Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Marka Takıntısı..

REKLAM ALANI
    utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    bende senin gibi ikilemdeyim kardeşim ybr de sağlamlık var performans yok apache de hem saglamlık hem performans ama titreşim var mondialde performans var titreşim yok ama sağlamlık yok her markanın + ları - sileri var bişey sorucam cidden drift apacheyi geçiyormu ben apahçe almayı dusunuyorum ama mcxle arasında kaldım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EverHarD* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace & HONDA Activa 100
    Bence ybr al derim.
    rahatlığı , yakıtı koklaması, her yere gitmesi ve ömürlük bir motor olmasıyla dört dörtlük diyebileceğimiz 125 klasmanın en iyilerinden

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    hayabusa alın ailecek gezin bence

Felsefeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1-Commuterden hız beklenmez üç aşağı beş yukarı hepsi aynı hızı yapar,yüksek hızlarda sadece motor bağırır.
    2-Git motorlara bir bak ben Regal Raptor düşünüyordum gidip baktım çok ama çok kalitesiz malzemesi vardı direk vazgeçtim,Mondial de kalitesiz malzemeye sahip Yamaha ile kıyaslanmaz ayrıca inan bana çok cılız Tvs'ye göre
    3-Ben de 6 aya motor alacağım ve başlangıç motoru olacak,tercihim Tvs Apache RTR olacak.Gidip direk lastikleri değiştirip,uygun olursa performans egzozu taktırıp yoluma devam edeceğim,sadece rengine karar vermedim ama ben motor alırım 2 ay sonra satarım diyorsan Ybr al,altın gibidir satarsın zarar etmeden.Fakat benim gibi başlangıç olacak 1 yıl öğreneyim altımda da biraz şekil bir şey olsun diyorsan Tvs al,gerçi Honda'nın cbf yi piyasadan çekeceği söyleniyor piyasaya yeni motor sürerse onu da alabilirsin.Benim oyum kesinlikle Tvs den yana,bence commuter sınıfı alacak olan için Nirvana:YBR,TVS,CBF dir.Bunlar Ferrari gibidir.Devamında CB,Drift,Wolf gibi motorlar gelir.
    En bağışlanamaz yanın bu işte;gücün var ve hükmetmek istemiyorsun!(Friedrich Nietzsche)

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Alıntı utkan35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende senin gibi ikilemdeyim kardeşim ybr de sağlamlık var performans yok apache de hem saglamlık hem performans ama titreşim var mondialde performans var titreşim yok ama sağlamlık yok her markanın + ları - sileri var bişey sorucam cidden drift apacheyi geçiyormu ben apahçe almayı dusunuyorum ama mcxle arasında kaldım
    evet kesinlikle geçiyo drift..[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------

drift çok ufak kaldı malasef yapıcak bişi yok.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    sen babanı dinle pişman olmazsın
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir gün birisine bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama "Babanı dinle" Çin motosikletleri hemen dökülür aşırı dayanıksız diye bir kural yok.Ama bu ilk motosikletin olacak motorsiklet bakım ve kontrollerini yeni öğrenecaksin Çin motosikletlerinde bunlardan birinde hata yaptın mı veya aksattın mı o zaman Çin motosikletlerinin ne kadar dayanıksız olduğunu görürsün.Çinlilerin motorunda hiç sorun olmasa bile elektirk aksamında sorun olur,metal aksam çabuk paslanır çürümeye başlar,ne bileyim benzin şamdırası sızdırır,belli bir zaman sonra sağdan soldan tıkırtılar gelmeye başlar vb...Ama Japon,Güney Kore,Avrupa,Amerika motorsikletlerinde bunlar ya çok az olur yada bakımı,temizliği düzgün yapıldığında hiç olmaz.Yamaha YBR ise hiç kullanmadım ama şimdiye kadar kullanıpta kötü diyene hiç rastlamadım.Bu forumda YBR ile Alp dağlarını tırmanıldığı,Dünya turuna çıkıldığına dair haberleri okudum.Ne kadar sağlam bir motorsiklet olduğunu sen hesap et.Düz yolda son hızı 110 km bayır aşağı 120 km civarıdır.En başta ehliyetini al en azından sertifikalı bir kask al sonra motora bin.Hız konusuna gelirsek Çin malı bir motorsiklet ile 140 km gibi hızlara çıkmaktan bahsediyorsun sana kimya mühendis olarak şunu söyleyim kendini öldürmeye niyetin varsa karbonmonoksit zehirlenmesi en acısız ve en ucuz ölüm şeklidir Mondial almakla hiç uğraşma.Motorsikletle hız yapıcam diyorsan önce yavaş kontrolü kolay bir motorsiklet al en az 1-2 sene kullan sonra kademe kademe cc büyült.Hız yapmak istediğin motorsiklette güvenilir bir marka olsun.Çünkü yüksek süratlerde yerinden çıkan bir vida bile sana taklalar attırabilir.Her motorun bir yapılış amacı var,Commuterlar seni şehir içinde bir yerden bir yere en az yakıt ile götürmek için tasarlanmış motorlardır SS yada racing dediğimiz motorlar performans için tasarlanmış motorlardır.Bu motorları güvenli bir şekilde hakkıyla kullanmak için belli bir deneyimin olması gerekmektedir.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir gün birisine bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama "Babanı dinle" Çin motosikletleri hemen dökülür aşırı dayanıksız diye bir kural yok.Ama bu ilk motosikletin olacak motorsiklet bakım ve kontrollerini yeni öğrenecaksin Çin motosikletlerinde bunlardan birinde hata yaptın mı veya aksattın mı o zaman Çin motosikletlerinin ne kadar dayanıksız olduğunu görürsün.Çinlilerin motorunda hiç sorun olmasa bile elektirk aksamında sorun olur,metal aksam çabuk paslanır çürümeye başlar,ne bileyim benzin şamdırası sızdırır,belli bir zaman sonra sağdan soldan tıkırtılar gelmeye başlar vb...Ama Japon,Güney Kore,Avrupa,Amerika motorsikletlerinde bunlar ya çok az olur yada bakımı,temizliği düzgün yapıldığında hiç olmaz.Yamaha YBR ise hiç kullanmadım ama şimdiye kadar kullanıpta kötü diyene hiç rastlamadım.Bu forumda YBR ile Alp dağlarını tırmanıldığı,Dünya turuna çıkıldığına dair haberleri okudum.Ne kadar sağlam bir motorsiklet olduğunu sen hesap et.Düz yolda son hızı 110 km bayır aşağı 120 km civarıdır.En başta ehliyetini al en azından sertifikalı bir kask al sonra motora bin.Hız konusuna gelirsek Çin malı bir motorsiklet ile 140 km gibi hızlara çıkmaktan bahsediyorsun sana kimya mühendis olarak şunu söyleyim kendini öldürmeye niyetin varsa karbonmonoksit zehirlenmesi en acısız ve en ucuz ölüm şeklidir Mondial almakla hiç uğraşma.Motorsikletle hız yapıcam diyorsan önce yavaş kontrolü kolay bir motorsiklet al en az 1-2 sene kullan sonra kademe kademe cc büyült.Hız yapmak istediğin motorsiklette güvenilir bir marka olsun.Çünkü yüksek süratlerde yerinden çıkan bir vida bile sana taklalar attırabilir.Her motorun bir yapılış amacı var,Commuterlar seni şehir içinde bir yerden bir yere en az yakıt ile götürmek için tasarlanmış motorlardır SS yada racing dediğimiz motorlar performans için tasarlanmış motorlardır.Bu motorları güvenli bir şekilde hakkıyla kullanmak için belli bir deneyimin olması gerekmektedir.
    Sende haklısın..Ama ilk motor olarak 225 cc de başladım..söyledim önceki mesajlarda 1970 model kara jawa on numara motor hele sesi pat pat pat..ama gel gelelim çalışmıyo sabahları yeni motor şart..yamaha ybrde çok güzel tvsde çok güzel bakalım babam hangisi derse o artık ama tvsyi beğendi galiba :D :D

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    sorsan alacağın motor 200 basıyor
    baban haklı
    tvs apache alırsan babanın haklılığına bir nebze yanaşırsın

hız istiyorsan en azından hyosung filan al

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    tipik gösteriş budalası...
    daha lise'ye gidiyosun,kesin ehliyetinde yoktur,kask felan hak getire,kızlara hava atarken jole'li saçlar görünmesi lazım...
    Allah akıl fikir versin...
    Blacklove16 bunu beğendi.
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Madem gösteriş istiyorsun al bi Cbr 1964 doğumlu babam. senelerdir motor kullanıcı o bile Cbr biniyo benım CBR125R zamanında 17 yasındayken para verip mobilete binerlermiş. Gösterıs istiyorsan dedım farkında isen CBR diye. TVS lerde güzel. Kullanan arkadaslar var memnunlar. YBR için zaten söylenen bı sürü mesaj var ekonomik yakıtı filan
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Alıntı cx571 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Madem gösteriş istiyorsun al bi Cbr 1964 doğumlu babam. senelerdir motor kullanıcı o bile Cbr biniyo benım CBR125R zamanında 17 yasındayken para verip mobilete binerlermiş. Gösterıs istiyorsan dedım farkında isen CBR diye. TVS lerde güzel. Kullanan arkadaslar var memnunlar. YBR için zaten söylenen bı sürü mesaj var ekonomik yakıtı filan
    Benim babam imkanı yok binmez ona..tamam güzel motor ama olmaz yani :D En güzeli tvs yada ybr esd kasım 15 de alıyorum motoru gidicez babamla babam hangisi derse artık :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------

Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tipik gösteriş budalası...
    daha lise'ye gidiyosun,kesin ehliyetinde yoktur,kask felan hak getire,kızlara hava atarken jole'li saçlar görünmesi lazım...
    Allah akıl fikir versin...
    Evet gösterişi seviyorum kardeşim..Hız o kadar önemli değil kalkıp yarışlara gitmiycem ehliyet dediğin şeyse seni tek çevirmeden geçirir ne ehliyeti olupta motoru kaldıramayanlar var
    ama bak yanlış anlama ehliyetsiz motor kullanmayı savunmuyorum sana..okula gidip gelicem şurda..biraz gösteriş olsa fenamı..ön yargılı olmayı bırak..kask mont herşeyim var bi sor bakalım varmı diye direk budala diye başlama söze..

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    bak hele şu güzelliğie :D sen bundan al bundan babayı kandır CB125R'ci ol sende

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Motora dicek bişi yok çok güzel görüntüsü herşeyi güzel ama imkanı yok almaz..Zaten şuanda ehliyetimde yok en güzeli alalım bi tane tvs yada ybr okuluma gidip geleyim..ehliyet seneye alıncada alırım kendime yeni motor :D ama şimdiliik almam çok zor :D

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı aligül adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motora dicek bişi yok çok güzel görüntüsü herşeyi güzel ama imkanı yok almaz..Zaten şuanda ehliyetimde yok en güzeli alalım bi tane tvs yada ybr okuluma gidip geleyim..ehliyet seneye alıncada alırım kendime yeni motor :D ama şimdiliik almam çok zor :D
    sen önce ehliyeti al sonra motoru al. (Motoru ehliyetmi kullanıyor beeeeeee) diyebilirsin. ama en mantıklısı böyle. Bi Şikayet gelir alıverırler elinden motoru anlayamazsnı bile.

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Bu konuda ne deseniz haklısınız..adam gelse bana vursa bile ben suçlu olucam biliyorum neden sırf ehliyetim yok diye..ama abicim bi benim açımdan bak ben bunla annemi işe bırakıcam okula gidicem annemi işten alıcam eve gelicem ne yapayım sen söyle elektrikli al bin deme dayanmıyo biliyosundur..birazda beni anlamaya çalışırsan daha iyi olur

Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    hee bide annenı taşıcan bak kendı ağzınla dıyosun kaza olsa bilmem ne olsa suclu benım diye. Vallaha güzel kardeşim senın anlanılacak hiç bi yerın yok bu konuda bence dediklerimi ve bu konuda bana hem fikir olanları dinle derim. saygılar.

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    Evet gösterişi seviyorum kardeşim..Hız o kadar önemli değil kalkıp yarışlara gitmiycem ehliyet dediğin şeyse seni tek çevirmeden geçirir ne ehliyeti olupta motoru kaldıramayanlar var
    ama bak yanlış anlama ehliyetsiz motor kullanmayı savunmuyorum sana..okula gidip gelicem şurda..biraz gösteriş olsa fenamı..ön yargılı olmayı bırak..kask mont herşeyim var bi sor bakalım varmı diye direk budala diye başlama söze..
    Burada senin gibi düşünen çok kişi olabilir,hatta varda... ama ben bu düşünceye saygı duymam.herkes kendince'de haklı olabilir ama sen ve senin gibiler benim gözümde değil.iş motosiklet kullanmak ile bitmiyor,en basit örneği sen kendin söylemişsin çevirmede işe yarıyor diye.peki seni polis çevirince ve motoru bağlayınca ne yapacaksın?ben söyleyim;buraya "Motorumu bağladılar yardım edin,ne yapacağım" diye bir konu açacaksın...bu en basit örneği.senin aklın bunlara ermediği için büyüğün ve tecrübeli olarak uyarıyoruz.senin şuan gösterişi değil,eğitimi düşünmen lazım....
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sende haklısın..Ama ilk motor olarak 225 cc de başladım..söyledim önceki mesajlarda 1970 model kara jawa on numara motor hele sesi pat pat pat..ama gel gelelim çalışmıyo sabahları yeni motor şart..yamaha ybrde çok güzel tvsde çok güzel bakalım babam hangisi derse o artık ama tvsyi beğendi galiba :D :D
    Kusura bakma Jawa ile başladığını görmemişim.Seçeneklerin TVS Apache RTR 150 ile Yamaha YBR 125.Arkadaşların öenerdiği Honda CBR 125 gibi güzel bir seçenek daha var ama babamla ortak kullanıcam dediğine göre pek babanın kullanacağı bir motosiklet değil.TVS ile Yamaha arasında seçim yaparken aşağıdaki videoların belki yardımı dokunur :

TVS Apache RTR 150 Altın Elbiseli Adam Test :http://www.youtube.com/watch?v=24Y48YY36d8
    Yamaha YBR 125 Altın Elbiseli Adam Test :http://www.youtube.com/watch?v=03Se7rVjK1A
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

Motosikleti
    Mondial Mh Drift 125
    Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada senin gibi düşünen çok kişi olabilir,hatta varda... ama ben bu düşünceye saygı duymam.herkes kendince'de haklı olabilir ama sen ve senin gibiler benim gözümde değil.iş motosiklet kullanmak ile bitmiyor,en basit örneği sen kendin söylemişsin çevirmede işe yarıyor diye.peki seni polis çevirince ve motoru bağlayınca ne yapacaksın?ben söyleyim;buraya "Motorumu bağladılar yardım edin,ne yapacağım" diye bir konu açacaksın...bu en basit örneği.senin aklın bunlara ermediği için büyüğün ve tecrübeli olarak uyarıyoruz.senin şuan gösterişi değil,eğitimi düşünmen lazım....
    Abilerim ne deseniz haklısınız..ehliyet konusunda beni uyarmaya çalışıyosunuz çok sağolun..ama gelin oturalım bizim evin önünde evin önünden geçen motorlulara soralım ben durdurmuyayım siz durdurun yaşlı genç orta hiç fark etmez..10 motordan en az beşinde ehliyet yoktur en az..yani bizim buralarda sıkmıyolar ehliyeti..polis abiler sağolsun anlayışlılar kaza yapmadığın sürece bizi kaç kere durdurdular..nereye gidiyonuz okula abi tamam dikkat edin bazende tanıdık çıkıyo yırtıyoruz bi şekilde..tabi konu ceza yemekten kurtulmak değil..ben iki yıldır kullanıyorum motor sakin böle ikiyle falan giderim üçe takmam bile..o yüzden gelip bana biri vurmadığı sürece sorun olmaz yani..Bi senem kaldı ehliyete 2013 mayısa yazılıyorum..bi yıl daha böyle olmak zorunda..ama tabiki siz haklısınız teşekkür ederim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:36 ----------

Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakma Jawa ile başladığını görmemişim.Seçeneklerin TVS Apache RTR 150 ile Yamaha YBR 125.Arkadaşların öenerdiği Honda CBR 125 gibi güzel bir seçenek daha var ama babamla ortak kullanıcam dediğine göre pek babanın kullanacağı bir motosiklet değil.TVS ile Yamaha arasında seçim yaparken aşağıdaki videoların belki yardımı dokunur :

TVS Apache RTR 150 Altın Elbiseli Adam Test :http://www.youtube.com/watch?v=24Y48YY36d8
    Yamaha YBR 125 Altın Elbiseli Adam Test :http://www.youtube.com/watch?v=03Se7rVjK1A
    Sağol abim..sana bi sorum olucak ybrmi tvsmi yokuşta daha iyi çeker artçı ile birlikte ortalama iki kişi 160 kg eder desek hangisi daha iyi çeker yokuş çok burda

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)