Bu HGSyi Bir Tek Ben Mi Anlamadım?
Reklamlar
-
11 Aralık 2012, 11:40
Deryali adlı üyeden alıntı
Şu konulara bir açıklık getirin lütfen.
HGS ile köprü geçişi ne kadar?
OGS ile köprü geçişi ne kadar?
Hangisini almak daha mantıklı ?
OGS'yi motosiklette nereye monte ediyorsunuz.Cam'a değilde Cebimize koysak OGS okur mu?
Teşekkürler.
üç sistemde, iki teker için aynı fiyat b.köprüsü standart 3,40 tl.
cbr da ön camda sorunsuz duruyor @Seigen de gördüm.
kgs köprü geçişlerinde bizim için daha zor oluyor eldiven cıkar kartı bul falan zor yani :(
hgs okumuyormuş bu da sıkıntılı
ogs kalkmayacaksa ogs
Reklamlar
-
11 Aralık 2012, 11:41
RuzgarSA adlı üyeden alıntı
Dün bende hgs için ptt ye gittim, ama şuan için sistem arızalı kapıya not yazmışlar. 5 tl kart 30 tl dolum ücreti toplam 35 tl istiyorlar. Seigen, HGS kullanmış ve geçişlerde sorunlu. Sanırım en mantıklısı OGS. Birde benim kafama takılan bu kadar insan KGS kullandık ve son olarak 15 Aralık demişler bu kartların içinde mutlaka belirli bir bakiye kalacak bunu devletten nasıl alırız ? yada diğer sisteme geçiş yapıldığında KGS deki krediyi aktarma yapacaklar mı ? zor ama varsa böyle bir hakkımız kullanalım !
hgs aldığınızda kgs içindeki meblağ aktarılıyor diye biliyorum.
Ama şimdi bende arada kaldım. İşe yaramayan bi Hgs yerine Ogs mi almalı acaba?
-
11 Aralık 2012, 11:44
Benimde KGS de epey bi meblağ var, OGS ye de aktarılıyormu acaba ? HGS ye aktarılıyor diye biliyorum, OGS ye de aktarılıyorsa şimdilik daha mantıklı Gerçi kısa bi süre sonra gişelerde 1-2 OGS bırakırlar olmadı bidaha aktarırız
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
11 Aralık 2012, 11:54
ben daha şehir içindeki otoban kullanım ücretlerini bile anlayabilmiş değilim, hele bunu hiç anlamam sanırım..
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
11 Aralık 2012, 12:10
kaska yapıştırmak mantıklı değil, etiketi arabama yapıştırdım. (otobanı çok seyrek kullandığım için henüz deneme fırsatım da olmadı) biraz hassas bir etiket gibi. katlamaya, eğilip bükülmeye gelmez, kaskın kavisli camı pek de uygun değil etiket deforme olabilir. motorun far camı sökülerek iç yüzeyine yapıştırılabilir,
-
11 Aralık 2012, 12:28
Offf ölme eşşeğim ölme...
Farklı farklı sistemler, kartlar, cihazlar. Farklı farklı sorular, problemler. Farklı farklı sistemler için farklı farklı şeritler.. Ondan sonra niye köprü trafiği var? Nasıl olmasın? gişelere yaklaştıkça millet köşe kapmaca oynamaya başlıyor. O şeritten o şerite geçenler ortalığı arapsaçına çeviriyor.
Yahu yap tek bir adam gibi sistem. De ki bundan gayri XXX sistem kullanılacak sadece. Çevir bütün gişeleri bu sisteme. Gişede durup kart okutmak gibisinden hareketler de olmasın. Herkes fıldır fıldır geçsin gitsin bak nasıl oluyor ortalık.
Yok, illa ki en az 2-3 sistem olacak, milletin kafası karıştırılacak, gişelere yaklaşıldığından köşe kapmaca yaşanacak...
-
11 Aralık 2012, 14:43
hgs etiketini kaska yapıştırdım 3 geçişin birinde okuyor 2 sinde okumuyor. plaka almadı sorun yok, plakayı aldı hesaptan düşüyor. kaskın sağ ya da sol yanına camına yapıştırın gitsin. çok da düşünmeyin.
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
11 Aralık 2012, 14:44
Arkadaşlar kartı alalı 2 ay oldu. İlk çıktığında almıştım. İki kere daat daaattt 72TL cezalı geçiş yazdı :D Neyse sistem henüz tam oturmamış cezaları yansıtmadılar. Motorun önce camına en alta yapıştırdım. Biri gelip zorla sökmediği sürece yıkama yağmur katlanma vsvs dayanıklı bir etiket. Defalarca su geldi yıkandı motor en son köprüden geçişim de sorun çıkarmadı.
-
11 Aralık 2012, 16:02
phradrel adlı üyeden alıntı
hgs etiketini kaska yapıştırdım 3 geçişin birinde okuyor 2 sinde okumuyor. plaka almadı sorun yok, plakayı aldı hesaptan düşüyor. kaskın sağ ya da sol yanına camına yapıştırın gitsin. çok da düşünmeyin.
o ne öyle chipli kask mı üretmişler patentinide biz türklere yazsınlar, başka yerde şubemiz yok gibi :D
-
11 Aralık 2012, 18:29
Arkadaşlar az önce Garanti OGS'ye başvurdum. Uğraşamıycam HGS ile...
Hakkımızda hayırlısı artık...
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
-
11 Aralık 2012, 18:47
İsbankasinda kredi kartinizla ayda 400tlharciyorsaniz 12 ay da bedevaya geliyor
-
11 Aralık 2012, 20:47
RuzgarSA adlı üyeden alıntı
o ne öyle chipli kask mı üretmişler
patentinide biz türklere yazsınlar, başka yerde şubemiz yok gibi :D
çiplerin çamaşır etiketlerine konulup makine tarafından algılanması ile makinenin kendine göre program ve deterjan vs seçmesi gibi bir proje olduğunu varsayarsak etiketi kaska yapıştırmak çok da abesle iştigal değil. ayrıca nasıl istanbullusun anlamadım böyle trafiğe böyle yaratıcılık yapacak bir şey yok
kart bulursan selamımı söyle...
Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
https://www.facebook.com/BoutiqueMoto
-
11 Aralık 2012, 21:00
phradrel adlı üyeden alıntı
çiplerin çamaşır etiketlerine konulup makine tarafından algılanması ile makinenin kendine göre program ve deterjan vs seçmesi gibi bir proje olduğunu varsayarsak etiketi kaska yapıştırmak çok da abesle iştigal değil. ayrıca nasıl istanbullusun anlamadım böyle trafiğe böyle yaratıcılık yapacak bir şey yok
kart bulursan selamımı söyle...
benim senin fikrine lafım yok zaten :-D böyle bi sistem yüzünden ne hallere dusuyoruz derdim bu. adamlar bi şeyler üretip bize dayatıyorlar, sonrası ne halin varsa gör modu :@
-
11 Aralık 2012, 23:55
ogs sudan etkileniyormu arkadaşlar. benim camın iç tarafınada su giriyorda.
-
12 Aralık 2012, 00:06
RunemagicK adlı üyeden alıntı
ogs sudan etkileniyormu arkadaşlar. benim camın iç tarafınada su giriyorda.
Herhangi bir elektronik alet suya ne kadar dayanıklıysa ogs de o kadar dayanıklıdır. Araç içerisinde kullanılması için tasarlanan bir alet dış mekan koşullarına dayanıklı olarak üretilmez.
-
12 Aralık 2012, 00:23
kgs kullanması işkence
hgs lavuğun biri tarafından sökülür
ogs su geçirir
yarında motoru bırakıyorum anasını satiyim.
-
12 Aralık 2012, 00:32
RunemagicK adlı üyeden alıntı
kgs kullanması işkence
hgs lavuğun biri tarafından sökülür
ogs su geçirir
yarında motoru bırakıyorum anasını satiyim.
HGS'yi sökmeye çalışacak birisi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca ogs'yi montun cebine koyarak kullanabilirsin.
-
12 Aralık 2012, 00:36
arkadaşlar bir arkadaşımız güzel bir örnek vermiş, HGS yi kredi kartı boyutunda bir mikaya yapıştıralım. Yaklaşırken çıkartır okuturuz sonra yine cebe atarız.
Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez
-
12 Aralık 2012, 13:06
Deryali adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar az önce Garanti OGS'ye başvurdum. Uğraşamıycam HGS ile...
Hakkımızda hayırlısı artık...
Nasıl başvurdunuz? bende Ogs alıcam sanırım. Uğraşamam valla yeni sistemle filan.
Ben işbankasından almayı düşünüyorum. (İş yerine yakın olduğu için)
Alan kullanan varsa kısa bi bilgi versin lütfen.
-
12 Aralık 2012, 13:13
scooboy adlı üyeden alıntı
Nasıl başvurdunuz? bende Ogs alıcam sanırım. Uğraşamam valla yeni sistemle filan.
Ben işbankasından almayı düşünüyorum. (İş yerine yakın olduğu için)
Alan kullanan varsa kısa bi bilgi versin lütfen.
İnternet şubelerinden başvuru yapılabiliyor. Ayrıca İş bankasından kredi kartınız varsa bir yıllık ayda 400 TL harcama taahhüdü vererek bedavaya da alabilirsiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)