aranızdaki en acemi motor sevdalısına yardım
Reklamlar
-
Arkadaşlar herkese merhaba tanışma bölümünde kendimi tanıttım ismim Şahin. Değerli arkadaş ve abilerim nasipse önümüzdeki hafta ehliyete yazılıyorum malum
B ehliyetimle 12 yılı doldurdum sırada motor var inşallah sizlere danışmak istediğim konular var sözüme başlamadan ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Hayatımda sadece bir kere motor kullandım oda arkadaşımın ybr 125 idi. Gaz, fren, vites nerde olduğunu arkadaşım gösterdikten sonra bindim ve yarım saate yakın
inmemiştim ybr'den sonrasında arkadaşım motoru sattı birdahada kullanma fırsatım olmadı dolayısıyla ne kadar acemi olduğumu anlayın
Ehliyet kursunu tamamladıktan sonra kışın motoru almayı düşünüyorum yanılmıyorsam fiyatları düşüyor kışın.
Sizce nasıl bir motorsiklet almalıyım? Scooter almak istemiyorum vitesli olmasını istiyorum çünkü ilk binişte kullanabildiğimde gayet rahat ve kolay gelmişti sizlere danışmak istiyorum öncelikle, scooter mı vitesli motorsiklet mi? (Kullanma amacım şehir içi nadiren şehir dışı ve gezme amaçlı)
Aklımda iki model var ya ilk kullandığım YBR125 yada Hondanın CB125. Ne dersiniz hangisinin daha rahat kullanımı vardır? Servis masraf vs beni üzmeyecek bir motor olmasını istiyorum sıfır alacağım inşallah. Yakıt tüketimide önemli tabi. Arabam var fakat motoru sadece kendi başıma gezmek tozmak için istiyorum.
Şu an merak ettiğim konular bunlar tekrardan ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Reklamlar
-
YBR 125....................
-
öncelikle aramıza hoşgeldin arkadaşım ... sana tavsiyem al bi YBR keyfine bak rahat sağlam konforlu bi makina seni tatmin eder ..
Bir meyhane buldum mezarlığın karşısında eğer beni bulmak istersen ya ordayım ya da karşısında...
-
teşekkürler Mehmet tavsiyen için. Kışın fiyatlar düşer mi bekleyeyim mi kışı yada en uygun motorsiklet alma zamanı ne zamandır?
-
ybr 125 tabi. Yazın pahalı olur. Kışın al.
-
ybr all... Hos en fazla 100 tl düşer..
-
Bak herkes ayni seyi solucek ybr sinifinin en kalitelisi ama uzun yolda git hadi be git dersin ama sehir icinde iyidir tek eksigi vites gostergesi ilk baslarda kafan karisabilir cb125 ucuz ama onunda devir gostergesi yok ve tas gibi koltugu var.ikisi arasinda diyosan herkes ybr der veya yamaha adi icin okadar para vermeye gerek yok ayni fabrikadan ayni malla cikan salcano wolf var ona bakabilirsin ikiside ayni ikisinide alir binersin servise anca bakima gidersin fiyatlari surekli artiyo kisa kadar ne olur bilinmez altin mubarek
-
ybr den şaşma sonra pişman olma gitmek istersen her yere götürür
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Kocaeli İl Temsilcisi
ybr ve cbf her ikiside başlangıç aşamasında iyi motosikletlerdir tercih yapacaksan bunu kesinlikle ybr den yana kullanmanı tavsiye edebilirim hayırlı uğurlu olsun şimdiden.
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
Yüksek yüksek devirlerde redline görmesinler
Aşrı aşrı motorlara gaz vermesinler
Babamın bir hayabusası olsa binsede gelse
-
Cub Kullanicisiyim.
Cin mali olmayan Cub lara bakmani Tavsiye ederim.
Kymco Aktiv 100-Yamaha Crypton-Honda Wave 110i Enjeksiyonlu veya Modenas Gt 135
-
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
ybr ve cbf her ikiside başlangıç aşamasında iyi motosikletlerdir tercih yapacaksan bunu kesinlikle ybr den yana kullanmanı tavsiye edebilirim hayırlı uğurlu olsun şimdiden.
yaw cbf i neden araya soktun şimdi anlamadım adamın kafası iyice karışacak
bide araştıracak anam cbf yağ yakıyor
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
yamahadan hondaya geçen biri olarak konuşuyorum: ikisinden de çabuk sıkılırsın...
Al bir CBF 150 keyfine bak...
Full koruma + Fulll dikkat...
-
I.Love.Drift adlı üyeden alıntı
Bak herkes ayni seyi solucek ybr sinifinin en kalitelisi ama uzun yolda git hadi be git dersin ama sehir icinde iyidir tek eksigi vites gostergesi ilk baslarda kafan karisabilir cb125 ucuz ama onunda devir gostergesi yok ve tas gibi koltugu var.ikisi arasinda diyosan herkes ybr der veya yamaha adi icin okadar para vermeye gerek yok ayni fabrikadan ayni malla cikan salcano wolf var ona bakabilirsin ikiside ayni ikisinide alir binersin servise anca bakima gidersin
fiyatlari surekli artiyo kisa kadar ne olur bilinmez altin mubarek
Arabam var bu yüzden uzun yolda kullanacağımı düşünmüyorum fakat tavsiyenizi dikkate alacağım emin olun.Fiyat konusunda en erken ocak-şubatta alabilirim o zamanda ne olursa olsun fiyatı alacağım inşallah kafaya taktım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------
250-MaCiT adlı üyeden alıntı
Sana cub öneririm....
cub motorun anlamına baktım cheap urban bike yani ucuz kasaba bisikleti diye geçiyor bu bile beni soğuttu açıkcası. Birde yolda giderken elbette bir harley yada touring motorlar gibi yolda diğer sürücülerin dikkatini çekmeyecek ( güvenlik açısından söylüyorum) ama eminim cub motorlardan daha çok diğer sürücülerin dikkatini çekeceğini düşünüyorum bilmiyorum yanılıyormuyum.
12 yıldır araba kullanıyorum her zaman motorsikletli birini gördüğümde yol veririm bunuda söyleyim.Scooter şu bu farketmez.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------
007mac adlı üyeden alıntı
yamahadan hondaya geçen biri olarak konuşuyorum: ikisinden de çabuk sıkılırsın...
Al bir CBF 150 keyfine bak...
CBF baktım inceledim fakat çok hantal geldi biliyorum değil ama bana öyle geldi. Aslında aklımdaki cb125 idi ama forumdaki arkadaşların tavsiyeleri ybr'ye ikna etti.
-
tesol.tr adlı üyeden alıntı
cub motorun anlamına baktım cheap urban bike yani ucuz kasaba bisikleti diye geçiyor bu bile beni soğuttu açıkcası.
Anlamından ziyade tadına bakmakta fayda var..Cub motor kullanmayanlar haklı olarak cub un neler yapabileceğini bilmiyorlar..Görsel olarak deponun önünde olmamasından başka bir dezavantajı yok..Tabi bence o bir avantaj-estetik açıdan düşünmeyecek olursak..Ben ybr de cub da kullanmış birisi olarak cub u tercih ediyorum..Nedenmi? örneğin:A- noktasından B- noktası ulaşmak için küçük cc li bir motorsiklet düşündünüz..Cub daha az yakar,daha kıvraktır,daha stabildir,debriyaj ile uğraşmazsınız çünki vites geçişlerinde vitese bastığınızda otomatik ayırma yapar(bir nevi ayak debriyajı gibi)Eğer altınızda gt 135 tarzı bir cub varsa güç ve hız anlamında ybr den daha güçlüdür daha az yakar..Dengelidir yol tutuşu iyidir (crypton-innova-gt135)..Ağırlıklı olarak şehir içi ulaşımı tercih edenler için en mantıklı çözümdür..Bu yüzdendir ki belli bir iklim kuşağı üzerinde asya-afrika-avrupa-güneyamerika--genelde küçük cc li motorlarda şehir içi günlük kullanımda cub motor yaygındır ve hızla artarak yaygınlaşmaktadır..
Yüksek yüksek devirlerde redline görmesinler
Aşrı aşrı motorlara gaz vermesinler
Babamın bir hayabusası olsa binsede gelse
-
Cub:Ucuz Sehir Bisikleti derken kasdedilen ucuz luk yakittir.
yani 100km de maximum 2litre ama 150cc motor alirsaniz 100km de 3litre harcar.
Google yada forumlara bakiyor okuyorsaniz...
Ucuz 1500-2000lira lik Cin mali Mondial-kanuni-kuba-yuki-celik vb., bakmayin okumayin titresim vb var dicekler.
-Kymco Aktiv 100:2900
-Yamaha Crypton:3100
-Honda Wave 110i:3850 Enjeksiyonlu
-modenas Gt 135:4700 forumlarda En iyi Cub kabul ediliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------
Unutmadan Amerikan ingilizcesinde Cub Yavru Ayi Demek
Cheap Urban Bike tan kasit C.U.B mus Eskiden
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)