Rahatlığımı seviyosun hızımı?
çok mecbur kalmadıkça asla hız yapmam. rahat olması uzun süre yormadan gidebilmesi yeterli. hızı sevmem dediysem de uzun yola çıktığımda 85-90 km gitmeli ve bana yeter de. Boyum 1.90. bu boya garip kaçmıycak altımda kaybolmıycak ve beni rahat ettirip az yakıcak bi motor arıyorum. hız önemli değil bnm için. titreşimi falan olmasın yeter.
2M is my life
Music & Motorcycle
ybr 125 boyunuzla orantılı değil, tvs hafif kıpraşımlı ooda boyla orantılı değil , cbf biraz daha uzun kasa olmasından dolayı ve gövdeli olmasından dolayı daha iyi bence ..tabi karar sizin.
Aşk tutkuyu ortaya çıkarmasaydı.O 2 tekerin üzerinde gitmezdim !!!!
cbf i çok beğeniyorum fakat yağ yakma problemi var demeleri korkutuyo işte. bunun önüne geçilebilir mi var mı bi çözümü?
2M is my life
Music & Motorcycle
Benimki 2000 km.de 250 ml. yakıyordu hiçte problem olarak görmedim. Zaten 2.000 km.de bir yağ değiştiriyordum. Yağ yakma mevzu için herkesin kendine göre bir tespiti var benim tespitim ne kadar hoyrat kullanırsan o kadar yağ yakıyor. Bu gün motorsuz 18. günüm gidip tekrar CBF150 almamak için kendi kendime bahaneler üretiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:34 ----------
Problem yokki çözüm arayalım. Yağ yakmayan motor varmiki. Yağ yakma ihalesi ne hikmettir CBF150'ye kaldı onca motor varken.
Cbf seni yağ yakma konusunda ne yolda koyar ne bsey yeterki temiz kullan. uzun yıllar gider boyuna göre içlerinden en ideali rahatmı rahat 90 km stabil hızla gidebilirsin yağ konusunu kafana hiç takma. kim kalmıs yolda yağ yüzünden.10 larca cbf si olan tanıdıgm var birininde yağ yakma konusunda şikayetci oldgnu görmedim.sen bakım aralıklarında yağını eksik etme yeter..
kardes sen bosver cbf yı gel sen apache al hem karızman olsun hemde hızın olsun on numara motor ben kunlanıyorum sımdıye kadar daha bır arıza bıle yapmadı ama bundan once ybr kunlandım ustaya goturmekten gına gelmıstı bu arada tvs suzıkı uretıyor haberınm olsun :D
cbfimi sıkıştırmadıgım sürece yag yakmazdı
1000 kmde bir 100 ml yag yakıyordu
bende vakti gelince 10 tlye yarı sentetik yagla değiştirirdim
korkulacak bişi yok
cbf 150 paklar seni gerisine bulaşma
o paraya söylediğim motorların kazalısını hurdasını alırsın o da seni bozar
# motosikletle.blogspot
2. el cbr 125 lerede bakabilirsin top speed 156 yeni kasaları tvsden çok daha kalıplı duruyor eski kasası var bende fazla motordan anlamayanlar 600lük sanıyor kaldıki yeni kasasını 1300lük filan sanacaklar heralde :D
motosiklete binmek sex yapmak gibidir bi defa bindigin zaman sürekli binmek istersin
o paraya alabileceğin en iyi motor tvs dir.. 1 seneden fazla biz zaman motor araştırdım..en sonunda cbf le apache arasında kaldım..izlediğim videolar, yabancı sitelerden takip ettiğim forumlar, parçaları, eğitimleri derken çok geniş kaynaklara ulaştım ve bunlar sonucunda tvs de karar kıldım ve hiç pişman değilim.. ilk bakımından sonra titreşimi seni rahatsız ederse motorunu ben alıcam
TRANSALP XL700
apache yle hiç durmadan 400 km gittim bi titreşim hissetmedim
titreşim hissedenler genelde nane molla, çıtkırıldım kişilerdir
harley is making love with davidson
kafam iyice karıştı...
2M is my life
Music & Motorcycle
Sen hiç kafanı karıştırma, tvs çok iyi bir tercih. beğendiysen ve imkanın varsa al. Bende kısmet olursa bu hafta içi almayı düşünüyorum. Titreşim falan da hikaye. kullananı değil az da olsa artçıyı rahatsız ediyor. Japon malı diye bisiklet şasisine para verme. Dünyada bu işi sadece japonlar yapmıyor. Ayrıca kimse cevaplamamış, ben cevaplayayım benim de boyum 1.88 benimde endişelerim vardı ama boyuma göre gayet ideal bir motor olduğunu gördüm. Her açıdan ideal bir tercih.
Siz tvs ye titriyor diyosanız benim motora binmenizi hiç tavsiye etmem nezaman motorouma binsem çinlilerin alayına saydırıyorum insan uyduruktan bari bi balansör koyar diye 380 km yol yaptım en uzun titreşim yormadı benimkinin yormadıysa tvs hiç sanmıyorum yoracagını zaten tvs de titreşim yokki sana tavsiyem japon diye kesenin ağzını bol açma sağlamlık konusunda ben japon çin avrupa ayırt etmiyorum sen motorunu üzmedikten sonra oda seni üzmez emin ol şahsen en yakın arkadaşımda ybr125 esd var titreşim tvsdende az doğru ama hergün biyerine birşey oluyor benim çin malı diye dalga geçtikleri motorumla 18000 e geldim bakımlarının haricinde tek birşey yapmadım şaşırdım hala sıfır gibi tık ses yok bu arada ybr cbf ve tvs yi birebir test ettim cbf çok rahat bir oturuş pozisyonu var hızlanması çok serii ybr ise benim için kuru gürültüden farksız benim için öyle tvs dedinmiydi orda dur şekil şemal teknoloji tork seriilik vites geçişleri süper ama işçilik pek içime sinmedi birde cbf konforu ararsanız hayal kırıklığına uğrarsınız yakıt derseniz ortalama hepsinde aynı üzmez benim size önerim tvs olur ama nihayetinde yola çıkınca nekadar titresede hepsine toz yutturan benim
TVS Apache motosıklet aldım daha 220 km oldu rodaja uygun kullanıyorum ancak 5-10 km gıdıp durduktan sonra bı yanıksı koku gelıyorsımdı bu neden??? egzost elyaf mı sıvı conta vs?? yenı oldugundan mı??? yoksa bı sorun mu var ?? bı de fardan mı ne kafa kısmında cızırtı gelıo??
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)