Merhabalar.
Motosikletimi ağacın altına bırakmıştım sıcaktan çan ağacının reçinesi akmış her yeri yapış yapış olmuş nokta nokta izi kalmış motorun her yerinde. Aynalar bile arkayı göstermiyor. Bu lekeleri boyaya zarar vermeden nasıl çıkarabilirim
Merhabalar.
Motosikletimi ağacın altına bırakmıştım sıcaktan çan ağacının reçinesi akmış her yeri yapış yapış olmuş nokta nokta izi kalmış motorun her yerinde. Aynalar bile arkayı göstermiyor. Bu lekeleri boyaya zarar vermeden nasıl çıkarabilirim
Gazyağı çıkartır.
aseton la bi dene küçük bi yerde. Pamuğa dök anasını ağlatır reçinenin
Gazyağı önerisini dedem de verdi ama Ankara'da bulamadım. Aseton boyayı çözüyor.
Gazyağı ucuz ancak bulamayanlar için terebentin pahalıdır ama boya için daha az zararlı ve kesin çözüm sağlayacaktır. Bulabilirseniz bezir yağıda iyidir.
Tiner aseton vs uzak durun, karbontetraklorür organik lekelere çözüm olmaz. kolay gelsin.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Aseton olayı biraz sıkıntılı hacım,yanlışım yoksa yasaklanmış ürünler arasına dahil edilmişti. Gazyağı işi çözebilir ama Ankara o kadar medenileşti mi ki gaz yağı bulunamaz oldu?Bulursan yahu.Bulamazsan haer ver bana arkadaşlara telefonla ulaşayım onlar bulsun senin için. Ankara'ya bak yahu, gaz yağının olmadığı bir memleket olmuş
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-yaparsan.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------
http://www.dyo.com.tr/dyo/UrunDetay.aspx?ID=282 terebentin için link.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
fön makinasının ucuna varsa dar hava aparatıyla sıcak hava tutun plastik veya tahta
ispartula gibi bişeyle kazıyın sonra pudra döküp ovalayın çıkar diye düşünüyorum
alkol aseton vs kullanmayın.
batıken girişi ostimin ordaki petrol ofisinde satılıyor..yakındaysan ordan al....bende zincirimi temizlemek için gazyagını oradan temin ediyorum...
Cevaplar için teşekkürler. Eskişehir yolu hacettepe beytepe kampüsündeyim. Yakınlardaki petrol ofislerinde vardır inşallah.
Zift için sanayağı uygulanıyor... Bir de sanayağı sür ve güneşte yarım saat beklet sonra da yıkarsın...
Kartallar yalnız uçar...
gaz yağı mazottan pahalı çıkarsa şaşırma ama İHTİYAR abimiz çok güzel anlatmış. Benden de sana tavsiye, gaz yağı bulamazsan mazot al. Arama okadar gaz yağını, lekeler daha uzun süre kalmasın motorun üzerinde. Mazot da gaz yağının amcası oğlu sayılır. Keza boyayı ve jantları felan da besler, acayip parlatır. Çok da güzel sökücüdür.
Aseton, tiner gibi şeylerden boyayı korumaya çalış, uzak tut.
#sürenadam
Sıcak su iyi gelir
balata spreyi. aynı olay başıma geldi ve balata spreyi ile hallettik.
meğerse aşk imiş canın mayası
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)