Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İlk motorumu alacağım tavsiye istiyorum.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Hyosung Gt 250 Comet
    Öncelikle herkese merhabalar.Forumu yaklaşık 5-6 aydır takip ediyorum ve tüm markaları,modelleri,kullanıcı yorumlarını okudum fakat daha önce fazla bir motosiklet tecrübem olmadığı için bir modelde karar kılamadım.Başlangıç olarak japon motorlarından almak istemiyorum ucuz bir çinli motor alıp önce acemiliğimi atmak istiyorum 125-150 cc commuter tarzı bir motor almayı düşünüyorum fiyat olarak 2000 ila 2800 lira arası bir bütçem var ve okuduğum kadarıyla herkes titreşim olayından şikayetçi mümkünse titreşimi az olan bi motor istiyorum eğer tavsiye yapabilecek arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz benim için çok önemli herkese iyi forumlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felsefeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çinli tavsiye-Mondial Drift
    Hintli tavsiye-Tvs Apache
    Japon tavsiye-Yamaha Ybr 125

Honda cbf 150'yi önermiyorum bana göre tipi oldukça kötü,Japon istemiyorum demişsin o zaman 2.el güzel bir Tvs alabilirsin diye düşünüyorum,Çinli'den uzak dur çünkü motordan anlamayan adam bile gidip görünce bu ne,oyuncak mı diyor o derece kalitesiz malzemeleri oluyor genelde.
    makseli bunu beğendi.
    En bağışlanamaz yanın bu işte;gücün var ve hükmetmek istemiyorsun!(Friedrich Nietzsche)

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    senin ilacın sıfır salcano wolf

Motosikleti
    Hyosung Gt 250 Comet
    ybr değilde tvs apache yi düşünebilirim seninde dediğin gibi 2.el bir tvs çinlilerden daha iyidir peki tvs apache nin parçaları nasıldır pahalımı ?

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Mondial-Kuba motorlarda Balansor sistemi var diye biliyorum.
    titresimi tamamen kesmez belki ama %80 Azaltir.
    Cinli al
    Ama zamaninda bakimlarini yaptir.
    yani:
    500-1000-3000-5000-7000km de mutlaka gitmen gerek.
    Uzmanlar her 1000km de Yag degistirilip Zincir yaglanirsa daha iyi olur diyor.
    -forumda Salcano Wolf kullanip memnun olan cok 3000 lira

Motosikleti
    Hyosung Gt 250 Comet
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    salcano da düşünülebilir sanırım ybr motoru kullanıyor ve fiyat olarak çinlilerle nerdeyse aynı

Alıntı bıçkın28 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ybr değilde tvs apache yi düşünebilirim seninde dediğin gibi 2.el bir tvs çinlilerden daha iyidir peki tvs apache nin parçaları nasıldır pahalımı ?
    Tvs;bu düşünce tamamen bana ait Honda cbf'nin Türkiye'ye gelmeyeceğine dair söylentiler dolaşıyor,bence bu doğruysa bunun nedeni Tvs'nin artık Türkiye'de tutuluyor olması olabilir.Bunlar benim kendi şahsi fikrim ama Türkiye'de 3 tane "commuter" sınıfının en yüksek gözde modeli var bunlar;Tvs,Ybr,Cbf.Cbf'yi tipinden Ybr'yi de kaslı olmamasından dolayı elediğimizi varsayarsak ki kalite olarak Japonlar kadar iyi olduğu iddia edilen bir model olan Tvs'yi tercih etmek mantıklı gibi duruyor.Yakından yandan ve arkadan gerçekten büyük cc motormuş havası veriyor.Benim en çok hoşuma giden yönü kuyruk kısmı ve kaslı yapısı ama sadece tipten ötürü tercih edilmez motor fakat kalite olarak da çok iyi olduğunu söyleyenler mevcut.
    En bağışlanamaz yanın bu işte;gücün var ve hükmetmek istemiyorsun!(Friedrich Nietzsche)

Motosikleti
    Hyosung Gt 250 Comet
    Alıntı Felsefeci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tvs;bu düşünce tamamen bana ait Honda cbf'nin Türkiye'ye gelmeyeceğine dair söylentiler dolaşıyor,bence bu doğruysa bunun nedeni Tvs'nin artık Türkiye'de tutuluyor olması olabilir.Bunlar benim kendi şahsi fikrim ama Türkiye'de 3 tane "commuter" sınıfının en yüksek gözde modeli var bunlar;Tvs,Ybr,Cbf.Cbf'yi tipinden Ybr'yi de kaslı olmamasından dolayı elediğimizi varsayarsak ki kalite olarak Japonlar kadar iyi olduğu iddia edilen bir model olan Tvs'yi tercih etmek mantıklı gibi duruyor.Yakından yandan ve arkadan gerçekten büyük cc motormuş havası veriyor.Benim en çok hoşuma giden yönü kuyruk kısmı ve kaslı yapısı ama sadece tipten ötürü tercih edilmez motor fakat kalite olarak da çok iyi olduğunu söyleyenler mevcut.
    haklısınız gerçekten kaslı ve hoş bir motor kuzenimde var tvs 2008 model kullanılan malzemelerin japon mallarından aşağı kalır bir yanı yok tvs almayı istiyorum umarım uygun fiyata düzgün bir motosiklet bulurum teşekkür ederim.

Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    Mondial mr 150 oneriyorum uzerindeki malzemeler japon malidir forumdakiler ne kadar yalanlasada arastirdim mondialin japonyadaki fabrikasinda uretiliyor karburator uzerindeki yaziyi resmedim koyanilirim buraya istryen olursa kesinlikle mr 150 derim titresim yok malzeme kaliteli 15 beygir ! bag bag diye bagiran bir egzoz seside yok bir arastir derim ;-)

musakka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs apache 2014 & zn zenci
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önceden her başlığı bi şekilde titana bağlıyodun sıra wolfta galiba ne alsan değerleniyor galiba

Bir şeyin Japonya'da veya Çin'de üretiliyor olması onu iyi ya da kötü yapmaz...Çin toprakları doğuştan lanetli sanki de orada üretilen her ürün kötü,Japonya'da üretiliyorsa iyi olacak.Mesele kaliteli iş gücü,tecrübe,malzeme kalitesi vs.Nerde üretildiğinin önemi yok,üretildiği teknoloji önemli.Tekstil Mühendisliği öğrencisiyim örnek vereyim şuanda askımda asılı polyester,incecik bir yağmurluk var,markası "Jack Jones".Jack Jones'u bilenler bilirler kalitelidir ve pahalıdır.Bu tür bir yağmurluk çok ucuza bulunabilir ben ise geçen sene 100 TL verdim aldım,çünkü rengi,dikişi üzerine giyince duruşu farklı,halbuki açıp bakarsanız arkasında Made in Turkey yazıyor.Çünkü bu tarz büyük firmalar maliyeti düşürmek için fason küçük işletmelere yaptırıyorlar,yaptırtırken de belli anlaşmaları var,fason olarak çalışacak firmanın belli standartta makineleri flan olmalı yoksa markaya leke süreceğinden ötürü,o markayı fason olarak üretmesine izin verilmez.Yani işin özü nerede üretildiğinin önemi yok,Convers marka ayakkabılara bakarsanız Çin malıdır ama herkesin ayağındadır.Kısacası bir Çinli firma kalitesiz parçalarını Japonya'da ürettiriyor olması onu kaliteli yapmaz veya Ybr'nin Çin'de üretiliyor olması onu kalitesiz yapmaz.Yamaha ismine leke sürülmesin diye isterse 10. dünya ülkesinde yaptırsın Ybr'yi ama gene de bir standartta tutar motosikletin kalitesini ve gayet düz bir mantıkla gidersek diyelim siz İzmirli'siniz,Babanız Ankaralı.Siz Ankaralı sayılırsınız,İzmir'de üretildiniz diye İzmirli sayılmazsınız,yani o motorlar da Japon sayılmaz.

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Kardeşim bu çinlileri gömmeyin ya drift gayet güzel motor Herkesin yorumu kendine ama bu kadar gömmeyin bizim motoru

Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    Alıntı Felsefeci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir şeyin Japonya'da veya Çin'de üretiliyor olması onu iyi ya da kötü yapmaz...Çin toprakları doğuştan lanetli sanki de orada üretilen her ürün kötü,Japonya'da üretiliyorsa iyi olacak.Mesele kaliteli iş gücü,tecrübe,malzeme kalitesi vs.Nerde üretildiğinin önemi yok,üretildiği teknoloji önemli.Tekstil Mühendisliği öğrencisiyim örnek vereyim şuanda askımda asılı polyester,incecik bir yağmurluk var,markası "Jack Jones".Jack Jones'u bilenler bilirler kalitelidir ve pahalıdır.Bu tür bir yağmurluk çok ucuza bulunabilir ben ise geçen sene 100 TL verdim aldım,çünkü rengi,dikişi üzerine giyince duruşu farklı,halbuki açıp bakarsanız arkasında Made in Turkey yazıyor.Çünkü bu tarz büyük firmalar maliyeti düşürmek için fason küçük işletmelere yaptırıyorlar,yaptırtırken de belli anlaşmaları var,fason olarak çalışacak firmanın belli standartta makineleri flan olmalı yoksa markaya leke süreceğinden ötürü,o markayı fason olarak üretmesine izin verilmez.Yani işin özü nerede üretildiğinin önemi yok,Convers marka ayakkabılara bakarsanız Çin malıdır ama herkesin ayağındadır.Kısacası bir Çinli firma kalitesiz parçalarını Japonya'da ürettiriyor olması onu kaliteli yapmaz veya Ybr'nin Çin'de üretiliyor olması onu kalitesiz yapmaz.Yamaha ismine leke sürülmesin diye isterse 10. dünya ülkesinde yaptırsın Ybr'yi ama gene de bir standartta tutar motosikletin kalitesini ve gayet düz bir mantıkla gidersek diyelim siz İzmirli'siniz,Babanız Ankaralı.Siz Ankaralı sayılırsınız,İzmir'de üretildiniz diye İzmirli sayılmazsınız,yani o motorlar da Japon sayılmaz.
    şu yorumunuz nickinizle tam uyuşmuş desem yeridir yani , tamam ybr kalitesinde demiyoruz kimsede diyemez ama iyice gömüyorlar motoru aligül unde dedigi gibi milletin dilindedir bir çinli alınmaz lafı bilip bilmeden konuşuyorlar görüyorlar sokaklarda mg leri cg leri tüm çinliler bunlar gibidir aga diyorlar hepsi bundan ibaret tek kelime kullanın ondan sonra yorum yapın arkadaşlar mg cg ilede karıştırmayın her mondialli...

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Bence mondial son modelleriyle piyasayı oldukça karıştırdı..Hızıda cabası..Ben yarım gazla gidiyorum rodaj olduğu için ybr abanıyo anca geçiyo ah şu rodaj gitsinde görsün millet drift nasıl tokat atıyo :D Gömmeyin şu çinlileri artık

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı musakka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önceden her başlığı bi şekilde titana bağlıyodun sıra wolfta galiba ne alsan değerleniyor galiba
    sıfır titanmı var Allah aşkına. Ama bak temiz bi titan olabilir

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Arkadaşta titan var temiz bi titan her zaman iyidir bence..Kullandığım için söylüyorum titanda çok iyi motor ben çok sordum motor konusunda hangisi daha iyi diye arkadaşım bence hiç sorma kafa karışıklığından başka bişey değil..Aç özelliklerini fiyat karşılaştır al kafana göre bana drift ucuz olduğu için iyi geldi mesela 9,5 kw ayrıca oda gayet iyi..Dediğim sadece kafan karışır böyle sorarsan..Haa ybr sorun çıkarmaz drift çıkarır...Ybr 4400 10 hp...Drift 2800 13,5 hp bu kadar basit işte :D kararını ver al bu kadar :D

Alıntı pckopat001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu yorumunuz nickinizle tam uyuşmuş desem yeridir yani , tamam ybr kalitesinde demiyoruz kimsede diyemez ama iyice gömüyorlar motoru aligül unde dedigi gibi milletin dilindedir bir çinli alınmaz lafı bilip bilmeden konuşuyorlar görüyorlar sokaklarda mg leri cg leri tüm çinliler bunlar gibidir aga diyorlar hepsi bundan ibaret tek kelime kullanın ondan sonra yorum yapın arkadaşlar mg cg ilede karıştırmayın her mondialli...
    Benim motor sevdam Mondial Drift ile 1.5 sene önce başlamıştır Görünüş,malzeme kalitesi olarak güven vermiyor,şikayetleri de duyunca insan soğuyor keza benim en sevdiğim motor tipi cruiser hatta bütçe de ayırdım gidip Regal Raptor Sypder alacaktım ama onu alacağına Japon al,o paraya o alınır mı dediler gidip baktım adamlar gerçekten haklılar Çinlilerin en sorunsuzu dedikleri Regal bisiklet gibi kalitesiz,üstüne satmak isteyen kişiler ve servisleri de çok kötü o yüzden vazgeçtim,o gün bu gün cruiser düşününce gv 250 den aşağıya düşmüyorum ki onun da fiyatı yüksek,ss düşünürsem de 250 cc cbr veya yzf 125 düşünüyorum ama bunların da fiyatı yüksek olunca başlangıç için Tvs tercihim oldu daha doğrusu olacak,ufak değişiklikler ve ufak modifiyelerle 1-2 sene binip satmayı tarzımı belirledikten sonra da cruiser ise gv,ss ise muhtelemen 125'lik kesmeyeceğinden cbr 250 alacağım.Benimkisi çoğunlukla teorik bilgi içeriyor o yüzden ukalalık yapmak istemem sadece işin felsefesindeyim şuanda dediğin gibi
    pckopat001 bunu beğendi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı pckopat001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende çinli alınmaz diyorum kulandım hemde 12500 km cub mondial kaporta kendiliğinden çatladı ee ben şimdi nasıl burda mondial mi ybr mi diyene mondial diyeyim yanlış bilgilendirmek bana yakışmaz hee şimdi ki aklım olsa ilk başta sıfır ybr alırdım gittiği yere kadar gezerdim
    ama işte insan kötü yü görmeden iyi olanı anlamıyor anlamak istemiyor
    şimdi bana sıfır dirift versinler 30000 km deki 2008 model ybr mi vermem
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende çinli alınmaz diyorum kulandım hemde 12500 km cub mondial kaporta kendiliğinden çatladı ee ben şimdi nasıl burda mondial mi ybr mi diyene mondial diyeyim yanlış bilgilendirmek bana yakışmaz hee şimdi ki aklım olsa ilk başta sıfır ybr alırdım gittiği yere kadar gezerdim
    ama işte insan kötü yü görmeden iyi olanı anlamıyor anlamak istemiyor
    şimdi bana sıfır dirift versinler 30000 km deki 2008 model ybr mi vermem
    Abi o kadarda bitirme driftti..on numara motor drift..Çinli diye şey yapıyosunuzda motora adam gibi baktıktan sonra ufak tefek arızadan başka bişi olmaz bence..Ben daha alalı bi hafta oldu 41 km oldu az sürüyorum gayette güzel gidiyo haa ybrye 10 yıl binersin drifte 3-5 yıl anca ama para farkı çok

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı aligül adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi o kadarda bitirme driftti..on numara motor drift..Çinli diye şey yapıyosunuzda motora adam gibi baktıktan sonra ufak tefek arızadan başka bişi olmaz bence..Ben daha alalı bi hafta oldu 41 km oldu az sürüyorum gayette güzel gidiyo haa ybrye 10 yıl binersin drifte 3-5 yıl anca ama para farkı çok
    abicim bak diriftin nasıl olduğunu yağmurda çamurda gezmeye başlayınca anlarsın eksoz u paslanacak kaynak yerleri paslanacak şase si paslanacak ben motor a 1991 de binmeye başladım o zaman ki mopedler şu zaman da ki çinlilerden 10 kat sağlamdı ama çinli kadar güçlü değildiler ama alan nerden baksan bi 3 yıl benzinden başka masraf etmiyordun o motorlara
    ama şimdi ki çinlilere bak nasıl dertler açıyor adamın başına
    ben senin motoruna birşey demiyorum sadece şahsi fikrimi söylüyorum sen beğeniyorsan sıkıntı etme kendine keyfini çıkar
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)