Kamera Şakası : Türkiye'ye giren araçtan yakıt vergisi alınacak
Reklamlar
-
28 Ağustos 2012, 14:18
bu işlerin çözümü böylemi olmalı. zammı döşe, çakallar ortaya çıksın, sonra diğer vatandaşlarıda mağdur et.
misal bizim yazlığımız tam yunanistan sınırında (ki öyle), yazın hep boşum, canım ister hergün biryerine giderim yunanistanın, birgün kavala, bir gün selanik, vs hatta sınırı geçer 100 metre gider geri dönerim. sanane, keyif benim değilmi? şimdi beni niye benzin kaçakçısı ile aynı kefeye koyuyorsun. hayvani vergiler alma, kaçakçılık olmasın, normal vatandaşta mağdur olmasın, çözümde budur.
aynı şeyi sağlık sigortasındada yaptılar, çalıştığı halde sigorta yaptırmayanlar olunca bütün vatandaşları zorla sigortalı yaptılar ama işsizler de ayda 213tlye kadar para istiyorlar. İŞSİZ = İŞİ OLMAYAN = GELİRİ OLMAYAN.
Reklamlar
-
28 Ağustos 2012, 14:51
Süper Moderatör (BBRR)
RunemagicK adlı üyeden alıntı
bu işlerin çözümü böylemi olmalı. zammı döşe, çakallar ortaya çıksın, sonra diğer vatandaşlarıda mağdur et.
misal bizim yazlığımız tam yunanistan sınırında (ki öyle), yazın hep boşum, canım ister hergün biryerine giderim yunanistanın, birgün kavala, bir gün selanik, vs hatta sınırı geçer 100 metre gider geri dönerim. sanane, keyif benim değilmi? şimdi beni niye benzin kaçakçısı ile aynı kefeye koyuyorsun. hayvani vergiler alma, kaçakçılık olmasın, normal vatandaşta mağdur olmasın, çözümde budur.
aynı şeyi sağlık sigortasındada yaptılar, çalıştığı halde sigorta yaptırmayanlar olunca bütün vatandaşları zorla sigortalı yaptılar ama işsizler de ayda 213tlye kadar para istiyorlar. İŞSİZ = İŞİ OLMAYAN = GELİRİ OLMAYAN.
Yunanistana girmek için ne kadar para verirsin bir düşün..
triptik, yurt dışı çıkış pulu, rodosta ayak bastı alıyorlar karadan çıkışta varmı bilmiyorum..
hani sanki yunanistana gitmek yan kasabaya gitmek kadar kolaymışta bu vergi gelince zorlaşmış mantığı yanlış..
zaten diyelim depon 10 lt veya araba ile gittin 50 lt dönüşte full geldin .. alacakları vergi (4. seferden sonra) Türkiyedeki lt fiyatı ile oradaki lt fiyatı arasında ki fark kadar olur ..yunanistandada ucuz değil zaten
sen diğer tüm masrafları göze alıp yunanistana giderken 30 lt vergisi devede kulak olur
yazlığın madem yunanistana yakın bu güne kadar kaç kere gittin onuda merak ettim doğrusu..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
28 Ağustos 2012, 15:25
Hem milleti hücreye kapatın. Yemek vermeyin su vermeyin.Cebimizdeki parayı da alın.sonra elimizdeki imkanları çok fahiş fiyatlara bize geri satın. sonra da önlemler alın..Anlamıyorum artık bu ülkeyi.
-
28 Ağustos 2012, 18:00
barış bey sizin mantığınız biraz bence çok ters....
canım sadece 4 kere çıkandanmış nolcekki denmez....
deprem içinde birkerelik öiv alacaklardı baktılar cukka iyi yıllardır devam eder...ozamanlarda telefonu olanlar düşünsün demişlerdi...
ne oldu gün geldi hemen hemen herkezin telefonu oldu...
zaten bu tip deli dumrul vergilerini bu şekilde yaparlar...toplumun örn:%3-5 i etkilenir....kalanlarda çıkıpta gezenler düşünsün banane der...
sonra bakmışsın %10-15 etkilenmeye başlamış...sonrada film kopar...
yurt dışında mazot ve benzin ucuzdur doğru...ama bir okadarda kalitesizdir...bir anlamda fayda/risk/zarar meselesi
o kişiyi ilgilendirir...çıkış harcına ve/veya aracın tonajına göre başka bir gelir bulursun olur biter...her gidende akaryakıt getirmiyor zaten...
kendi halinde vatandaşı da tedirgin etmenin alemi yok...bu haberde feyk zaten...bu uygulama yürülüğe girmez...girsede uygulanmaz...
yada rüşvete tam kapı açılır....sadece vatandaşa''memleket için gece gündüz çalışıp neleri hesaplıyoz görüyonuz mu''demenin başka versiyonu....
kazasız sürüşler....
-
28 Ağustos 2012, 18:22
aynı durum cep telefonu için de geçerli.yurtdışından getirip pasaporta işlettiğiniz telefonlara da vergi alınacakmış ya da artık alınıyor bilmiyorum.sonuçta vergi kaçırma dürüst vatandaş ol diyorsun.evet doğru ama sen kodamandan alamadığın vergiyi genele yayıp dolaylı vergi diyerek ilk akla gelen benzin, telekomünikasyon ve tekele yükleniyorsun.nasılsa örgütlenme bilinci de olmayan bir halk var.bir iki gün yaygara sonra gene devam.e milli gelir ve istihdam da belli sonra ordaki adam kaçakçılık da yapar göcekçilik de yapar.kanunu getirirsen rüşvet verir sokar.mesela pırlantanın vergisi neden %0 dır hiç kimse sorgulamaz.temel ihtiyaç maddesi olan gıdaların bile bir çoğundan %8 kdv alınır.ekmekte bile %1 kdv var.e sonra vatandaş suistimal etmesin tabi tabi....
-
28 Ağustos 2012, 21:21
Barış Şuşut adlı üyeden alıntı
Yunanistana girmek için ne kadar para verirsin bir düşün..
triptik, yurt dışı çıkış pulu, rodosta ayak bastı alıyorlar karadan çıkışta varmı bilmiyorum..
hani sanki yunanistana gitmek yan kasabaya gitmek kadar kolaymışta bu vergi gelince zorlaşmış mantığı yanlış..
zaten diyelim depon 10 lt veya araba ile gittin 50 lt dönüşte full geldin .. alacakları vergi (4. seferden sonra) Türkiyedeki lt fiyatı ile oradaki lt fiyatı arasında ki fark kadar olur ..yunanistandada ucuz değil zaten
sen diğer tüm masrafları göze alıp yunanistana giderken 30 lt vergisi devede kulak olur
yazlığın madem yunanistana yakın bu güne kadar kaç kere gittin onuda merak ettim doğrusu..
yahu anlamamak için niye direniyorsunuz. istersem günde 5 kere girer çıkarım, istersem her girişte çalışanlara 100er tl bahşiş bırakırım, keyif benim para benim. bu paraları verebiliyorum diye devlete ayrıca bir vergi vermek zorundamıyım. amaç kaçakçıları önlemek değilmi? kaçakçılara bulaşılsın o zaman. normal vatandaşa ucu dokunabilecek işler yapılmasın.
-
28 Ağustos 2012, 21:35
Giriş-Çıkışmış kaçakçılığı önlemeymiş derken.Hükümet nereden vergi alacağını şaşırdı.Neredeyse sadece vergi ile kalkınıyoruz.Oysa ki ülkemizde ne nimetler var.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
28 Ağustos 2012, 21:41
kaçak yakıt yüzünden uygulanıyormuş. ama badem bıyıklı hükümeti olunca işin içinde bana inandırıcı gelmiyor.
-
28 Ağustos 2012, 21:52
çok komik bir uygulama,araçta çıkarken ne kadar benzin var girerken ne kadar benzin var bunu nasıl tesbit edecek?aç kapağı abi diyip içinemi bakacak? baksada ne anlayacak? depodaki miktarı nasıl ölçecek?bunu çıkaranın ben kafasını seveyim
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
28 Ağustos 2012, 21:54
Barış Şuşut adlı üyeden alıntı
Düşünmeden yorum yapmakta 1. yiz .
Mazotun litresi kaça ??
Yanılmıyosam 3.90 veya 4 tl arasında ..
Normal vatandaş bu kanundan zarar görmez..
Sınır illerinde yaşayanlar bilirler. Özellikle İran, Irak, Suriyede mazot dehşet ucuz
adam kamyona biniyor .. standart deposu 200lt olan kamyona 500-1000 litrelik sonradan takma depolar yaptırtmış. ve bu depolar direk motora bağlantılı .. sistemi onaylatıp ruhsatada işletmiş.
kamyonla İrana herhangi bir mal götürürken Türkiye"den irana girecek kadar mazot alıyor.
max 40-50 lt Oraya malı götürüyor .. tam Türk sınırına geldiğinde bu sözü geçen 1000 litrelik depoyu fulliyor .. tahmin edeceğiniz gibi sadece 40-50 lt sini kullanıyor .. geri kalan 950 lt sizce ne oluyor.
ne olacak ballı , kaçak , vergisiz para oluyor.. Diyelimki litresi 40 kuruştan alınmış 950lt mazot napar .. 380 tl 3 liradan satsan 2,60 kardasın kar nedir 2470 tl ..
Peki ya giriş çıkışlarda vergi alarak "kaçaklığı" önlemek yerine, bu adamların 1000 lt lik depolarına onay vermeseler daha mantıklı değil mi ?
Motosikletli Kaplumbağa...
-
28 Ağustos 2012, 22:17
Bir ara garanti kartı ile herhangi bir bankamatikten para çekerken 50kr kesiliyordu. Yürümeye değmez diyip ilk gördüğüm bankadan çekiyorudum parayı.
Geçen 50 tl çekicem baktım kesinti 5,5 tl ye çıkmış. Sadece 2 senede ne değişmişse.
Adını koymak bahane bulmak olsun ayağınız alışsın mantığı almış yürümüş.
Artık vergi uygulamak için sadece uygun isim bulmak yeter olmuş neredeyse.
Bu arada hayırlı olsun harçlar kaldırılmış , illaki bişeyler indirilicek eksik tamamlanıcak . Ekonomisi vergisi ile ayakta duran ve bukadar vergi kaçırılan başka kaç ülke vardır. Varsa yoksa sana bana yetiyor güçleri. Patronum agi leri bile vermiyor. Sadece buradan yılda 400bin tl nakit indiriyor cebe. Şikayet şikayet sonuç SIFIRRRRRR.....
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)