tetiquee adlı üyeden alıntı
Arkadaslar Merhaba,
Oncelikle gecmekte olan bayraminizi en icten dileklerimle kutlarim. Dun basima gelen bir o kadar moral bozucu bir animi sizinle paylasmak uzere bu konuyu aciyorum. 3-4 ay once 2.el aldigim motosikletimle (kawasaki er6n 2006) acaba uzun yolda ne yakiyor edasiyla. bayrami firsat bilip, kendimi istanbul`dan cikarak karadan bursa yoluna vurdum. Bayramin 2. gunu oldugundan yollar kaymak, hava sicakligi ise muthisti. Hizimi optimum oldugunu dusundugum 110-120 arsinda tutmaya calisiyor, seytanin ara ara durtmesiyle sol seridi kapatmayi ihmal etmiyordum. Pek bi artist tavirlarla kulagimda kulaklik yolculugumun tadini cikartmayi deniyordum. Kim bilebilirdi ki butun gezi
Yer Golcuk`e nerden baksaniz 4-5 km, sol seridin sag tarafina yakin seyrimi surdururken yanimdan 41 plaka siyah Nissan Xtrail bir jip oyle hizli gecti ki, dalginlikla hafif sola kacsam sanirim suan su cumleleri yaziyor olamayacaktim. Bu yaptigi agirima gitmis, kanim coktan kaynamisti, ben de arkalarindan hizlanip sagindan napiyorsun dermiscesine el-kol hareketleri yaptim. Sofor hatasini bildiginden olsa gerek yuzume bile bakmiyordu. Bu esnada Golcuk`e girmis bulunmustuk. Isiklarda yanina yanastim. Abi seridinden neden gitmiyorsun diye sordum. Icerdekiler pek bi sinirlendi bu soyledigime sanirim ki sofor bana `sen emniyet muduru musun?` diye bir cevap verdi. Ortam cok cabuk gerilmis, ben de sert bir sekilde `yok yaa, bu kadar kolay mi?` diye cevap verdim. Tam bu arada isiklar yesildi ve `Tamam ilerde cek saga` dedi ve yoluna devam etti. Ben de hakkimi ariyordum ki sanirim bu memlekette hak aramak buyuk bir suc. Ilerde araci saga cekti, ben de hafif arkasina yanastim. Motosikletten daha inmemistim bile. Tam bu arada arabadan iki kisi indi ve uzerime gelmeye basladi. Su an hatirlayamadigim bir ton asagilayici soz ve dahasi. Sofor elini kaskima atti, `cikart bi yuzunu gorelim` dedi. Alttan bagli oldugundan ben geri gitmeye basladim. Soylediklerimi dinlemiyorlardi bile. Ellerimle motosikleti mi tutayim, adamlara mi karsi koyayim derken, motosikler pat yere dustu, ben motosiklete bakiyor. Adam bana ehliyet verene kadar kufur ediyordu. Tam bu arada taksiciler adamlarin uzerine atladi, ben motosikleti yerden kaldirana kadar, etrafimda kimsenin kalmadigini gordum. Sonra taksiciler aralarinda 2 tane vuramadik vay be diye konusuyorlardi. Butun bu arbede 2 saniye icerisinde olup bitmisti. Kendime yedirmeye calismaktayim hala da orasi ayri.
Insan tartaklamanin bu kadar kolay oldugu bir ulkede yasadigimizi anladim. Kendimi savunmama bile izin vermemislerdi. Sonra biz buralarda, yakin cevremizde motosiklet gezilerimizden, aldigimiz keyiften carttan curttan bahsedelim. Geziyoruz da, guvenligimizi de bir o kadar dusunelim. Saniyorum bundan sonra arkadasimin tavsiyesi uzerine biber gaziyla motosikletime binecegim. Insanlarimizin bayram dahil cok duyarli oldugu bir donemde yasiyoruz, ne olacagi hic belli olmaz. Keyifli suruslere, tesekkurler. 34 DC 0229