Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 78910 SonuncuSonuncu

Bu Ne Yav... Nereye Kadar Gerçekten Merak Ediyorum..

REKLAM ALANI
    takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Almanların yanıldığını sanmıyorum yanılan bizleriz , tasarrufu ancak oda termostatı gibi regler özellikli aksesuarlar ile sağlayabiliriz.

Isıtma sistemleri ayarlanan sıcaklığa çıkmak ve o sıcaklıkta stabil kalmak için tasarlanmıştır.
    Ancak binalarımızda genel yapı denetimleri verimli olmadığından maalesef sıcaklığı ortam içerisinde tutamıyoruz , zaten ilk kurulum maliyeti az olsun diye 2 m. radyatörü de eksik taktırmışsak ,
    o ev ısınmaz yada çılgın faturalar gelir.

Merkezi sistemlerde, bina yapısı ve tesisata bağlı olarak ilk bir kaç kat diğerlerinden haliyle fazla ısınacaktır , dolaşan su yakın dairelerde en yüksek enerjisini bırakıp bir miktar soğuyarak devam eder. Sıcak suyun doğasında bu var...

Doğalgazı çok tüketmenin başlıca yolları ise ,

- Soğuk bir alanı hızla yaşam sıcaklığına çıkartmaya çalışmak ,
    - Radyatörlerin bir kısmını kapatıp ısınmaya çalışmak , yetersiz radyatör taktırmak ,
    - Sıcak su kullanmak ,
    - Isı üreticiyi düzensiz ve kontrolsüz bir şekilde açıp kapatmak vb.

Bu şartlarda 2.000 mkare merkezi sistemle ısınan bir bina mı , yoksa yine 2.000 mkare bireysel sistemle ısınan bina mı daha az doğalgaz tüketir.

Evet , bildiniz bireysel sistem ,

Çünkü yurdum insanı fatura ödememek için soğukta oturabilir.....

Bizim prosesleri Almanlar ile kıyaslamanın doğru olmadığını düşünüyorum, bizler ekonomik çözüm/ler ararken adamlar oraları aşmış konuyu çevre duyarlılığına kadar getirmiş ,

her türlü ısı yalıtımını , bakır tesisatı , ilave kumandayı zaten yaptırmış ,alt yapı sağlam

oralarda atıkgaz içerisindeki NOX gazını ne kadar az seviyede çevreye yayarım onun hesapları yapılıyor , bizdeki gibi faturanın değil....
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    son 2 aydaki askeri harcamanın daha önceki 8 aydaki harcamayı geçtiğini öğrendim...hiçişlerinden sorumlu bakan da 130 yıl sürsede terör bitecek diyor..babasının parasını harcıyodu ya 130 yıl harcasın artık...30 u gitti 100 ü kaldı hadi hayırlısı...
    Şimdi ilk seçimlerdeki propagandaları belli oldu....
    Hedef 2123...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ah be kardes buna sosyalizm diyorlar iste.

Tiger kinetik minetik diye mevzuya molekulleri karistirinca kafan basmadi tabi.
    Ruslarin poposuna dovme yaparak hayatim gecse benimde seyimde olmazdi ama maalesef ben senin kadar sansli degilim.
    Yakit tasarrufunun bir numarali etkeni izolasyondur.
    Daha iyi anlaman icin,kuzey guney karistirmadan,ornegi kuculteyim.
    Iki oda dusun.
    Yanyana.
    Bu odalardan ikiside soguk.
    Dogal olarak sana bitisik olan duvarda soguk.
    Sen odani 18 derece sicakliga getirmek icin kaloriferini yaktiginda
    diyelim ki 100 birim yakit harciyorsun.
    Halbuki yan oda sicak olsa 70 birim harciyacaksin.
    Buni altli ustlu dairelere sahip butun bir apartmana uygula.
    yani oyle bir dairen varki,
    altinda,ustunde ve her iki yaninda baska daireler var.
    Senin dairen ve diger daireler bos.
    Hava sicakligina bagli olarak,senin dairen ve diger daireler diyelim ki 5derece sicakliga sahip
    Simdi diger daireleri dolduralim.
    Hepsini 18 derece sicakliga getirelim.
    Senin dairenin sicakligi yine 5 derece mi olur?
    neden işi dallandırıp budaklandırıyonki bak hep benim dediğime geliyon yan daire evini ısıtırken duvarıda ısıtır o ısı bana da yayar.. ama yan daire benim evimi ısıtmak için yakmaz o kaloriferi. asıl senin dediğin kominizmin temel mantığıdır. ne yakarsan yak aynı parayı öde .. tamam o zaman apartmana gelen elektiriğide tek saat üstünden hesap et ve daire sayısına eşit böl.. noldu uymadı dimi .. işte sen tam bunu savunuyosun .. ne kullanırsan kullan aynı parayı öde mantığı kominizmde geçerli bir mantıktır. kuzey kore ve küba hariç pekde örneği yoktur.. elektiriği kullandığın kadar öde suyu kullandığın kadar öde , telefonu kullandığın kadar öde iş merkezi sistem ısıtmaya gelince eşit öde

bunu kimseye yediremessin .. sen 5000 cc bosshoss kullanacan ben gariban honda today eee aylık yakıt gideri toplanıp 2 eşit parçaya bölünecek .. bosshoss'u bi izole edip aradaki garaj duvarınıda siyaha boyayalım bakalım yakıt farkı ne kadar düşecek
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oralarda atıkgaz içerisindeki NOX gazını ne kadar az seviyede çevreye yayarım onun hesapları yapılıyor , bizdeki gibi faturanın değil....
    doğalgazdan nox çıkmaması lazım..metan emisyonu salınımını azaltmaya çalışıyolar...ekseriyetle co2..bu da enerjiyi efektif olarak kullanmaktan ve temiz enerji kaynaklarına yönelmekten geçiyo...

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    doğalgazdan nox çıkmaması lazım..metan emisyonu salınımını azaltmaya çalışıyolar...ekseriyetle co2..bu da enerjiyi efektif olarak kullanmaktan ve temiz enerji kaynaklarına yönelmekten geçiyo...
    Doğal gazın yanması sonrasında , su buharı ile birlikte atık gaz olarak karbondioksit ve azot oksitler (NOX) ortaya çıkmaktadır.
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Evet Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen merkezi sistem yakıt karmaşasını bu gece masaya yatırdık. Konunun uzmanı bilirkişilere sorularımızı soracağız hep birlikte.
    İlk sorumuzu sayın uzmanımız coq (combi otomeyşın quality) bilirkişisine sormak istiyorum.
    Sayın coq; ÖTV zammı, sizce vatandaşın fitilini ateşleyip evlerimizdeki doğalgaz faturalarının düşmesine etki eder mi?
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    varmış müdür...ben seragazlarıyla ilgileniyorum daha çok..onun için metana odaklandıydım...

The emissions from natural gas-fired boilers and furnaces include nitrogen oxides (NOx), carbonmonoxide (CO), and carbon dioxide (CO2), methane (CH4), nitrous oxide (N2O), volatile organic compounds (VOCs), trace amounts of sulfur dioxide (SO2), and particulate matter (PM).

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    "Remember, remember; the fifth november..."

nerde bizde o g.t...

sapo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 LIK BISEY
    70 lik johnnie walker red label 24 tl sarap suyla hemen hemen ayni hemde dunyanin en kaliteli saraplari, sili cumhuriyetinin bir bu ozelligini seviyorum.ayik kafayla cekilecek yer degil...
    ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı sapo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    70 lik johnnie walker red label 24 tl sarap suyla hemen hemen ayni hemde dunyanin en kaliteli saraplari, sili cumhuriyetinin bir bu ozelligini seviyorum.ayik kafayla cekilecek yer degil...
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Aykut009 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    o vergiler nereye gidiyor hiç merak ettiniz mi acaba : http://www.ses-siz.com/haberdetay/30...2Saray%22/1028
    bizim vergilerimiz sayesinde yapılacak, verelim yani lütfen

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı Aykut009 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o vergiler nereye gidiyor hiç merak ettiniz mi acaba : http://www.ses-siz.com/haberdetay/30...2Saray%22/1028
    bizim vergilerimiz sayesinde yapılacak, verelim yani lütfen
    onca şey yazdım sonra durup bir düşündüm. neden yazarak sinir kat sayını arttırıyorsunki .. bunca olaya dur sen ne yapıyorsun diyemiyor ve durduramıyorsak millet olarak % 100 aptalız ve hak ediyoruz..devlet ıçıyor millet temizliyor hepsi bu!!!!
    Aykut009 bunu beğendi.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Tekrardan sevgili olcay;

Bahsettigin evragin bir tanesi su an babamda.
    Ordan daha ucuza alabilirmiyiz diye beni aradi.
    Saniyorum,belli basli gazete ve kose yazarlarini takip ettigin icin bu konudan haberin yok.
    Oysa alemde firtina kopuyor,babam yalniz degil.

Merkezi isitma sistemi denilen nane,binanin tamamina gore tasarlanir.
    Bu nedenle ekonomiktir.
    Bu cihazin takilmasi zannettiginiz gibi bir adalet saglamaz.
    Yani gunduz kaloriferini yakmayan komsu,niye 24 saat yakanla ayni parayi odesin gibi bir yaklasim bastan yanlis.
    Tamam mantiken dogru gibi duruyor ama merkezi isitmanin dogasi farkli.
    Yanlis bilmiyorsam,kat malikleri apartman giderlerine arsa paylari oraninda katilirlar.
    Bu nedenle her hangi bir daire sahibine sen herkesden daha cok yakiyorsun,daha fazla odeyeceksin gibi bir gerekce konunun ozune ters.
    Simdi 10 daireli bir apartman dusunun.
    Yilda 10bin lira isinma gideri olsun.
    Eger bu dairelerden 5 tanesi bos olsa gider 5bin liraya mi duser?
    Tabi ki hayir.
    Bu nedenle kat sahiplerinden dairelerinde kimse oturmasa bile aylik giderler birtamam tahsil edilir.
    Mevzu biraz karisik,anlatmasi uzun.
    Babana gelen evrağın nereden ve kimden geldiğini bilmiyorum ama babana de ki; bunu takmayı kabul etmediği için dava açan ve kazanıp taktırmayan ve hatta takıldıktan sonra verim alınamadığı için dava açıp söktürenler varmış bir araştır baba de.

Belli başlı gazete yazarlarını okuyup at gözlüğü ile olaylara baktığımı ima etmeni de bana edilmiş bir hakaret olarak görüp teesüf ediyorum.

Bir konuda zaten aynı şeyi düşünüyoruz, bu alet tek başına tasarruf sağlamaz. Zaten olayla ilgiliilk mesajımda arkadaşa ne demişim, taktırmayın itiraz edin.

Benim savunduğum şey enerji verimlilik kanununun gerekli ve mantıklı olduğu.

Kanundaki yönetmeliklere uygun bir sistem kurulduğunda gerçekten tasarruf sağlanıp konforlu bir ısıtma ve adaletli bir bölüşme sağlandığına inanıyorum. Bu kanun ve yönetmeliğinde yeni yapılacak binalar veya eski binaların yenilenecek sistemlerini kapsadığını söylemek istiyorum.

Eski merkezi sistemde hiç bir değişiklik yapılmadan ısı pay ölçer takılmak istenirse bu sağlıklı olmaz kabul etmeyin diyorum.

Isı pay ölçer takılması bir kanun değil bunu pazarlayan firmaların ve işgüzar yöneticilerin dayatmasıdır diyorum.

Kanun tamamiyle bir sistemden, brülöründen kazanından bahsediyor, kaldı ki yeni yönetmeliğe uygun olmayan sistemlerin satılması da yasaktır diyor.

Eski merkezi sistemlere neden takılması uygun değil seninle aynı fikirdeyim;

Diyelimki bina aylık 10 lira yakıt harcıyor ve 10 daire var, daire başı 1 lira düşer.

Isı pay ölçer takıldığında 3 daire kapatsa sistemi (minimuma indirse yani) 3 tl düşmez yakıt parası. Yine 10 tl gelir.

Çünkü kazanı borusu ateşlemesi vs. buna uygun değil ki, alttan veriyo ateşi yanıyor her yere basıyor suyu. Sen daireni kapatsanda kapatmasanda kazan hep yakıt harcıyor.

Zaten ev ısısı yükselince camın açılıp ısının dengelenmesi olayı da burdan geliyor işte, milli servet havaya uçuyor.

Böyle olunca da 10 tl aylık yakan kazan yine 10 tl yaktığı için atıyorum diğer kapatan 3 daire payı 0.50 tl ye düşüyor ama diğer daireler 1.20 tl ye çıkıyor mesela.

Bu yüzden arkadaşa kabul etmeyin dedim en başta, sende babana söyle sonuçlanmış bir sürü dava var. Dedim ya hatta söktürenler bile var.

Çünkü kanun ısı pay ölçer kanunu değil, enerji verimlilik kanunu (veya benzer birşey) yani bir bütün.

İyi o zaman binaların ısı yalıtımlı olmasıda zorunluluk , o zaman onuda kabul etmeyelim bu hükümet çıkarttı diye. Sıcaklık duvardan dışarı çıksın gitsin

Ah be kardes buna sosyalizm diyorlar iste.
    Zaten bende sosyalist devrimi bekliyorum.

Nasılsa sosyalizmde bütün evler güneye bakacak
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    neye sosyalizm diyorlarmış bak onu kaçırmışız? arkadaşlar eskiden su bedavaydı hava gibi di mi? başka şeylerde vardı bedava bugün hepsine şehirlerimizde para verip satın alıyoruz.

barınma (içinde muhakkakki ısınma da olmalı) anayasal bir hak ve kesinlikle ücretsiz olmalı. ama bunu kapitalizmin okullarında senelerce o mayayla yoğrulmuş beyinler anlamaz. o yüzden tesisatçı oluruz hepimiz.
    lycantrophic bunu beğendi.
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda

Konu otv den nereye geldi diye merak eden arkadaslar olmus.
    Biz gelecek ayin konusunu konusuyoruz.
    Saka yapmiyorum,dogalgaza zam kapida.
    Ustelik bu pek haksiz bir zamda olmayacak.
    Aslinda dunya genelinde fiyatlar artti ama
    basbakanin emri ile simdilik bekletiliyor.
    Yani simdiden konusalim,zam gelince birsey olmamis gibi davraniriz.

Bu taktirilmasi zorunlu cihaz ile ilgili derdimizi tam anlatamadik.
    Su an tuvaletteyim aklima hemen baska bir ornek geldi.
    Simdi hic kullanmadiginiz bir daireniz var.
    Isi olcum cihazi takili.
    Dairenizi hic kullanmiyorsunuz ama komsulariniz sayesinde daireniz daima sicak.
    Bu durumda size fatura edilecek miktari hesaplayiniz.
    Sureniz 2 saniye....

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    "Hızlı davacı ‘iptal’ için başvurdu

TÜRKER KARAPINAR Ankara

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, yapılan son vergi artışlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dün bireysel olarak dava açtı. Dava dilekçesinde, “SGK’dan aldığı emekli maaşı ile geçindiğini, ara sıra içki (rakı) kullandığını, memleketi Haymana’ya giderken banka kredisiyle aldığı sıralı sistem LPG’li otomobilini kullandığını” belirten Vural, bugüne kadar toplumu ilgilendiren benzer konularda 100’e yakın dava açtı. Bu davaların yüzde 80’inini kazandığını söyleyen Vural, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 12 Mart muhtırası sürecinde tutuklandığını söyleyen Vural, “SGK’dan emekliyim. Tek gelir kaynağım da 1.200 lira civarındaki emekli maaşım. Toplumsal davalarımı bitirmek için de avukatlıktan ayrılmıyorum” dedi. Vural’ın, bugüne kadar açtığı davalarını topladığı “Avukat Halkın ve Hakkın Dilidir” isimli bir de kitabı var.
    Vural, 2009’da Akay Kavşağı’nın bariyerlerle kapatılmasına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararına karşı açtığı davayı kazandı. Emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda açtığı dava önce reddedildi, ancak Yargıtay’dan bozuldu. Dava halen devam ediyor.
    Vural, “Ben kazandığım hiçbir davadan 10 kuruş almadım. ÖTV zamları için bugün açtığım davada da 208 lira harç yatırdım. Emekli maaşımın beşte birini ödedim. Kaybettiğim davalardan dolayı gelenleri 4 taksitte ödüyorum. Kaybedersem ortalama 1000 lira geliyor. Bir de icraya koyuyorlar 1500 lira oluyor. O yüzden genellikle kaybetmemeye çalışıyorum” dedi."

Şu adama sponsor olmak gerek toplanıp.

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:50 ----------

Kalorifer muhabbetini de başka başlık açıp orada yapsanız daha iyi olacak. Bu arada dip not ekimin başındaki doğalgaz zammı, son %18lik doğalgaz zammından daha yüksek olacakmış, keza elektriğe de sağlam zam gelecek deniyor.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Dogalgaza gelmesi gereken zam %30 civari
    Hukumet baska yeri zarar ettirerek azaltmaya calisacak.

sevgili Baris;
    Neredeyse tum avrupada benim dedigim sistem uygulaniyor,yani sadece kubada degil.
    Birkac cesit yontem var.
    Daha sonra yazarim

Motosikleti
    ( yok mlsf : (
    Allah başımızdan eksik etsin bunları

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    söyleyecek çok şey var ama neyse.....Allah'a havale ediyorum bu din sömürücülerini...
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Güler misin ağlar mısın bu nasıl bir açık bu nasıl bir yırtıktırki iğne devlet iplik millet olabiliyor.

Ocak 1988 ve sonrası doğumlu liseyi bitirip üniversiteye hazırlanan 1 milyon 154 bin 595 gence genel sağlık sigorta prim borcu çıkarıldı
    35emre35 bunu beğendi.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

9. sayfa BirinciBirinci ... 78910 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)