motor araçların fark etmemesi
Reklamlar
-
serdar1547 adlı üyeden alıntı
geçenlerde arabanın biriyle burun buruna geldik ben frene bastım durdum adam indi kardeş kusura bakma görmedim dedi....kusura bakma görmedim o yüzden ölümle burun buruna geldin...hayvan gibi motoru nasıl görmüyorlar onu da anlamış değilim...bizde araba kullanıyoruz ben yoldaki kipriyi bile görüyorum adamlar motosikleti görmüyor...yoruma açık ama ...motosiklet net... engelliyor
Adaşım eğer avatardaki sensen ve senin motorunsa gerçekten görmek için özel çaba gerekebilir. Herşeyin simsiyah! Herşeyden önce siyah renk bile değildir, ışığın, yani görünürlüğün yokluğudur sadece!
Ben cruiser kullanmama rağmen (güya simsiyah olacaz ya hep) montumda beyaz alanların ve reflektif şeritlerin olmasına dikkat ediyorum. Hatta geçen gün de iki adet reflektif kol bandı aldım 10 TL'ye, hep montun cebinde duruyor. Olur ya, reflektif yelek yanımda bulunmazsa onları takıyorum kollarıma. Emin olun çok iş görüyorlar.
Bu arada motorların fark edilmeme nedenlerinden bir de bence şudur: Sürücüler ve yayalar özellikle geceleri çift farı algılamaya alışkınlar. Yani gelen arabanın farları giderek birbirinden uzaklaşır, böylece onun hızını algılarız. Ama motosiklette böyle bir imkan yok tek bir ışık hüzmesi lazer gibi gidiyor, ne olduğu belli değil, hızı belli değil. İki kenara takılan sis farları bunu bir miktar önleyebilir diye düşünüyorum.
Reklamlar
-
arabalar dikkat etmez.bizim dikkat etmemiz onların manevralarını önceden sezmemiz gerek.çünkü türkiyede ne araç ne de motor sürücüleri için hiçbir eğitim verilmiyor.herkes allaha emanet gidiyor.herkes kendisi tecrübe ederek öğreniyor. bazen bu tecrübeler ölümle sonuçlanıyor. ben araç kullanırken de çok yaşadım ki ben önümden çok aynalara bakan bir insanım şerit değiştiricem aynaya bakıyorum kimse yok hop 2 saniye sonra tak yanda bir motor yanyana çarpışıcaz. dingil benim şerit değiştiriceğimi görüyor ama artık kafa neredeyse araya dalıyor. öyle çok yaşadım. ben motorlayken emin olmadığım bir aracın asla yanına girmem girersemde bu tarz durumlarda sürekli korna çalarım. ve gündüzleri uzunlarımda sürekli yanık gezerim kısa farları bazen algılayamıyorlar. motor kendini belli etmek zornda sesle yada ışıkla bunun başka oluru yok adam arabada ceple konusur yanındakiyle muhabbet eder. adam zaten dikkatini yola vermiyorki motor değil kamyonu bile fark etmez zaten o yüzden biz sadece kendi sürüşümüze değil etrafımızdaki bütün araçların sürücülerine dikkat etmemiz gerekiyor. unutmayın tehlikeli araç yoktur. tehlikeli sürücü vardır.
-
Gerçekten görmeyip de kazaya sebep olmalarından ziyade motosiklet fiziksel olarak küçük olduğu için hızını ve konumunu kestiremiyorlar. Bir de tabii eğitim kısmı var, araç yerine koymuyorlar belki. Bu sebeplerden gözümün içine baka baka yola çıkanı var.
Hele hele yol ortasındaki refüjlerde araçların dönüşü için açılmış boşluklardan dönmeye çalışanlar. Hiçbir sinyalleri yok, öncesinde aracı izliyorum, dönmek adına hiçbir belirti yok. Tam boşluğa geliyor, lank diye çevirip, aracının burnunu sol şeride sokuyorlar.
Reflektif yelekle beni görüp, gözümün içine baka baka yoluma çıkıp bana kaza yaptırdı bir tanesi. O yüzden yelek de giymiyorum artık, beni görüyorlar psikolojisine girdiğim için rahat sürüyordum. Halbuki durum öyle değil, her zaman tetikte olunmalı. Artık onların beni görmesine asla kendimi emanet etmiyorum, ben onların yerine görüp önlemimi alırım.
-
hazır konu açılmışken, bu "motosikleti farket" gibisinden tişörtler, sticker'lar vardı bi ara. onları nerden temin edebiliriz?
-
canerol adlı üyeden alıntı
erkan seni burda dövecekler sonra kurtaranın olmayacak benden söylemesi
Abi iyiki yanlarında değilim valla döverler )
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)