Hadi bakalım içimizdeki en usta şoför kim?Kaç yıldır araba , motosiklet kullanıyosunuz?Kaç bin km devirdiniz?Ufak tefek kazalar hariç ciddi bir kazanız oldu mu?Bence usta şoförlük kıstası en uzun süre şoförlük yapmış olmak ve en az sayıda kaza yapmış olmaktır.Tabiki diğer yandan da ne kadar usta olunursa olunsun , yıllardır en ufak bir kaza yapmamış bile olsak , 50 yıllık şoför bile olsak kaza yapmıyacağımızın garantisi olmadığını bilmek lazım.Ben kendimden başlıyayım.
17 yıl önce babam arabasının yedek anahtarını verdiğinden beri aktif olarak otomobil kullanıyorum.Tek ciddi kazaya yakın vukuatım , yaş henüz erken olduğu zamanlarda alkollü vaziyette aşırı hızla çakıllı viraja girip arabaya kendi etrafında 5-6 tur spin attırmak olmuştu.Hiç bişey olmamıştı ama şanslıydık.Çok kötü şeyler olabilirdi.Arabayla toplamda en az 150 bin km devirmişimdir.Motosiklet tecrübeme gelince 5 yıllık bir tecrübem var.Engebeli arazide yan yatırmak dışında en ufak bir vukuatım bile yok çok şükür.Motosikletle 50 bin km tecrübem var.
Sizlerin kaç yıllık ve kaç bin km tecrübeniz var.Bakalım en usta şoför kim , en sakar şoför kim?