Motosiklet Çantalarının Ruhsata İşlettirilmesi Hakkında
Reklamlar
-
Bence motor alınırken araçlarda ki gibi ticari ve özel olarak ruhsata işletilmesi gerek. Ticari motorlar için farklı yaptırımlar özel araçlar içinde farklı yaptırımlar uygulanması gerek.Hem bikere ruhsatta motorun taşıma kapasitesi belirtiliyor. Bu ibarenin arkasında bu yükü nası taşınması gerektiği konusunda bir açık olduğuda kesin . Cezai uygulama her ne kadar canımızı haksız yere yakacak olsada genel olarak düşündüğümüzde adamlarda haklı . Amma velakin motorla ilgili kararlar motoy dan geçer benim bildiğim . Üretim iznini bile buradan alır. Aitme göre bişi yok bence. Böyle bir yasa elbet olması ama yasanın alt yapısı hazırlanmadan , sınırlar belirlenmeden önüne gelene ceza keserlerle mahkemeleri baya bir aşındırıcaz gibi gözüküyor.
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
Reklamlar
-
ne zaman nerede görülmüş topcase yüzünden kaza yapan bir motor. kaldıki arabalarda bile 750 kgye kadar römorklar ruhsata işlenmiyor.
-
-
söküyor muyuz şimdi arkadaşlar çantaları ?
-
hiç bi şey umrumda değil. lazım olunca heybemi takarım. Bişey diyen olursa o heybeyi kafasına geçiriveririm.
-
adem80 adlı üyeden alıntı
hiç bi şey umrumda değil. lazım olunca heybemi takarım. Bişey diyen olursa o heybeyi kafasına geçiriveririm.
benim motorun her yeri canta adem abi ?
habire de uzun yol gidiyorum
napacam söküp takacam mı ?
=)
-
Ya tamam bizim polis memurlarına bişey dediğimiz yok onlar da emir kulu ama bu nedir arkadaş bence motorcu adam top case takmali motoruna neden? Çünkü motorcu adam herzaman tetikte olmalı iki teker bu ne olacağı bellimi olur takım taklavat taşımak zorunda yanında bunuda da neresine sokacak:s tabikide top case v.b gibi taşıma amaçlı ihtiyacı görecek birşeyler takmak zorunda bakın ne diyorum IHTIYACI GORECEK bişey diyorum yani pizzaci kebapçı gibi motorun arkasına damper takmayacak. Ya bakıyorum herhangi bir kebabci takmış kocaman çantayı yuhh nerdeyse kullandığı motordan bi tane daha olsa sığar çantaya ceza kesecekseniz bunlara kesin cezayı
Inşallah bu olaya doğru düzgün bir açıklama getirilir
,2 gündür sinir küpü oldum yaa :@
-
benim polisten duydugum ticari amaclı olanlara yaptırım uygulanıyor dedi
özele bişi yok deniyor
ama gene de tam bir bilgi yok
ceza yiyen arkadaşlar var
aydınlatsınlar bizi
-
Bugün Eminönü Karaköy Beşiktaş ve Zincirlikuyu da 27 dakika içinde 4 defa çevrildim en son çeviren önüme atladı az daha carpacaktim. Biraz konuştuk genel uygulama olduğunu 3 5 güne unutulacagini söyledi emir büyük yerdenmis. Bu arada 4 kontrolün hiç birinde çanta mevzuuu açılmadı çevrilen motorların ben dahil neredeyse tamamında çanta vardı. Evrak kontrolü yapıp gönderdiler.
-
eralpt adlı üyeden alıntı
Bugün Eminönü Karaköy Beşiktaş ve Zincirlikuyu da 27 dakika içinde 4 defa çevrildim en son çeviren önüme atladı az daha carpacaktim. Biraz konuştuk genel uygulama olduğunu 3 5 güne unutulacagini söyledi emir büyük yerdenmis. Bu arada 4 kontrolün hiç birinde çanta mevzuuu açılmadı çevrilen motorların ben dahil neredeyse tamamında çanta vardı. Evrak kontrolü yapıp gönderdiler.
Içimize su serptin eralpt abi inşallah dediğin gibidir
-
Tsubasa adlı üyeden alıntı
benim motorun her yeri canta adem abi ?
habire de uzun yol gidiyorum
napacam söküp takacam mı ?
=)
eralp hocam yukarıda açıklamayı yapmış zaten. Tak çantayı. Polis bişey derre içinde 30 kg c4 patlayıcı var çıkartamıyorum. Sıkıyosa sen çıkar de geç
-
yeni bir gelir kapısı sadece amaç
-
valla top case hanımın kask-mont-dizlik-sırtlık hepsini hatta spor ayakkabısını da tam alıyor da ancak kurtarıyoruz, çantasız çekilir mi yav
-
Kırklarelinde de 3 Gündür sadece motosikletlere polis kortrolü yapılıyor.Çanta konusunda bişey yaptıklarını görmedim.
-
arkadaşlar haberler iyi.Facebook'ta gördüğüm bu yazı beni çok sevindirdi;
Merhaba Arkadaşlar Topcase ile ilgili sıcak bi gelişme Serkan Arkadaşımızın paylaşımını aktarmak istiyorum sizlere .....
Bir arkadasimin emniyeti arayip konu hakkinda bilgi aldi ve geri gelen cevap;
Biraz önce emniyetten aradılar.Konu tamda Türk işi
...Konu, yukarıdaki genelgeyi yazan ekibin içinde olan, Bölge Trafik Denetleme Grup Amiri Emre Şen'e kadar gitti.Emre Şen komserin verdiği cevap şu."Genelge motosikletlerde kask yada motosiklet ekipmanlarını muhafaza etmek için kullanılan topcase leri kapsamamaktadır.Genelgenin amacı tüp,damacana gibi malzemeleri taşımak için motosikletlere takılan kutu,çanta gibi ekipmanları kapsamaktadır."
Yarın sabahtan itibaren tüm bölge trafik polislerine konu ile ilgili bilgilendirme yapılacak.Muhtemelen konu bir hafta içinde tüm trafik polisleri tarafından net bir şekilde öğrenilmiş olacak.Ha olur da bu süreç içerisinde bir trafik polisi bu sebepten dolayı ceza kesmeye kalkarsa, çekinmeden Emre Şen komiserin adını vererek ve konuyu izah ederek bu sebepten ceza kesemeyeceklerini söyleyebilirsiniz.
Serkan KOL
Art Members Group
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
ozrace adlı üyeden alıntı
arkadaşlar haberler iyi.Facebook'ta gördüğüm bu yazı beni çok sevindirdi;
Merhaba Arkadaşlar Topcase ile ilgili sıcak bi gelişme Serkan Arkadaşımızın paylaşımını aktarmak istiyorum sizlere .....
Bir arkadasimin emniyeti arayip konu hakkinda bilgi aldi ve geri gelen cevap;
Biraz önce emniyetten aradılar.Konu tamda Türk işi
...Konu, yukarıdaki genelgeyi yazan ekibin içinde olan, Bölge Trafik Denetleme Grup Amiri Emre Şen'e kadar gitti.Emre Şen komserin verdiği cevap şu."Genelge motosikletlerde kask yada motosiklet ekipmanlarını muhafaza etmek için kullanılan topcase leri kapsamamaktadır.Genelgenin amacı tüp,damacana gibi malzemeleri taşımak için motosikletlere takılan kutu,çanta gibi ekipmanları kapsamaktadır."
Yarın sabahtan itibaren tüm bölge trafik polislerine konu ile ilgili bilgilendirme yapılacak.Muhtemelen konu bir hafta içinde tüm trafik polisleri tarafından net bir şekilde öğrenilmiş olacak.Ha olur da bu süreç içerisinde bir trafik polisi bu sebepten dolayı ceza kesmeye kalkarsa, çekinmeden Emre Şen komiserin adını vererek ve konuyu izah ederek bu sebepten ceza kesemeyeceklerini söyleyebilirsiniz.
Serkan KOL
Art Members Group
içime çyle bi su serptinizki saolun var olun..
öyle düşünüyodun napçam diye..
-
10 dk önce cok tuhaf bi yerde polisler pusu atmışlar ve beni cevirdiler
haliyle evrak kontrolu yaptılar
ehliyet ruhsat kask kontrolu
ve cantalara baktı
ticari amaclı mı kullanıyorsun diye sordu
yok hayır dedim cantayı acarmısın dedi
cantayı actım gösterdim içinde
pazardan geldiğim için domates ve meyva vardı
evime gidiyorum pazardan bişiler aldım dedim
ne oldu diye salaga yattım
ticari amacla kullanıyorsan ruhsatında işli olması gerek dedi
fazla bişi taşıma bunun içinde dedi
bu arada cok fazla didikliyorlar
motoru calıştırıp egzos sesine kadar herşeyine baktılar farına sinyaline baya bi muayne gibi oldu =)
sanırım birileri yukarıdan düğmeye basmış
benden sonraki elaman ruhsatı yanında yok diye cekici cagırıp götürdüler motosikleti
evet olay netleşti şuan
trafikte içinde tüp pizza kurye gibi adamların bu cantaları ruhsata işletmeleri gerekiyor
hususi amacla kullanana bişi yok
-
Bir bu eksikti yani
-
Tsubasa fara ve egzoz sesine falan niye baktılar ki? benin ledlerden yaptığın sisler var acaba sorun olur mu? gerçi gündüz kullanmıyorum. bu arada nerde çevirdiler seni tam olarak
-
pekı ya evmıze yemek gotururken cevırselerdı pızzaydı lahmacundu vs vs ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler