fikrim yok ama şaşırttım kesin bir sorun var :D
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Transalp sorun yapmaz.Benim servis daha transalpin motorunu sökmemiş.Merak ediyolarmış içinde ne var diye
En fazla karbüratör , hava filtresi , buji , vs.. böyle küçük şeylerden sorun çıkarabilir.Galiba arkadaş cikleyi de kullanmayı bilmiyo.En fazla vurdursa yine çalıştırır.Bana ateşleme gibi geldi sorun ama vurdurursa anlaşılır.
Teşekkürler akşam eve gidince hepsini deneyeceğim thelast55 kod adlı arkadaş cbf 600 de ayak marşımız yok malesef.
Cbf 600 abs 2007 bılgılerımı degıstırmemiştim ona gore yorum yaptıgınızı anlayınca değiştirdim hemen kusura bakmayın.
Ateşlemeyle, yakıtla ilgili fikir veren arkadaşlar sanırım soğuk ibaresini atlıyorlar.
Soğukta çalışmıyor sıcakta çalışıyorsa veya soğukta zor çalıştıktan sonra rahatca stop edip çalışabiliyorsa ben ilk önce jikleden şüphelenirim.
Manuel jikle ise telinden ayarından, otomatik ise sökülüp çalışıp çalışmadığından emin olmak lazım.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Ateşlemeyle, yakıtla ilgili fikir veren arkadaşlar sanırım soğuk ibaresini atlıyorlar.
Soğukta çalışmıyor sıcakta çalışıyorsa veya soğukta zor çalıştıktan sonra rahatca stop edip çalışabiliyorsa ben ilk önce jikleden şüphelenirim.
Manuel jikle ise telinden ayarından, otomatik ise sökülüp çalışıp çalışmadığından emin olmak lazım.Aynen katılıyorum,mezu jikledir arkadaş.
Hava soğuk olunca ateşleme arıza yapmaz mı?Sen soğuk havaya bağlarsın sorunu bi bakarsın ateşleymiş sorun.Sen iki saat uraşırsın bakarsın ummadığın yerden çıkmış arıza.Böyle ters köşeye yatırır adamı.Tabi öncelikle cikleye bakmakta fayda var.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.Sabah vurdurduktan sonra kapalı biyere çektim akşam iş dönüşü tek marşta çaalıştı çok tuhaf.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)