Civata ve somunların motorlar üzerindeki önemi !! Herkez mutlaka okuyup uygulamalı.
Reklamlar
-
26 Ağustos 2012, 12:12
yasdal adlı üyeden alıntı
Loctite dan sonra açmanız gerektiğinde biraz sıkıntı veriyor yalnız. Benim tavsiyem fiberli somun.
Loctite ın bir çok modeli var. Örneğin rulmanlar ı sabitlemek için ayrı, somun için ayrı, kauçuk yüzeyler için ayrı, oring yapıştımak için ayrı, sızdırmazlık keçeleri için ayrı vs.vs. uzar gider. Siz eğer rulman sabitlemek için olanını kullanırsanız tabiki sökmek zor olur. Ama somun için geveşeme önleyici kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız.
Buyrun loctite 242 somun için kullanılabilir
http://tds.loctite.com/tds5/docs/242-TR.PDF
Loctite 401 oring yapıştırır... vs.vs. uygun ürünü kullanırsanız sıkıntı olmaz.
Birde mahalle nalburundan alırsanız loctite o elinde nevarsa onu satar size :D Genelde sanayi bölgelerinde loctite yetkili satıcıları vardır oralardan alın. Hatta adamlar loctite ın kendi kola dolabı gibi soğuk dolabı vardır orda muhafaza edeilir ;)
Biri Beni Durdursun !!!!!
Reklamlar
-
26 Ağustos 2012, 13:22
Ek yapayım, loctite ürünlerini buzdolabınızda saklarsanız çok uzun süre sağlıklı kullanabilirsiniz. 401 var bende ama oring yapıştırmakta kullanmam açıkçası. Zira kendisi japon ve o-ring'e zarar vereceğini düşünüyorum.
-
26 Ağustos 2012, 13:31
Aslında bu sorunu çözmenin cok
Güzel bı yolu mevcut kupi li somunlar kullanılsa bunlar kalkar ortadan
-
26 Ağustos 2012, 13:34
ero__ biz 406 kullanıyoruz oring için 12-14 bar kompresörlere kadar verimli kopma vs. yapmıyor. 401 daha çok elastik olmayan plastikler için olması gerek.
-
26 Ağustos 2012, 13:41
-
26 Ağustos 2012, 13:44
Loctite candır yaw :D Aynen kullanmayı bilene ;)
Katalog yok şu an yanımda olsa ordan ince ince hangi numara neye yarıyor yazardım.
-
26 Ağustos 2012, 14:19
Loctite candır da Devcon'u da yabana atmayalım
-
02 Aralık 2012, 19:04
Eğer takılacak yer müsait ise, normal somun arkasına kontra somun kullanılabilir. Böylece çözülmeyi engellemiş oluruz.
-
Basit bir konu soru için ayrı konu açmak istemedim buraya sorayım. Motosikletlerde en çok kullanılan civatalar hangileridir m3 m4 m5.... vesaire ve boyları ortalama olarak ne kadar olur internetten belli bir miktarda civata siparişi vericem gözümle görmediğim için yanlış olsun istemiyorum görüp cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
Khaneqi adlı üyeden alıntı
Basit bir konu soru için ayrı konu açmak istemedim buraya sorayım. Motosikletlerde en çok kullanılan civatalar hangileridir m3 m4 m5.... vesaire ve boyları ortalama olarak ne kadar olur internetten belli bir miktarda civata siparişi vericem gözümle görmediğim için yanlış olsun istemiyorum görüp cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Bende çin mali motosiklet kullandigim zaman yanimda yedek somun,pul,civata tasirdim..
Plastik aksam harici,
Genelde,M8(13 numara)/M6(10numara)/M5(8 numara)/M10(17numara)
Bunlara uygun anahtar agzi olacak
Civata boy olarak,10/15/20/25 mm
Pul ve uygun somun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)