Bu HGSyi Bir Tek Ben Mi Anlamadım?
Reklamlar
-
Forumda bu olayla ilgili bir bilgi bulamadım. İki tip olacağından bahsediliyor, ilk tip yapışkanlı olan, cama yapıştırılıyor, ikincisi kart tipi deniyor ama nasıl birşey gören yok.
Şimdi yapışkanlı olan motosiklet için sorun, her motorun camı yok, olsa bile işine çekip çıkarabilir birisi (yapıştırıldığı yerden çıkarılınca kendini iptal ediyormuş ama her seferinde gidip yenisinimi alıcaz)
Kartlı olanıda dediğim gibi gören bilen yok, ya da o göreni ben göremedim.
Şimdi bir ne yapacaz, bilen bi aydınlatsın bizi.
Reklamlar
-
Motoru kask ile kullanıyorsan kaskına yapıştır.
Çalınma riskide yok olur.
-
o sistemi çıkaranlar da anlamamıştır ya neyse
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
banalazim adlı üyeden alıntı
Kaskın camına yapıştırırsa önünü nasıl görecek ? Bence en güzeli çıkartma büyüklüğünde bir mika parçasına çıkartmayı yapıştırıp kart gibi kullanmak, gişelere gelince görünür bir yere koymak.
-
-
bu kart tipi olan nasıl birşey peki? bilen yokmu
-
-
ayrı olarak içinde 30 tl bakiye meselesi tam afedersiniz şerefsizlik, devlet aracılığıyla dolandırıcılık. 30 tl ye 6 kere geçiliyor, iyi niyet olması için 3 geçiş sağlıyacak bakiye yeterli
-
Aynen bende anlamadım nasıl olacağını.
2 adet almam gerek araba ve motor için.
Ama kartlı olanını almayı düşünüyorum. etiket tipi olanı alırsam kurcalarlar ve kanırtıp geçersiz hale sokarlar.
Kart tipi olanın ebatı nasıl acaba? onuda bilsek iyi olurdu.
-
30 TL bakiye alt limit uygulaması kaldırıldı. netten bi sağlamasını yapmanızı öneririm.
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
-
Etiket alıp eski KGS kartının üzerine yapıştırmak en mantıklısı sanıyorum Muhtemelen cebimdeyken okur zaten.
-
02 Aralık 2012, 01:30
güncel
yokmudur bu kart tipini alan, bilen, gören
-
02 Aralık 2012, 03:43
banalazim adlı üyeden alıntı
kaskı değiştirirsek yenısını alacaz desene ogs kalkana kadar kullanmaya devam. neticede aynı görevi görüyor maksat "halk" a geçirmek olsun.
HalkaGeçirmeSistemi
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
02 Aralık 2012, 03:53
RunemagicK adlı üyeden alıntı
güncel
yokmudur bu kart tipini alan, bilen, gören
Mecbur değilsen bence 1 ay daha bekle halen hem teknik açıdan hem de gişe sayısı olarak sorunlu olduğu söyleniyor. Hem banka, benzinci vs. ile anlaşma yapılır dolum kolaylığı olur belki.
Raphae1 adlı üyeden alıntı
kaskı değiştirirsek yenısını alacaz desene
ogs kalkana kadar kullanmaya devam. neticede aynı görevi görüyor maksat "halk" a geçirmek olsun.
HalkaGeçirmeSistemi
OGS kalkacak dedikodularına inanarak söylüyorsan, sadece dedikodu OGS'yi kaldırmayı düşünmüyorlar şimdilik.
-
02 Aralık 2012, 04:00
İlk aldığımda kaskın camına taktım. İlk geçişimde okumadı. Peki dedim, OGS yüksek hızda okuyor, çünkü pilli, aktif haberleşme falan. Bir sonrakine yavaş geçtim, yine okumadı. Gişelerde RFID okuyucular çok güçsüz kalıyor. Arabayla bile geçişlerde yavaş gitmek gerekiyormuş. Kısacası çöp bir sistem. İstanbul'daysanız OGS'yle devam. Sinirlenip söktüm sonunda, içindeki 30 tl için halen ptt'ye gidip yeni çıkartma alacağım ama üşeniyorum.
-
02 Aralık 2012, 04:10
seigen adlı üyeden alıntı
İlk aldığımda kaskın camına taktım. İlk geçişimde okumadı. Peki dedim, OGS yüksek hızda okuyor, çünkü pilli, aktif haberleşme falan. Bir sonrakine yavaş geçtim, yine okumadı. Gişelerde RFID okuyucular çok güçsüz kalıyor. Arabayla bile geçişlerde yavaş gitmek gerekiyormuş. Kısacası çöp bir sistem. İstanbul'daysanız OGS'yle devam. Sinirlenip söktüm sonunda, içindeki 30 tl için halen ptt'ye gidip yeni çıkartma alacağım ama üşeniyorum.
Çok malca bir sistem. Ogs 80-90 la bile okuyor. Hgs çöp. Yavaş geçtikten sonra bi anlamı yok ki. Ogs kalkması imkansız.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
-
02 Aralık 2012, 04:21
seigen adlı üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla hızla alakalı bir durum değil, yani durup beklesen de okumayacaktı muhtemelen. Hatta 200 km hızla test edildiğinden bahsediyorlardı. Sistemin doğru düzgün çalışmamasından kaynaklanan bir durum ama plakanın kayıtlı olduğu araçla geçiyorsan sorun yok hesaptan düşüyorlar. Zamanla düzelecektir diye umut ediyorum.
-
11 Aralık 2012, 11:01
Hgs kartı veya pul cinsinden alan arkadaşlar deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.
az zaman kaldı hem arabaya hem de motora almam lazım.
Hangisini almalı, s,ze göre avantajlı yanı ne?
-
11 Aralık 2012, 11:30
Dün bende hgs için ptt ye gittim, ama şuan için sistem arızalı kapıya not yazmışlar. 5 tl kart 30 tl dolum ücreti toplam 35 tl istiyorlar. Seigen, HGS kullanmış ve geçişlerde sorunlu. Sanırım en mantıklısı OGS. Birde benim kafama takılan bu kadar insan KGS kullandık ve son olarak 15 Aralık demişler bu kartların içinde mutlaka belirli bir bakiye kalacak bunu devletten nasıl alırız ? yada diğer sisteme geçiş yapıldığında KGS deki krediyi aktarma yapacaklar mı ? zor ama varsa böyle bir hakkımız kullanalım !
-
11 Aralık 2012, 11:33
Şu konulara bir açıklık getirin lütfen.
HGS ile köprü geçişi ne kadar?
OGS ile köprü geçişi ne kadar?
Hangisini almak daha mantıklı ?
OGS'yi motosiklette nereye monte ediyorsunuz.Cam'a değilde Cebimize koysak OGS okur mu?
Teşekkürler.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)