Katalog değerlerine ulaşmışsın süper
Katalog değerlerine ulaşmışsın süper
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
bende çok şaşırdım normalde yüksek çıkması lazım azda olsa...
hayırlı olsun ıyı gunlerde kullanın.
Bugün itibarı ile bende almış bulunuyorum..
Yüksek yüksek devirlerde redline görmesinler
Aşrı aşrı motorlara gaz vermesinler
Babamın bir hayabusası olsa binsede gelse
işte farkı buradan kaynaklanıyor!!
çirft yağlama sistemi! ve büyük ihtimal yağ pompası var!!
honda innovanın en büyük zaafı buydu, belki bu zaafı ilk hisseden kişide bendim!! (çok garip bir durum)
honda innova125 2003-2009 modelleri muaazam cublardır fakat (karbüratörlü olan) çok sıkıştırarak kullanıldığından 18bin km den sonra 20bin dedinmi yağ eksiltmeye başlar (2 innovada da başıma geldi test ettim denedim)
innova kullanırken ortamama 85km/h hızınızı korur, sıkıştırmadan kullanırsan, evladiyelik makinadır orası başka! ha birde yağ eksilttiğini umursamaz, hatta içinde 1 çay bardağı yağ ile bile kalsa kolay kolay yolda kalmadan gider ama tabi insanın içine sinmiyor işte, duman ata ata gitmek kötü bişey 1 gram eksilen yağ beni o motordan soğutuyor.
şimdi gelelim innovadaki yağlama zaafına:
innova ile tatlı bayır denilen yada yokuş aşşağı denilen bir yoldan aşağı yönde iniyorsunuz diyelim. motorun çarpmalı yağlaması (krank kolundanki kepçe ve egz. zinciri ile yardımcı yağlama) aşağı eğimli olan motorun cam miline daha kolay yağ basıyor hatta yağ yatık kafaya yani egzantirik ve cam miline kolay çıkıyor. o anda motorda bir rahatlama gaza acayip süper tepki ve performans artışını bariz hissediyorsunuz! bunu yokuş aşşağı değil yokuş bitince düzlükte bir müddet hissediyorsunuz, kısa bir süre sonra tekrar eski halini alıyor.
yani kısaca innovada silindir ve cam mili tertibarıı yağlama zaafı var hele hele debriyajı ve şanzumanı daha sessiz çalıştırıyor vites geçişleri, sübab sesi azalıyor diye 15w-50 /20w-50 kalın yağ koyarsanız vay o innovanın haline!! (japonlar cublar için 10w-30 ve 5w-30 yağ tavsiye ediyor)
böylelikle motor ömründen bitiriyor gidiyor. bu şekişde bir çok arkadaşım yolda kaldı yolda kalma tehlikesi yaşadı 100 km de 500gr yağ bitirdi neler neler..
amam pompalı basınçlı yağlama varsa modenasta!! ozaman işlem tamamdır..
Çok sağolun..
Bugün ruhsat plaka gibi işlemlere koşturdum,ancak akşam üzeri 30 km kadar binme şansım oldu,bende rodaja uymak açısından çok fazla zorlamak istemedim makineyi lakin şurası açıkki;çok net olarak belirtmekte fayda var oldukça kuvvetli bir alet..Bu cub da hissettiğim güç akranlarına göre sıra dışı,insana keyif veriyor..Ki daha rodaj aşamasının başında..Tahminim sağlıklı bir şekilde 3000 km yi devirdiğimizde tam randıman almaya başarım gibi...Lastikleri irc olmasına rağmen motorun gücü yanında biraz yetersiz gibi geldi,zira motorun çift disk fren oluşu ve ani gazlama ve vites küçültmelerde hafif lastik toparlaması yapması hem hoş hemde daha güvenilir bir lastik al diyor...Sesi ve çalışırken egzozun 4 metre gerisinde durmak bile egzozdan gelen havanın şiddeti bayağı bir etkileyici..
kullanma klavuzuna dikkat ettiysen ilk 500km 4bin deviri geçme diyor :( çok az ama yapcak bişi yok
öncelikler hayırlı olsun motoru babamın memleketinden almışsın :D
Güle güle kullanmanız,hayırlı uğurlu olması,kazasız belasız sürüş keyfiyle;tekerinizin hep düz basması dileğiyle...Yolunuz açık olsun.Modenas TARTIŞILMAZ her zaman söyledim,çok doğru karar
Ybr 125 ve Cbf 150 alacakların bu aleti incelemeye almalarını şiddetle öneririm..
eski modenas gibi saglamsa zerre dusunmez alirim, ama¿ amasi var iste.!?
mücahit_89 yapma yahu bende truva cub kullanıyorum mondial ve ramzey cub alan arkadaşlar meraktan benim cub a bindiler yeni aldığım zamanlarda ve daha sonraları titreşim baya az bende bütün motorlara bindim çok devir kaldırmayınca titreşim olmuyor üst devirlerdede diğer motorlardan çok değil xciting 500 alınca dahi satmaya kıyamadım
Altını çizmek isterim,bir kıyaslama yapmak istemem ama dikkat ederseniz crypton ve innova,wave ile mukayese etmedim,direk ybr125,cbf150 almayı düşünenelere,incelemeye alsınlar dedim..
www.hizirgrup.com linki çalışmıyor. Bu motorum resmi sitesini bilen varmı.
180 kadran var Bu cup motorlarda gelenekmidir bu kadar uçmak.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)