Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

En usta şöförü arıyoruz.

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Hadi bakalım içimizdeki en usta şoför kim?Kaç yıldır araba , motosiklet kullanıyosunuz?Kaç bin km devirdiniz?Ufak tefek kazalar hariç ciddi bir kazanız oldu mu?Bence usta şoförlük kıstası en uzun süre şoförlük yapmış olmak ve en az sayıda kaza yapmış olmaktır.Tabiki diğer yandan da ne kadar usta olunursa olunsun , yıllardır en ufak bir kaza yapmamış bile olsak , 50 yıllık şoför bile olsak kaza yapmıyacağımızın garantisi olmadığını bilmek lazım.Ben kendimden başlıyayım.

17 yıl önce babam arabasının yedek anahtarını verdiğinden beri aktif olarak otomobil kullanıyorum.Tek ciddi kazaya yakın vukuatım , yaş henüz erken olduğu zamanlarda alkollü vaziyette aşırı hızla çakıllı viraja girip arabaya kendi etrafında 5-6 tur spin attırmak olmuştu.Hiç bişey olmamıştı ama şanslıydık.Çok kötü şeyler olabilirdi.Arabayla toplamda en az 150 bin km devirmişimdir.Motosiklet tecrübeme gelince 5 yıllık bir tecrübem var.Engebeli arazide yan yatırmak dışında en ufak bir vukuatım bile yok çok şükür.Motosikletle 50 bin km tecrübem var.

Sizlerin kaç yıllık ve kaç bin km tecrübeniz var.Bakalım en usta şoför kim , en sakar şoför kim?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence usta şoförlük kıstası en uzun süre şoförlük yapmış olmak ve en az sayıda kaza yapmış olmaktır.
    Muhtemelen uzun yıllardır kuryelik yapanlar ünlü motosiklet eğitmenlerinden daha fazla km yapmıştır. Bence süre ya da km'nin usta olmakla alakası yok.

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    ÇOK GEZEN TAVUK AYAĞINDA BOK GETİRİR.
    burhant, hakanerdogan ve otopsici bunu beğendiler.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    Alıntı serdar1547 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ÇOK GEZEN TAVUK AYAĞINDA BOK GETİRİR.

bu işlerde ustalık diye bir şey yok trafiğe çıktığımız her gün yeni şeyler öğreniyoruz
    sende ustalık demişssin alkolllü araç kullanıp kaza yapmışsın yani

Motosikleti
    tvs 150rta- x treme max
    vallahi ben değilim abi

motorda değil ama arabada iniş hariç her türlü şartta güveniyorum...
    kaza yapınca bu ne soğuk kanlılık diyenler olluyo işin sırrı voswogen den

turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    14 Yaşından beri araç kullanıyorum.Usta şöför değilim.Hergün yeni bişey öğreniyorum.
    özcan1980 bunu beğendi.

xawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 690
    usta şöförlük tabiri kişiye göre değişir sen kaza ve km bakarsın, ben vites attığında yanındaki fark edip etmediğine az fren kullanmasına aynaları kullanmasına cevresindeki aracların ne yapcana önceden tahmin etmesine kaza olduğunda kazadan kurtulma şansı varken bunu değerlendirip değerlenmediğine bakarım. eğer işi km vurursan otobüs ve kamyon şöförlerini kimse gecemez .
    17 yaşından ilk arac sürdüm 11 yıl şöförlük yaptım sabah 7,30 akşam 20.00 çeşitli araclar kullandım kıçım koltuğa yapıştı diye bilirim istanbul içinde yaşım 39 hala arac kullanıyorum kullanmak istemesemde arada bir km dersen inan hiç hesabını yapmadım ama tahminen 300 000 km fazla yapmışımdır.
    özcan1980 bunu beğendi.

özcan1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLE 500
    Araba hiç kullanmadım desem yeri var. Toplamda 100 km. yapmışımdır belki. 9 yaşımdan beri motor kullanıyorum. Süper 51 ile başladım bu maceraya.

2009 da ilk vitesli motosikletimi aldım. 2009 dan beri yarısı şehiriçi yarısı şehirler arası toplamda 60 bin km yol yaptım.
    5-6 defa durduğum yerde düştüm,2 defa sürüklendim,birisinde asfalta kum dökülmüş virajın ortasında görmemle kaymam bir oldu (hasarsız). Diğeri yağmurlu havada önüme atlayan bir sazan yüzünden kaydım (hasarsız).

Bir sefer de 40 km. hızla giderken park halindeki bayan şöförün debriyajı ayağından kaçırıp (nası becerdiyse gazı da kökledi) şeridi komple kapatması sonucu ani frenlemem ile yan dönerek sağ peg ile (choopper uzun yol ayaklığı) jant kapağını,gidon ile aynasını,kaskımla şöför mahali camını kırdım (ama düşmedim ) Allah'a şükür bu da ayak bileğimin 2 gün ağrıması dışında hasarsız.

Geçtiğimiz yaz sürüş eğitimi aldım. Hala iyi bir şöför olduğumu düşünmüyorum.
    Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
    Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
    Ağlarken Sen Gülüyor Ol !

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    14 yaşımdan beri motosiklet tepesindeyim. 16 yaşımda otomobil kullanmaya başladım ve 18'imde milletin sapır sapır döküldüğü ehliyet sınavında ilk seferde ehliyetimi aldım (Ehliyet o zamanlar şimdiki gibi bakkalda satılmıyordu, insanlar İzmir dışında bir yerde sınava girebilmek için yollar arıyordu). Deneyimli olduğumu söyleyebilirim ama ustayım diyemem ve o gaflete asla düşmem
    RX SARI ve estelik bunu beğendiler.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    7 yıllık motosiklet kullanıcısıyım. kendimi bildim bileli de araba kullanıyorum. İddaa ediyorum EN USTA ŞOFÖR BENİM!
    - - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    hiç şöferliğim yok,
    sadece gittiğim mesafe kadar ustayım

Ustalık Bana Babadan Geçti SoyAdım USTA...
    Tsubasa bunu beğendi.
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

furko2424 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cheap Urban Bike
    ben sizin kadar usta değilim 10 bin km oldu olmadı

Motosikleti
    yamaha rx 135 king
    S.A aga ben cocukluğumdan buyana motora bini yom ve ailenin tüm üyeleri motorcu yani babadan gelen bi alışkanlık kazaya gelince 1 kere yaptım ondan sonra başka yapmadım he km de ne kadar olduyunu bilmiyorum ama trabzon a kaç kere motorla gittiyimin haddi hesabı yok he 7 günde 5 bin km devirimdim trabzona giderken orda gezdiklerim falan neyse sasygılar.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    '78 Honda XL50, T1, '68 Simson Schwalbe, '91 Honda
    Bir de motosiklet sürmeye başladıktan sonra, otomobil sürüşünüz nasıl oldu diye sormalı.
    Levsy, xawa ve seckin_ bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    300.000km otomobil, 15.000km motosiklet sürüşü.

Motosikleti
    Sym gts 250i evo
    o değilde benim bir akrabam tır şöförü herif otomobil kullanamıyo...

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    43 bin km kendi motosikletleriimi kullandım
    geri kalan ticari ve başka motosikletleri saymıyorum
    5-6 kez düştüm
    ilk kazam baya agırdı
    geri kalanda hep ufak sıyrık
    # motosikletle.blogspot

hakanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL1000A
    Peki İstanbul'da pik saatlerde kullanan ile 50 bin nüfuslu yarısı köy olan bi şehirde sürekli ilçeden merkeze giden de eşit sayılacak mı?

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    7 yıldır araç kullanıyorum, kesinlikle usta şoför falan değilim, asla usta şoför olmayacağım.

xawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 690
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir de motosiklet sürmeye başladıktan sonra, otomobil sürüşünüz nasıl oldu diye sormalı.
    gecmişte ara ara kullandığım mobletti saymıyorum malum memleket tarsus olunca motorsuz ev yok gibidir 2 yıldan beri vitesli motor kullanıyorum çoğunlukla ticari sayılan hep büyük arac kullandım hep hızlı kullanırdım ama motora binince hızın demek olduğunu daha iyi anladım şimdi araba kullanmak hem bana eziyet gibi geliyor hem yavaş kullanmaya başladım sanki sakinleştirici vermişler arabaya binmeden önce .

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi bakalım içimizdeki en usta şoför kim?Kaç yıldır araba , motosiklet kullanıyosunuz?Kaç bin km devirdiniz?Ufak tefek kazalar hariç ciddi bir kazanız oldu mu?Bence usta şoförlük kıstası en uzun süre şoförlük yapmış olmak ve en az sayıda kaza yapmış olmaktır.Tabiki diğer yandan da ne kadar usta olunursa olunsun , yıllardır en ufak bir kaza yapmamış bile olsak , 50 yıllık şoför bile olsak kaza yapmıyacağımızın garantisi olmadığını bilmek lazım.Ben kendimden başlıyayım.

17 yıl önce babam arabasının yedek anahtarını verdiğinden beri aktif olarak otomobil kullanıyorum.Tek ciddi kazaya yakın vukuatım , yaş henüz erken olduğu zamanlarda alkollü vaziyette aşırı hızla çakıllı viraja girip arabaya kendi etrafında 5-6 tur spin attırmak olmuştu.Hiç bişey olmamıştı ama şanslıydık.Çok kötü şeyler olabilirdi.Arabayla toplamda en az 150 bin km devirmişimdir.Motosiklet tecrübeme gelince 5 yıllık bir tecrübem var.Engebeli arazide yan yatırmak dışında en ufak bir vukuatım bile yok çok şükür.Motosikletle 50 bin km tecrübem var.

Sizlerin kaç yıllık ve kaç bin km tecrübeniz var.Bakalım en usta şoför kim , en sakar şoför kim?

usta kelimesi başkası sana derse güzeldir ama ben ustayım dersen elbette eksiğin vardır ben usta değilim

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)