arkadaşlar 96 haziran doğumluyum 4 senedir ehliyet için gün sayıyorum 3-4 kere ehliyet kursunu gittim yaş sormak için seneye gireceksin dedi şimdide bi arkadaş oda 96eylül doğum ben aralıkta sınava girecem diyor bi açıklık getirebilecek var mı ?
arkadaşlar 96 haziran doğumluyum 4 senedir ehliyet için gün sayıyorum 3-4 kere ehliyet kursunu gittim yaş sormak için seneye gireceksin dedi şimdide bi arkadaş oda 96eylül doğum ben aralıkta sınava girecem diyor bi açıklık getirebilecek var mı ?
ama ehliyet kursları öyle demiyor :S
Ben tarifini vereyim evde kendin yaparsın.
Hesap makinesini eline alıyorsun (bilgisayardan telefondan falan da olur) bulunduğun yıldan doğduğun yılı çıkartıyorsun, bulunduğun yıldaki doğum günün geçtikten sonra hesap makinesinde yazan yaşta oluyorsun.
2013 nisanda gel kayıt ol kursa ağustos ayında sınava gir eylülde al ehliyeti diyorlar :S
17 yaşından gün alınca değil, 18 yaşından gün alınca yani 17 yaşını doldurunca ehliyet veriyorlar.
arkadaşlar resmi olarak yaş atlamayı 09 Eylül olarak kabul ediliyor; mesela bu sene 09/09/1995 den önce doğanlar A2 ehliyeti alabiliyor seneye bu tarih 09/09/1996 olacak ve bende 27/01/96 doğumlu olduğum için seneye alacağım mesela
RKS Cruiser 250 '14, BMW F650 '97, BMW R 1100 GS '98, Harley Davidson FXDF Dyna Fat Bob '10, BMW R 1200 GS '06
O sınavdan sınava değişiyor. Buradan bakın:
http://www.ehliyetokulu.com/yas.htm
18'inden gün alman lazım. Yani seneye doğum gününün ertesi günü git kayıt ol =)
20.05.1995 dogumluyum. 21.05.2012 de aldım 17 ye girdin 1 gün sonra yazıldım.
Bu arada konu başlığına ithafen; benim ehliyetim henüz çok genç 5 yaşında.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)