Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosikleti aldık, bitti... Peki ya sonra?

REKLAM ALANI

Merhaba, yine ben...
    Önceki konumdan hatırlarsanız eğer, daha ehliyetini yeni almış, motosiklete heves etmiş bir bayanım... Eğer Allah kısmet ederse, bugün motosikleti bayiiden gidip alacağım... Fakat ilk motosikletim olacağı için, motosikleti aldıktan sonra, bu motosikletin plakasıydı, ruhsatıydı, sigortasıydı, kaskosıydı vb. (diğerleri) muameleciye bırakmadan, kendim halletmek istesem, bu bana kaç liraya mâl olur? Aralarında benimde unuttuğum masraflar belki olabilir, bunların hepsi, ortalama ne kadar olur? Bilgisi olan birileri, beni bilgilendirirse çok sevinirim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    50 tl sigorta desek
    200 de ruhsat plaka cıkar
    250 ye mal olur
    EylulKececi bunu beğendi.
    # motosikletle.blogspot

mehmet_gemli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apach - SYM Wolf - Bajaj Dominar 400 (2023)
    Öncelikle Hayırlı Olsun. 200 250 arası tutar bencede 250yi bulmaz zannedersem. Sigortayı araştırmanızı tavsiye ederim. En uygun olanını.

albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Hayırlı olsun. 1 ay içinde ben de yeni motor alacağım. Acaba siz hangi modeli aldınız?

Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 tl sigorta desek
    200 de ruhsat plaka cıkar
    250 ye mal olur
    Çok teşekkür ederim

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı EylulKececi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, yine ben...
    Önceki konumdan hatırlarsanız eğer, daha ehliyetini yeni almış, motosiklete heves etmiş bir bayanım... Eğer Allah kısmet ederse, bugün motosikleti bayiiden gidip alacağım... Fakat ilk motosikletim olacağı için, motosikleti aldıktan sonra, bu motosikletin plakasıydı, ruhsatıydı, sigortasıydı, kaskosıydı vb. (diğerleri) muameleciye bırakmadan, kendim halletmek istesem, bu bana kaç liraya mâl olur? Aralarında benimde unuttuğum masraflar belki olabilir, bunların hepsi, ortalama ne kadar olur? Bilgisi olan birileri, beni bilgilendirirse çok sevinirim...
    Bayanın plaka ruhsat peşinde koşması, sıra beklemesi garip olur bence takipçiye verin. Sigortayı kendiniz yaptırıp emniyet önünde bekleyen takipçilerin biriyle de anlaşabilirsiniz, bayinin plaka çıkartma hizmetinden baya ucuza gelir bu.

Güzel dilekleriniz için, teşekkür ederim. Ben yeni olduğum için, sigortadan vs. pek anlamıyorum, o yüzden buraya sorayım dedim... Yarın yetkili bayiide yardımcı olurlar belki

Motosikleti
    Güzel dilekleriniz için, teşekkür ederim. Ben yeni olduğum için, sigortadan vs. pek anlamıyorum, o yüzden buraya sorayım dedim... Yarın yetkili bayiide yardımcı olurlar belki
    Plakayı onlardan almazsan hiç bi şeye karışmazlar, belgelerini ve motoru teslim edip yollarlar.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bayanın plaka ruhsat peşinde koşması, sıra beklemesi garip olur bence takipçiye verin. Sigortayı kendiniz yaptırıp emniyet önünde bekleyen takipçilerin biriyle de anlaşabilirsiniz, bayinin plaka çıkartma hizmetinden baya ucuza gelir bu.
    İnternetten baktım da, bayinin kendisi 400TL civarı birşey istiyor... Kendiniz yaparsanız daha ucuza ve 1 gün de hallalur gibi birşeyler yazıyordu...

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------

Alıntı albaywolf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. 1 ay içinde ben de yeni motor alacağım. Acaba siz hangi modeli aldınız?
    Mondial ZNU 125 modelini alacağım...
    albaywolf bunu beğendi.

Motosikleti
    İnternetten baktım da, bayinin kendisi 400TL civarı birşey istiyor... Kendiniz yaparsanız daha ucuza ve 1 gün de hallalur gibi birşeyler yazıyordu...
    1 günde plaka elinize gelir ama ruhsat belgeleri teslim ettikten 2 gün sonra çıkıyo.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 günde plaka elinize gelir ama ruhsat belgeleri teslim ettikten 2 gün sonra çıkıyo.
    Peki plaka,ruhsat, kasko, sigorta vb. şeyler kendim yaptığım süreçte ne kadar mâl olacak?

mehmet_gemli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apach - SYM Wolf - Bajaj Dominar 400 (2023)
    Peki plaka,ruhsat, kasko, sigorta vb. şeyler kendim yaptığım süreçte ne kadar mâl olacak?
    200 250 arası tutar sigortacıya yaptırtırsanız hem 1 gün sarkabilir hemde 60 70 lira fazlaya olur.

Ben 1 saat içinde plaka ruhsat aldım hepsini ilk sigorta şirketine gidiyorsunuz. dosya açıyor sigortasını yatırıyor sonra karakola ruhsat çıkıyor. sonra plakayı bastırıyorsunuz tamamdır. 250 lirayı geçmez kendiniz yaptırırsanız.

atiTheSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E Beyaz'2012
    önce trafik sigortası yaptırın. Emniyete gitmeden, plaka çıkmadan önce.. Diyelim Ankaradasınız, 06 YK adına trafik sigortası düzenlerler. Sonra işlemleri kendiniz yaptırın. gerçekten basit şeyler. ben kendim yaptırmadıgıma pişman oldum. Şöförler odasından tescil yazısı alacaksınız, Ankara'da olsanız, Trafik tescil şubesinin içerisinde var, ama diğer yerlerde de eminim çok yakın yerlerdedir. Form doldurma ücreti 10 TL gibi birşey. Trafik sigortasını 50 'ye bulabilrseniz 250 gibi birşeye denk gelir, benimki 100 lira oldu, ben yaptormadıgım icin sigorta secme sansımda olmadı. 300'e denk geldi. 390 lira ödedim bayiye..

Kendiniz yaptırın, hiç değmeyecek bir işlem için 80-90 TL gibi bir ücret ödemeyin derim..

MeHMeTK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Agility City 125
    Motosikletiniz şimdiden hayırlı olsun.
    Bir ay kadar önce takipçi aracılığı ile plaka ruhsat ve sigorta işlerimi yaptırdım. (çalıştığım için ben yapamadım)
    Belgelerimi öğle vakti takipçiye verdim. Akşama doğru mesai saati bitimine yakın işlemlerim tamamlandı. 250 masraf + 30 TL takipçi için toplam 280 TL'ye her şey bitti...
    Bazı şehirlere göre sigorta ücretleri değişebilir, bunu göz önünde bulundurursanız 250-350 TL arası bir masrafınız olabilecektir...

burhant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dayang moped /Yuki 100-7 / Mondial 125 KT
    Konu hortlıycak sanırım ama yazayım yinede.
    İstanbulda Mondial 150 ZCnin sigortası Güneş sigortada 109 liraya yaptırdım bilginize.

ByPRoMiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MondiaL 150 Zat + honda 150 cbf
    Geçen Ay Aldım Bende Motosikletimi 140 tl ruhsat 10.5 Plaka 97 tl Sigorta Tuttu.. Sigorta Şirketine Göre Fiyatlar Artar Düşer.. Şimdiden YOlun Ve farın Acık Olsun..

Phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S1000RR
    Hocam mondial in bı sürü modeli var mh mz mn vs vs gibi bu sebep ten dolayı aralarında sigorta da fiyat farkı oluyor düşük maliyetli motorlar oldugu icin mesela sizin motorun modeli zn sigorta si 50 tl ama sigortaci bulamadi zaten mondial deyip kt yi seciyor bunu YAPIYORLAR GELDİ BASIMA kt nin fiyatı da 90 tl :-) mantık bu
    Dikkat
    Edin modelinizi yazdırın aldıktan sonra kontrol edin paranıza

Motosikleti
    YAMAHA NMAX 155
    Eylul hanim sigorta ile gore farketmekle birlikte
    50lira
    ben cikartirken en son 139tl idi karakola odenen motor harcimidir ruhsat parasi
    139lira
    Ek-1 belgesi aliyorsunuz soforler cemiyetinden dolduruyorlar ve kirmizi bi dosya ile teslim ediyorlar
    10lira vermistim
    ve plaka ciktiktan sonra plaka ucreti
    13lira
    212 lira toplamda gidiyor
    İslem sirasi
    Faturalarla birlikte
    sigorta
    soforler cemiyeti
    kirmizi dosya ile emniyet (plaka numarasini aliyorsunuz)
    Plaka icin tekrar soforler cemiyeti
    plaka ciktiktan sonra motora takip
    emniyetin verdigi gun yada saatler sonra gidip ruhsati aliyorsunuz... Keyifli surusler sizi bekliyor

xawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 690
    aldığın yerden fatura ötv ödendi makbuzu teknik belgeyi alaçaksın ek 1 belgesi doldurttacaksın bunlardan fotokopi cektirip öyle gitt 3 er adet
    trafik sigortası yaptırıp randevu alacaksın orda 135,50 tl ruhsat parası vereceksin sana plaka basım kağıdı verecekler plakayı bastır ertesi günü ruhsatını gel al derler maliyet ne diye sorarsan ben 30 -07-2012 tarihinde yaptırdım bu işlemleri bana maliyeti toplam 269 tl
    1- ek belgesi doldurtmak 10 tl
    2- trafik sigortası 113 tl
    3- ruhsat belgesi 135,50 tl
    4- plaka basımı 10,50 tl
    dosyada alıp gitmiştim gerek yok deyip almadılar. maliyeye kendin kaydını yaptır fatura ötv ödendi belgesi ruhsat fotokopisi bunlarında fotokoilerini cektirip motorlu taşıtlar vergi dairesine kaydını yaptır .ben otomatikman trafik bildirir diye bekledim ama mtv kaydı cıkmıyor gittim sordum fatura ötv ödendi belgesi ve ruhsat fotokopisi cektir getir dedi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)