Asıl iş kaskın fiyatında değil - sertifikasyonunda..Kaskın arkasında, vizöründeki stickerda veya içinde sertifikasyonları olması lazım.
DOT, Snell veya ECE gibi şeyler varsa böyle parçalanmaması lazım.. -turgut
Asıl iş kaskın fiyatında değil - sertifikasyonunda..Kaskın arkasında, vizöründeki stickerda veya içinde sertifikasyonları olması lazım.
DOT, Snell veya ECE gibi şeyler varsa böyle parçalanmaması lazım.. -turgut
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
yazmayacaktım dayanamadım ucuz kask kalitesiz kask değil kullanıma bağlı kriterler önemli hızı 200 km nin üstünde olan motora aerodinamik olmayan plastik kaskla binersen olmaz ama 80 km yi geçmeyen mahalle arası ve tenha yolda sürat yapmadan gezen motora plastik kask olur ama sağlam olacak
bu demek değil ki 300 tl verince çok kaliteli olacak ben 12 sene plastik enjeksiyon işi yaptım plastiği olması gereken ısıdan yüksek ısıda çalışırsan yanık olur çabuk kırılır mühim olan üretim aşamasıdır 160-180c arası çalışılması gereken plastiği 240c ve üzeri çalışırsan yere düşünce kırılma ihtimali artar
ben 2010 yılında fuardan 10 tl ye kask aldım çinli -yere vurup kırana bir kask hediye benden dedi tercuman aracılıhıyla birsürü insan kaskı yere vurarak kırmaya çalıştı kırılmadı kaskım olduğu halde yinede aldım eve gelen çocuklara oyuncak oldu iki senedir hala sağlam duruyor
evet bu NZI kasklarını kullanan veya bilgisi olan varmı bide kask için nolan n63 mü almalıyım yoksa agv k3 mü ?
panpa 5 kiloluk yogurt kovası ile gezion ..burda o kaska laf edion ayıp yaa..naptın aldınmı wındy iii...
Yok la herşey hazırdı ehliyet girdi araya bayram sonuna kaldı nasip istediğin zaman olmuyor her şey
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
ehliyetim de var paramda ama dedigin gibi olmayınca olmuor ybr alcez sanada
Rica ederim izmirde kahramanlar fuar kapisindan basmane kapisina doğru giderken solda bir mekan. Kocaman Motomax tabelası var görürsün.
Kendi deneyimlerimle her türlü eksiğini alabileceğin dürüst bir işletme. İyiki şans eseri girmişim ve tanışmışım diyorum şimdi.
Çünkü ismi bende kalsın bazı firmalar kafama 2 beden büyük kaskı çok güzel olmuş diye satıyoralrdı az kalsın.
Ekipman konusu iyi veya kötü takılmaması şakaya gelmeyecek bir konu.
En basitinden düşük kalitede bir mont bile olsa kaza yaptığın zaman o seni koruyorsa ne ona verdiğin para aklına geliyor ne kalitesi kaza anında.
Revit Mont,X-lite Kask Alpinestars GP-1 eldiven,Hein Gericke bot ve pantolonum var.Cbf 150 için ideal insan kendini güvende hissediyor.
(Dipnot:''Güvende Hissediyor'' lafım marka ayırt etmeksizin hepsi bir arada giyildiğinde anlamında söyledim).
2020 'Tracer 900 İcon Blue
shark speed r aldım...birkaç güne elimde olacak...bakalım nasıl birşey...
her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....
hocaseko:sağlam kask bende nolan n63 yada agv k3 alıcam 150cc lik commuter alacağımdan yeter bana ya
siz siz olun asla kıyafetin ucuzuna kaçmayın unutmayın kaporta ne kadar sağlamsa koruma o kadar yüksek olur. sonra hastane de kırık kol ve bacaklarla keşke ucuz almasaydım dersiniz. bizim insanımız başına gelmeyince durumun vehametini anlamıyor.anlaması için bir kaç yerinin kırılması gerekiyor.
Dostum 2 sene önce 175 tl ye venom kask aldım yine de sağlamlığından şüphem var. Önümüzdeki ay bi 600-700 tl ayırdım kask için alacam sağlam birşey. 40 liralık kaskı zaten hiç takmadım da.
Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.
araya girmek gereği duydum..
Bir şeyin pahalı olması onun kaliteli olduğunun göstergesi değildir.
yaşanmış örnek ..
İş gereği müşterilerimize krem tavsiye ederiz. 2006 yılında bir arkadaşımız ilaç firmalarından birine represant olmuş ve ellerinde bizim için uygun bir krem var.
bize kremin numune boyundan 40 arlı kolilerle 4-5 koli verdi .. bizde müşterilere bu kremlerden verdik.bize kremi verirken eğer normal boyunu alacak olsak ne kadar öderiz diye sorduk
piyasada satılan muadil kremlere göre yarı yarıya bir fiyat söyledi ..
2007 yılında elimizde numuneler bitince piyasadan para ile alalım dedik ve aynı kremi almak için eczaneye gittik .kremin fiyatı muadillerinin tam 4-5 katı ..
Represant arkadaşa telefonla ulaştık . neden böyle dedik.. abi piyasada ucuz olunca dandiktir bu imajı verdi ve satılmadı fiyat 5 katı artınca satış yaklaşık 4 kat arttı dedi..
kask alırken üzerinde bazı standartlar vardır. bu standartları alabilmek için testlere tabi tutulurlar testleri geçenlere bu standart etiketi vurulur. eğer almayı düşündüğünüz kask bu tip bir standart taşıyorsa fiyatı çokda önemli değil..
Piyasada aynı standart değerlere sahip olup fiyatları arasında uçurum olan çok örnek var.. buda bir satış politikası.
elbette aylık geliri 750tl olan birisi ile 50000tl alan kişi aynı kaskı takmayacaktır. piyasa her iki yelpazeyede seçenek sunar..
Kıstasınız para değil dayanıklılık olmalı .. gerisi cebinizde ki banknota bakar
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Motor alma kask al.
kesinlikle agv k3 derim
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:45 ----------
kaskın kırılmıyor olması kaliteli olduğu anlamına gelmez.kırılmıyordur ama darbeyi olduğu gibi iletiyordur .sonrası malum darbeyi de dağıtması önemli yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------
bu topiği çok sevdim ben yaa kask testi yapan arkadaşı da tebrik ediyorum
keşke türkiyede satışa sunulan kaskları motosiklet programlarında bu şekilde test etseler de markalar ve modelleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olsak ama bunu yapan bir program yok malesef
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
ls2 aldım, eldiven aldım dizlik aldım mont aldım valla dünyanın parası gitti
Haa alamayan insan napsın demeyin o alamayanların hepsine bir bakın günde 1 paket sigara içer aylık 200 tl para verir sigaraya
Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...
Başlangıç kaskı olarak bende LS2 tercih etmiştim ama şikayetler %100 doğru, soğuk havalarda kaskın içinden dışarıyı görmek için mutlaka aralık bırakmak gerekiyor ve buda takdiriyle sürücünün tez elden hastalanmasına yol açıyor (denedim oldum )
Kask seçiminde bütçeyi mümkün olduğunca zorlamak gerekir hatta şart diyebilirim. Sonuçta para dediğiniz şey elbette zamanla kazanılır bir şekilde ama kırılan kafatasının yol açacağı hasarlar ve en kötüsü yitirilen bir yaşamın geri dönüşü olmayacaktır.
Başta bu videoyu burada paylaşan "motodreams" nickli arkadaşa teşekkür eder, sonrasında da bu konuda bilgilerini paylaşıp yeni sürücü arkadaşlarımıza nasihatlerde bulunanlara ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepinize güvenli sürüşler dilerim.
Not: Monkey D. Luffy'deki D. nin anlamı ortaya çıktımı ? ben 300. bölümlerde bıraktım da seriyi
bende daha önce kask olarak free m kullanıyordum çeneden açılır modeli...inanılmaz derecede rüzgar sesi alıyordu kask ve daha fazla dayanamadım uzun araştırmalarım sonucu rüzgar sesini az derecede alan bir kask buldum.markası HJC(TAM KASK HJC -CL-ST THROTTLE)...gerçekten kask tam istediğim gibi çıktı rüzgar sesini hiç almıyor(sanki araba kullanıyorum) ve camda buğulanma da olmuyor çarpışma testlerinden de 5 yıldız almayı başarmış bir kask...bu kaskı aldığımdan beri motor sürmeyi daha çok sever oldum
işte yeni kaskım
UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)