Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

disk frenden gelen ses ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    Motorum daha rodajda 280 km de filan kafa delici bir ses cikariyor disk frenden vik vik vik diye .s bunu nasil kesebiliriz ille ilk bakima kadar beklemekmi lazim servisteki adam oyle demisti ilk bakima kadar kalsin seklinde .s.s ? Sizce bu sagliklimi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    yeni motorlarda balatanın diske oturması için belli bir zaman gerekir bu süre içindede ses çıkarması normal ama senin dediğin başka bir boyutta sanırım balata bitmiş olabilir

Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    0 motor dedigim gibi daha rodajda vik vik sesyapiyor yavas giderken zaten hizliyken sesten bise duyulmuyor .d hani bunu ne bikim biraz gevsetirsek filan ses kesilse yada boyle kalmasimi lazim motorun sagligi icin servisteki adam ugrasmasin diye basindan savdi gibi geldi bana .s

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    280 km de balata bittiyse o motorun mekanı çöp tür. 280 km de balata malata bitmez. Benimkilerde ötüyo ama takmıyorum. Zamanla keser sesi. Kesmezse fren balataları daha yumuşak bi fren balatasıyla değiştirilir. Veya kalitelisiyle diyelim.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sök balataları az bişi zımparala

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    bitme olayı deil,bendede aynı olay var,balatanın dandikliginden ses yapıyo,ben 200 km de arkayı degistim,hic tutmuyodu,ön güzel ama çok yavaş gittigimde halen o viikleme var,4500 de motor-) kesilecek diye bekleme ve tavsiyem arkayı degiş,ön sana kalmış..
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

altayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BAJAJ DOMİNAR 400
    Alıntı pckopat001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    0 motor dedigim gibi daha rodajda vik vik sesyapiyor yavas giderken zaten hizliyken sesten bise duyulmuyor .d hani bunu ne bikim biraz gevsetirsek filan ses kesilse yada boyle kalmasimi lazim motorun sagligi icin servisteki adam ugrasmasin diye basindan savdi gibi geldi bana .s
    başka bir servis yokmuydu ya.senin motor bayağı bir sorunlu.sen bunu en iyisi geri ver yada sat kardeşim.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    balata adidir ses yapar diskin yapuktur dicem ama yeni motor diyosun ön tekeri kaldır cevir diskmi yamuk balatamı sürtüyo balatamı bitti deiştirmesi kolay
    Motosiklet mucidi

Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    Altayfun kardes motor sorunlu degilde ben pinpirikliyim biraz :-) aklima takilan herseyi yaziyorum buraya .d

Bn servise gittigimde balatalari degistirmelrini soyleyim o zaman adam gibi birsey raksinlar fren performasi iyide bu ses devam.ederse atarim kafalarina o balatayi :-)

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    Altayfun kardes motor sorunlu degilde ben pinpirikliyim biraz :-) aklima takilan herseyi yaziyorum buraya .d

Bn servise gittigimde balatalari degistirmelrini soyleyim o zaman adam gibi birsey raksinlar fren performasi iyide bu ses devam.ederse atarim kafalarina o balatayi :-)
    balata spreyiyle ya da basınçlı su ile bir temizlik deneyin, araya kaçan toz pislikte nedeni olabilir belki?

Motosikleti
    Mondial 125MG Deluxe
    Arkadaşlar aynı soruna sahibim, ön tekerlekten cik cik cik diye ötme sesi geliyor, 2100km'de motorum...servis normaldir zamanla geçer dedi ama bunu dediğinde 300km'deydim, 700 800de geçer demişti... sorun balatada mı yoksa diskte mi nası anlayabilirim? ya da İstanbulda olanınız varsa düzgün bi "usta" tavsiye edebilir misiniz bana?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------

Motorum daha rodajda 280 km de filan kafa delici bir ses cikariyor disk frenden vik vik vik diye .s bunu nasil kesebiliriz ille ilk bakima kadar beklemekmi lazim servisteki adam oyle demisti ilk bakima kadar kalsin seklinde .s.s ? Sizce bu sagliklimi ?
    Aynı ses, aynı servis cevabı...kilometrem 2100 ses hala devam ediyo, ben de yeni bir mondial kullanıcısı olarak, servisime güvenmediğimi sana belirtmek isterim. Hatta ben 1000 bakımında yaşadığım sorunlardan dolayı mondial "yetkili" servisine uğramaktan kesinlikle vazgeçtim, yeni bir servis arayışındayım...
    Servisin sana güven veriyosa o ayrı, ama davranışlarıyla bile içinde bi şüphe bi tedirginlik uyandırıyosa o zaman seni de bu arayışa katılmaya davet ediyorum(sorunu olmayan motorum 1000 bakımından çıkar çıkmaz sorun sahibi oldu)

Phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S1000RR
    Balata kaynaklı bi problem hocam Balata spreyi kullan diski felan güzelce bi sil Yada hiç gerek yok kaliteli bi Balata ile değiştir ses düzelir bendede vardı temizlik yaptım düzeldi vıcık vıcık ses geliyordu şimdi hiç

Motosikleti
    SYM GTS 250İ evo
    Eğer ön tekerse balatadan geldiğinden eminsiniz değilmi kilometre saatinin bağlı olduğu kısımdanda gelebilir. Çünkü bende baştan balatadan sandım sonra kilometre saatinin bağlı olduğu yer ötüyormuş. yeni balata önce yer yapar ses yapmaya devam ederse artık balata tozlarından olabilir basınçlı su vurdurulur tozlar akar gider.

Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    Hic emin degilim ama on tekerden geldi kesin sesin eger kilometre sayacindansa ne gibi bir yaptirim.uygulayabilirimki .s

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)