Yediğim Trafik Cezası Adil mi ?
Reklamlar
-
Melasef böyle şeyler olabiliyor.O günkü ruh haline göre davranabiliyor insanlar.Hepimiz yapıyoruz bunu,kıllık yaptığımızı bile bile hemde.Polisti,jandarmaydı şuydu buydu diye genelleme yapmıyorum insanların yapısında var bu zaten.Sonuçta kanuna,yasaya göremi kesildi ceza,evet.Yasaya itirazınız varsa ona bişey diyemem.Persormans eksozların sonuçta orjinalinden daha fazla ses çıkardığı hepimiz tarafından biliniyor,niçin takıldığı da biliniyor?O zaman kendimizi kandırmayalım derim ben.Benim görüşüm bu.
Reklamlar
-
blow07 adlı üyeden alıntı
Yarın sabahtan ilk işim Adliye'ye gitmek ve keyfi ceza yazıldığını söylemek. Suç duyurusunda bulunacağım. İnşallah tarafıma olumlu bir gelişme olur .
Polisin durur vaziyette ses karşılaştırması yaparak ceza kesmesi keyfi bir ceza olmuş. Sonuçta ses seviyesinin trafik için ölçümleri hareket halindeyken yapılır. CBR250R'lar stock halde dururken 87 dBA gürültü oluşuyor, hareket halinde 77,3 dBA. Yasal sınır da hareket halindeyken 80 dBA. Sonuç itibariyle bak benimki ne kadar sessiz diyip ceza kesilmez, egzozun tip onayı var mı diye sorup, olmadığını görünce ceza kesse doğru bir ceza olurdu. Bence şikayetçi ol, bakalım nasıl bir sonuç çıkar . Tip onayı olmadığı için haksız çıkma ihtimalin yüksek olsa da, belki tam tersi olur, buradaki gibi: http://gundem.milliyet.com.tr/otomob...70/default.htm
-
seigen adlı üyeden alıntı
Polisin durur vaziyette ses karşılaştırması yaparak ceza kesmesi keyfi bir ceza olmuş. Sonuçta ses seviyesinin trafik için ölçümleri hareket halindeyken yapılır. CBR250R'lar stock halde dururken 87 dBA gürültü oluşuyor, hareket halinde 77,3 dBA. Yasal sınır da hareket halindeyken 80 dBA. Sonuç itibariyle bak benimki ne kadar sessiz diyip ceza kesilmez, egzozun tip onayı var mı diye sorup, olmadığını görünce ceza kesse doğru bir ceza olurdu. Bence şikayetçi ol, bakalım nasıl bir sonuç çıkar
. Tip onayı olmadığı için haksız çıkma ihtimalin yüksek olsa da, belki tam tersi olur, buradaki gibi:
http://gundem.milliyet.com.tr/otomob...70/default.htm
Yarın için trafikte çevreyi rahatsız etmek amacıyla değilde araçlar için dikkat çekmek için taktığımı savunacağım. Dediğim gibi eksozum kapalı olduğu için çevreyi rahatsız edecek derecede bir rahatsızlık verdiğimi düşünmüyorum.
-
İmzayı atmasaydın keşke ...
Bana da ceza geldi tekirdağ tarafında hızlı gitmişim 430 tl bide kırmızı da geçmişim..
trafikçi bir arkadaşım imzan yok resimde yok bişey olmaz demişti ödemedim.
borç da çıkmadı...
İmzayı atmasaydın belki bir ihtimal ama zor dava açsan da
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
Şahsen CBR250 almayı düşünüyorum, en önemli sebebi "sessiz olması".Ayrıca dizel araba almayacak kadar hassasım bu konularda. Sizin gibileri de kınıyorum,şehir içinde, olur olmaz saatlerde ve mekanlarda ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz,hastası mı var, bebeğini uyutan mı var, migreni olan mı var hiç düşünmüyorsunuz. Polis arkadaş görevini yapmış, yanlış olan diğerlerinin de aynı şeyi yapmaması.
İtiraz olayına gelince, ceza iptal olmaz, ayrıca üstüne mahkeme masrafları da eklenir, hiç uğraşmayın.
-
buraya bişeyler yazmak istiyordum ama başlığı açan arkadaş halen olayın mantığını kavramadığı
ve herkese kendi mantığının doğru olduğunu inandırmaya çalıştığı için
burda yazacağım hi bir şeyin hiç bir anlam ifade etmeyeceği aşikardır
bundan dolayıdır ki bu konuda yazmıyorum
(bülent arınç gibin oldu valla)
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
Birkannn adlı üyeden alıntı
İmzayı atmasaydın keşke ...
Bana da ceza geldi tekirdağ tarafında hızlı gitmişim 430 tl bide kırmızı da geçmişim..
trafikçi bir arkadaşım imzan yok resimde yok bişey olmaz demişti ödemedim.
borç da çıkmadı...
İmzayı atmasaydın belki bir ihtimal ama zor dava açsan da
Makbuzda kimlik bilgilerin, ruhsat bilgilerin varsa kuzu kuzu ödeyeceksin....
Senin olay başka.. Arkandan plakana yazılmış...Sadece plaka üzerinden işlem görmüş...
Ama bu arkadaş ruhsatı ve ehliyeti vermiş.... Ve bilgileri de o makbuza işlenmiş....
İster imzala, ister imzalama... İmzalamassan imza hanesine imza atmayı red etmiştir diye not düşüyor....
Bu da ayrıca mahkemelik olma durumunda aleyhinize durum oluşturuyor....
İstersen ödeme...
Ya satışta ya da vizede karşına muhakkak çıkar...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
drtayfun adlı üyeden alıntı
Şahsen CBR250 almayı düşünüyorum, en önemli sebebi "sessiz olması".Ayrıca dizel araba almayacak kadar hassasım bu konularda. Sizin gibileri de kınıyorum,şehir içinde, olur olmaz saatlerde ve mekanlarda ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz,hastası mı var, bebeğini uyutan mı var, migreni olan mı var hiç düşünmüyorsunuz. Polis arkadaş görevini yapmış, yanlış olan diğerlerinin de aynı şeyi yapmaması.
İtiraz olayına gelince, ceza iptal olmaz, ayrıca üstüne mahkeme masrafları da eklenir, hiç uğraşmayın.
Keyfi ceza yedim. Gidip apaçilik yapmadım. Kaç tane arkadaşımı trafikte kaybettim. Daha defalarca söylememe rağmen susturucumun kapalı olmasına rağmen bu ses çıkıyorsa bu eksoz bu ülkede satılmamalı.Eğer satılıyorsa bir tolerans gösterilmeli. ( Apaçi değilim ben sadece kendimi savunuyorum ) . Diğer bir konu eğer ben aynalarımı sökmüşsem trafikte serseri serseri geziyorsam dediğiniz konuda haklısınız. Ama dediğiniz laflar gerçekten bir motorcuyu oldukça alçaltıyor.
-
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım cbr250r motorum var başına sorun gelen varmı bilmiyorum ancak benim geldi motorum ilk aldığımda dik pozisyonda 155 158 arası hız yapıyodu geçen kuşadasına gittim gelişde bi ara hızlanmak için bastım 140 geçmedi o günden beride hiç geçmedi şimdilerde 137 km gibi anca yapıyor birde motorun eski torku gücü hızlanışı kalmadı servise sordum düşündü düşündü sonrada hmm o bişekilde halledilemez petrol aldığın yeri değiştir dedi bide öyle dene dedi ancak hep depoyu bitirip her istasyondan aldım aşağı yukarı ama naptımsa aynı 137 138 km hızı aşmıyor çok hızlı gitme hevesim yoktur ama şu anda öncesini bildiğim için çok rahatsızım bu durumdan yardım edecek varmı teşekkür ederim
-
O zaman merak ettiğim bir soruyu soruyorum. Chooper motorlar niçin çok fazla ses çıkarıyor ? Ve polisler niçin bunlara bunların orjinal eksozu diyip ceza yazmıyor ?
-
blow07 kardeşim antalyaya bayii açılmış servis yapıyolarmı bilgin varmı acaba birde oraya göstersem
-
fevzikeles adlı üyeden alıntı
blow07 kardeşim antalyaya bayii açılmış servis yapıyolarmı bilgin varmı acaba birde oraya göstersem
Tam bir bilgim yok ama yarın sorarım. O taraflarda işlerim varda
-
konuyu yanlış yere açmışım ayrıca özür dilerim kusura bakma . konuyu okurken bende soruyu yazacaktım buraya yazmışım . yarın telefonda açarım artık hondanın sitesine koymuşlar telefonlarını
-
geçmiş olsun arkadaşım.am ceza keyfi degil görünen.polislere kızabilirsin sebebi apaçileri yakalamaz uslu uslu gideni yakalar.
zaten apaçileri yakalamaya kalksa trafik devletin boşuna ek gelir elde etmek için türlü dümen peşinde koşmasına gerek kalmaz düşüncesindeyim.
2.5 milyon motosiklet varmış kesin % 80'i eksik evraklı veya trafige uygun olmayan motosiklettir.
8 milyon civarı'da taşıt varmış bunlarında % 50'si eksik evraklıdır buyrun gelecek geliri.
caddeler'de 10 motosikletten 8'i kullanım ekipmanı eksik olarak motosiklet kullanmakta yasla cezayı devlete gelir.
ne işin var egzoz'la gündüz farı'yla.
bir ara tünel'de giderken arkamdan trafik polisi geliyormuş,tünel içinde yanıma geldi fazla gazlama millet rahatsız oluyor dedi..devam etti yoluna,ama arkadaşıma mecidiyeköy'de ceza kesti egzoz orjinal degil diye.
şimdi durum şöyle motosiklet üzerindeki egzoz orjinal degilse bagırsın veya bagırmasın cezayı yazar.
şimdi asıl mesele top-case işi ,trafik top-case'lerden ötürü bir sürü ceza kesecek bizlere,en yakın zamanda depo üstü çanta almalı.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun arkadaşım.am ceza keyfi degil görünen.polislere kızabilirsin sebebi apaçileri yakalamaz uslu uslu gideni yakalar.
zaten apaçileri yakalamaya kalksa trafik devletin boşuna ek gelir elde etmek için türlü dümen peşinde koşmasına gerek kalmaz düşüncesindeyim.
2.5 milyon motosiklet varmış kesin % 80'i eksik evraklı veya trafige uygun olmayan motosiklettir.
8 milyon civarı'da taşıt varmış bunlarında % 50'si eksik evraklıdır buyrun gelecek geliri.
caddeler'de 10 motosikletten 8'i kullanım ekipmanı eksik olarak motosiklet kullanmakta yasla cezayı devlete gelir.
ne işin var egzoz'la gündüz farı'yla.
bir ara tünel'de giderken arkamdan trafik polisi geliyormuş,tünel içinde yanıma geldi fazla gazlama millet rahatsız oluyor dedi..devam etti yoluna,ama arkadaşıma mecidiyeköy'de ceza kesti egzoz orjinal degil diye.
şimdi durum şöyle motosiklet üzerindeki egzoz orjinal degilse bagırsın veya bagırmasın cezayı yazar.
şimdi asıl mesele top-case işi ,trafik top-case'lerden ötürü bir sürü ceza kesecek bizlere,en yakın zamanda depo üstü çanta almalı.
Ne deseniz haklısınız. Kimisi düşüncemin yanlış olduğunu söylüyorlar haklılar. O zaman bu devletin düşünceside yanlış diyorum. Evet ceza yedim ama niçin Türkiye'nin 80 ilinde bu eksoz ile ceza yazılmıyorda Antalya'da yazılıyor ? Antalya piyasası pis bir yer oldu artık. Ben birisini mi sıkıştırdım? Trafikte tek tekermi yaptım ? Ben masum masum kız arkadaşımla 4000 rpm civarında geziyordum. Ne bir bağırtma ne bir hızlanma söz konusuydu. Durdurdu kapattım kontağı. Sonra çalıştırdı dedi . Eksozundan cezai işlem yapacağım dedi. Ama Aynasız gezen , kasksız gezen tipleri nedense bu polisler görmüyor. Bizde mi öyle olalım yani ? Bunu mu istiyorlar ?
-
anneciklerini..
geçmiş olsun..
bölee iyi bea devam kaızkta yağlı olunca oohhhh beee...........
-
sen kurallara uy yinede ,kurallara uymak kazlardan seni korur.
polisin tipine denk gelmişsin,ama bu degilki tekrar ceza yemeyesin,orjinal olmadıgı müddet tekrar ceza yersin dikkat etmelisin.
benim motosikletin egzoz'da performans haliyle sesli,yolda trafik polisi görünce debriyaj çekiyorum polise ayıp olmasın diye.
sonuçta yetki-ceza makbuzu onların elinde.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
seigen adlı üyeden alıntı
Stock egzoz 4250 rpm'de 87 dB ses çıkarıyor. Siteden bakınca 4250 rpm'de 87 dB yazılmış ve EC onaylı, karbon ise 97 dB gözüküyor. O yüzden carbon olanı trafikte kullanmak için yasal değil.
Egzozumuz CE uygunluk sertifikasına sahipse, hiçbir şekilde ceza yememiz mümkün değil mi ?
Benimde egzoz susturucu boyu 1.5 metre olduğundan değiştirmek gibi bir düşüncem var, taktığım egzoz CE sertifikalı ve 87 db geçmiyorsa bile, sesini kısmam için ne yapabilirim ?
Bende hiç ses sevmem fakat egzoz sadece ses veya performans için alınacak değil ya :/ Sonuç olarak değiştirdiğimde asla ceza yemiyeceğim maksimum limit değerleri nedir ?
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
sen kurallara uy yinede ,kurallara uymak kazlardan seni korur.
polisin tipine denk gelmişsin,ama bu degilki tekrar ceza yemeyesin,orjinal olmadıgı müddet tekrar ceza yersin dikkat etmelisin.
benim motosikletin egzoz'da performans haliyle sesli,yolda trafik polisi görünce debriyaj çekiyorum polise ayıp olmasın diye.
sonuçta yetki-ceza makbuzu onların elinde.
Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Haklısınız. Tipine denk geldim. En büyük dezavantajım Antalya'da yaşamak. Sanmıyorum ki diğer şehirlerde de böyle
-
Suçu başkasının suçu ile örtmeye ne kadar meraklı milletiz anlamış değilim.
O zaman dur o polisin yanında yanınızdan o şekilde geçen bir motosikletli ile polisin görüntüsünü videoya kayıt et ve savcılığa suç duyurusunda bulun. Polislerin herkese ceza kesme şansı yok. O kadar polis yok! Hoş her önüne geleni de yapıyorlar artık polis ama? Neyse, sonuçta orjinal olmadığı açık seçik. Benim de otomobilimde Apex marka yay var. Bundan da ceza yiyebilirim. Ancak yazamazlar. Neden? Torpidomda TÜV onay belgesi var da ondan. O belgeyi ibraz etmem halinde halen yazmaya kalkarsa imza atmam dava açarım olur biter. CBR 250 ye öğrenci adam binebiliyorsa, akrep egzoz'a o kadar para verebiliyorsa sonuçlarına da katlanmak zorunda.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)