Trafik polisleri bir suçu yokken motosikletleri neden durdurur?
Reklamlar
-
geçen hafta kardeşimin motorunu bakıma götürdüm,dönüşte ışılkarda arkamdan bi ses 'kardeş ilerde saga çek,sen nizamisin bi kontrol yapalım' çevirdim kafayı motorlu trafik,motorun ruhsatını verdim,ehliyet benim ruhsatta onuda verdim çıkarmaya fırsat olmadan,görmek istedigimiz sürücü budur adamın her cebinden ruhsat çıkıyo diye gülmeye başladı,açıkçası şu çanta olayından çekinmiyo deilim,bende 33lt shad var kardeşimde 40 lt kappa,motorlar az kalıplı oldugundan sırıtmıyo,ancak bigün bunun yüzünden ceza yersem zoruma gider,tam soracakken kaza haberi geçti telsizden acele gitti,şu çanta olayınıda çözebileydik iyiydi,bu arada kimse kusura bakmasında ehliyetim yok plakam yok ruhsatım yok deyip ceza yiyen motorcu kardeşlerime zerre kadar acımıyorum herkes haddini bilecek biz keriz deiliz...
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
Reklamlar
-
Benim gözlemime göre eğer sakince durur ve evrakları öf püf demeden verirseniz sadece ehliyette A2 varmı diye bakıp bekletmeden bırakabiliyolar.
-
Trafik polisinin gorevi butun motorlu tasitlari cevirmeye hakki vardir, kimin zoruna gidiyorsa o kiside bir terslik evrak eksikligi veya kendisinde bir eksiklik vardir.
-
Kafada kask, Sırtımda reklektörlü MT yeleğim, Eldivenler, dizlikler, hatta bileklerimde fosforlu bantlarım oluyor. İnadına dubalara doğru kırıyorum. Kontrol etsin diye.
Çünkü 2006 da A2 ehliyetim yok diye ceza yemiştim. O zaman 125 cc için bayii A2 şart değiş diyip keklemişdi. Polislerin hepsi çık git lan işareti yapıp beni adam yerine koymuyor.
inanın durdurulan insanlara bakıyorumda imreniyorum. Neden benim ruhsatıma, tam olan evraklarıma bakmıyorlar. Uzaktan çok mu bilinçli birine benziyorum.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
Tolga Can adlı üyeden alıntı
Kafada kask, Sırtımda reklektörlü MT yeleğim, Eldivenler, dizlikler, hatta bileklerimde fosforlu bantlarım oluyor. İnadına dubalara doğru kırıyorum. Kontrol etsin diye.
Çünkü 2006 da A2 ehliyetim yok diye ceza yemiştim. O zaman 125 cc için bayii A2 şart değiş diyip keklemişdi. Polislerin hepsi çık git lan işareti yapıp beni adam yerine koymuyor.
inanın durdurulan insanlara bakıyorumda imreniyorum. Neden benim ruhsatıma, tam olan evraklarıma bakmıyorlar. Uzaktan çok mu bilinçli birine benziyorum.
bende birgün dernekkırı nı geçince jenderme çevirmiş arabaları durduruyor bende durdum onlar dur demeden sen neden durdun hadi bas git dediler istesen durdurmazlar yani
ama sen bir gün ruhsatı evde bırak nasıl durduruyor çakıyorlar cezayı
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çeviriler daha sık olsun,denetimler daha da sıklaşsın.
Ehliyetini alan,sigortasını,araç muayenesini yaptıranlar ile yaptırmayanlar arasındaki fark belli olsun.
Kısacası "temizlik" yapılsın..
[CENTER][B] Sosyal Medya Hesaplarımız[/B]
[URL="www.facebook.com/motosiklet.net"][B][COLOR="#0000FF"]MT Facebook [/COLOR][/B][/URL]
[URL="https://www.instagram.com/motosikletnet/"][COLOR="#FF0000"][B]MT Instagram [/B][/COLOR][/URL][/CENTER]
-
F54 adlı üyeden alıntı
bende birgün dernekkırı nı geçince jenderme çevirmiş arabaları durduruyor bende durdum onlar dur demeden sen neden durdun hadi bas git dediler istesen durdurmazlar yani
ama sen bir gün ruhsatı evde bırak nasıl durduruyor çakıyorlar cezayı
Aga A2 ehliyeti 2006 da aldım. O gün bugündür. 4 kere durduruldum. Onlarda trafik değil. Kimlik Kontrol. 1 Jandarma 3 Polis. Bir kere de trafik polis durdursun yawww.
Montu giydiğim sürece Ehliyet ruhsat cepte, Dağ tepe yapacağımız zaman Robocop takılıyoruz o zaman sadece ehliyet cepte oluyor. Ruhsatı nereme sokacam. Ruhsat fotokopisi ile geziyorum :D
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
Bir senede üç kere durdurmuşlar çok mu yahu kardeş. Beni bir haftanın içinde üç kere durdurdular bir keresinde. Durduranlardan bir tanesi de benim alt katımda oturuyor ...Yaaa abi kusura bakma, diğerlerini durdurup seni salarsam şikayet ederler, yoksa bende biliyorum her şeyinin tamam olduğunu diyor. Bende bir şey diyemiyorum tabi. Düzce çok büyük bir yer değil. Hemen hemen bütün polisler biliyor artık hangi motorsikletlinin nasıl bir binici olduğunu ama yinede onlar da görevlerini yapmak zorundalar. Hem bende bu kontrollerin yapılması taraftarıyım bazı arkadaşlar gibi.
-
Trafik polisinin durdurması sorun olmamalı. Önemli olan uygulama sırasındaki yaklaşımları. Sürüşünüze ve kıyafetlerinize bakarak eksiğinizin olmadığını düşünüp(kota doldurmak amacıyla) durdurmuş olabilirler.
-
Bu konuda eğer bu foruma bakan yetkili var ise onlara bir mesajım olacak benimde; Şehirm merkezlerinde yapılan denetimlerin yanında asolan taşrada da aynı denetimlerin yapılması gerekir.Ben bakıyorum şehir merkezinden cıkınca kask kullanımı oldukça düşük seviyede yada hiç yok gibi.Eğer bu denetimler artırılırsa motosikletçi olarak sevineceğim.Önemli olan insanımıza verilen değer.
-
CİHAN adlı üyeden alıntı
Trafik polisinin gorevi butun motorlu tasitlari cevirmeye hakki vardir, kimin zoruna gidiyorsa o kiside bir terslik evrak eksikligi veya kendisinde bir eksiklik vardir.
Herşeyim tam hiçbir eksiğim yok fazlam var eksiği olanları durdursun bi de arkadaşın dediği gibi trafiği durdurup çevirmesi vs
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------
Artı mesajda da yazdığım gibi bikaç ışık önce son anda kırmızı yanmasına rağmen arkamdan da araba gelmesine rağmen durmama ve orada da trafik olmasına rağmen belki görmemiştir,kırmızıda geçen dobloya bişey yapılmaması ve bunun gibi tonla örnek trafikte her saniye mevcut
iken durdurulmak insan biraz düşündürücü geliyor arkadaşım yoksa apaçilerden ben de şikayetçiyim hepsini men etsinler traikten
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------
Barış Şuşut adlı üyeden alıntı
az bile yapıyorlar.. gürültü kirliliği bizde .. emniyet şeridi , şerit, kırmızı ışık,kaldırım,ters yön tüm ihlaller bizde 125 cc motora 40lt çanta takma bizde .. hangi kurala riayet ediyoruzki. en azından %99.9 umuz
Sonrada bide böle başlık açıp sormazmıyız ..
bide arkadaş forum kurallarından bile bihaber tamamı büyük harflerle yazmış ..
acaba bu uygulamanın sebebi sen olabilirmisin
Ben olamam harften ziyade içeriğiyle ilgilensen daha iyi olurdu laf sokmak ve ürik asit yarıştırmak için fiırsat kollamayalım arkadaşım iyi okusaydın herşeyimin tam olduğundan bahsetmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Sen ful koruma olsan ne olur olmasan ne olur. Evraklarının tam olup olmadığını anlaması için seni durdurup kontrol etmesi normal bir uygulama. Seni neden rahatsız ettığını anlamış degılım. Sık yapılan uygulamalar halka rahatsızlık degıl huzur verır. Görselde herşeyı tam olupda evrakında eksıklık olan suruculerle karşılaşmış olmalılar ki senide cevirmişler.
Racingleri durdurduklarını görmemen normal çünkü onlar durmuyor
))))
Tabi bu işin şakası polislerden en cok racing suruculerı şikayet eder ki ben polisin tarafındayım. Olümlerin buyuk cogunlugu bu tur araç sürücülerinin yaptıgı kazalarda olmaktadır. Denetimler olmasa ortalık racingden ve bilinçsiz sürücüden ve haliye ölümlü kazadan geçilmez olurdu.
Bi de 4 tekerlekli katiller durdurulsa sana katılacağım da , eşitlik diyorum olmayınca diyorum adalet olmaz diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------
Ha bu arada bisikletle bile giderken kırmızıda dururum hatta geçen gün polis de niye duruyorsunuz, o motorlu araçlar için dedi.
-
Küçük büyük tam eksik demeden herkesi durdurmalarını istiyorum..
hala dost rica minnet mantığı var arkadaş benim babamda azerbaycanda polisti vaktinde abimede banada bir çok kez ceza yazdı adam haklı..
ayırt edilmeden ceza yapılmalı kontrol yapılmalı.. Komşunun çocuğu,akrabanın şeysi,dayımın şeysi sal geç bunu diye diye....
arkadaş motorum süslü püslü saçma sapan bir görüntüye sahip değil fabrikasyon hali. aydınlatma tam,egzost sıkıntısı yok,plaka yerinde üst baş kask korumama mevcut sakin sakin geçiyorum beni çeviriyor eyvallah çevirsin görevi o beni çevirirken yanımdan herşeyiyle absürt bir sürücü geçiyor korna çalıyor selam veriyor neymiş tanıdık... acımadan çevir herkesi daya cezayı rica minnet diye diye yapamayacaksan giymeceksin üniformayı.
çevirsinler hemde herkesi hemde sürekli
Bilgi Paylaştıkça Büyür..
-
mankind1976 adlı üyeden alıntı
Herşeyim tam hiçbir eksiğim yok fazlam var eksiği olanları durdursun bi de arkadaşın dediği gibi trafiği durdurup çevirmesi vs
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------
Artı mesajda da yazdığım gibi bikaç ışık önce son anda kırmızı yanmasına rağmen arkamdan da araba gelmesine rağmen durmama ve orada da trafik olmasına rağmen belki görmemiştir,kırmızıda geçen dobloya bişey yapılmaması ve bunun gibi tonla örnek trafikte her saniye mevcut
iken durdurulmak insan biraz düşündürücü geliyor arkadaşım yoksa apaçilerden ben de şikayetçiyim hepsini men etsinler traikten
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------
Ben olamam harften ziyade içeriğiyle ilgilensen daha iyi olurdu laf sokmak ve ürik asit yarıştırmak için fiırsat kollamayalım arkadaşım iyi okusaydın herşeyimin tam olduğundan bahsetmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------
Bi de 4 tekerlekli katiller durdurulsa sana katılacağım da , eşitlik diyorum olmayınca diyorum adalet olmaz diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------
Ha bu arada bisikletle bile giderken kırmızıda dururum hatta geçen gün polis de niye duruyorsunuz, o motorlu araçlar için dedi.
O halde sana tavsiyem birkaç cevirme noktasında birkaç saat takılıp durdurulan araçların istatisliklerini tutup burda bizimle paylaşman olacaktır.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
-
S40 güzel kardeşim. güzel bir anıymış
-
Teşekkür ederim sağolasın
Everybody can't be motorcylyst...!
-
evet İzmir Göztepe bi manavın önüne çift sıra parkeden müşteri araçlarına ve dükkanın araçlarına ve plakasız scooter ına birşey yapılmadığını gördüm Neden : Çünkü manav onları besliyor böyle olunca defalarca yukardan şahit oldum hal böyleyken kanun bazılarına uygulanmıyor o zaman ne yapalım??
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------
Sinan Er adlı üyeden alıntı
O halde sana tavsiyem birkaç cevirme noktasında birkaç saat takılıp durdurulan araçların istatisliklerini tutup burda bizimle paylaşman olacaktır.
avanta yedirenler de dahil mi?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)