racing seviyorsan kalıp istiyorsan güç farketmez diyorsan yzf 125r al yok o pahalı dersen cbr 125r senin işini görür
racing seviyorsan kalıp istiyorsan güç farketmez diyorsan yzf 125r al yok o pahalı dersen cbr 125r senin işini görür
Sadece Koruyacak Beyni Olanlar Kask Takar !
Sevgili hemşehrim; burada kimse senin kötülüğünü istemez.Tecrübeler seninle paylaşılır ki bir motor sevdalısı daha aramızdan ayrılmasın.Herkes ilk motoru kocaman olsun, çok hızlı gitsin, sesi de gür çıksın ister.Ancak bir gerçek var ki motorla şaka olmaz.Hele bahsettiğin motorlarla hiiç şaka olmaz.Sana ne kadar tavsiyeler verilse de inadından vazgeçmeyeceksin ama hiç değilse forumdaki vefat haberlerini bir oku.Belki ailen,sevdiklerin aklına gelir bir kez daha düşünürsün.Bu sitede hiç bu kadar uzun yorum yazmamıştım,bak toprağımsın diye yazıyorum..Dikkat et kendine,kendini sev...İlla büyük motor alacaksan bir tane de küçük al.Önce küçükten başla.Unutma ki; en büyük aptallık başkalarının tecrübelerini tekrar tecrübe etmeye çalışmaktadır.Anlatabilimiyum hemşehrim
Anlasilan olmek istiyosun ama motorla olunme sansinin yaninda sakat kalma sansin var sen direk as kendini hic ole 40milyar vermeye falan gerek yok ya.anaya babaya uzuntu
CBR125'ten vazgeçme, gayet güzel bir motordur. 2006 GT250'yi falan boşver. Yamaha R6'yı alırsan ilk hatanda kaza yapacaksın, benden söylemesi. Gazetelere haber olan arkadaşların çoğu malesef senin düşüncendeki arkadaşlardı. Onlar da muhtemelen kimseyi dinlememişlerdi ama sen, burada seni uyaran bu kadar kişi varken dinlememekle hata edersin. 250 cc üzerinde motoru düşünme bile. Gücünü kontrol edemezsin.
Kardeşim intehar etmenin başka yollarıda var gel vazgeç bu sevdadan al güzel bi 250 cc naked motor fıtı fıtı rahatına bak canından olma. R1 dediğin makine her adamın bineceği birşey değil.
Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.
Motosiklet şakaya gelecek bir alet değil.
Ülkemizde aynı ehliyetle 125likte 1300lükte sürüldüğünden ne yazıkki ciddiyetine varılabilmiş değil.
Gençken ölürüm ederim şakaymış gibi geliyor , ama ölüm bu işin en hafif kolay yolu.
Öncesinde sakat kalma ihtimali var , hayatını sakat geçirme ihtimali.
Bunun dışında kaza yaptığında kendinin dışında başkasına zarar verme , öldürme ihtimali var.
Ki kendin hatan yüzünden olan kazada başkası öldüğünde o vicdan azabı hayatını karartır.
Diyeceğim o ki , motosiklet oyuncak değildir. Hava atmak için , çok zevkli olduğundan , sokaklarda oynamak için alınmaz.
Bu işin ciddiyetine varırsan motorcu olursun. Öte yandan motorlu serseri sıfatını kazanmaktan öte gidemezsin.
Yaşın daha çok genç. Motora heves etmişsen 10larca model değiştireceksin.
Ama acele edersen motor hayatın başlamadan biter.
Hyosung'un farları hoşuma gitmiyor , karizmatik motor istiyorum diyorsun. Mantıklı tabi.
Kawasaki yeni ninja 250yi bu sene getiriyor. Madem bütçen uygun bir düşün derim.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Yazılan mesajlara bakıyorumda, sanki intihar etmeye karar vermiş birini, kararından vazgeçirmeye çalışılıyormuş gibi geldi.
Trajikomik!
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Hocam seninle bayağı dalga geçmiş arkadaşlar ama dalga geçilmicek gibi değilsin ama motordan anlamayışına verelim.
Motor konusuna gelince ilk bende senin gibi bilmezken ben tüm motorları sürerim ne var diyordum neyse sonra ilk olarak bir arkadaşın 150lik çin scooter e bindim ve motorun ne denli güçlü olduğunu scooter böyleyse 600cc 1000cc likler nasıldır diye aklım hayalim kesmedi.Söylediklerim belki sana boş gelecektir ama binmeden anlayamazsın he 600cc alamazmısın alırsın ama bindiğinde ya tutamaz anında düşürürsün en iyi ihtimalle gaz kolunu çevirdiğinde geriye doğru takla atarsın...
Benim sana tavsiyem ve soruna karşılık önce bir gitip koruma mağzasına kask-ceket-eldiven-dizlik hatta koruyucu pantolon alman bunlarada toplamda 200-300 değilde en az 1000 tl gibi bir bütçe ayırman ve gidip ehliyeti alıp ardından da yeni kasa 0 cbr 125 alman olacaktır bin buna 5-6 ay neyse bunu da peşin fiyatına taksitle almandır önerim bunu 5-6 ay sonra satar bi hyosung gt 250r alır daha sonrada 600cc ye geçersin bu şekilde kademe kademe yükselmendir önerim.
Hyosung gt 250r ın kafa grenajına yani farına güzel bir modifikasyon yaparsın linkteki gibi oluyor far o modifikasyonu yaptığında link:http://www.google.com.tr/imgres?hl=t...r:6,s:18,i:228
bu linkde de videolu olarak başlangıç motoru hakkında bilgi veriliyor izlemeni ısrarla tavsiye ederim:http://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0
[I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]
Yasi + Motor Tecrubesi + Istedigi Motor = Inthihar
Ama zaten arkadas okudugu mantikli mesajlardan sonra duzgun bir karar vermistir diye dusunuyorum .
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye bir söz var herkes bilir bunu,arkadaş gelmiş konuyu açmış sormuş,bilgisizliği olabilir,
SİZ DALGA GEÇENLER ilk motor sevdanız başladığınızda gözünüz ybr cbr kbr falan filandamıydı?
YOKSA o adını bilmediğiniz koca koca yarış motoru dediğiniz motorlardamıydı ?
Çok mu farklıydınız ? Herşey zamanla öğrenilir,arkadaşımız gelmiş sormuş,biz önerilerimizi,düşüncelerimizi yazacağız,değerlendirmesi ona kalmış.DALGA GEÇENLERİ KINIYORUM.
Bazen gidilecek yere en çabuk varmanın yolu mola vermektir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)