Benim 125'lik commuterda 1 adet 1kg yangın söndürücü taşıma fikrim vardı, artık nereme sokacaksam onu. Konu açıklığa yakında kavuşacaktır ancak motosikletinde orjinal bagaj demiri olmayanların çanta takabilmek için ellerini cüzdanlarına götürmek zorunda kalma olasılığı yüksek. Şu givi'nin honda'ya yamaha'ya kymco'ya vs. yaptığı aparatların hepsi sorun çıkaracak, çünkü motosikletin şasisine ek yaparak çanta takabiliyorsun, kebapçılara pizzacılara yaptıklarının aynısını çanta aparatlarına da uygulayacaklar. Honda'nın bagaj demirinden üç kuruş kâr etme, bagaj aparatı satma politakasından sadık honda kullanıcıları etkilenicek.
Aslında hepimiz bu sorundan mustaribiz. Motorumda satış sonrası orj. Yamaha çanta demiri ve orj Yamaha Topcase var ama önceki sayfalardaki resmi yazı alıntılarına göre bizim de aynı kulvarlardan geçip ruhsata işletmemiz gerekecek. En iyisi seyyar yan çanta galiba. Bu ürün hoşuma gitti doğrusu http://www.google.com.tr/imgres?imgu...ed=0CB4Q9QEwAQ . Öyle zannediyorum ki Çıkardıkları yasa bunu da kapsayıncaya kadar işe yarar
Bence durumdan şikayet etmek yerine harekete geçmek gerekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı'na başvuru yapıp yapılan uygulamadan dönülmesini istememiz gerekiyor. Ben başvurumu yaptım. Aşağıda link veriyorum. Diğer başvurulacak yerleri bulup başvurumuzu yapalım. İyi sürüşler...
Başvuru için Tıklayın
Gönderdiğm Başvuru Metni Aşağıda;
Motosikletlerin Orijinal Topcase(Arka Çanta) donanımlarının kusur sayılarak ceza uygulaması yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu durumda motosikletimle beraber almış olduğum orijinal çanta demiri ve orijinal çantayı kullanamaz duruma düşmüş bulunmaktayım. Üyesi bulunduğumuz Avrupa Birliği Ülkelerinde yaşayan insanlar ise aynı donanımı serbestçe kullanmaktadırlar. Herhangi bir modifiye, ilave yada ek sözkonusu olmadığı için ruhsata işletme direktifi de tuhaf bir uygulama olarak görülüyor.(Modifiye yapanlar konu dışı) Yapılan uygulamanın tekrar gözden geçirilmesini arz ederim.
bunun yerine
bu işin ciddiyeti bildirir bir karalı organizasyon
bu çanta şu çanta yerine
adam akıllı bir savunma
adamların bu konuda ticaret yaptığı
ve bu çantalar sayesinde devenin hörgücünü götürdüğü
bu çantaları takan sıradan adventure arkadaşların(gezer)
bir yerden bir yere giderken pekte acelesi yada eceliyesi olmadığını
adamın uyku tulumu çadır kamp kampet gibi seyyahhane gereçler barındırdığı
iyice anlatılmalı
çanta çantadır
size bir örnek vereyim
<<MUSTAFA ALİ dayım EŞŞAĞINA heybe TaKaR isse>>ondan da plan proje ve ruhsat iztiyecaklar mi acep
ha bir de Torun Mustiyi arkasına bindirir isse acep merkep KARAKAÇAN gardaşımın önü kalkarmı
kalkar isse KARAKAÇANIN önünün kalkmassı olayına Gaçç Gayiime Cezaii uygun görüp indirecekler KARAKAÇAN gardaşımın önünü
dünya devi osturur
geribim garagaççan koklamaz depi verir Alim ALLAH
dil ve anlatım bozukluklarından dolayı tüm sürüden özür dilerim
KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest
işlerin az çok nasıl yürüdüğünü, devlet dairelerinde iplerin ne tür insanların elinde olduğunu, ağızdan çıkan bir lafın ne kadar saçma da olsa yönetmelik, talimat olup insanların başını türlü dertlere sokabileceğini az çok bilen birisi şunu der : "hep beraber sakince motorları stop edelim ve olduğu yerde bırakalım. kimse fark etmeden ve usulca. zira ancak bu şekilde ferahlarlar." bakın ben demiyorum, mantıklı birisi diyor bunu.
bırakalım ya! hakkaten. eskimiş kafalı, şeytan arabası, dört tekerden aşağısı kurtarmaz mantığındaki bir kafayı nasıl ikna edebilirsiniz ki? bunların kafası hep böyle, anlamaları için hepsini arkamıza alıp rüzgarı hissetmeleri için tura mı çıkaralım?
Çözüm bulunmuştur...
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
Hususi çantalara ayrıcalık tanınmazsa, çamaşır sepetinden, kapıcı sepetinden hatta karamürsel sepetinden motor çantası yapma çalışmalarına en kısa zamanda başlıyorum. Çantalar projelendirilmiş de olacak
Arkadaşlar yeni motor aldım ve bayiie söyledim çantayı ruhsata işletelim sorun çıkıyor diye. Adam daha önce de böyle bir istek olmuştu yalnız böyle bir yürürlük henüz ellerinde olmadığı için ruhsata işlenmiyormus çanta dedi bana. Muamelecıye sordu kendisi. Ne yaptıkları hiç belli değil bunların.
ceza kesilmeye çalışılırsa makbuzu sakın imzalamayın. ben imzalamayacağım. illa da ceza kesilecekse birazda devlet uğraşsın, ben değil.
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Bakan değişikliği oldumu, bürokratlar yeni bakana yaranmak koltuklarını korumak için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu her devre böyle olmuştur. Arabaların bagajları tehlikeli değil mi? Bu yük mantığına göre. Bakıyorsunuz arabanın arka lastiklerinden biri az havalı duruyor, yükleme ağırlığı eşit yapılmadığı için. Sanki emniyetin başka işi yok. Makina mühendisleri odasıda gelir gelecek diye avucunu ovuşturuyor. Dünya bu konuyu düşünemiyor bizimkiler sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor.
Orhan KÖNİ
Merak etmeyin arkadaşlar ilk zamanlar (yani şu aralar) patırdısı sürer biraz sonra şapka kanununa döner bu iş unutulur gider bence yeterki şu bir kaç ay papaz olmayalım trafikle
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Arkadaş bu nedir yaaa böyle birşey kadar saçma bi konu görmedim yazık yaaaaa...
Karaname geri çekildi,uygulamadan vazgeçildi..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)