Motosikleti aldık, bitti... Peki ya sonra?
Reklamlar
-
25 Ağustos 2012, 02:20
Merhaba, yine ben...
Önceki konumdan hatırlarsanız eğer, daha ehliyetini yeni almış, motosiklete heves etmiş bir bayanım... Eğer Allah kısmet ederse, bugün motosikleti bayiiden gidip alacağım... Fakat ilk motosikletim olacağı için, motosikleti aldıktan sonra, bu motosikletin plakasıydı, ruhsatıydı, sigortasıydı, kaskosıydı vb. (diğerleri) muameleciye bırakmadan, kendim halletmek istesem, bu bana kaç liraya mâl olur? Aralarında benimde unuttuğum masraflar belki olabilir, bunların hepsi, ortalama ne kadar olur? Bilgisi olan birileri, beni bilgilendirirse çok sevinirim...
Reklamlar
-
25 Ağustos 2012, 02:26
50 tl sigorta desek
200 de ruhsat plaka cıkar
250 ye mal olur
-
25 Ağustos 2012, 02:31
Öncelikle Hayırlı Olsun. 200 250 arası tutar bencede 250yi bulmaz zannedersem. Sigortayı araştırmanızı tavsiye ederim. En uygun olanını.
-
25 Ağustos 2012, 02:35
Hayırlı olsun. 1 ay içinde ben de yeni motor alacağım. Acaba siz hangi modeli aldınız?
-
25 Ağustos 2012, 02:37
Tsubasa adlı üyeden alıntı
50 tl sigorta desek
200 de ruhsat plaka cıkar
250 ye mal olur
Çok teşekkür ederim
-
25 Ağustos 2012, 02:38
EylulKececi adlı üyeden alıntı
Merhaba, yine ben...
Önceki konumdan hatırlarsanız eğer, daha ehliyetini yeni almış, motosiklete heves etmiş bir bayanım... Eğer Allah kısmet ederse, bugün motosikleti bayiiden gidip alacağım... Fakat ilk motosikletim olacağı için, motosikleti aldıktan sonra, bu motosikletin plakasıydı, ruhsatıydı, sigortasıydı, kaskosıydı vb. (diğerleri) muameleciye bırakmadan, kendim halletmek istesem, bu bana kaç liraya mâl olur? Aralarında benimde unuttuğum masraflar belki olabilir, bunların hepsi, ortalama ne kadar olur? Bilgisi olan birileri, beni bilgilendirirse çok sevinirim...
Bayanın plaka ruhsat peşinde koşması, sıra beklemesi garip olur bence takipçiye verin. Sigortayı kendiniz yaptırıp emniyet önünde bekleyen takipçilerin biriyle de anlaşabilirsiniz, bayinin plaka çıkartma hizmetinden baya ucuza gelir bu.
-
25 Ağustos 2012, 02:40
Güzel dilekleriniz için, teşekkür ederim. Ben yeni olduğum için, sigortadan vs. pek anlamıyorum, o yüzden buraya sorayım dedim... Yarın yetkili bayiide yardımcı olurlar belki
-
25 Ağustos 2012, 02:41
Güzel dilekleriniz için, teşekkür ederim. Ben yeni olduğum için, sigortadan vs. pek anlamıyorum, o yüzden buraya sorayım dedim... Yarın yetkili bayiide yardımcı olurlar belki
Plakayı onlardan almazsan hiç bi şeye karışmazlar, belgelerini ve motoru teslim edip yollarlar.
-
25 Ağustos 2012, 02:44
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Bayanın plaka ruhsat peşinde koşması, sıra beklemesi garip olur bence takipçiye verin. Sigortayı kendiniz yaptırıp emniyet önünde bekleyen takipçilerin biriyle de anlaşabilirsiniz, bayinin plaka çıkartma hizmetinden baya ucuza gelir bu.
İnternetten baktım da, bayinin kendisi 400TL civarı birşey istiyor... Kendiniz yaparsanız daha ucuza ve 1 gün de hallalur gibi birşeyler yazıyordu...
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------
albaywolf adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun. 1 ay içinde ben de yeni motor alacağım. Acaba siz hangi modeli aldınız?
Mondial ZNU 125 modelini alacağım...
-
25 Ağustos 2012, 02:44
İnternetten baktım da, bayinin kendisi 400TL civarı birşey istiyor... Kendiniz yaparsanız daha ucuza ve 1 gün de hallalur gibi birşeyler yazıyordu...
1 günde plaka elinize gelir ama ruhsat belgeleri teslim ettikten 2 gün sonra çıkıyo.
-
25 Ağustos 2012, 02:49
Mengu16 adlı üyeden alıntı
1 günde plaka elinize gelir ama ruhsat belgeleri teslim ettikten 2 gün sonra çıkıyo.
Peki plaka,ruhsat, kasko, sigorta vb. şeyler kendim yaptığım süreçte ne kadar mâl olacak?
-
25 Ağustos 2012, 02:58
Peki plaka,ruhsat, kasko, sigorta vb. şeyler kendim yaptığım süreçte ne kadar mâl olacak?
200 250 arası tutar sigortacıya yaptırtırsanız hem 1 gün sarkabilir hemde 60 70 lira fazlaya olur.
Ben 1 saat içinde plaka ruhsat aldım hepsini ilk sigorta şirketine gidiyorsunuz. dosya açıyor sigortasını yatırıyor sonra karakola ruhsat çıkıyor. sonra plakayı bastırıyorsunuz tamamdır. 250 lirayı geçmez kendiniz yaptırırsanız.
-
25 Ağustos 2012, 03:06
önce trafik sigortası yaptırın. Emniyete gitmeden, plaka çıkmadan önce.. Diyelim Ankaradasınız, 06 YK adına trafik sigortası düzenlerler. Sonra işlemleri kendiniz yaptırın. gerçekten basit şeyler. ben kendim yaptırmadıgıma pişman oldum. Şöförler odasından tescil yazısı alacaksınız, Ankara'da olsanız, Trafik tescil şubesinin içerisinde var, ama diğer yerlerde de eminim çok yakın yerlerdedir. Form doldurma ücreti 10 TL gibi birşey. Trafik sigortasını 50 'ye bulabilrseniz 250 gibi birşeye denk gelir, benimki 100 lira oldu, ben yaptormadıgım icin sigorta secme sansımda olmadı. 300'e denk geldi. 390 lira ödedim bayiye..
Kendiniz yaptırın, hiç değmeyecek bir işlem için 80-90 TL gibi bir ücret ödemeyin derim..
-
25 Ağustos 2012, 03:41
Motosikletiniz şimdiden hayırlı olsun.
Bir ay kadar önce takipçi aracılığı ile plaka ruhsat ve sigorta işlerimi yaptırdım. (çalıştığım için ben yapamadım)
Belgelerimi öğle vakti takipçiye verdim. Akşama doğru mesai saati bitimine yakın işlemlerim tamamlandı. 250 masraf + 30 TL takipçi için toplam 280 TL'ye her şey bitti...
Bazı şehirlere göre sigorta ücretleri değişebilir, bunu göz önünde bulundurursanız 250-350 TL arası bir masrafınız olabilecektir...
-
25 Ağustos 2012, 10:15
Konu hortlıycak sanırım ama yazayım yinede.
İstanbulda Mondial 150 ZCnin sigortası Güneş sigortada 109 liraya yaptırdım bilginize.
-
25 Ağustos 2012, 10:38
Geçen Ay Aldım Bende Motosikletimi 140 tl ruhsat 10.5 Plaka 97 tl Sigorta Tuttu.. Sigorta Şirketine Göre Fiyatlar Artar Düşer.. Şimdiden YOlun Ve farın Acık Olsun..
-
25 Ağustos 2012, 10:41
Hocam mondial in bı sürü modeli var mh mz mn vs vs gibi bu sebep ten dolayı aralarında sigorta da fiyat farkı oluyor düşük maliyetli motorlar oldugu icin mesela sizin motorun modeli zn sigorta si 50 tl ama sigortaci bulamadi zaten mondial deyip kt yi seciyor bunu YAPIYORLAR GELDİ BASIMA kt nin fiyatı da 90 tl :-) mantık bu
Dikkat
Edin modelinizi yazdırın aldıktan sonra kontrol edin paranıza
-
25 Ağustos 2012, 21:51
Eylul hanim sigorta ile gore farketmekle birlikte
50lira
ben cikartirken en son 139tl idi karakola odenen motor harcimidir ruhsat parasi
139lira
Ek-1 belgesi aliyorsunuz soforler cemiyetinden dolduruyorlar ve kirmizi bi dosya ile teslim ediyorlar
10lira vermistim
ve plaka ciktiktan sonra plaka ucreti
13lira
212 lira toplamda gidiyor
İslem sirasi
Faturalarla birlikte
sigorta
soforler cemiyeti
kirmizi dosya ile emniyet (plaka numarasini aliyorsunuz)
Plaka icin tekrar soforler cemiyeti
plaka ciktiktan sonra motora takip
emniyetin verdigi gun yada saatler sonra gidip ruhsati aliyorsunuz... Keyifli surusler sizi bekliyor
-
25 Ağustos 2012, 22:17
aldığın yerden fatura ötv ödendi makbuzu teknik belgeyi alaçaksın ek 1 belgesi doldurttacaksın bunlardan fotokopi cektirip öyle gitt 3 er adet
trafik sigortası yaptırıp randevu alacaksın orda 135,50 tl ruhsat parası vereceksin sana plaka basım kağıdı verecekler plakayı bastır ertesi günü ruhsatını gel al derler maliyet ne diye sorarsan ben 30 -07-2012 tarihinde yaptırdım bu işlemleri bana maliyeti toplam 269 tl
1- ek belgesi doldurtmak 10 tl
2- trafik sigortası 113 tl
3- ruhsat belgesi 135,50 tl
4- plaka basımı 10,50 tl
dosyada alıp gitmiştim gerek yok deyip almadılar. maliyeye kendin kaydını yaptır fatura ötv ödendi belgesi ruhsat fotokopisi bunlarında fotokoilerini cektirip motorlu taşıtlar vergi dairesine kaydını yaptır .ben otomatikman trafik bildirir diye bekledim ama mtv kaydı cıkmıyor gittim sordum fatura ötv ödendi belgesi ve ruhsat fotokopisi cektir getir dedi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)