LÜTFEN hertürlü ortamda ARAÇLARINIZI 100 KM de şukadar LİTRE yakıt tüketiyor olarak belirtiniz. medeniyete bir adım daha yaklaşınız.
Bir mevzu oldu dellendim birden açtım konuyu
LÜTFEN hertürlü ortamda ARAÇLARINIZI 100 KM de şukadar LİTRE yakıt tüketiyor olarak belirtiniz. medeniyete bir adım daha yaklaşınız.
Bir mevzu oldu dellendim birden açtım konuyu
benzin sarfiyatımızı dünyadaki akaryakıt rezervlerini hesaplamak için mi yoksa maliyet için mi hesaplıyoruz?
ben maliyet için hesaplıyorum, bu durumda lt/km birimi benim için tl/km'ye çevrilmesi icabeden bir birimdir.
o değilde bi depoyla şu kadar yol yaptım diyenlere kılım ben. depo diye hacim birimi mi var arkadaş, hangi motorun deposu kaç litre ne bilek, rezerv dahil mi?
yaa böyle, sıkıntılar bitmiyo işte.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
yok be dostum . ışık yandı diyelim, ha TL ha Litre . slipte yazıyor. kullandın tekrar ışık yandı . kaç litre yakıt aldıysan böl kaç kilometre gittiğine çarp 100 ile .
bukadar basit. depoyu fullemene gerek yok .
40 tl yakıt aldın diyelim . 8,3 Litre yakıt eder ( 4,80 Tl şu anda benzin ) . 180 km yol gittin diyelim tekrar yandı ışık.
(8,3 / 180 ) x 100 = 4,6 Litre yakıyor demektir.
Formül :
(Litre / km ) x 100
Bende 100 km de şu kadar litre yakıyo diyenlere kıl oluyorum...
Km de kaç kuruş yakar?..
Bizi ilgilendiren bu dur...
Mühendismiyiz biz?..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
40 liralık aldın...
40/180 =22.22 kuruş yakıyor....
Daha kolay değil mi?..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:02 ----------
İyi o zaman..
Trigonometriden bul... Tanjant tan çelik janta kaç kuruş yakar diye formulü de vardır.. )
Bir depo ile ne kadar gidiyor lafının mantığı şu mesela ; adam diyorki aracım 10 tl ile 80 km gidiyor. O arada benzin fiyatı düşerse aracım az yakmaya başladı diyor eğer artarsa çok yakmaya başladı diyor bence bu hesap yanlış. 100 km de kaç litre yaktığı veya bir depo ile kaç km gittiğini hesaplarsan aracın az yada çok yaktığını bu şekilde anlarsın.
2008 - 2011 Mondial 125Mt , 2012 - 2013 Honda Dylan, 2013 - ...... Aprilia Sportcity 250ie
Motosiklet özgürlüğümün tek yolu.
zaten herkes eksik söylüyo ne kadar yaktığını, hiç muhabbetini açmayak en iyisi
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Ayrıcana benim motorum Km değil.. Mil üzerinden göstergeleri...
O zaman ben de çıkayım km de kaç litre yakıyor diyenlere kızayım...
Dünya Mil üzerinden hesaplıyor , sizde 100 mil de kaç lt yakıyor öyle hesaplayın diye..
Örnek 20 Lira benzin aldınız ve 130km yol gittiniz Bakalım Neler oluyor.
Alınan benzin: 20,00 tl
Alınan Litre: 4,16 litre
1km'de tüketim: 0,154 tl
100km'de tüketim: 15,38 tl
1 litre benzin ile 31,27 km
100km'de 3,20 litre sarfiyat
Hesaplamaları buradan yaptım dilerseniz sizde hesaplayıp sonuçları paylaşın.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Benzin fiyatları sürekli değişiyor, fakat motosikletinizde bir sorun yoksa 100 km de harcadığınız benzin miktarı değişmez. Tabi bu sarfiyatı uzun yolda mı yaptığınız, motoru hangi devirlerde kullandığınız gibi değişkenler de var fakat bu değişkenler "benim motorum şu kadar kurrruş yakıyor derken de olacaktır.
Mevzunun özeti şudur diyorsunuz ki benim motorum kurruş yakıyor, tam o sırada benzine küççük bir zamcık geldi ahaaa gitti mi sizin kuruş hesabı artık sizin motor kurruş yakmıyor, (kurruş) artı (zamcık etkisi) yakıyor. Diğer durumda 100 km de aynı litreyi yakmaya devam ediyor.
Haa diyebilirsiniz ki, ben daha rafine bir bilgi veriyorum, önce motosikletimin ne kadar yaktığını buluyorum, sona benzin fiyatını kullanarak kilometrede kaç kuruş yaktığını buluyorum. Her benzin zammında bu bilgiyi revize ediyorum, ben manyaam, cebime benzin fiyatı anında geliyor, hemen yeni rakamları ortaya çıkartıyorum. İlaçlarımı da almıyorum zaten iki haftadır. Saygı duyarım.
Şunu da belirteyim şu kadar kuruş yakıyor diyene de kıl neyim olmam bağrıma basarım
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
ben bilmediği kullanmadığı motor hakkında falanca söyledi çok yakıyormuş diyene kıl oluyorum
600 f alıcam yok ne kadar yakar hayabusa kaç lt yakar
o motora verme para buluyor benzine geldimi para yok o zaman alma YBR 125 al
Mesele, Ekonomik ise; Kaç kuruş?
Mesele, Motordan anlamıyor ise; Kaç km gidiyor?
Mesele, Motorunun her seferinde test ediyor, sebeplerini araştıyor ise;(Buji durumu, Hava Filtresi, Hava Ayarı vb.)Km. de kaç lt yakıyor?
bence. Bilmem anlatabildim mi?
''Aslan besleyen yeminin hesabını yapmaz''
Bende en çok uzun yolculuklarda bazı polislerin durdurup, ''Bu motor kaç basıyor'' demelerine hasta oluyorum. 1000 basıyor ne yapacaksın?
Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz.
Madem kuruş hesabı yapacaksınız, o hesabı yaptığınız zamandaki benzin fiyatlarını da yazın mesajınıza, aksi takdirde 2 sene sonra o mesaja bakınca hiç bişey anlaşılmıyor. Türkiyede 2 günde bi benzine zam yapıldığı için kaç kuruş yaktığının hiç bi geçerliliği yok. Mesela 125'lik motorum temmuzda 12 kuruş yakıyodu. Şu an 15 kuruş yakıyo. Motorda arıza mı var yada ben çok mu gazlıyorum, tabiki hayır. Tersine benzin pahalandıkça daha sakin kullanıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)