Merhaba arkadaşlar.
Kask için sizlerden tavsiye istiyorum. Sürekli gözlük kullandığım için Shark Speed-R hoşuma gitti. Fakat çoğu forum ve videoda bu kaskın genelde enduro/cruiser tipi motorlarda kullanılması için tasarlandığını gördüm. Bu, SS te kullanılamayacağı anlamına mı geliyor acaba? Henüz almadım ancak motorum CBR 250 olacak aralıkta ehliyetimi aldığımda. Kask bütçem 850TL.
Ayrıca gözlüklü arkadaşlar varsa, kasklardaki güneş vizör kısmını kullanabiliyorlar mı?
En iyisi aslında gidip denemek ancak İzmir'de nerde bu tür malzeme satan yer nerede var bilemiyorum.
Bir diğer konu ise tulum.
Motoru genellikle 50km uzaklıktaki iş yerime giderken kullanmayı planlıyorum ve okuduğum kadarıyla, tulum gayet iyi koruma sağlıyormuş. Fakat öncelikle, işe takım elbise giyerek gitmem gerekiyor Üstelik yaz-kış, yağmur-çamur demeden her gün motoru kullanmak istiyorum.
Bu şartlar altında ne tür bir koruma önerebilirsiniz? Ben araştırma yaptım ancak tulumdan daha iyi rüzgar ve çarpma esnasında hasardan koruyan bir şey bulamadım. Ayrıca nasıl giyildiğini de bilmiyorum ve araştırdığım halde bulamadım ancak pek pratik ve altına takım elbise giyebilceğim bir seçeneğe benzemiyor. Yine de haftasonu gezileri için dolapta en azından 1 tane bunlundurmayı istiyorum. Bu konuda da önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler!