Merhaba arkadaşlar racing tipi bir motor düşünüyorum ve motordan çıkan o sese hayranım bunun için 10.000 tl kadar bir bütçem var hem görünüm olarak hemde en iyi sesi verebilecek motor sizce nedir birde kalın lastik düşünüyorum şimdiden teşekkürler
Merhaba arkadaşlar racing tipi bir motor düşünüyorum ve motordan çıkan o sese hayranım bunun için 10.000 tl kadar bir bütçem var hem görünüm olarak hemde en iyi sesi verebilecek motor sizce nedir birde kalın lastik düşünüyorum şimdiden teşekkürler
Sevgili Kardeşim ,
Motor seçiminde ses ,görüntü v.s. ikinci öncelikteki özelliklerdir. Birinci öncelik binicinin tecrübesidir. Daha önce motosiklet tecrüben varmı ?
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
benim başlangiç icin idealim hy rt125 karion veya rx 125 sm 14bg olanlar görsel ses ibre falan bunlarda önemli ama güven ve sürüş kaliteside hayati önemli.
hyosungların rx125 smlerin kronik sorunu varmı birde ben hiç 0 kilometre rx125sm görmedim şuanda üretilmiyor mu?
Aşk tutkuyu ortaya çıkarmasaydı o 2 tekerin üzerinde gitmezdim
Hiç motor tecrübem yok boyum ve kilom ağır bir motoru taşımak için müsait diye düşünüyorum 190 boyum kilom 80 kilo civarı bir kaç kez scooter sürmüşlüğüm vardır
Berk arkadaşım Boy ve kilo motor kullanmanı sağmalaz . Tecrübe motor kullanmanı sağlar tahmini 2.el 4 silindirli bir şey düşünüyorsun sen ama Bence onlar sana 2,3 boy büyük gelir
En fazla 250 cc motor al cbr 250 gibi tek silindir 26.4 beygir Hyosung gt250r çift silndir oda 29.3 hp fiyatı 10.000 tl sıfırı hem sıfır almış olursun Olmadı 2. el Ninja 250r al oda 250 liklerin babasıdır
Gör bak 250 cc yi kullanırken bile rahat edemiyeceksin ilk başlarda
Sado
Benim bir arkadaşım hiç motor bilgisi olmazken bmw enduro 1200 gs aldı ilk motoru da oydu ilk 1-2 ay zorlandığını ama sonrasında alıştığını söyledi
Sen bakma onlara kardeşim arkadaş ayağı ... ayağı o 1,2 ay içerisinden kaza yapmayacağı ne malumdü hem o enduro sen SS alıyorsun misal 600 lük bi SS 265 yapıyor 1000 lik ise 299+ yapıyor şakaya gelmez bu motorlar sen 600,1000 lik aldın misal o alışma süreci içerisinde anayollara çıkmam deme yalan söylemiş olursun SS yi tutupda arazide sürecek değilsin
O alışma süreci içerisinde Mutlak birine patlarsın Sonra topik açmayalım
1 söz dinlemeyen Üyemiz daha Vefat etti diye
Sado
Hahaha Allah korusun peki cbr 250 yada ninja 250r sence hangisi iyidir artı bi egzoz taktırsam ağır mı kaçar birde yakıt tüketimleri ne kadardır?
Vallahi Şöyle söylim ninja250 çift silindir 33 beygir Yeni kasasıda geleceği için muhtemelen biraz ucuzlar sağlam bir kask dizlik mont eldiven aldıkdan sonra 2. el temiz bitane bulabilirsin rahatlıkla
Cbr250 de tek silndir 26.4 hp onunda sıfırı 9.900 tl
Kullanmadım ama forumdan okuduğum kadar
Cbr 250 ortalama kullanımda 4 litre yakıyor ara ara gazlamalarla
Ninja 250 ise 5 litreye yakın yakıyor ara ara gazlamalarla ortalama değer bu Ama tabi O bi Kawasaki
Sado
Peki sence kawasaki mi honda mı ?
Sevgili Kardeşim,
Ben prensip olarak yeni başlayanlara daha çok "naked" tarz motorlar tavsiye ediyorum. Böylece acemilik sürprizleri ile karşılaştığında maddi olarak çok daha az yıpranır ve motosikletten soğumazsın ama bahsi geçen motorlar ile olduğu yerde düşürsen bile hatrı sayılır masraflar ve hasarlar çıkacaktır halbuki koruma demiri takılmış "naked" bir motorun başına aynı şey geldiğinde çoğunlukla yerden kaldırır yürür gidersin.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
@eren özer dostumun laflarına tamamiyle katılıp ek olarak tavsiyem ; Bence sıfır bir CBF 150 ile başlaman. Çok zevk alacaksın ve sonrası gelecektir emin ol ;) Kalacak olan parayla da kendine mont, dizlik gibi ekipman alıp geleceğe yatırım yaparsın ;)
Mont dizlik kask vs bir akrabamdan alacağım onun için onlar problem değil cbf150 tarzında da düşündüm ama sanırım onlarda bana göre değil
Aslında bende oocan abiye katılıyorum Grenaj sız bir motor alman daha iyi olacaktır
Bende öyle öneride buluncakdım ama racing tipi diyince bunalrı önerdim
Ama grenajsız bir motor alırsan hiç olmassa yan yatmalarda ,olduğu yerde devrilmelerde cebinde çoook para kalır
O Grenajlar motordan soğutur Japon markalarda o kadarki pahalı
Sado
Peki nakedlar ne kadardır 7.500 lira civarında iyi modelleri var mıdır yakıt tüketimi nedir ?
Hyo ,yada Kanuni gt250 bulabilrsin rahatlıkla o fiyata sym nin commuter, naked benzeri modeli var 250 cc Piyasada pek yok bunlarla var benim bildiğim He başlan gıç için diyorsan ilerde büyütürüm diyorsan Tvs apachede olabilir onunda Düşük cc SS lerden geri kalır yanı yok Bildiğim bunlar var
Sado
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)