Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trafik polisleri bir suçu yokken motosikletleri neden durdurur?

REKLAM ALANI
    blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    geçen hafta kardeşimin motorunu bakıma götürdüm,dönüşte ışılkarda arkamdan bi ses 'kardeş ilerde saga çek,sen nizamisin bi kontrol yapalım' çevirdim kafayı motorlu trafik,motorun ruhsatını verdim,ehliyet benim ruhsatta onuda verdim çıkarmaya fırsat olmadan,görmek istedigimiz sürücü budur adamın her cebinden ruhsat çıkıyo diye gülmeye başladı,açıkçası şu çanta olayından çekinmiyo deilim,bende 33lt shad var kardeşimde 40 lt kappa,motorlar az kalıplı oldugundan sırıtmıyo,ancak bigün bunun yüzünden ceza yersem zoruma gider,tam soracakken kaza haberi geçti telsizden acele gitti,şu çanta olayınıda çözebileydik iyiydi,bu arada kimse kusura bakmasında ehliyetim yok plakam yok ruhsatım yok deyip ceza yiyen motorcu kardeşlerime zerre kadar acımıyorum herkes haddini bilecek biz keriz deiliz...
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Benim gözlemime göre eğer sakince durur ve evrakları öf püf demeden verirseniz sadece ehliyette A2 varmı diye bakıp bekletmeden bırakabiliyolar.
    eray_uluyazı bunu beğendi.

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Trafik polisinin gorevi butun motorlu tasitlari cevirmeye hakki vardir, kimin zoruna gidiyorsa o kiside bir terslik evrak eksikligi veya kendisinde bir eksiklik vardir.

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Kafada kask, Sırtımda reklektörlü MT yeleğim, Eldivenler, dizlikler, hatta bileklerimde fosforlu bantlarım oluyor. İnadına dubalara doğru kırıyorum. Kontrol etsin diye.
    Çünkü 2006 da A2 ehliyetim yok diye ceza yemiştim. O zaman 125 cc için bayii A2 şart değiş diyip keklemişdi. Polislerin hepsi çık git lan işareti yapıp beni adam yerine koymuyor.
    inanın durdurulan insanlara bakıyorumda imreniyorum. Neden benim ruhsatıma, tam olan evraklarıma bakmıyorlar. Uzaktan çok mu bilinçli birine benziyorum.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Tolga Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kafada kask, Sırtımda reklektörlü MT yeleğim, Eldivenler, dizlikler, hatta bileklerimde fosforlu bantlarım oluyor. İnadına dubalara doğru kırıyorum. Kontrol etsin diye.
    Çünkü 2006 da A2 ehliyetim yok diye ceza yemiştim. O zaman 125 cc için bayii A2 şart değiş diyip keklemişdi. Polislerin hepsi çık git lan işareti yapıp beni adam yerine koymuyor.
    inanın durdurulan insanlara bakıyorumda imreniyorum. Neden benim ruhsatıma, tam olan evraklarıma bakmıyorlar. Uzaktan çok mu bilinçli birine benziyorum.
    bende birgün dernekkırı nı geçince jenderme çevirmiş arabaları durduruyor bende durdum onlar dur demeden sen neden durdun hadi bas git dediler istesen durdurmazlar yani
    ama sen bir gün ruhsatı evde bırak nasıl durduruyor çakıyorlar cezayı
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Çeviriler daha sık olsun,denetimler daha da sıklaşsın.
    Ehliyetini alan,sigortasını,araç muayenesini yaptıranlar ile yaptırmayanlar arasındaki fark belli olsun.
    Kısacası "temizlik" yapılsın..
    [CENTER][B] Sosyal Medya Hesaplarımız[/B]

[URL="www.facebook.com/motosiklet.net"][B][COLOR="#0000FF"]MT Facebook [/COLOR][/B][/URL]

[URL="https://www.instagram.com/motosikletnet/"][COLOR="#FF0000"][B]MT Instagram [/B][/COLOR][/URL][/CENTER]

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende birgün dernekkırı nı geçince jenderme çevirmiş arabaları durduruyor bende durdum onlar dur demeden sen neden durdun hadi bas git dediler istesen durdurmazlar yani ama sen bir gün ruhsatı evde bırak nasıl durduruyor çakıyorlar cezayı
    Aga A2 ehliyeti 2006 da aldım. O gün bugündür. 4 kere durduruldum. Onlarda trafik değil. Kimlik Kontrol. 1 Jandarma 3 Polis. Bir kere de trafik polis durdursun yawww.
    Montu giydiğim sürece Ehliyet ruhsat cepte, Dağ tepe yapacağımız zaman Robocop takılıyoruz o zaman sadece ehliyet cepte oluyor. Ruhsatı nereme sokacam. Ruhsat fotokopisi ile geziyorum :D
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    magsonIZ
    Bir senede üç kere durdurmuşlar çok mu yahu kardeş. Beni bir haftanın içinde üç kere durdurdular bir keresinde. Durduranlardan bir tanesi de benim alt katımda oturuyor ...Yaaa abi kusura bakma, diğerlerini durdurup seni salarsam şikayet ederler, yoksa bende biliyorum her şeyinin tamam olduğunu diyor. Bende bir şey diyemiyorum tabi. Düzce çok büyük bir yer değil. Hemen hemen bütün polisler biliyor artık hangi motorsikletlinin nasıl bir binici olduğunu ama yinede onlar da görevlerini yapmak zorundalar. Hem bende bu kontrollerin yapılması taraftarıyım bazı arkadaşlar gibi.

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Trafik polisinin durdurması sorun olmamalı. Önemli olan uygulama sırasındaki yaklaşımları. Sürüşünüze ve kıyafetlerinize bakarak eksiğinizin olmadığını düşünüp(kota doldurmak amacıyla) durdurmuş olabilirler.
    112ciyiz

ukiran35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    Bu konuda eğer bu foruma bakan yetkili var ise onlara bir mesajım olacak benimde; Şehirm merkezlerinde yapılan denetimlerin yanında asolan taşrada da aynı denetimlerin yapılması gerekir.Ben bakıyorum şehir merkezinden cıkınca kask kullanımı oldukça düşük seviyede yada hiç yok gibi.Eğer bu denetimler artırılırsa motosikletçi olarak sevineceğim.Önemli olan insanımıza verilen değer.
    mankind1976 bunu beğendi.

mankind1976 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CRF 250 L
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafik polisinin gorevi butun motorlu tasitlari cevirmeye hakki vardir, kimin zoruna gidiyorsa o kiside bir terslik evrak eksikligi veya kendisinde bir eksiklik vardir.
    Herşeyim tam hiçbir eksiğim yok fazlam var eksiği olanları durdursun bi de arkadaşın dediği gibi trafiği durdurup çevirmesi vs

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------

Artı mesajda da yazdığım gibi bikaç ışık önce son anda kırmızı yanmasına rağmen arkamdan da araba gelmesine rağmen durmama ve orada da trafik olmasına rağmen belki görmemiştir,kırmızıda geçen dobloya bişey yapılmaması ve bunun gibi tonla örnek trafikte her saniye mevcut
    iken durdurulmak insan biraz düşündürücü geliyor arkadaşım yoksa apaçilerden ben de şikayetçiyim hepsini men etsinler traikten

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az bile yapıyorlar.. gürültü kirliliği bizde .. emniyet şeridi , şerit, kırmızı ışık,kaldırım,ters yön tüm ihlaller bizde 125 cc motora 40lt çanta takma bizde .. hangi kurala riayet ediyoruzki. en azından %99.9 umuz

Sonrada bide böle başlık açıp sormazmıyız ..

bide arkadaş forum kurallarından bile bihaber tamamı büyük harflerle yazmış ..

acaba bu uygulamanın sebebi sen olabilirmisin
    Ben olamam harften ziyade içeriğiyle ilgilensen daha iyi olurdu laf sokmak ve ürik asit yarıştırmak için fiırsat kollamayalım arkadaşım iyi okusaydın herşeyimin tam olduğundan bahsetmiştim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------

Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen ful koruma olsan ne olur olmasan ne olur. Evraklarının tam olup olmadığını anlaması için seni durdurup kontrol etmesi normal bir uygulama. Seni neden rahatsız ettığını anlamış degılım. Sık yapılan uygulamalar halka rahatsızlık degıl huzur verır. Görselde herşeyı tam olupda evrakında eksıklık olan suruculerle karşılaşmış olmalılar ki senide cevirmişler.

Racingleri durdurduklarını görmemen normal çünkü onlar durmuyor ))))

Tabi bu işin şakası polislerden en cok racing suruculerı şikayet eder ki ben polisin tarafındayım. Olümlerin buyuk cogunlugu bu tur araç sürücülerinin yaptıgı kazalarda olmaktadır. Denetimler olmasa ortalık racingden ve bilinçsiz sürücüden ve haliye ölümlü kazadan geçilmez olurdu.
    Bi de 4 tekerlekli katiller durdurulsa sana katılacağım da , eşitlik diyorum olmayınca diyorum adalet olmaz diyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------

Ha bu arada bisikletle bile giderken kırmızıda dururum hatta geçen gün polis de niye duruyorsunuz, o motorlu araçlar için dedi.

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Çita Sport 125
    Küçük büyük tam eksik demeden herkesi durdurmalarını istiyorum..

hala dost rica minnet mantığı var arkadaş benim babamda azerbaycanda polisti vaktinde abimede banada bir çok kez ceza yazdı adam haklı..

ayırt edilmeden ceza yapılmalı kontrol yapılmalı.. Komşunun çocuğu,akrabanın şeysi,dayımın şeysi sal geç bunu diye diye....

arkadaş motorum süslü püslü saçma sapan bir görüntüye sahip değil fabrikasyon hali. aydınlatma tam,egzost sıkıntısı yok,plaka yerinde üst baş kask korumama mevcut sakin sakin geçiyorum beni çeviriyor eyvallah çevirsin görevi o beni çevirirken yanımdan herşeyiyle absürt bir sürücü geçiyor korna çalıyor selam veriyor neymiş tanıdık... acımadan çevir herkesi daya cezayı rica minnet diye diye yapamayacaksan giymeceksin üniformayı.

çevirsinler hemde herkesi hemde sürekli
    Bilgi Paylaştıkça Büyür..

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı mankind1976 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herşeyim tam hiçbir eksiğim yok fazlam var eksiği olanları durdursun bi de arkadaşın dediği gibi trafiği durdurup çevirmesi vs

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:14 ----------

Artı mesajda da yazdığım gibi bikaç ışık önce son anda kırmızı yanmasına rağmen arkamdan da araba gelmesine rağmen durmama ve orada da trafik olmasına rağmen belki görmemiştir,kırmızıda geçen dobloya bişey yapılmaması ve bunun gibi tonla örnek trafikte her saniye mevcut
    iken durdurulmak insan biraz düşündürücü geliyor arkadaşım yoksa apaçilerden ben de şikayetçiyim hepsini men etsinler traikten

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------

Ben olamam harften ziyade içeriğiyle ilgilensen daha iyi olurdu laf sokmak ve ürik asit yarıştırmak için fiırsat kollamayalım arkadaşım iyi okusaydın herşeyimin tam olduğundan bahsetmiştim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:24 ----------

Bi de 4 tekerlekli katiller durdurulsa sana katılacağım da , eşitlik diyorum olmayınca diyorum adalet olmaz diyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------

Ha bu arada bisikletle bile giderken kırmızıda dururum hatta geçen gün polis de niye duruyorsunuz, o motorlu araçlar için dedi.

O halde sana tavsiyem birkaç cevirme noktasında birkaç saat takılıp durdurulan araçların istatisliklerini tutup burda bizimle paylaşman olacaktır.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

S40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monero Angel
    Keyifli bir anımı anlatayım
    Ankara Kazım Karabekir caddesinde akşam 5 - 6 sularında evime doğru gidiyorum. GATA istikametine.. Bilenler bilir Kazım Karabekirde bi sürü restaurant var ve trafik orada bi 15 dk felç olur Valelerin yüzünden. Herneyse bende sıkılmış vaziyette aralardan kaçıyorum. Tam aradan kaçtığım sırada, sağımda Polis vardı sonra bastım gittim hiç bişey olmamış gibi. Cadde bitiminde bir köprü var ve anayolun solundan devam etmek için köprünün sağından alta kıvrılan yola girdim. O köprünün altındayken polis kornasını duydum DAAAAT diye bi ses varya hani o işte.. Ve birden polis önümde bitiverdi ve durdu. Bende dikiz aynasından "ben mi?" edasıyla işaret verdim. O da "eveeeeet SENN!" dercesine kafasını salladı. Bu arada köprü altındayız 1011 kavşağına dönüş yolu. İndi ben de hiç birşey olmamış gibi indim. "Ehliyet ruhsat" dedi. Kesin bi açık yakalarım edasıyla. "Tabi abi buyur" falan. Baktı ehliyet var, ruhsat & sigorta ikilisi tam techizat bişey de diyemedi. Sonra Montumun üzerinde Sırtlığım vardı kaplumbağaya benzetirler onu giyince. Parmağıyla tık tık vurdu "-Bunu kaça aldın dedi" bende "170 lira" dedim.
    Ehliyetimi ve ruhsatımı verdikten sora "Hımm iyiymiş. Hayırlı akşamlar" dedi. Ben de karşılık verdim ve paşa paşa bindi gitti.

Burdan çıkan sonuç; bazıları nefsi hareket ediyo. Devlet namına hareket edemiyo. 150'lik Monero Angel, Nasıl olurda benim kullandığım Era'yı geçer. Dur bakıyım bu çin malı motor kullanıyo kesin hiç bir evrağı yoktur. Ben bi 750 tl kitleyim motorunuda bağlayım da bir daha trafikte görebiliyo mu kendini gibi bir harekete bürünüyolar. Bu çok yanlış. Her neyse vakit ayırıp okuyanlara şükranlar. Umarım keyif alarak okumuşsunuzdur.
    mankind1976 bunu beğendi.
    Everybody can't be motorcylyst...!

Motosikleti
    Mondial Sentör 150
    S40 güzel kardeşim. güzel bir anıymış

S40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monero Angel
    Teşekkür ederim sağolasın
    Everybody can't be motorcylyst...!

mankind1976 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CRF 250 L
    evet İzmir Göztepe bi manavın önüne çift sıra parkeden müşteri araçlarına ve dükkanın araçlarına ve plakasız scooter ına birşey yapılmadığını gördüm Neden : Çünkü manav onları besliyor böyle olunca defalarca yukardan şahit oldum hal böyleyken kanun bazılarına uygulanmıyor o zaman ne yapalım??

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------

Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O halde sana tavsiyem birkaç cevirme noktasında birkaç saat takılıp durdurulan araçların istatisliklerini tutup burda bizimle paylaşman olacaktır.
    avanta yedirenler de dahil mi?

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)