Mevsimsel Sıkıntılar ve Diğerleri
Reklamlar
-
25 Ağustos 2012, 16:31
Merhaba Arkadaşlar,
Emekli Öğretmenim. 57 yaşındayım. Çocukluğumdan beri içimde ukde kalan motosikletimin olmayışı idi. Bu eksikliğimin çeşitli nedenleri vardı.
Önceleri ekonomik sıkıntılar, daha sonraları çevremdekilerin olumsuz düşünceleri (iki tekerin tehlikeleri, kullanıcıların imajları vs.) beni bu zevkten çok uzun süre mahrum etmiştir.
Tüm bunlara rağmen arada bir arkadaşlarımın motosikletlerini kısa mesafelerde kullandım.
Şimdi ise 4 tekerden tamamen soğudum her nedense. Bu vesileyle arabamı sattım. Gittim başlangıç motoru olarak (sıfır) 102 cc'lik Yamaha Cygnus L scooter aldım. 1.000 km bakımını yeni yaptırdım.
Durumumu bu şekilde özetledikten sonra gelelim asıl konuya: Şehiriçi trafikten sonra uzun yol yapmak arzusu doğdu içime. Ekim ayının ilk haftasında Alanya'dan Mersin'e bir gezi yapmayı düşünüyorum. Fakat kafamda bazı soru işaretleri var. Bu cc'deki bir motorla bu geziye çıkılabilir mi? Mevsim olarak uygun mu? (Yağmurlar başlar mı? Hava sıcaklığı sürücüyü olumsuz etkiler mi? Diğer rsikler nelerdir? vs..) Bu konulardaki düşüncelerinizi paylaşırsanız memnum olurum.
Hepinizin tekeri düz bassın. Kalın sağlıcakla...!
Reklamlar
-
25 Ağustos 2012, 17:14
Selamlar,
ben 125 cc kullanıcısıyım. Henüz motosiklet felsefesini oturtamadığım için uzun yolda motorum yetersiz kalacakmış gibi hissediyorum. Ancak bir yandan örneklere baktığımda, hedefe ulaşmaktan çok, hedefe ulaşmaya çalışırken bile yoldan keyif alınması gerektiğini farkediyorum.. İki örnek var aklımda, sırayla bahsedeceğim..
3 fransız, 50 cc moblet leri ile fransadan afrikaya uzanan 15bin km'lik bir rora üzerinde gidiyorlar. Forumdan bir arkadaşta, izmir civarında onlarla rastlaşmış ve onlara yemek ikramında bulunmuştu. Planları, her 35 km'de bir mola ve günde 150 km yol yapmak..
İkinci örnekse, Ankara Efe Honda plazaya 125 cc'lik motorunun bakımı için uğrayan Bir Fransız yada Hollanda'lı. şimdi tam hatırlayamıyorum.. Bu kişi çalıştığı işi bir sene dondurmuş. Büyük motoru olmasına ragmen 98 model 125 cc'lik Honda motoru ile dünyayı dolaşmaya karar vermiş. Üye olduğu bir site aracılığı ile, gittiği yerlerde kalacağı kişileri önceden planlıyor ve kalmak için para ödemeden, 125 cc 'lik motorunun yakıt sarfiyatı ile dünyayı dolaşıyor..
Gene bu site üyelerinden, Hatay'dan İstanbula giden, Tokattan Ankara'ya gelen, Trabzon İzmir yapan arkadaşlar var. İlk 1000 bakımını yaptırdıktan sonra, bende bir Ankara Antalya yapmayı istiyorum..
Bunlar size cesaret olsun. Gelelim size tekrar. Tek motor iki kişi mi gideceksiniz, yoksa tek kişi mi? Sorunuz cevaplanırken buda önemli bir kriter olarak karşınıza çıkacaktır. Ayrıca en az iki motor gitmekte seyahatinize keyif katacaktır..
Bu arada dört tekerden soğuma işi bende 34 yaşında gerçekleşti, sizden erken olmasına rağmen çok geç kaldığımında farkındayım..
-
25 Ağustos 2012, 17:29
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öncelikle Hoşgeldiniz ;
Scooterınız hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin.
Türkiye şartlarında düşük cc ne yazık ki şehir dışı trafiğinde çoğu zaman yetersiz kalıyor.
Şayet ben sıkılmam,keyif ala ala uzun yol yaparım derseniz de aldığınız scooter sizi üzmez.
Olumsuz hava şartları içinde gerekli kıyafetler alınırsa pek sorun teşkil edeceğini zannetmem.
Saygılarımla..
-
25 Ağustos 2012, 17:36
100 CC biraz şehir dışında fazla sıkar adamı
basmaya kalkarsanız şişer motorunuz..
125 150 civarı filan daha keyf verir...
motorumla 130 km durmadan gidiyorum 70 80 sabitleyerek
sonra duruyorum yemek yiyorum dinleniyorum yarım saat filan bi 100 km daha yapıyorum
svarıyorum
sonra aynen geri dönüş yapıyorum
acıkcası popo yoruluyor =)
en ideali benim acımdan 250 cc
hem şehir içi hem şehir dışı...
türkiyede biliyorsunuz 150 nin üstüne cıkılacak pek fazla yol yok..
Abi sen 100lükle biraz keyf yap 5000 6000 km tecrübe olsun
sonra gezicem tozucam dersen cbf 150 alırsın rahat rahat gidersin şehir içinde şehir dışında
-
25 Ağustos 2012, 18:22
Sayın atiTheSun ve Uğur Ak,
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler. Maalesef şu an için tek motor ve tek kişi gitmek durumundayım. Fakat başka motorcu arkadaşlar da gelirse seve seve kabul ederim. Motor 6 hp'lik olduğu için artçı düşünmemiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------
Tsubasa arkadaşım;
Şu anda benim de aklımda olan motosikleti önermişsiniz. cbf 150.
Teşekkürler...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:55 ----------
Kişisel donanım olarak; tam korumalı 4 mevsimlik mont, kask, eldiven ve bellik aldım. Eylül ayı içerisinde de tam korumalı pantolon ve çizme alacağım.
Fakat aldığım bu giysileri görenler ve bunların yanında alacaklarımdan bahsettiğim kişiler yarış motorcusu musun diyorlar. Demeyenler de sanki alaycı gözlerle bakar gibiler.
Ben de ışıklarda durduğumda herkes bana bakıyor gibi geliyor ve biraz utanıyorum. Çünkü altımdaki makina bir scooter. Burada (Alanya'da) insanlar koca koca motorları (600 - 1.000 cc) kasksız, hatta şort ve terlikle kullanıyorlar.
Yakın bir zamanda da İstanbul'da Güvenli Sürüş Teknikleri (Honda, BMW ya da başka bir kurumdan) almayı düşünüyorum. Çünkü manuel vitesli motorlara geçme planım var. (öncelikle 150 ya da 250 cc'lik)
Full koruma + Fulll dikkat...
-
25 Ağustos 2012, 18:54
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
007mac adlı üyeden alıntı
Sayın atiTheSun ve Uğur Ak,
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler. Maalesef şu an için tek motor ve tek kişi gitmek durumundayım. Fakat başka motorcu arkadaşlar da gelirse seve seve kabul ederim. Motor 6 hp'lik olduğu için artçı düşünmemiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------
Tsubasa arkadaşım;
Şu anda benim de aklımda olan motosikleti önermişsiniz. cbf 150.
Teşekkürler...
Bende 150 cc scooter kullanıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:55 ----------
Kişisel donanım olarak; tam korumalı 4 mevsimlik mont, kask, eldiven ve bellik aldım. Eylül ayı içerisinde de tam korumalı pantolon ve çizme alacağım.
Fakat aldığım bu giysileri görenler ve bunların yanında alacaklarımdan bahsettiğim kişiler yarış motorcusu musun diyorlar. Demeyenler de sanki alaycı gözlerle bakar gibiler.
Ben de ışıklarda durduğumda herkes bana bakıyor gibi geliyor ve biraz utanıyorum. Çünkü altımdaki makina bir scooter. Burada (Alanya'da) insanlar koca koca motorları (600 - 1.000 cc) kasksız, hatta şort ve terlikle kullanıyorlar.
Yakın bir zamanda da İstanbul'da Güvenli Sürüş Teknikleri (Honda, BMW ya da başka bir kurumdan) almayı düşünüyorum. Çünkü manuel vitesli motorlara geçme planım var. (öncelikle 150 ya da 250 cc'lik)
Koruma konusunda aynı şeyleri bende işitmiştim zamanında.
Şöyle bir örnek vereyim,bir arkadaşım benim scooter ile 10 km hızla dönüş yaparken,motoru yatırdı.
Eli kolu kan içinde kaldı,pantolunu yırtıldı,kafasını ise son anda korudu.
Sadece 10 km hız ile bu zararlar söz konusu ise yüksek hızlarda alınabilecek zararı varın siz düşünün.
O yüzden ağzı olan konuşur,ama Allah muhafaza size bir zarar gelirse hiçbirinden fayda göremeyebilirsiniz..
Ayrıca yoğun rüzgardan rahatsız olursanız,scooterınız için önsiperlik alıp takarsanız,rüzgardan ciddi anlamda korunabilirsiniz..
-
25 Ağustos 2012, 19:12
65-70 km hız aralığında her türlü uzun yola gider 100cc scooter'ınız, ama tek şeritli yollarda arkadan gelenler yüzünden ciddi sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu durumdan kaçınmak için de Google Earth'ten gideceğiniz güzergahtaki köy yollarını araştırıp köy yollarını kullanırsanız keyifli olabilir. Ama scooterların küçük lastikli olması stabilize yollarda büyük sıkıntı. 100cc'liklerde cub'lar uzun yola daha elverişli Benim 100'lük bir cub'um var 6 beygir gücünde 4 vitesli. 1 günde 300km yaptım 70-80km hız aralığında istanbuldan tekirdağa gittim geldim tık demedi. Ayrıca köy yollarında da çok rahat.
-
25 Ağustos 2012, 23:36
Zaten Alanya - Mersin yolunun % 80'inde en fazla 50-60km hız yapılabilir.
-
25 Ağustos 2012, 23:43
Zaten Alanya - Mersin yolunun % 80'inde en fazla 50-60km hız yapılabilir.
katilmiyorum hocam maalesef gazipasaya kadar cok sikistirirlar haberiniz olsun dediginiz virajlarda basliyor
-
26 Ağustos 2012, 00:18
rapidhacker5 adlı üyeden alıntı
katilmiyorum hocam maalesef
gazipasaya kadar cok sikistirirlar haberiniz olsun dediginiz virajlarda basliyor
ben gazipaşa - taşucu arasından bahsettim.
-
26 Ağustos 2012, 00:34
ben gazipaşa - taşucu arasından bahsettim.
orda %100 haklisiniz hocam
-
26 Ağustos 2012, 11:45
Uzun yolda bu özellikteki bir motorla sürekli olarak kaç kilometre gidilebilir?
Bu arada tabii ki benim yorgunluğumu saymazsak.
-
26 Ağustos 2012, 12:07
her motosiklet ile her yol yapılır fakat!
kimi ülkelerde bu kolay türkiye gibi kimi ülkelerde bu zordur
sizin yaşlarınızda bir abimiz var
türkiyeyi defalarca dolaştı şu anda 100cc çinli scooteri ile batum da
yolu motosiklet değil cesaret ve feragat yapıyor
-
26 Ağustos 2012, 22:38
Uzun yolda bu özellikteki bir motorla sürekli olarak kaç kilometre gidilebilir?
Bu arada tabii ki benim yorgunluğumu saymazsak.
merak ettim...
-
26 Ağustos 2012, 22:42
merak ettim...
1 depo benzin bitirilene kadar gidilebilir.
-
26 Ağustos 2012, 22:57
Yeni taşıtınız ve yeni hobiniz hayırlı olsun Mehmet Ali bey.
Hayırlı yolculuklar.
-
26 Ağustos 2012, 23:47
Bozkurt74 adlı üyeden alıntı
Yeni taşıtınız ve yeni hobiniz hayırlı olsun Mehmet Ali bey.
Hayırlı yolculuklar.
teşekkürler sayın Bozkurt74
-
26 Ağustos 2012, 23:59
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
27 Ağustos 2012, 10:40
acayüp adlı üyeden alıntı
teşekkürler.
güzel bir gezi olmuş.
bana cesaret verdiniz...
-
27 Ağustos 2012, 12:37
Küçük motorlar arasında uzun yola en yatkın motor cbf150'dir.6 beygirlik bir scooter yetersiz kalır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)