Motosiklet Çantalarının Ruhsata İşlettirilmesi Hakkında
Reklamlar
-
motorun koluna tak 72 tl ceza yemeye değmez 2 lahmacun yicez derken 5 kişilik iskender parasından olma
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:04 ----------
rapidhacker5 adlı üyeden alıntı
pekı ya evmıze yemek gotururken cevırselerdı pızzaydı lahmacundu vs vs ?
motorun koluna tak 72 tl ceza yemeye değmez 2 lahmacun yicez derken 5 kişilik iskender parasından olma
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
Reklamlar
-
Bakanlıktan cevap geldi biz ticari kullanım çantalarının ruhsata işlenmesi gerekir dedik hususi kullanım için olup mont, kask için kullanılan çantalar için emniyete cevap vermedik diyorlar. Ee cevap versene o zaman soruyoruz işte. Lafı bunlarda dolandırmışlar ama ticariye ceza var hususiye yok diye anlıyorum. Ceza kesmeye kalkan olursa ısrarla ifade ediyorum.
İlgi: 26.09.2012 tarihli e-posta
Bilgi Edinme Biriminden Genel Müdürlüğümüze yönlendirilen ilgide kayıtlı yazınız incelenmiştir.
28/11/2008 tarih ve 27068 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Araçların İmal, Tadil Ve Montajı Hakkında Yönetmelik (AİTM)” in Ek IV’ünde tadilat “Bir araç üzerinde imalatından sonra veya hizmet süresinde, aracın niteliğini değiştirecek şekilde yapılan işlem tadilattır.” şeklinde tanımlanmaktadır.
Bu çerçevede, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen 01/08/2012 tarihli ve B.14.0.SGM.0.10.01.00-304.99/1783 sayılı yazımızda, ev ve iş yerlerine sipariş veren müşterilere hizmet amacıyla kullanılan ve A2 sınıfı sürücü belgesi sahibi sürücülerin kullandığı motosikletlerin arka şasisi üzerinde bulunan sonradan monte edilen taşıma kutularının aracın niteliğini ve teknik özelliklerini değiştirmesinden dolayı, söz konusu araçların ilgili mevzuata göre tadilat projelerinin hazırlanarak onaylanması ve bu tadilatların araç tescil belgelerine işlenmesinin gerektiği belirtilmiş olup, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen yazımızda, ilgi yazınızda bahsi geçen, motosikletlerin Tip Onay Belgesi kapsamında yer alan ve sürücülerin kask, mont vb. eşyalarını taşıması amacıyla kullanılan taşıma çantaları ile ilgili herhangi bir husus yer almamıştır.
Bilgilerinizi rica ederim.
-
Az önce trafik polisine sordum yok öyle birşey dedi galiba onunda dünyadan haberi yok.
Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.
-
Bi ara da engelli rampası olmayan dolmuşların yolcularına 72 şer lira ceza keseceklerdi ne oldu ona Kamyonlarının çevresine birer metre çıkma yapacak şekilde aşırı yükleme yapanlara ses çıkarmayan polis, motosikletlerin ufacık çantalarına mı ses çıkaracak. Ama ben de ticari motosikletlere daha çok denetim getirilmesinden yanayım çünkü onlar yüzünden trafik sigortası fiyatları artıyor.
-
10 gün önce ankarada bilen bilir gazi eskiyolda trafik çevirdi beni.
Ehliyet ruhsat dedi
Çıkardım verdim.
Muayeneye baktı yeni mi aldın dedi evet dedim.
Kaça aldın dedi 3550 dedim. Ediyormuymuş bunlar o kadar dedi.
Ediyor dedim.
Ehliyeti ruhsatı aldı arabada oturan diğer arkadaşına verdi sorgulatmak üzere.
Sorgulama temiz çıktı.
Ehliyet ruhsat çıktı arabadan. Bu sefer amirim çantası var işli değil dedi.
Aralarında bişeyler fısıldaştılar. Bana dönerek bu çantayı ruhsata işleteceksin bu seferlik uyarıyoruz, bir dahaki sefere motorun çekilir dedi.
Ceza yazarım demedi çekilir dedi. Haberim yok böyle bişeyden dedim. Yeni çıktı dedi. Trafik tescil şubeden işleteceksin dedi. İyi günler dedim devam ettim.
Anlamadığım çantaya ceza mı yazacaklar?
Motoru mu bağlayacaklar ?
[b][u][i][center]"MOTORCU OLMAK BİR AYRICALIK OLACAK"[/center][/i][/u][/b]
-
HIZLICAK adlı üyeden alıntı
10 gün önce ankarada bilen bilir gazi eskiyolda trafik çevirdi beni.
Ehliyet ruhsat dedi
Çıkardım verdim.
Muayeneye baktı yeni mi aldın dedi evet dedim.
Kaça aldın dedi 3550 dedim. Ediyormuymuş bunlar o kadar dedi.
Ediyor dedim.
Ehliyeti ruhsatı aldı arabada oturan diğer arkadaşına verdi sorgulatmak üzere.
Sorgulama temiz çıktı.
Ehliyet ruhsat çıktı arabadan. Bu sefer amirim çantası var işli değil dedi.
Aralarında bişeyler fısıldaştılar. Bana dönerek bu çantayı ruhsata işleteceksin bu seferlik uyarıyoruz, bir dahaki sefere motorun çekilir dedi.
Ceza yazarım demedi çekilir dedi. Haberim yok böyle bişeyden dedim. Yeni çıktı dedi. Trafik tescil şubeden işleteceksin dedi. İyi günler dedim devam ettim.
Anlamadığım çantaya ceza mı yazacaklar?
Motoru mu bağlayacaklar ?
kimin ne dediği belli değil ama bildiğim ve okuduğum kadarı ile 1 ay park cezası ve beraberinde 72 tl
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
Anlaşılan hala bu uygulama var, ama bir standart yok. Kimi polisin haberi yok, kimi biliyor esneklik sağlıyor, kimi sadece kuryelere yazıyor, kimi alayına yazıyor..
Onlarca anlam çıkarılabilecek bir yazı gönderilmiş, Hangi polis ne anlarsa onu yapıyor. Bi standart getirilmeli.
Türkiye turuna çıkan bir vatandaş ne yapacak ? Kendi mahalinde böyle ceza kesilmeyen hatta haberi olmayan bir yerde yaşıyorsa, gezisinde çevirmelerde bu uygulamaya denk gelecek. Peki napsın ?
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
-
Bu konuyla ilgili standart cevap geliyor. Cevaptaki "Ayrıca, fabrikasyon olan ve takma aparatı ile satılan çantalar için tadilat gerekip gerekmediği hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından görüş alınması uygun olacaktır....." kismi bence onemli. Bu demektir ki fabrikasyon cantalar icin fikir belirtmemisler.
Ayrica sunu soyleyeyim, eger bu sebeple size ceza keserlerse ceza makbuzunu imzalamayin. Buna hakkiniz var. İmzalamadiginizda buna dair makbuza not dusup isleme oylece aliyorlar. Ama bu durumda cezaya mahkeme yoluyla itiraz hakkiniz sakli kaliyor. İmzaladiginizda hatanizi kabul etmis oluyorsunuz.
-
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Cevap:
28/11/2008 tarih ve 27068 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Araçların İmal, Tadil Ve Montajı Hakkında Yönetmelik (AİTM)” in Ek IV’ünde tadilat “Bir araç üzerinde
imalatından sonra veya hizmet süresinde, aracın niteliğini değiştirecek şekilde yapılan işlem tadilattır.” şeklinde tanımlanmaktadır.
Bu çerçevede, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen 01/08/2012 tarihli ve B.14.0.SGM.0.10.01.00-304.99/1783 sayılı yazımızda, ev ve iş yerlerine sipariş
veren müşterilere hizmet amacıyla kullanılan ve A2 sınıfı sürücü belgesi sahibi sürücülerin kullandığı motosikletlerin arka şasisi üzerinde bulunan sonradan monte
edilen taşıma kutularının aracın niteliğini ve teknik özelliklerini değiştirmesinden dolayı, söz konusu araçların ilgili mevzuata göre tadilat projelerinin hazırlanarak
onaylanması ve bu tadilatların araç tescil belgelerine işlenmesinin gerektiği belirtilmiş olup, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen
yazımızda, ilgi yazınızda bahsi geçen, motosikletlerin Tip Onay Belgesi kapsamında yer alan ve sürücülerin kask, mont vb.
eşyalarını taşıması amacıyla kullanılan taşıma çantaları ile ilgili herhangi bir husus yer almamıştır.
Bilgilerinizi rica ederim.
KYMCO Agility City 125
01 BUG 66
-
cantaların artık ruhsata ısletılme zorunlulugu vardır. ankara koroglu ( gop ) dakı butun mc dondalds ın motorları ceza yemıstır. bunun uzerıne domınos pızza yenı spacy 110 motorlarını canta ısleterek trafıge cıkarmısdır.
-
[b][u][i][center]"MOTORCU OLMAK BİR AYRICALIK OLACAK"[/center][/i][/u][/b]
-
arkadaşlar dün boğaziçi köprüsüne girerken çevidiler ne olduğunu sordum arka plakaya bakıyoruz sende varmış gidebilirsin dediler ehliyet ruhsat bakmadılar durum bu vallahi
TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR
-
Evet aynı durum bugün bende de oldu. Önce OGS'yi gördü ön siperlikte. Sonra gene de plakaya baktı ve devam edebilirsiniz dedi. Evrak kontrolü yapmadılar.
-
Arkadaşlar 189 numaralı mesajımın çıktısını aldım ve motosikletimde taşıyorum. Şimdiye kadar çanta için durduran olmadı.
Sorarlarsa da:
Emniyet müdürlüğüne başvurdum, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına danışmak gerekir diye cevap aldım, buyurunuz bu da cevap diyeceğim.
Cevapta: ''Sürücülerin kask, mont vb. eşyalarını taşıması amacıyla kullanılan taşıma çantaları ile ilgili herhangi bir husus yer almamıştır.'' Açıklamasını gören memurun ceza keseceğini hiç sanmıyorum.
KYMCO Agility City 125
01 BUG 66
-
yahu arkadaş rezil olduk sefil olduk. 42 lt Çantada tamir takımı yangın söndürme tüpü basit ilkyardım seti,yağmurluk, yedek dizlik ve eldivenleri standart olarak taşıyordum. bunun yanısıra kimi zaman kitap duruma göre ceket vs koyuyyordum. çantayı çıkardım. halat kilidi bağlayacak yerim bile yok. geçen koçtaş tan birkaç malzeme aldım koyacak yer yok. motoru dışarıda bırakıp bir yere gitmem gerekti elimde koca poşetlerle dolaşıyorum. imza kampanyası mı başlatsak ne yapsak. ene azından birinin gözüne çarpar da resmi bir çaıklama yaparlar. ya da uğraşalım twittirde hastag yapalım.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
Tadilat projesine gerek kalmadı. Cross yaparken çantayı çıkarmaya üşenmiştim. Düşüncede çanta fırladı.
Çantamı alıp Müsanip bir yere kaldırabilirler artık. Çantası kullanıyorum.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
cenkk24 adlı üyeden alıntı
SORUNN ÇÖZÜMÜNE ULAŞMAMIZA AZ KALDI DİYEBİLİRİM. YÖNETMELİK SON AŞAMASINDA HERHALDE KISA ZAMANDA PROJELENDİRME AŞAMASINA GELECEKTİR. ELİTEZ MÜH.
ne sorunu varmış da çözüm üreteceksin arkadaşım. Bu konuyu pandiklemezsen zaten üstü kapanacak. Ama siz kaşıya kaşıya yarayı kangren yaptınız. Aç kurtlar sizi çözüm üretecekmiş.
-
Emniyet müdürlüğüne yazdığım örnek dilekçeye verilen cevap;
03.10.2012 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
Konu ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan 01.08.2012 tarih ve 1783 sayılı yazıda; AİTM Yönetmeliği kapsamında Türk Standardları Enstitüsünden alınan görüşler ve Bakanlıklarınca yapılan değerlendirmeler neticesinde, söz konusu motosikletlerin arka şasisi üzerinde yer alan taşıma kutularının aracın niteliğini değiştirmesinden dolayı, ilgili mevzuata göre tadilat projelerinin hazırlanarak onaylanması ve bu tadilatların araç tescil belgelerine işlenilmesi gerektiği bildirilmiştir.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan görüş yazısı doğrultusunda hareket edilmesi için 17.08.2012 tarih ve 160093 sayılı yazımızla 81 İl Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir.
Araçların üzerinde, Araçların İmal, Tadil ve Montajı hakkındaki Yönetmelikte (AİTM) belirtilen şekillerde yapılan her türlü değişikliğin, tescil belgesine işlenebilmesi için, yetkili makine mühendisi tarafından tanzim edilip TSE tarafından onaylanan tadilat projesinin ibrazı ve aracın fenni muayenesinin yaptırılması zorunludur.
Üzerinde teknik değişiklik yapılan motosikletin kullanım amacı ne olursa olsun (hususi veya ticari) değişikliğin belgelerine işletilmesi zorunludur.
Ayrıca, fabrikasyon olan ve takma aparatı ile satıldığı iddia edilen çantalarla ilgili olarak uygunluk belgelerinde herhangi bir bilgi olmadığından, konu ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurmanız uygun olacaktır.
İyi günler dileriz.
22239
-
FreeNeBuLA adlı üyeden alıntı
Üzerinde teknik değişiklik yapılan motosikletin kullanım amacı hususi veya ticari değişikliğin belgelerine işletilmesi zorunludur.
Fabrikasyon ve takma aparatı ile satıldığı iddia edilen çantalarla ilgili olarak, uygunluk belgelerinde herhangi bir bilgi olmadığından, konu ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvurmanız uygun olacaktır.
"Uygunluk belgesinde bilgi olmayan ürünleri ithal edebilmeleri için yetki verdik firmalara, bu durumu firmalar ile çözüme ulaştırmakla uğraşacak değiliz ya, giren size girsin sayın halkım!" mı demek bu
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
otomatik olarak oluşturulup size gönderilen aynı maili defalarca buraya koymanın anlamı nedir? Neden bu başlık güncel tutulur onu da hiç anlamış değilim bir gelişme yok meşrulaşan birşey yok durduk yere kurdun aklına kuzu sokmak bu, takın çantanızı işinize bakın bu zamana kadar kaç tane hususi motora çanta yüzünden ceza yazılmış? biraz daha gaza gelseniz birisi şuraya çanta yüzünden ceza yedim dese koşa koşa paraları bayılıp projelendirip ruhsata işlettireceksiniz. Zam haberini alıp toptan doğalgaz kuyruğuna girenler gibisiniz ne meraklısınız önünüze getirilen her cezaya eyvallah demeye.
Bir arkadaş yazmış işte:
Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen
yazımızda, ilgi yazınızda bahsi geçen, motosikletlerin Tip Onay Belgesi kapsamında yer alan ve sürücülerin kask, mont vb.
eşyalarını taşıması amacıyla kullanılan taşıma çantaları ile ilgili herhangi bir husus yer almamıştır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler