Şaşgınlığımı Anlatamam!!!
Reklamlar
-
kardes ben kotu konusuyorum dıye yukarıda belırttım
Reklamlar
-
Belkide en iyisi pazartesi yağı değiştirmek kafam çok karıştı.Babam da diyorki oğlum yıllar önce ben sanayde çalışırken dizeli motosikletimi vardı biz inceliğine göre her araca aynı yağı koyardık jawayada dizel golfede şahinede aynı yağı koyardık biz dedi
Ya benim asıl dikkatimi çeken şey adam usta ya ellinden kaç tane silindir piston geçmiş bi adam bu yani neden koyuyor o zaman??
ozgurakman adlı üyeden alıntı
altmotor ne birader bir açıklasana. geçen de yazdım cevap atmadın. motosiklet ve "motosiklet motoru" kelimelerini yazmak çok da zor olmasa gerek.
neyse.
dizel yağı, düşük devirde çalışan motorlar için üretilmiştir. ayrıca dizel ve benzinli yağları genellikle farklıdır çünkü içindeki deterjan maddelleri farklılık gösterir. eğer motorun tabir yerindeyse "şıkır şıkır" çalışmasını istiyorsan gerçekten castrolden uzak dur, motul (5100 ve üstü) tavsiye ederim.
bir de şu var ki motosiklet yağı, araba ve TIR yağından farklı olarak yüksek sıcaklıkta çabuk korozyona uğramayacak şekilde üretilir. çünkü motosikletler çok daha yüksek sıcaklıklarda çalışırlar. hyosung, 250 cc. modelinde arka silindirini zaten zor soğutan bir motor. sen de tır yağı koyarsan nolur sonra
motul 5100 veya 7100, 10w50 öneririm. yaz kış güzel hizmet veren bir yağ.
çinliler zaten düşük sıkıştırma oranı ve kısa yağ değişimi (1000km) yüzünden pek te yağ seçmezler.
Bu ısınma konusuna gelecek olursak usta da tam tersini savunuyor daha çabuk soğurmuş
-
brooklynnn adlı üyeden alıntı
kardes ben kotu konusuyorum dıye yukarıda belırttım
yoo gayet kibar aslında söylemesi bakıcaz artık diye
-
ben de racer200 de 2 sene boyunca po 20-50 dizel ve 10-40 motosiklet yagı kullandım...
1.6 litre koktey yapıyordum...10-40 ı tamamen doldurup 20-50 ile tamamlıyordum...
suanda da 250 lik çinli motoruma gene aynı yagları kullanıyorum....
-
ferhatkars adlı üyeden alıntı
ben de racer200 de 2 sene boyunca po 20-50 dizel ve 10-40 motosiklet yagı kullandım...
1.6 litre koktey yapıyordum...10-40 ı tamamen doldurup 20-50 ile tamamlıyordum...
suanda da 250 lik çinli motoruma gene aynı yagları kullanıyorum....
Ha ha bu daha garip kokteyl yağ
-
turbocharge adlı üyeden alıntı
Tamam haklısın da be kardeş insan bunu yazmadan önce düşünür değil mi şehir kısmına 'bakıcaz' yazmışsın onu değiştireydin bari ben görmeden
"bilmiyomda sakat yaa:D"
"Bilmiyorum da sakat yaa:D"
Değiştirseydin?
-
Koyun doksan numara açık yağı..Ne ses kalır ne bişey...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
inan o kadar büyütecek birşey yok usta kötü olsa o yağı koymaz cub ların depriyajı ani kalkışta kaçırır yaşlı emekli olmuş bir usta kahvede iddialaşıyordu cuba normal otomobil yağı koy kaçırmaz diye bende duydum 25 tl lik sentetik yağ yerine 15 tl lik normal yağ koyuyorum çok memnunum
-
turbocharge adlı üyeden alıntı
yoo gayet kibar aslında söylemesi bakıcaz artık diye
Kardeş sana fena giydirmişler ama sen hala üste çıkmaya çalışıyorsun. Yemez bu saatten sonra
Motosikletli Kaplumbağa...
-
Ustanın dediği doğru. İnce yağ sübap sesi yapar. Ben 10 40 tan vazgeçtim sırf bu yüzden. Bir numara kalını iyi şuan. Ayrıca 20 50 numara kullanan bişey olmamışta.....
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)