Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Şaşgınlığımı Anlatamam!!!

REKLAM ALANI
    mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    Arkadaşlar başıma gelen olaya bakın benm motorumda castrol 10-40 yağ vardı ve yağının değişmesi gerekiyordu Babam da çarşıdaydı bende dedimki castrol 10-40 yağ al gel bi motosiklet tamircisi demişki
    -Ben castrol vereyim istersen fakat bu motora o yağ gitmez ben sana başka bir yağ vereyim sen onu kullan bak viteslerin geçişi motorun gidişi dahi rahatlayacak rahatlamassa gel tekrar castrol koyalım demiş.BU motorda o yağ sübab sesi yapar motoru zorlar demiş.
    Neyse ben yağı değiştirdim gerçekten motorum çok rahatladı fakat kafama takıldı bu yağ ne yağı kaç kaç falan filan sabah sabah bu kıllığımdan dolayı ustanın yanına gittim.Aramızdaki diyolog

-Günaydın ustam geçen makinanın yağını veren sensin demi(motoru görünce selam vermişti zaten hemen kask vardı kafamda)
    --Günaydın kardeşim evet ben verdim doğru geldin.
    -Ya ustam bu yağ gerçekten çok iyi geldi markası ne bunun kutusunu görme imkanım varmı
    --Var tabide biz bunları teneke teneke alıyoruz sen almassınki öyle
    -Olsun ustam ben bi göreyim ki başka bi şehre gidecek olursam hep aynı yağı kullnayım
    --Tamam.Oğlum bi yağ tenekesi gösterin abinize.
    VEEEEEEEEEEEEE İŞTE BOMBA YAĞIN ÜSTÜNDE YAZANA BAKIN::: P.O. (burası normal) 15-40(okey) Maximus (e iyi) Turbo Diesel S (Hdaaaaa bu ne ya)

Yazan düzgünce şu MAXIMUS Turbo Diesel S 15-40 markası da petrol ofisi

-E ustam bu ne
    --Kardeşim bak bu motorlarda bu yağ daha iyi olur şıkır şıkır olur motorun mis gibi yağ gibi olur
    Benim kafa karışık zaten gece hiç uyumadım.Ya usta falan derken çıktım bi hışımla eve geldim
    Arkadaşlar Allah aşkına bu hareket ne kadar mantıklı tamam motosikletıim şıkır şıkır yağ gibi vites geçişlerim kalkışım duruşum çok çok hoş ama ya zarar verirse kafama çok takıldı ve bi konu açıp sorayım dedim.Zararı olurmu motosiklete yoksa kullanayım mı?? Zararı olursa nereye olur nasıl olur? Allah aşkına aydınlatın beni
    drumstar ve cousinecruis bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    drumstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max "250"
    Ben de seninle aynı durumdaydım, ama babamın ısrarı üstüne ben de selenia 5 40 yağ komuştum motora. Gerçekten kaymak gibi oluyo ki zarar vermesi çok zor. Olacabilecek en kötü senaryo debriyajın kaçırmasıdır, o da en yakın tamirciye gitmeye engel olmaz. Bence aynen devam! Ha bi de babam gençlık yıllarında yağ bulamadığından çiçekyağıyla bile motor çalıştırmış

kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    sıcak soğuk hava durumlarında sıkıntı ypar diye biliyorum. ama dizel araçların yağı farklı değil o konuda için rahat olsun. Bizde tosbağaya dizel yağı koyan herife tepki göstermiştikte, dizel ve benzinliler için yazıyodu arkasında adam bize oturtmuştu lafı. Bırak ustayım ben hallediyim çok yormayın kafanızı diye
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

TheAzReaL07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    10 40 sa problem olmaz ama 5 40 filan koydurma sakın alt motoru eline alırsın bişey olurmu dersen olmaz heralde ama için rahat etmiyecek se değiştir gitsin yukardaki arkadaş 5 40 çok iyi demiş ama yanlış SAKIN koyma

mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    Yav o andaki şaşgınlığımı anlatamam size yaa birde tenekenin üzerinde koskoca tır resmi var Allahım dedim sana geliyorum.Yalnız farkettiğim diğer ilginç şey her motosiklete neredeyse bu yağı koyuyor heralde çünkü 16 lt lik tenekeler vardı bu kadar çok aldığına göre

vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    koyun koyunn hiç bişi olmaz
    yaa olmaz olurmu kardşimmm senın motorun kaç bin devir ceviriyor... ??!!!
    dizel motorlu bi araç kac bin devir ceviriyor ?!!!?
    yağ çok kısa surede özelliğini kaybeder camur gibi olur...ilk zamanlar iyi gibi gelir anlamassın..sonradan hissedersin farkıı..

ne esnaflar var hakikaten istbulda aç kalmaz insan yaa..güzel agzın laf yaptımı işlem tmm
    sedici bunu beğendi.
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

drumstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max "250"
    gören de motosiklet 20.000 devir çeviriyo sancak dizeller ortalama 3000 devirle dönüyo, motosikletler 5-6bin. ama yağın yapması gereken iş aşağı yukarı aynı. sıkıştırma oranları farklı, yağa binen basınç farklı. en fazla 1500kmde değiştirir zaten yağı bir sorun olmaz.
    vlknsyrn bunu beğendi.

turbocharge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 200 (2014)
    Arkadaşım şaşgınlık ne demek? Bu kadar da olmayın yahu bir kelimeyi de doğru yazamyosunuz. Doğrusu şaşkınlık olacak.
    vlknsyrn bunu beğendi.

Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    Alıntı drumstar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gören de motosiklet 20.000 devir çeviriyo sancak dizeller ortalama 3000 devirle dönüyo, motosikletler 5-6bin. ama yağın yapması gereken iş aşağı yukarı aynı. sıkıştırma oranları farklı, yağa binen basınç farklı. en fazla 1500kmde değiştirir zaten yağı bir sorun olmaz.
    ee kardeşim kendin diosun mtorlar 6000 rpm cevirior yani iki katı e bide 15 - 16 bin rpm ceviren ss ler napsın ;)

maksat 1500 km sonra da aynı hataya düsmemesi..siz burda sorun olmaz fln derseniz..asıl sorun görur ilerde arkds..
    drumstar bunu beğendi.
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Alıntı turbocharge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım şaşgınlık ne demek? Bu kadar da olmayın yahu bir kelimeyi de doğru yazamyosunuz. Doğrusu şaşkınlık olacak.
    bilmiyom da sakat yaa yazmıssın motosikleti kısmına arkadasım
    cok guzel konusuyormussun dilimizi
    bana laf atma, ben böyle konuşuyorum yani kötü

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Doğrusu "yazamıyorsunuz" olacak

Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    bi kulp bulmaya calişmiş yazdına yazacagına pişman olmuştur
    ...

scooboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xj6N 2013
    Bir arkadaşımda aroranın 250cc lik cruiser tipi motosikleti vardı. Yıllarca o teneke yağdan kullandı bildiğiniz makine yağı.
    Kendisi tornacı ve metal işlerle uğraşıyor. Motorunda herhangi bir sıkıntı olduğuna şahit olmadım.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı TheAzReaL07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 40 sa problem olmaz ama 5 40 filan koydurma sakın alt motoru eline alırsın bişey olurmu dersen olmaz heralde ama için rahat etmiyecek se değiştir gitsin yukardaki arkadaş 5 40 çok iyi demiş ama yanlış SAKIN koyma
    altmotor ne birader bir açıklasana. geçen de yazdım cevap atmadın. motosiklet ve "motosiklet motoru" kelimelerini yazmak çok da zor olmasa gerek.
    neyse.

dizel yağı, düşük devirde çalışan motorlar için üretilmiştir. ayrıca dizel ve benzinli yağları genellikle farklıdır çünkü içindeki deterjan maddelleri farklılık gösterir. eğer motorun tabir yerindeyse "şıkır şıkır" çalışmasını istiyorsan gerçekten castrolden uzak dur, motul (5100 ve üstü) tavsiye ederim.
    bir de şu var ki motosiklet yağı, araba ve TIR yağından farklı olarak yüksek sıcaklıkta çabuk korozyona uğramayacak şekilde üretilir. çünkü motosikletler çok daha yüksek sıcaklıklarda çalışırlar. hyosung, 250 cc. modelinde arka silindirini zaten zor soğutan bir motor. sen de tır yağı koyarsan nolur sonra motul 5100 veya 7100, 10w50 öneririm. yaz kış güzel hizmet veren bir yağ.

Alıntı scooboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir arkadaşımda aroranın 250cc lik cruiser tipi motosikleti vardı. Yıllarca o teneke yağdan kullandı bildiğiniz makine yağı.
    Kendisi tornacı ve metal işlerle uğraşıyor. Motorunda herhangi bir sıkıntı olduğuna şahit olmadım.
    çinliler zaten düşük sıkıştırma oranı ve kısa yağ değişimi (1000km) yüzünden pek te yağ seçmezler.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    Ktm Duke 200 (2014)
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilmiyom da sakat yaa yazmıssın motosikleti kısmına arkadasım
    cok guzel konusuyormussun dilimizi
    bana laf atma, ben böyle konuşuyorum yani kötü
    Sana mı dedim ben yanlış yazmışsın diye? Başlığı sen yazmadın demi?

Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    Alıntı drumstar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim senin yarı cıplak motor tepesinde foton yeter boşwer motor ne cevirio ne yağ koymusun bunlar fanii işler
    brooklynnn bunu beğendi.
    ...

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Sana mı dedim ben yanlış yazmışsın diye? Başlığı sen yazmadın demi?
    bırılerıne ogur verırken kısının o konuda ehıl olması gerekir
    baskasına laf soyleyıp kendını duzeltmeyenlere karsı gıcıgım var bıraz
    kısısel alma
    MotorKafa ve vlknsyrn bunu beğendiler.

kamsea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    daelim s2 250
    Arkadaşlar, peki bu firmalar neden motorsikletler için özel yağ üretiyorlar ? Maksat ürün gamı artsın diye mi? Zaten boşuna o kadar AR-GE çalışmaları filan aptal bu yağ üreticileri hakkaten...Ne gereği var ki ! Koy araba yağını yola devam o zaman... Zaten araba motoru ile motorsiklet motoru da aynı aralarında hiçbir fark yok.

Motosikleti
    Ktm Duke 200 (2014)
    Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bırılerıne ogur verırken kısının o konuda ehıl olması gerekir
    baskasına laf soyleyıp kendını duzeltmeyenlere karsı gıcıgım var bıraz
    kısısel alma
    Tamam haklısın da be kardeş insan bunu yazmadan önce düşünür değil mi şehir kısmına 'bakıcaz' yazmışsın onu değiştireydin bari ben görmeden

TheAzReaL07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    arkadaşlar o kadar açıkladınız ama bu kadar büyütülcek bişey yok bence ha illaki zarar verir bence yıllardır araba yağı kullanan arkadaşlar biliyorum bi sorun da olmadı ha tabi size de katılıyorum ben olsam kullanmam

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)