Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Debriyajda Yaşadığım Problem

REKLAM ALANI

Merhabalar ben YBR 125 kullanıcısıyım.Daha motorum 400 KM'de ve ilk motorum, acemiyim.Problemim şöyle;

1-Debriyaj aşırı yumuşak bazen bırakıyorum normal haline dönmüyor bile, nasıl sıkabilirim?
    2-Vites geçişleri bazen çok sert oluyor acaba debriyaj gevşek olduğu için mi, tam sıkamadığımdan olabilir mi?
    3-Bazen debriyaja basarken bile motor istop ediyor anlayamadım.
    4-Jikle kullanımını açıkçası pek bilmiyorum, doğru kullanımı nasıldır?
    5-Motor dururken çalıştırdığımızda gaz vermezken kaç devirde olmalıdır normal olarak?Bende bazen 3000 oluyor bazen 1000, jikleden kaynaklı mı acaba bu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler, dediğim gibi acemiyim yardımcı olursanız sevinirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:06 ----------

Yok mu yardımcı olabilecek ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

jikle kapalı hareket edıyorsun demı hocam aman dıkkat

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı rapidhacker5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jikle kapalı hareket edıyorsun demı hocam aman dıkkat
    jikle açıkken hareket edince ne olacak ki? (cidden merak ettim)

jikle zaten motor devrini yükseltir. soğukken motoru kolay çalıştırmak içindir.
    debriyaj ayarını manetin üzerinden ve aşağıdan ayarlayabilirsin. boşluğu aşağıdaki ayar vidasından, sertliği ise manetten yapabilirsin. 2sinden de biraz yapman ideali bulmanı sağlar. yukarda kavrayan bir debriyaj motor sağlığı ve sürüş konforu açısından iyidir. acemi biri için de sürüşü kolaylaştırır. motorunun yanında verilen kitapçığı okursan böyle sorular sormana gerek kalmaz.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jikle açıkken hareket edince ne olacak ki? (cidden merak ettim)

jikle zaten motor devrini yükseltir. soğukken motoru kolay çalıştırmak içindir.
    debriyaj ayarını manetin üzerinden ve aşağıdan ayarlayabilirsin. boşluğu aşağıdaki ayar vidasından, sertliği ise manetten yapabilirsin. 2sinden de biraz yapman ideali bulmanı sağlar. yukarda kavrayan bir debriyaj motor sağlığı ve sürüş konforu açısından iyidir. acemi biri için de sürüşü kolaylaştırır. motorunun yanında verilen kitapçığı okursan böyle sorular sormana gerek kalmaz.
    teşekkürler cevap için.0 almama rağmen yanında kitapçık vermediler malesef.ben de sormadım yok mu diye nedense.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)