Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Modenas GT 135 detaylı inceleme

REKLAM ALANI

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı SARAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motorun GT128 den farkı ne acaba yabacı sitelerde hep GT128 var Türkiye' de ki gibi GT135 yok
    Aynı motor fark yok. Ülkelerin kanunlarına göre satış poltikalarında farklar oluyor mesele bu. Avrupa birliği ülkelerine gt 135 olarak geliyor. İlk olarak geçen yıl yunanistana geldi. Mesela aynı motor taylandda ise zx130 kawasaki olarak satılıyor. Yani resmen üzerinde kawa arması var. Bu şuna benzer, toyota amerikaya farklı bir satış politikası uygular avrupaya başka asyaya başka gibi ki gerçektir...

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:46 ----------

Alıntı altayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mevsim itibarıyla geçen hafta salı günü 10km kadar dolaştım.
    son hız hakkında net bir şey söyleyemem ama ben en son 115 gördüm oda kısa bir süre gittim rodaj maalesef henüz bitmedi.şuan 440km de motorum
    Naptın sen be birader, ben daha 4 haftada 1000 e dayandım. Bence 440 ta 115 hız çok yanlış kardeşim aman ha! Kullanma klavuzuna uy mutlaka. İlk 800 de 60+4000 devir ikinci 800 de 80+5000 deviri çok aşma! Motoru sakatlarsın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SARAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 YAMAHA CRYPTON T110
    Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı motor fark yok. Ülkelerin kanunlarına göre satış poltikalarında farklar oluyor mesele bu. Avrupa birliği ülkelerine gt 135 olarak geliyor. İlk olarak geçen yıl yunanistana geldi. Mesela aynı motor taylandda ise zx130 kawasaki olarak satılıyor. Yani resmen üzerinde kawa arması var. Bu şuna benzer, toyota amerikaya farklı bir satış politikası uygular avrupaya başka asyaya başka gibi ki gerçektir...

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:46 ----------

Naptın sen be birader, ben daha 4 haftada 1000 e dayandım. Bence 440 ta 115 hız çok yanlış kardeşim aman ha! Kullanma klavuzuna uy mutlaka. İlk 800 de 60+4000 devir ikinci 800 de 80+5000 deviri çok aşma! Motoru sakatlarsın.
    Ok anladım çok sağolun....

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    küçük motosiklet piyasasında bunun gibi güzel alternatifleri görmek dileğiyle.

Cry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Modenasçılar nerelerdesiniz ? 300 km olduk ....

ahmetunuver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Modenas GT135
    Bu güzel motoru alan tüm arkadaşların kazasız belasız kullanmasını diliyorum. Hızır otomotiv bayiler linki çalışmıyor. Ben Tekirdağ'dayım Trakyada veya İstanbulda bayisi varmı acaba veya bayilerin listesi linki bilen varsa paylaşırsa çok makbule geçer veya bu civarda 2. el varsa alabilirim..

oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    ön sinyaller ve çamurluğa dikkatli bakarsanız kartal gibi bişey sanırım şimdi farkettim

Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Alıntı ahmetunuver adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu güzel motoru alan tüm arkadaşların kazasız belasız kullanmasını diliyorum. Hızır otomotiv bayiler linki çalışmıyor. Ben Tekirdağ'dayım Trakyada veya İstanbulda bayisi varmı acaba veya bayilerin listesi linki bilen varsa paylaşırsa çok makbule geçer veya bu civarda 2. el varsa alabilirim..
    Dostum kadıköyde motocity bayiiliğini yapıyor lakin elinde yok sipariş üzere getiriyor.Ben gebzede ikamet ediyorum motorumu bursaya gidip aldım.
    MeDeNiYeT DediĞiN TeK DiŞi KaLMıŞ CaNaVaR

DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    Alıntı Cry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum kadıköyde motocity bayiiliğini yapıyor lakin elinde yok sipariş üzere getiriyor.Ben gebzede ikamet ediyorum motorumu bursaya gidip aldım.
    Servis meselesini nasıl hallediyorsunuz?

Demek istediğim ilk bakım 1000 bakımı yani garanti

dışı kalmaması için gereken bakımları da bursa da mı yaptırıyorsunuz?
    Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
    Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
    DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..

hello_moto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    İnsanlar kendi gözlemlerini yazarken bile açıklama yapmak zorunda kalıyor.

Aslında forum bunun için var.

Ben de 2. motor olarak cup düşüyordum ve Wave 110i birinci tercihimdi.

Burada yazanları okuyunca, bu motor da seçenek oldu.

Konuyu açan arkadaşımıza hayırlı olsun.

Kendisine ve katkıda bulunan diğer tüm arkadaşlara teşekkürler.

Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Alıntı DEISIS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Servis meselesini nasıl hallediyorsunuz?

Demek istediğim ilk bakım 1000 bakımı yani garanti

dışı kalmaması için gereken bakımları da bursa da mı yaptırıyorsunuz?
    Servis işini ilk bakıma bursaya gidicem, rodajı uzun yolda yapmak mantıklı geliyor.Daha sonraki bakımlar istanbulda motocity'de devam edicem.Sıkıntı yok Evet modenasçılar yorumlar izlenimleri alalım !!!!
    MeDeNiYeT DediĞiN TeK DiŞi KaLMıŞ CaNaVaR

DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    hızırı aradım konya şçşn bayilik görüşmeleri varmış

alırsak ilk bakımı fln nasıl yaparı z dedim?

onu ayarlarız srn değil dedi

bil gelsin para durumuna göre ya bu sezon ya diğer sezon bende alacağım inşallah

hakikaten bu arada nerde bu devlet nerde bu millet

ne yapıyorsunuz ne yaşıyorsunuz arkadaş bu motorla ?

bie kimse bişi yazmıyo?

çok mu iyi tadını çıkarıp bir şey yazmaya vakit bulamıyorsunuz

çok mu kötü aman sus çaktırma mı diyorsunuz ?

isyanlardayım üleyn

hattat_hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda ANF 125İ İnnova & honda sh 300i
    istanbulda bu motoru kullanan arkadaş varmı acaba ? görmek incelemek istiyorum, almadan önce bi üstüne oturmak kullanıcısıyla bire bir görüşmek istiyorum.

Motosikleti
    1993 Vespa PX200 E 2012 Modenas GT 135
    Alıntı hattat_hasan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istanbulda bu motoru kullanan arkadaş varmı acaba ? görmek incelemek istiyorum, almadan önce bi üstüne oturmak kullanıcısıyla bire bir görüşmek istiyorum.
    Ben de hakkında o kadar açıklamayı okuduktan sonra dunya gözüyle göreyim diye Kadıköydeki Motocity e ugradımsa da hayal kırıklığı içinde döndüm, yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi sipariş üzerine getirdiklerinden motoru göremedim, Motocity deki kişilerde pek zaman ayıramadılar motor hakkında konuşmak için ,kar marjı çok fazla değilmiş vs vs ,yani motor satsakta olur satmasakta gibi bir tavır içindeydiler .Avrupa yakasındaki bayiyi bilmediğim için ve bana ikitelli adresi verilince oraya da gitmekten vazgeçtim.Biraz lakayit göründü bu Motocity siz ne dersiniz ?Burası ile daha önce alışverişi olan var mıdır arkadaşlar?

hattat_hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda ANF 125İ İnnova & honda sh 300i
    Alıntı abi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de hakkında o kadar açıklamayı okuduktan sonra dunya gözüyle göreyim diye Kadıköydeki Motocity e ugradımsa da hayal kırıklığı içinde döndüm, yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi sipariş üzerine getirdiklerinden motoru göremedim, Motocity deki kişilerde pek zaman ayıramadılar motor hakkında konuşmak için ,kar marjı çok fazla değilmiş vs vs ,yani motor satsakta olur satmasakta gibi bir tavır içindeydiler .Avrupa yakasındaki bayiyi bilmediğim için ve bana ikitelli adresi verilince oraya da gitmekten vazgeçtim.Biraz lakayit göründü bu Motocity siz ne dersiniz ?Burası ile daha önce alışverişi olan var mıdır arkadaşlar?
    kadıköydeki bayi için pek olumlu şeyler söylenmedi komşuları tarafından ve sizinde dedikleriniz o söylemleri doğrular nitelikte. bende kadıköye gittiğimde kapalıydı mesai saati olmasına rağmen. ben istanbul gültepedeki yere gittim (peker motor) gördüm motoru ama binip amortisörlerini falan test etmem mümkün olmadı çünkü çok sıkışık bir alanda duruyordu motosiklet adamlarda modenası satma konusunda pekte ilgili olmadılar nedense kymco falanda satıyordu bayi zaten tek bi tane vardı ellerinde. en iyisi gidip bursaya alıp gelmek
    Göz nereye bakar, gönül oraya akar,Gönül nereye akar, ayak oraya koşar...(Hz Mevlana) Özgürlük iki tekerleklidir... Hasan Derviş

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Yahu kadıköyden bursa 2 saat gelin iki tane bayisinde de sıfır motorlar var. İkisi de arkadaştır merak etmeyin honda yamaha gibi kredi kartına vade farkı soygunu da yok. 4600 tl den 12 aya kadar vade farksız satıyorlar. Motora biner geze geze yalovaya gidersin. Atlarsın feribota ver elini kadıköy.

Motosikleti
    Plaka ruhsat islemleri bir gunde tamamlansa giderim de zaten.

Motosikleti
    yamaha cryptone
    İrtibata geç büyük ihtimalle erken saatte gidersen aynı gün çıkarırlar derim. Ama kesin konuşmayayım. Kendilerini arayıp kesin sor. Bir modenas bayisi abimde plaka ruhsat hazır kendisinin kullandığı 1700 civarında bir motor da vardı sanırım "4300 veren olursa satarım" demişti. Fiyatta yanılıyor da olabilirim.

Motosikleti
    Sagol birader her iki bayiyi de arar sorarim.

ahmetunuver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Modenas GT135
    Elinize sağlık çok iyi bir araştırma yazısı olmuş okuduktan sonra bende birkaç ay araştırıp dün İzmir'den alıp Tekirdağ'a getirdim..Motor 1500 km de idi ve 340 km kadar (İzmir - Erdek) 3-4 kere mola vererek 7 saat kadar sürede geldim..Çok rahat ve güçlü bir motor titreşim 7000 devire kadar yok sayılır yakıt da öyle 70 km/h civarında 1,7 litre 100 km..130 cc ve 12 hp gücü var daha ne olsun ben çok memnun kaldım almayı düşünen herkese tavsiye ederim .

Alıntı altayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle herkese merhaba.
    Yazdığım tüm yorumlar kendi düşüncem ve görüşlerimdir.

Yaklaşık 1 aydır yaptığım araştırmalar sonucu gerçi modenas gt 135 için pek türkçe kaynak olmasada bu motorsikleti almaya karar verdim.modenas hızır otomativ bünyesinde türkiyeye dağıtılmaya bu sene başladığı için olsa gerekki çok bayisi bulunmamakta.oturduğum şehir olan ıspartaya en yakın bayi 200 km mesafedeki antalya elmalılı ilçesindeki bayidi.oraya gitmeden önce kafamda araştırma yapsamda sayısız cevabını beklediğim sorular ve kaygılar ile geçen 200km sonunda elmalılıya vardık ve motorsikleti gördük.motorsikleti ilk gördüğümde ne yalan söliyim ben daha büyük birşey bekliyordum resimlerden gördüğüm kadarıyla bana çok ufak geldi.gerekli incelemeleri yaparken gözüme ilk çarpan plastiğindeki kalınlık sağlam olduğunun kanıtı gibiydi.koltuk ve kullanılan malzemelere bakıldığında gerçekten tatmin ediciydi ancak konuları takip edeniniz varsa birde aklımda olan honda wave 110 i yi arkadaşımın ve 800tl nin ısrarıyla ona bakıp daha sağlıklı bir karar vermek daha uygun olacaktı.atladık arabaya honda wave için 110km daha yol gittik.honda wave yi ilk gördüğümde büyük bir hayal kırıklığı ve içime sinmeyen bişiler hissettim.mesela plastiği o kadar inceydiki yada kullanılan malzemeler modenasın yanından bile geçmiyordu.sanki bir çin motoruna honda stikerı yapıştırılmış gibiydi.azda olsa satıcıyla konuşmak istesekte burnundan kıl aldırmaz tavırlarla 50 tl bile inmezken kredi kartına komisyondan bahsetmesiyle marka olmak galiba honda tarafından yanlış anlaşılıyor hissi uyandırdı bende.hemen geri elmalılıya dönüp çayımızı kahvemizi tekrardan içerek modenas gt 135 'i almak için gerekli prosedürü tamamlayıp bana en az 3 yıl arkadaşlık edecek motorsikletime kavuşmanın sevinciyle servisin gelmesini bekledik.servis geldi motoru çalışır vaziyete getirdiğinde ilk çalışmasında eksoz sesinin çok hoşuma gittiğini söleyebilirim.sanki 250-300cc lik motorsiklet eksozu gibiydi.

tasarım konusunda gayet başarılı ve safkan bir motorsiklet modenas gt 135

http://d1210.hizliresim.com/12/9/dt8nq.jpg

bana öyle geliyorki bu motosiklet tasarım konusunda kendi çizgisi olan bir motorsiklet

http://d1210.hizliresim.com/12/9/dt8rn.jpg

incelememize ön tekerlekten başlayalım : ön teker 17" IRC NB21 lastik 26 cm yuvarlak disk ve çift kaliperli kanpanadan oluşuyor.ön frenin performansı oldukça başarılı ve dengeli duruş sağlıyor.amortisörler bozuk yollarda konforlu bir sürüş sağlıyor

http://d1210.hizliresim.com/12/9/dt914.jpg

arka tekerlekte ise : 17" IRC NB21b lastik 26cm yuvarlak disk ve çift kaliperli kanpanadan oluşuyor.arka amortisörler 3 kademeli olarak ayarlanabilmekte , benimki şuan için orta kamedeme ve bozuk yollarda sarsıntıyı pek hissettirmeden yol alabiliyorsunuz.

http://g1210.hizliresim.com/12/9/dt995.jpg

koltuğu açtığımızda ise 4lt benzin alan depo , akü ve arka fren hidrolik deposu bizi karşılıyor.ayrıca buji ve yıldız tornavidanın olduğu malzeme kutusuda koltuğun altında.fark ettiyseniz bagaj demiyorum çünkü modenas gt 135 koltuk altına cüzdanınızda çok para varsa o bile sığmayabilir

http://g1210.hizliresim.com/12/9/dt9bz.jpg

direksiyonun hemen altında orta bölgede rolanti ayarı yapmak isterseniz kolay ulaşabileceğiniz karburatör ayar vidası bulunmakta

http://g1210.hizliresim.com/12/9/dt9hr.jpg

geceleri oldukça estetik gözüken göstergeler gayet okunabilir ve anlaşılır vaziyette dizilmiş.hız saatine ek olarak cup motorlarda pek rastlanmayan devir saatide konmuş.digital tarafta ise benzin göstergesi , vites göstergesi ,odo metre ve tripmetre fonksiyonlarına ek saatte düşünülmüş.

http://g1210.hizliresim.com/12/9/dt9l5.jpg

yaklaşık 5 yıldır scoter kullanan biri olarak jikle olayını unutmuştumki modenas gt 135 bana bunu tekrar hatırlattı.motor herne hava şartı olursa olsun ilk çalışmada jikle kullanmadan çalışmıyor.aslında çok güzel bişi belkide bilinçli olarak yapılmıştır bilemiyorum ama bu durumun motorun ömrünü uzatacağı aşikar.

http://c1210.hizliresim.com/12/9/dtb53.jpg

farlar bu boyutta bir motorsiklet için gerçekten çok ama çok başarılı.özellikle ilk gece sürüşümde acaba uzundamı gidiyorum diye uzun kısa düğmesini açıp kapattım

http://c1210.hizliresim.com/12/9/dtb7k.jpg

evet genel olarak motorsikleti tanıttıktan sonra genel düşüncelerimi ve sürüş deneyimlerimi aktarmak istiyorum.şuan için 54km kadar kullandım henüz çok net bişiler demek için çok erken fakat şunu söliyebilirimki motor siklet hertürlü ihtiyacınıza karşılık verebilcek seviyede.
    vites geçişleri gayet yumuşak 30km de 2 ye 50 civarı 3 65-70 arası 4 attığınızda rodaj kuralı olan 5-6bin seviyesini geçmemiş oluyoruz.viteslerden geri gelirken 4 ten 3 gibi biraz motoru kastırsada genelde vites geçişleri rahat.
    evime giderken özellikle çevre yolundan gitmeyi denedim hani uzun yolda savrulma falan olurmu diye fakat öyle pek bir savrulma görmedim büyük araçlar sizi geçerken sıkıntı yok yani.son hız v.s denemeyedim şuan için.
    genel olarak motorsiklet çok kaliteli parasını fazlasıyla hak ediyor.honda wave 110 i ile kıyasladığınızda aradaki 800 tl lik fark size devir saati 20cc 1.5 beygir arka disk ve ciddi bir kaliteli malzeme ve işçilik getiriyor ki buda 800tl fazla vermeye fazlasıyla değer.

YAKIT KONUSUNU HENÜZ 54KM DE OLDUĞUM İÇİN TEST ETME ŞANSIM OLMADI

sormak istediğiniz hertürlü soruya cevap için burdayım.eksik unuttuğum yada dikkat etmediğim bir yön varsa lütfen belirtinki test edeyim veya bakayım size bildireyim.

modenas gt 135 i tüm cub motorsiklet severlere bütçeleri uygunsa , motorsiklet almaya karar verirken lütfen önce bu motosikleti inceleyip sonra almayı düşündüğünüz motosikletlere bakmanızı ve ona göre kıyaslamanızı temmeni ediyorum

http://b1210.hizliresim.com/12/9/dtbpt.jpg

altayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BAJAJ DOMİNAR 400
    Arkadaşlar kusura bakmayın bu aralar yoğun tempoda çalışıyorum. Motoru almak isteyen ve hertürlü bilgi için sorularınızı bekliyorum. Şuan motorum 1200 km de sıkıntı yok. Son hız 125 8000 devirden sonra çok az titreşim var. Yakıt katalog değeri 1.6 net ölçümüm 1.8 yakıyor
    ahmetunuver bunu beğendi.

7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)