otomatik vites neden yaygın değil
Reklamlar
-
[QUOTE=alp_tunay;2818308]Ukalalık etme... Adam insan gibi yazmış....
Saygı görmek istiyorsan saygı göstereceksin... [/QUOTE
şimdi nasıl aramazsın dislike butonu? yesin 10 dislike kaybolsun gitsin
bundan sonraki topicler de saygılı olur böylece. ama şimdi buraya yorum yazdım diye
daha uzun kalacak.
Reklamlar
-
ferdinandd adlı üyeden alıntı
Sende haklısın daha açık yazmam lazımdı, özür dilerim.
Düşük devirde motosikletle akılmıyor, durup dururken 4. e düşüp bağırmaya başlıyor kontrolsüzce.
Klik sesi yok, o pedala basma hissi yok, viraja girerken vites düşürmek yok, kasılma sesiyle torkun dorukları devirinde o virajdan çıkma hazzı yok ( ne tork verirse, o sıra hangi devirde gitmek istiyorsa işte, robot bey ne derse ona uyuyorsun!!!)
Motosiklet zaten tiptronik, dahada otomatiği spor, hobby, keyif... ... ... amaçlı motosiklet kullanımında tatmin edici olmaz. Motosiklet sadece vasıta olsaydı en çok gezileri, festivalleri belediye otobüsleri yapardı, bu yüzden çoğu otomatik vites!
Özellikle büyük cc daha büyük hazzı beraberinde getiriyor. Kimse bu hazlardan yoksun olmak istemiyor hatta mümkünse daha fazla kontrol ve his arıyor.
Bu sebepler ve dahası otomatik vitesi tercih sebebi olmaktan çıkarıyor ve yaygınlaşmıyor doğal olarak.
Bu dediklerinizin birçoğu büyük cc deki hissiyat hariç yarı otomatik(cub) larda'da var zaten.Lakin sol el debriyaj ile uğraşmıyor..
-
[QUOTE=farcob;2818361]
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Ukalalık etme... Adam insan gibi yazmış....
Saygı görmek istiyorsan saygı göstereceksin...
[/QUOTE
şimdi nasıl aramazsın dislike butonu? yesin 10 dislike kaybolsun gitsin
bundan sonraki topicler de saygılı olur böylece. ama şimdi buraya yorum yazdım diye
daha uzun kalacak.
Bitmez bunlar... Bir gider 2 gelir...
Ama en azından konuya yazı yazanların şevki kırılmaz....
Şiddetle destekliyorum dislike butonunu...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:12 ----------
250-MaCiT adlı üyeden alıntı
Bu dediklerinizin birçoğu büyük cc deki hissiyat hariç yarı otomatik(cub) larda'da var zaten.Lakin sol el debriyaj ile uğraşmıyor..
Cup lar yarı otomatik... Vites pedalı var ama debriyaj yok... Arkadaşın bahsettiği tam otomatikler...
Bunlar pahalı üst modellerde var... Hatta triptronik olanları bile var....
Neden yaygınlaşmıyor sorusu burda anlam kazanıyor...
Çok pahalı geliyor...
Keyifçi zenginlere hitap ettiğinden bizim gibi orta gelirlikler ve alt gelirliler uzaktan bakmaktan öte gidemiyor...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Bu sorunun cevabını Barkın abi mana 850 gt tanıtımda vermişti.
NE YANİ BEN DEBRİYAJI KULLANAMIYOMUYUM.
Altın Elbiseli Adam
-
Ss motorda kırmızı ışıklar yanarken birer birer vites küçülterek (fren yapmadan) durmak ve yavaşlarkende o motorun homurtusunu duymak hiç bişeye değişilmez Otomatik olsaydı bunu yapamazdık..
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
-
Kimisi redline yapmaktan hoşlanır.
Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.
-
otomatik vitesli bmv mercedes kullanmak düz vitesliden daha keyif verici olabiliyor. şu yeni nesil otomatikleri kastetmiyorum eskiler bilir dediğim şeyi motora da tam otomatik bi uyarlama çok hoş olabilir. elini az bişe gazdan çekip vitesleri attırarak hızlanmak çok keyif verir. aklı başında bir sürücü tam otomatik bi viteste kontrolü kaybetmez araca çok iyi hakim olabilir.
-
Benim motor otomatik Yamaha FJR 1300 AS
Daha doğrusu triptonik
Alışınca vitesi yani debreyajlı kullanmak hamallık geliyor.
-
oktay33 adlı üyeden alıntı
Benim motor otomatik Yamaha FJR 1300 AS
Daha doğrusu triptonik
Alışınca vitesi yani debreyajlı kullanmak hamallık geliyor.
abi kusura bakma da o boyutlardaki motora ototeyp taksan normal geliyor otomatik vites ne ki?
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
büyük hacimli motosikletlerdeki hp ve torku kaldıracak kadar dayanıklı otomatik vites kutusu yapmak hem ağırlığı artırır hem de maliyeti yükseltir.
scooterlardaki gibi bir kayış zincir sistemi de yüksek güçlerde yetersiz kalır.
yine de aprilia mana850 gibi bir model sahibi olmak çok keyifli olurdu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)