Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motosiklette kalite?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    sattım gitti
    Şimdi dostlar motosiklette yeniyim bu yüzden çok sık forumlara girip takp ediyorum.

Şunu gördüm.

2 grup var biri ''JAPONCULAR'' diğeri de ''DİĞERLERİ''...

Japoncular diyor ki bizim motorlar kaliteli. Diğerleri de kendi motorlarının fiyata göre iyi olduğunu söylüyor.

Şimdi hep aklımda olan fakat sorduğum kişilerin tam somut olarak açıklayamadığı soruyu size soruyorum.

Mesela araba alacaksanız motora, donanıma, sessizliğe, yakıta, genişliğe vs bakarsınız.

EE motosiklette bunların hepsi aynı(100-125-150 cc için)

Mesela ybr'de elcik ısıtma, abs, çekiş kontrol var da Driftte yok mu?

Yoo ikisinde de bi tane motor iki tane tekerlek

Ne yani bu kaliteli kaliteli denen olay biri şunu bana bi anlatıversin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Oyle degil.
    Olayi yanlis anlamissin.
    Kaliteyi belirleyen sartlar senin saydiklarin degil.
    Bir daha oku.

MkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    92 301 98 vstar
    motosikletiniz var galiba
    kalite bakımından iyi ise kötü olanı rahat fark edersiniz
    kötü ise iyi olanı fark edersiniz
    orta kalite birşey ise eğer o pek fark ettirmeyebilir özellikle yeni motosiklet kullanan birisi iseniz

kaliteli motor ile kalitesiz yada az kaliteli olan kendisini el ile göz ile belli eder esasen
    "Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir"

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Mesela çin malı scooterları hep bi yerleri kırık arkasından değişik renklerde duman çıkarken görürken. Kaliteli scooterları tabiri caizse boncuk gibi yıllar geçsede parıl parıl dağılmamış bir şekilde görürsünüz. Kalite burada yıllarca sorunsuz kullanmada.
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ben hem japon, hemde çin malı kullanıyorum. Çin malınında iyisini seçmek lazım. Yani çinlilerde 2 ye ayrılır. Kaliteli çinliler, kalitesiz çinliler.

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Türkiyede kaliteli çinli motor yoktur menşeyi çin olmak kaydıyla.
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

Psychedelic Gececi

Motosikleti
    DAELİM S3 ADVANCE 250
    Bende senin gibi düşünüyordum 1000 tl yede motorsiklet var...neden daha fazla vereyim ki dedim? ama öyle değil...
    motorsiklet eve aldığın bir ütü değildir...ütü bozulur yaptırırsın veya atarsın çöpe yenisini alırsın ama motorsiklet insan taşır kaliteli olmak zorunda.....birgün otobanda 2 aracın arasında 100 kmh ile giderken kalitesiz bir vida veya kalitesiz bir parça yüzünden oracıkta kalırsın....işte o günün gelmemesi için kalite önemlidir....
    sana şu yönden hak veriyorum 500 tl ye alışveriş mağazalarında ayakkabılar var tabii ki o ayakkabının maliyeti bence 100 tl dir ama dükkan kirası,markanın reklamı ve hiç hava kalmayacak şekilde müşteriye döşeme politikası fiyatı uçurur...

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    kalite görünüşte motorda değildirki zaten servis kalitesi parça ömürleri sorun çıkarmama olayıdır

yani japon diye sınıflandırmayalım kaliteli motosiklet firmalarının servisleri bisikletçiden bozma değildir parçaları pahalıdır ama geç bozulur yağını suyunu eksik etmezsen rutin bakım dışında servis görmez orası burası kırılıp parçalanmaz dizel arabalar gibi düşün alırken pahalı ama gideri az...

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ybr, cbf, cb de çinde üretiliyor. Hadi kötüleyin bakalım. Özellikle ybr yi kötüleyin. Ben aynı fabrikadan çıkan aynı motora sahip wolf kullanıyorum. bi japon 700 liraya silindir takımı satarken çinliler 70 lira ortalama. Çinlinin scoterleri gerçekten çok kötü. Çabuk dökülüyor. Mct tarzı da aynı. Choper 150-200-250 leride aynı. Ama kanuniden bikaç marka, mondialden bikaç marka motor ve bazı diğer çinlilerden bikaç model kullanılabilir nitelikte vitesli motorlar var. Kim motorundan memnunsa iyi motor odur.

ferad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Klx 250 D`Tracker
    Malesef forumda 1 cok kisi ezbere konusuyor bu konuda

turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Bu 6 (ALTI) yıllık motosikletim...
    [IMG][/IMG]
    Yaptığım masraflar;1 takım lastik,fren balatası,1 adet akü(6.yılında),Ön disk fren balatası,Eksoz(6. yılında),km teli,3 ön ampul,1 arka stop ampülü,20000 de zincir ve dişli takım,Yıkarken fazla su tutmadan ötürü statör(benim hatam).

Buda şu anki motosikletim...
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    3500 km de şu an.Şimdilik lastiklerini değiştirdim mecburiyetten.Aynı CC Japonlarda da lastikler dandik.Onlarında balataları bitiyor,aküsü bitiyor,eksozları çürüyor vs.Önemli olan bunların en kısa zamanda olmaması için kullanıcının adam gibi kullanıcı olması.O kadar abartılıyorki bu konu yeni başlayan ve japon alan arkadaşlar bunların hiç olmayacağını sanıyorÇin mallarını ucuz diye motordan anlamayan adam alır benzinden başka bişey koymazsa ona japon,italyan,kore dünya üzerinde üretilen hiç bi marka dayanmaz.Kebapçıların altındaki japonlara bakın bakalım ne haldeler.Çinden farkları yok.Aynı zamanda pertoluyorlar.Yeterki kullanıcı azimli olsun

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Aslında kalitesizlikten çok çinlilerin genelde burada parçaları toplanan fabrika ve servisleri kötü. Şuan bende as100 var yedek motor olsun böyle istediğim zaman hareket yapabileceğim veya düştüğümde parçası ucuz olacak bir motor satın aldım. İnşallah ninja 250r sahibi olurum. Bu motor yanında durur. Fakat motoru sıfır olarak servisten almaya giderken motorun takoz somunları, amortisör somunları, arka ve ön teker bağlantı somunları, bloğun şaseye bağlı bazı civatalarının gevşek olması beni şaşırtmadı. Servis havalı tabanca ile hepsini ayarladı. Şuan gayet iyi as 100 denilen motorlan yeri geliyor cross dahi yapıyorum. Hemde baya zor alanlarda, Akçaabat'ın baya dağlık alanları vardır bayada taş,toprak,çamur vs... mevcut 92 model klr 250 cross var arkadaşımda onun gittiği yerlerden bende geçip gittim.

Farkettiysen üstte 92 model klr 250 dedim o arkadaş motoru rektefiye dahi etmedi 100 bin km üstünde yol yaptı Kawasaki sonuçta kaliteli evet ama as100 üde onun kadar zorlayabiliyorum. Elbette as100 92 model olsaydı şimdi millet as100 alırdı Kawasaki gibi kaliteli markadan 92 model klr 250 günümüzde bulunur ama çin malı 92 model motor olsaydı bu zamana gelemezdi.

Bu yüzden benim genel düşüncem elbette kalite farkı mevcut japon çin arasında fakat sadece fark o değil, çinlilerin kalitesinin düşük olmasınında başka sebepleri var; mesela buradaki fabrika ve servislerde ürünler tam haliyle çıkmıyor orası eksik,burası gevşek, parçalar üretilirken işçilik kalitesi kötü çinde, malum teknoloji düzeyleri biraz daha geri seviyede, son olarakta 2006daki mondial veya kanuni ile 2012 mondial veya kanuni aynı değil. 2006 Model zc150 vardı resmen arıza manyağı idi, 2011 mondial mh125im vardı hayvan gibi giderdi az yakardı ufak bir somun gevşemesi veya motor sorunu vs... görmedim. O yüzden kalite farkı dahada açıkta oluyor ama günümüzde ufak japon motorları ile çin motorları arasındaki fark nerdeyse kapanıyor gibi. Çünkü halen daha japon sayılan bazı commuterler çinde parça ve işçilik olmak üzere üretiliyor. Yinede bazı teknolojiler sayesinden aslında çinli ama japon olarak bilinen bazı commuterler kaliteli gözüküyor.

Özetlersek

Japonya üretimi 2000 model honda titan çok kaliteli idi, fakat titreşim manyağı idi ama piyasada bazı arkadaşlarda mevcut. Teknoloji geri seviyede idi.
    Sene 2012 titan kalktı cbf geldi üretim çine kaydı, bazı ufak teknolojiler sayesinde titreşim vs... yok ufak değişiklikler.

Yani Teknoloji ve Fiyatlar arttı, kalite düştü.

2012 üretim as100 de 2006 titan motoru yani cg motoru mevcut yani japon olması gerekirken çinde üretimi olan bir cg motoru as100 de düşün ve 2012 olmasına rağmen teknoloji 2000lerde. Titreşim manyağı.
    Ama cbf 150den bloğu daha kaliteli ve yağ yakmıyor

Fiyat, Teknoloji, Kar Marjinali, İşçilik ve Fabrika = Kalite Düzeyi
    turkish39 bunu beğendi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ybr, cbf, cb de çinde üretiliyor. Hadi kötüleyin bakalım. Özellikle ybr yi kötüleyin. Ben aynı fabrikadan çıkan aynı motora sahip wolf kullanıyorum. bi japon 700 liraya silindir takımı satarken çinliler 70 lira ortalama. Çinlinin scoterleri gerçekten çok kötü. Çabuk dökülüyor. Mct tarzı da aynı. Choper 150-200-250 leride aynı. Ama kanuniden bikaç marka, mondialden bikaç marka motor ve bazı diğer çinlilerden bikaç model kullanılabilir nitelikte vitesli motorlar var. Kim motorundan memnunsa iyi motor odur.
    adem ybr yi nasıl kötüleriz be dostum yaw bak sende gördün 2700 km sorunsuz gezdim tozdum nerelere çıktım nerelere girdim ben şimdi bir daha gidip mondial asya kanuni alırmıyım almam neden çünkü yamaha beni bu kadar km gezdirdi hiç aklıma yolda kalırmı düşüncesi olmadan işte ben buna kalite diyorum
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adem ybr yi nasıl kötüleriz be dostum yaw bak sende gördün 2700 km sorunsuz gezdim tozdum nerelere çıktım nerelere girdim ben şimdi bir daha gidip mondial asya kanuni alırmıyım almam neden çünkü yamaha beni bu kadar km gezdirdi hiç aklıma yolda kalırmı düşüncesi olmadan işte ben buna kalite diyorum
    Peki aynı yolları kadırga kd125 ile gidermisin ?

Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Alıntı turkish39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu 6 (ALTI) yıllık motosikletim...
    http://<a href="http://www.yukle.tc"...68.jpg</a></a>
    Yaptığım masraflar;1 takım lastik,fren balatası,1 adet akü(6.yılında),Ön disk fren balatası,Eksoz(6. yılında),km teli,3 ön ampul,1 arka stop ampülü,20000 de zincir ve dişli takım,Yıkarken fazla su tutmadan ötürü statör(benim hatam).

Buda şu anki motosikletim...
    http://<a href="http://www.yukle.tc"...51.jpg</a></a>
    http://<a href="http://www.yukle.tc"...64.jpg</a></a>
    3500 km de şu an.Şimdilik lastiklerini değiştirdim mecburiyetten.Aynı CC Japonlarda da lastikler dandik.Onlarında balataları bitiyor,aküsü bitiyor,eksozları çürüyor vs.Önemli olan bunların en kısa zamanda olmaması için kullanıcının adam gibi kullanıcı olması.O kadar abartılıyorki bu konu yeni başlayan ve japon alan arkadaşlar bunların hiç olmayacağını sanıyorÇin mallarını ucuz diye motordan anlamayan adam alır benzinden başka bişey koymazsa ona japon,italyan,kore dünya üzerinde üretilen hiç bi marka dayanmaz.Kebapçıların altındaki japonlara bakın bakalım ne haldeler.Çinden farkları yok.Aynı zamanda pertoluyorlar.Yeterki kullanıcı azimli olsun
    Cub motorunuz kaç bin km deydi?

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki aynı yolları kadırga kd125 ile gidermisin ?
    arkadaşım bana ybr 125 harici başka bi motorla gez deseler yanıma bi tane panelvan verin öyle gezeyim derim
    ama kawa suzuki nin yamaha honda nın büyük cc hariç
    yani bana o km cb 125 bile gez deseler gezmem
    o motosiklete güvenmem lazım sonuçta gittiğim yollarda hiç tanıdığım yok yolda kalınca beni almaya gelecek
    ve o yola çıkarken yanıma ne servis ne çekici numarası aldım
    ybr ye öyle güvendim yani
    o benim yol arkadaşım

Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Kadırga kd125, ybrnin çindeki fabrikasından çıkmaktadır sadece krank kapağında yamaha yerine kadırga yazıyor aynı kalite aynı malzeme ve aynı boyutlar. Ybr pistonunu al kadrıgaya tak kadırga pistonunu al ybrye tak çünkü Trabzon-Arsin'de fabrikası var bizzat kendim bloğunun içini vs... inceledim 2009 model ybr ile komple aynı vidaları dahil, sizin ki tamamıyla marka fanatikliği kusura bakmayın çünkü mh 125 ile kadırga 125 adlı motorların ikiside sorunsuz şekilde Trabzon-İstanbul arası 1500 km yol yapmış motorlardır. Ybr diye övünmeyin bakımlarınızı aksatmayın japon değil italyan olsa bakımsızlık ve marka fanatikliği kötü bozar.

Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kadırga kd125, ybrnin çindeki fabrikasından çıkmaktadır sadece krank kapağında yamaha yerine kadırga yazıyor aynı kalite aynı malzeme ve aynı boyutlar. Ybr pistonunu al kadrıgaya tak kadırga pistonunu al ybrye tak çünkü Trabzon-Arsin'de fabrikası var bizzat kendim bloğunun içini vs... inceledim 2009 model ybr ile komple aynı vidaları dahil, sizin ki tamamıyla marka fanatikliği kusura bakmayın çünkü mh 125 ile kadırga 125 adlı motorların ikiside sorunsuz şekilde Trabzon-İstanbul arası 1500 km yol yapmış motorlardır. Ybr diye övünmeyin bakımlarınızı aksatmayın japon değil italyan olsa bakımsızlık ve marka fanatikliği kötü bozar.
    Kalite farkı sadece motorun alt takımıyla ilgilimi?

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    sen o zaman kadırga ya devam et ben bildiğimden şaşmam bu sana göre marka fanatikliği olabilir
    bana göre de işini sağlama alma
    ama ybr ile aynı kalite olduğunu 100000 km sorunsuz gidersen anlarsın bu site de İMZA nicli bi arkadaş var o ybr ile 2 yılda 115000 km yol yaptı kapak açmadan daha da gidiyor motoru 2010 model eğer ona online olarak rastlarsan sor kaç km de olduğunu ve motorunu 60000 km de gördüm daha sıfır km gibiydi
    eğer bu bahsettiğin motorda 60000 de sıfır gibi diri kalıyorsa pes diyorum

Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Alıntı MaMi_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kalite farkı sadece motorun alt takımıyla ilgilimi?
    Herşeyiyle aynı sadece blok değil.

Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen o zaman kadırga ya devam et ben bildiğimden şaşmam bu sana göre marka fanatikliği olabilir
    bana göre de işini sağlama alma
    ama ybr ile aynı kalite olduğunu 100000 km sorunsuz gidersen anlarsın bu site de İMZA nicli bi arkadaş var o ybr ile 2 yılda 115000 km yol yaptı kapak açmadan daha da gidiyor motoru 2010 model eğer ona online olarak rastlarsan sor kaç km de olduğunu ve motorunu 60000 km de gördüm daha sıfır km gibiydi
    eğer bu bahsettiğin motorda 60000 de sıfır gibi diri kalıyorsa pes diyorum
    Buradaki çoğu kuryelerde kd 125 mevcut ve 48000 km yapan gördüm sorunsuz. Mh 125de 30000 km yaptı sorunsuz. O istanbul'a giden kd125 de 26000 kmde ;)

Kd 125de 48000 de aynı temizlikteydi o da 2011 modeldi. Kd 125e binmeden daha hiç yorum yapmayın, ben ikisinide fazlasıyla sürmüş biri olarak söylüyorum ve ikisininde çoğu parçalarını karşılaştırarak söylüyorum.

Aynısı olmasına rağmen biri 3000 tl biri 4400 tl karar sizin gençler

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)