"KGS kartı olanlar, 5 liraya HGS etiketi alarak, bakiyesini etikete taşıyabilecekler" denilmiş.
Bu aktarmayı yapabileceğimiz en son tarih nedir acaba ?
HGS P.tesi devreye giriyor sanırım, KGS de yıl sonunda tamamen kalkıyor diye okudum ama şu aktarmayı yapabileceğim son tarihi bulamadım.
Yıl sonuna kadar bakiye aktarımı yapılabiliyor anlamını mı çıkarmam lazım acaba
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
HGS zaten hali hazırda devrede ve çalışır durumda. Ne kadar sağlıklı çalıştığı tartışılır ama çalışıyor. KGS'de yıl sonunda kaldırılacak(mış). Aktarma olayı da en erken yıl sonuna kadar geçerli ama muhtemelen yıl sonundan sonra da devam edecektir. Ama bakiye aktarma işlemi sadece karayolları KGS kartları için geçerli bankalardan ya da shell'den alınan KGS'lerdeki bakiye HGS'ye aktarılmıyor.
bu gün garanti bankasından bu şekilde mesaj geldi. KGS'de son gun 31 Aralik! Otoyol ve kopru gecisi icin HGS etiketiniz 20 Aralik'ta Garanti subeleri ve internet subesinde hazir, ustelik UCRETSIZ! 02124842600
Ben yinede PTT den alayım HGS etiketini KGS yide T.C.K dan almasaymışım içindeki meblağ havaya karışacakmış anlaşılan
Devletin işi belli olmaz gerçi, genelde yetkililer bile zamanı geçince öğreniyor. Biçok konuda hergün sormama rağmen aylar sonra, gününün geçtiğini, cezai işlem uygulanacağını öğrenmişliğim var
İnsallah bu aktarma işlemi içinde günü geçti denilmez, düşündüğümüz gibi en azından yıl sonudur. Yinede P.tesi gidip aktarayım çıksın aradan şu bela Saolun beyler
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Bugün öğlen gibi çalıştığım yere yakın olan işbankasına gittim OGS için (Etiler)
Ellerinde kalmadığını söylediler. Telefonla Kadıköy moda şb. aradım ellerinde olduğunu söyleyince
akşama kaçta kapattıklarını sordum.17:30 dediler.
Atladım iş yerinden 16:30 gibi şb. ye gittim. Tam gişe sıram geldi. Aaaa bizde kalmamış demezlermi?
Ama telefon etmiştim var demiştiniz dedim. Özür üstüne özür ve sağa sola telefon açmalar ama malesef ki
hiçbir şubede kalmamış. En son Acıbadem de bir şubede 1 adet kalmış tamam dedim.
saat oldu 17:05 kapatmaya 5-10dk kala son müşteri olarak işlemi yaptırıp alabildim.
40tl Ogs aletine aldılar. 30tl yüklediler.
Bakalım kgs deki kalanlar bitince kullanmaya başlıycam.
Benim başka bir sorum olacak.
Benim ne HGS, ne de KGS yok. Otoyolda gitmenin başka yolu yok mu acaba?
Ciddi ciddi soruyorum...
Hiç kullanmadım..
OGS ile HGS arasındaki fark ne?...
Çok nadir otoyolu kullanırım...
O da ya nakit verirdim ya da KGS kartı ile...
Hele bi diyiverin de öğrenelim...
Cahil kalmayalım
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
OGS yaklaşık bir sigara paketi kadar bir cihaz, gişede durmadan geçiliyor, fiyatı 40-60 TL arası, geçişler %20 indirimli, yıllardır kullanılan sorunsuz bir sistem.
HGS cama yapıştırılan bir etiket şeklinde, gişede durmadan geçiliyor, fiyatı 5 TL, geçişler %20 indirimli, İzmir otoyolunda 1 yıldan fazla test edildikten sonra devreye alınmasına rağmen şimdilik bazen okumama gibi sorunları olan henüz satış ağına bankaların katılmadığı yeni bir sistem.
Aradaki farkı anlayamadım....
HGS için 30 lira taban ücret falan diyorlardı....
30 liranın altına düşemez falan bişeyler duymuştum....
Neden alışılagelmiş sistemleri değiştirir dururlar...
Kesin HGS den karları vardır..
Binmeyecekleri eşeğe semer vurmazlar...
Sırf vatandaş ucuz geçsin , hızlı geçsin diye düşüneceklerinden eminim...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Daha HGS satışa bile çıkmadan tepkilerden dolayı iptal oldu o. Alırken 30 TL yükleme şartı var sadece bu da anormal sayılmaz, karayolları KGS'sinde bu 50 TL'di. Bankalar muhtemelen böyle bir şart koymazlar zaten. Yani aslında aralarında bir fark yok kullanıcı açısından, sadece birisinin satın alma maliyeti daha düşük.
Görülen/bilinen sebebi KGS'nin iptal edilip gişelerdeki trafiğin azaltılması ama vatandaşa 40 TL ver OGS al denmemesi, ucuz alternatif olması.
Tahmin edilen asıl sebep ise, PTT yakın zamanda satılacak muhtemelen ama alıcı için çok cazip çok fazla kar eden bir kurum değil. Bu HGS sisteminin kurulumu, işletmesi falan tamamen PTT'ye verilip kurumun olağanüstü bir ciro artışına ve karının artmasına sebep olmak. Zaten karayolları ödeme sisteminin işletmesini bir posta şirketine vermenin başka bir açıklaması olabileceğini sanmıyorum.
Bunu düşünmemiştim hiç. Biraz yorumlayayım denemek lazım.
Öncelikle OGS miz plastik bir kutu içinde bulunuyordu. İçinde devre kartına basılı bir anten vardı. Fakat OGSnin ayrı bir pili de vardı. BKZ: eski modellerde kalem pil kadar.
HGS etiket gibi olduğundan öyle bir şansı yok Peki nasıl çalışıyor? Siz gişeye yaklaşırken (10-20m) yüksek frekansta belli bir açıyla yönlendirilmiş anten HGS nin kenarlarında bulunan yaprak şekilli
Antenlere çarpıp gerilim üretiyor. HGS miz çalışmak için yani yayın yapmak için elektrik gücünü buradan alıyor. Aldığı gazla geri yayın yapıyor. Şimdi gelelim probleme,
Bu radyo dalgaları ilginç olaydır. Bir uydu alıcısının önüne kağıt bile koysanız çalışmaz. Hele hele metal birşey yani alüminyum folyo gibi (HGSnin içinde gözüken kısım) bir metal parçası olsun yeme de yanında yat.
OGS kutu içindeyken bile çekiyordu öyle değil mi? Demekki frekansı uydununkinden daha düşük olmalı.
Yani Bizim HGS miz yayın yapan istasyona direk olarak bakmak şartıyla eldivene, top caseye, kaskın içine, montun omuz kısmının içine vs gibi fantezi ürünler içeren yerlere koyulabilir. Önemli olan Kalınlığı fazla olmasın ( sinyali zayıflatabilir) ve metalik birşeyler içermesin.
Deneyecem bir gün, 1 hafta içinde cezam neyse veririm
Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez
Benim OGS yillardır VFR nin camının iç tarafında (el girebildiği kadar altta) duruyor. Kaç kere yağmurda sürdüm, ama o bölge zaten kuru kalıyor gibi.
Hala OGS çalışıyor. Tavsiye ederim..
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)