yagmur motora zarar verirmi?
Reklamlar
-
Arkadaşlar 150cc scooterım var.bir kaç gündür hava yağmurlu disarda duruyor kapalı yerim yok acaba yağmur motoru bozarmı?
Elektirik aksaminda sıkıntı olurmu?
Bu arada sağ elimin olduğu kısımda hemen aynanın dibinden grenaj az birşey kırık.
Sıkıntı yaratırmı?
Olursa ne gibi bir sorun çıkar?
Önlem için ne yapmalıyım?
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
Reklamlar
-
Kardeşimde Dl-650 var, Suzukidir, japondur, ama bi gün yağmurda kaldı, ertesi gün fren disklerinde paslanma gördük. Güzel bi branda al, en kral çözümdür. Yağmurdan da güneşten de motorunu korumalısın. Ayrıca yağmurun o kırık dediğin alandan sızarak açıkta olan bi elektrik kablosu vb temas etmezse sorun olmaz, ama sen buradan bişey olmazsa ok o zaman deme, bi branda al ve motorunu kapa. Dikkat: Yoldan geldiğinde ve motorunu yeni park ettiğinde, eksoz susturucusu sıcak olur. Eksozun soğumasını beklemden brandayı kapatmamalısın. En az 15-20 dk olsun eksozun soğusun, sonra kaparsın. Yoksa brandan sıcak eksoza temas ederse eriyebilir.
-
4 yıl mondial 150 zat kullandım, yağmur yüzünden hiçbir sorun yaşamadım ama daha yeni aldığım burgman 400 azıcık yağmurda kaldı ve arka fren müşürü arıza yaptı. branda al, dertten kurtul.
-
-
Diskler paslanmasın diye sakın ha yağlayayım deme balataları bozarsın, değiştirmek zorunda kalırsın ki zaten frenler tutmaz kullanırsan...
-
bassturbin adlı üyeden alıntı
Diskler paslanmasın diye sakın ha yağlayayım deme balataları bozarsın, değiştirmek zorunda kalırsın ki zaten frenler tutmaz kullanırsan...
eyvallah kardesim allah razı olsun bu bilgiyi vermen çok iyi oldu Sagolasin.
-
Valla cbr250r'im yağmurda kalıyor, fren diski ve zincir pas tutuyordu. Hatta şöyle ki, ilk aldığım vakit 2 haftaya yakın yağmur ve karda dışarıda durdu. Bindiğimde zincir pastan turuncuydu. Neyse ilk zamanlar zincir temizleme spreyi de kullanmıyordum, sadece yağlayıp sürdüm. İlk sürüşten sonra eski haline döndü. Aynı şekilde fren disklerindeki paslar da kullanınca gidiyor. Şu an 18 binde ve zincir hala sapasağlam. Ayrıca çok sağlam bir branda aldım ama kullanmıyorum , kısacası yağmurun herhangi bir zararını görmedim şu ana kadar.
Yine de bir haftadan fazla park edecekse branda örterim.
-
seigen adlı üyeden alıntı
Valla cbr250r'im yağmurda kalıyor, fren diski ve zincir pas tutuyordu. Hatta şöyle ki, ilk aldığım vakit 2 haftaya yakın yağmur ve karda dışarıda durdu. Bindiğimde zincir pastan turuncuydu. Neyse ilk zamanlar zincir temizleme spreyi de kullanmıyordum, sadece yağlayıp sürdüm. İlk sürüşten sonra eski haline döndü. Aynı şekilde fren disklerindeki paslar da kullanınca gidiyor. Şu an 18 binde ve zincir hala sapasağlam. Ayrıca çok sağlam bir branda aldım ama kullanmıyorum
, kısacası yağmurun herhangi bir zararını görmedim şu ana kadar.
Yine de bir haftadan fazla park edecekse branda örterim.
Cesur bir tavsiye, mantıklıda görüyorum.. Doğrudur, paslar zincire süreceğiniz yağla, fren diskleriyse kullanım sırasında sürtünmeyle ortadan kalkacaktır. Ancak yinede uzun süreli yağmur altında duruşlar motorun hareketsiz malzeme-parçalarında paslanmaya neden olacaktır. Bende bir kaç saatlik yağmur altında kalışları önemsemiyorum, ancak bir günden fazla yağmur altında kalmasına müsaade etmenin ilerleyen süreçte koltuğunun, gidonun ve çeşitli hareketsiz parçalarının yıpranması-paslanmasına sebep olacağını düşünüyorum. Brandayı evinize döndüğünüzde güneşten, yağmurdan vb.den korumak için muhakkak tavsiye ederim.
-
Yağmur kısa vadede motora zarar vermese de ,uzun vadede kesinlikle zarar verir fren diskleri, müşürler amortisörler ve nikelajlı kısımlar paslanır ya da sağlıklı bir şekilde çalışmaz,motorun sürekli dışarda kalıyorsa mutlaka bir askılı kilit (çelik zincirli olanlar) ve branda temin etmelisin.
[I][B][COLOR="#696969"]İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...[/COLOR][/B][/I]
-
bende de cbr 125r var 10 15 gun kar yagdıgında kullanmamıştım...disclere dıkkat etmedımde zıncır az bıraz turuncu olmustu tekrar yagladım 2 gune bıseyı kalmadı...branda felan yok ama alıcam galıba..o da paslanacak korkusu degılde kar yagdıgında ustundekı karları temızlemeyım dıye :D
-
Yağmur değil asıl kar yağdığı vakit yollara atılan tuzlar motoru mahvediyor. Pas yine gidiyor, iz bile bırakmıyor da bu kar tuzları kalıcı iz bırakıyor. Benim fren disklerimde o yüzden küçük de olsa kalıcı izler kaldı. Halbuki çok kısa süre kar bittikten sonra sürmüştüm. İşte tuzlu yollarda sürdükten sonra soğuk suyla yıkamak gerekiyormuş motoru ama nereden bileyim .
Burada faydalı bilgiler var:
http://arabasitesi.blogcu.com/motosi...bakimi/9336146
-
Tuzdan yana çok şanslıyız çünkü izmirde oturuyoruz. Fakat yağmurda motor kullanmak , yagmurun altına motoru bırakmaktan daha mı az zarar verir tartışılır. Ben yağmur yağınca saygısız 4 teker sürücüleri nedeniyle kullanmıyayım demiştim ama elimde değil kullanıyorum.
Tek sıkıntım motorumun üstünde gelen orjinal lastikleri hiç güven vermiyor yani tutunma bence yeterli değil. Micheline geçmek için erkende olsa daha lastiklerim 1500 kmde.
Yağmurda kullanıcaksam lastik değişimi şart gibi geldi.
Kaliteli motorsiklet lastikleri arabadaki gibi sürüş konfor ve güvenliğini çok etkiliyormu?
-
-
eruyanik adlı üyeden alıntı
Cesur bir tavsiye, mantıklıda görüyorum.. Doğrudur, paslar zincire süreceğiniz yağla, fren diskleriyse kullanım sırasında sürtünmeyle ortadan kalkacaktır. Ancak yinede uzun süreli yağmur altında duruşlar motorun hareketsiz malzeme-parçalarında paslanmaya neden olacaktır. Bende bir kaç saatlik yağmur altında kalışları önemsemiyorum, ancak bir günden fazla yağmur altında kalmasına müsaade etmenin ilerleyen süreçte koltuğunun, gidonun ve çeşitli hareketsiz parçalarının yıpranması-paslanmasına sebep olacağını düşünüyorum.
Brandayı evinize döndüğünüzde güneşten,
yağmurdan vb.den korumak için muhakkak tavsiye
ederim.
teşekkür ederim tavsiyen için
-
Koruma demirine yaptığınız siperlik hoşuma gitti.. Ben de yaptıracağım...!
Full koruma + Fulll dikkat...
-
Valla ben de önceki motorumu sürekli açıkta bırakırdım yağmurda, ama şimdi 2 ay oldu, F650 GS aldım, yağmurlar başlar başlamaz da kendime sağlam bir branda edindim, çok memnunum, tavsiye ederim.
http://www.motosikletaksesuarlari.co...RGE_743.html#0
Ben garanti olsun diye 2XL beden aldım ama sanki XL da olurmuş, çünkü brandayı takmadan önce nasıl olsa topcase'i söküp eve alıyorum. Ama siz topcase'le kullanacaksanız 1 beden büyük alın.
Artık her yağmurda pencereye çıkıp, motorum ıslanıyor diye üzülmekten kurtuldum.
-
Büyük branda şiddetli rüzgarda yelkenli gibi motoru devirebilir, önleminizi alın .
-
Öneriniz için teşekkür ederim. Ben de pişman oldum bir beden küçük almadığıma, ama neyse bu brandanın ortasında motora göre ayarlayabileceğiniz kemer mevcut, oradan ayarlıyorum.
-
-
Bir de motosikleti parkederken az da olsa bir eğim var ise motorun ayağını eğim yönüne yatacak şekilde parketmeye dikkat edin. Geçen hafta bir baktım üzerinde brandasıyla benim hyosung yerde yatıyor. Gerçi rüzgar falan olmamıştı gece, belki bir çocukta meraktan dayanmış olabilir diye düşündüm... Ama rüzgar kuvvetli estiğinde mümkün mü? mümkün..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)