Honda pcx lastik kayma durumuna açıklık getire bilirmiyiz ?
Reklamlar
-
arkdaşlar merhabalar bende pcx ve agility city 125 arasında gidip geliyorum pcx 1 adım öne geçti fakat motora yeni başlıyacağım için pcx te lastik kayma sorunu var gibi yazılar okudum... bu yol tutuşu ,lastik kayma durumunda kymco agilty city den kötü mü dür bu pcx... kısacası pcx in yol tutuşu lastık kayma sorununa açıklık getirmek istedim birde bu pcx ile uzun yol yapılması mümkünmüdür ... mesela istanbul izmit yada istanbul tekirdağ gibi yol uzaklıklarının üstesinden gelebilcek bir motor mu pcx ?
Reklamlar
-
Agilityden kötü değildir,lastik kayması lastiğin kalitesizliğindendir ki çoğu kaliteli markanın dahi stock lastikleri kalitesizdir michelin tarzı lastikler ile değiştirirsen sorun ortadan kalkar,görsel olarak bence mükemmel pcx ayrıca teknolojiside çok ileride diğer scooterlera göre.
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
-
anladım... yani pcx alınca michelin gibi kaliteli lastik kullanımında bu sorunu çözebiliyoruz.. peki bu dediğim mesafelerin üstesinden gelirken zorluk yaratır mı ?
-
ben iş yerinde spacy kullanıyorum lastikleri michelin yaptık kaymayı unuttum Allah nazardan saklasın ne ani frende nede yağmurda hiç kaymadı ama virajlarda pek güvenli değil pcx tede aynı olcağını düşünüyorum uzun yola gelirsek bütün scooterlerde bele çok yük biniyor şehir içinde iyi olsada uzun yolda benim belimi çok ağrıtıyor onun için ybr,cbf ikilisinden birini tavsiye ederim
-
Pcx, su soğutmalı ve enjeksiyonlu. bırak istanbul tekirdağı fizana gitse birşeycik olmaz hem pcx in jant ebatı diğer scooterlardan büyük o yüzden daha iyidir viraj kabiliyeti vs.
ha scooter değilde commuter de alırım dersen, cbf 150 biçilmiş kaftandır. daha yeni bayramda 720km yol yaptım, yağ gibi aktı maşallah
-
rahmi34 adlı üyeden alıntı
Pcx, su soğutmalı ve enjeksiyonlu. bırak istanbul tekirdağı fizana gitse birşeycik olmaz
hem pcx in jant ebatı diğer scooterlardan büyük o yüzden daha iyidir viraj kabiliyeti vs.
ha scooter değilde commuter de alırım dersen, cbf 150 biçilmiş kaftandır. daha yeni bayramda 720km yol yaptım, yağ gibi aktı maşallah
demekki pcx i almadan michelinleri alıcaz cbf 150 tarzı motor şuanlık bana göre biraz fazla çünkü motora yeni başlıyacağım
-
PCX motorumla birkaç kez istanbul silivri arası gidip geldim. Yol ve sürat açısından hiç zorlanma yaşamadım ama DarkSeleCT93'ün bahsettiği bele yük binme sorunu oldu.
Motor virajlarda fena değil kayma problemi bir miktar var. Özellikle yağmurlu havalarda kapalı otoparklara girip de beton zeminlerinde sürmeye başlayınca gaza azıcık dokunsanız da arkadan motor dönmeye başlıyor. Hatta ilk seferinde motor altından döndü ve yere kapaklandım O günden sonra yağmurlu günlerde otoparklara girdikten hemen sonra neredeyse motora gaz vermeden sürüş yapıyorum.
PCX in kayma sorununu asfaltta pek yaşamadım. Her ne kadar PCX'de tümleşik fren sistemi kullanılmış olsa da, arka fren motorun hızını çok şiddetli kesemiyor ve acil durmak gerektiğinde, motor dik konumdayken arka frenden sonra, ön frene de asılmak gerekiyor. Acemi biçimde, yağmurlu havada, motor yatıkken, sadece ön frenlerle durmaya çalışırsanız asfaltın tadına zevkle bakabilirsiniz (Tecrübemle sabittir.)
-
volvo_sem adlı üyeden alıntı
demekki pcx i almadan michelinleri alıcaz
cbf 150 tarzı motor şuanlık bana göre biraz fazla çünkü motora yeni başlıyacağım
motoru aldığın yerle anlaş, de ki "motor daha paketteyken orijinal lastikleri sökün, belli bi paraya sayın, sonra michelin takın, ben farkını veririm".
ybr için benden 100 tl üste istemişti. o zaman michelin 190 lira mıydı neydi. yani lastiği kendine geliş fiyatına saymıştı.
-
Lastikleri ince, daha kolay kayması normal.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)