Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

scooter motor değilmiş bunu anladım ...

REKLAM ALANI
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir burgman var grubumuzda, 2 cbf 150 geziyoruz. 3 motor geziyoruz geçmiş tarihte. Burgman dedinde yazayım dedim. Hızımız 30-40 km/h seviyelerinde. Burgman gaza hafif dokuyor, aradan sıyrılıyor ok gibi fırlıyor. Biz arkadan o 30-40 km/h farkı kapatıcaz diye 3 vites attırıp şanzımanın üstünde zıplıyoruz resmen. Burgman gaz kolunun 4 te birini çevirsin, sen arkadan 3 vites değiştirerek gazı kapatman gerekiyor. Vites çok keyifli ama küçük cc de aslına bakarsan zaman zaman, büyük cc ye nazaran viteslerle fazlaca oynaman gerektiğinden yorucu olabiliyor. Yoğum İst. trafiğine girdiğim bi kaç kez debriyaj kullanmaktan sol elimin uğuştuğunu bilirim. İşte sana scooterle viteslinin bir farkı daha.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:01 ----------

Yok yalan söylememiştir elbette, sadece biraz abartmış, mübalağ yapmış diyelim. yedekte dahil hepsini kullansa, hepsi şehir içinde bi sürüş yapılsa en iyi şartlarda herhalde 400-450 km gider diye düşünüyorum.

ben depoyu taşana kadar doldurup özellikle test etmiştim ethemcim , ortalama seyir hızım 80 km ama çoğu zaman , 90-100 km ler civarlarında kullanımla yedekte dahil , 468 ve 490 ortalamasına şahit oldum ama illada ben motoruma az yaktırıcam dersem belki bir kaç km dahaoynayabilir bilemiyorum
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oguzhancık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW1200 GT
    Alıntı motodriftt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    scooter diye motosiklet tarzımı war scooter adı üstünde motor degil o
    Ne alaka şimdi Sen gidip mondial yukiye binersen motor değil dersin Bir PCX yada Burgman An 650 ABS'ye bin Sonra gel burda bir yorum yap.Mondial Felan yanından geçerken -sanırsınki traktör geçiyor.Hatta traktör daha fazla ses çıkartır.Ama Burgman'ın sesi 250 cc motor kadardır veya daha az.Yani HER SCOOTER AYNI DEĞİL !
    Ayrıca fiyatlarda alakasız bir şekilde Burgman 0km 30.000tl Mondial 2.500 tl
    yaşar35 bunu beğendi.
    1.) CBF-150 2.)HYOSUNG 250-GT
    3.)CBR250 4.)HYOSUNG 650-NAKED
    5.)KAWASAKİ Z-750 6.)HONDA 600F 7.)BMW1200 GT...

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    oğuzhancık dediğin doğru aslında bi bakımdan benlki burgman kullansam cbf i beğenemeyebilirdim ama mondial den sonra altın bulmus gibi oluyo insan

Motosikleti
    BMW1200 GT
    bindiğin motora göre değişir

Motosikleti
    BMW1200 GT
    Bence en iyisi yzf125 al :D

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ya yazmayacaktım dayanamadım bunu motordan saymayın
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...92059956/detay

bunuda motordan saymayın
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...94896498/detay

bunuda motordan sayma
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...95154468/detay
    resim koymak zor geldi bu linklerle idare edin

mka19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301
    piaggo scottırın tekerliği koptu ama nası bir şey ben şaşırıyorum motorcuda bunun tekerleği kırılmazmı dedim herkes güldüydü,ama sgerçekten kopabiliyor.zaten şimdi genelde çin malı dakkat etmek lazım.

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bunuda motordan saymayın

bunuda motordan sayma
    Sayın tr100 arkadaşım. Scoteri sevmeyen sevmez, sevemez. Aynı benim gibi. Üstüne jet motoruda taksalar, 1300 cc 200 hp hayabusa motorda atsalar scoter adı üstünde scoterdir. Hiç farketmez. Alıntı yaptığın motorlara ben şahsen bin tl bile olsa binmek için para verip almam. Gönül meselesi bu. Scoteri sevmeyen bi adama zorla sevdirttiremezsin. Ömründede hep scotere binmiş bi adam vitesliye ilk bindiğinde scoter motor değilmis. Anladım der örnekte görüldüğü gibi. Scoter sürene ve binene lafım yok ama sevmeyen adamada lafım yok. Ben şahsen ne alırım, nede binerim. Sevgiler.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Scooter a binmeyen ben motora biniyorum demesin...
    Scooter motordan farklı bişeydir...
    El dir
    ayak tır...
    En basiti keyiftir...

Keyif almasını bilene tabi
    Arda_Karaca bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Arkadaşım sen daha önce hiç vitesli motora binmediğin için sana öyle gelmiş galiba ve ayrıca altındaki motarda kötü değil hani ama iyide değil şöyle 250cc güzel bir sccoter olsa ozaman görürdün
    Bende mondial 151rs kullandım 6.000 kadar ve 46 cc mobiletim vardı onlardan aldığım tadı bana heralde hiç bir vitesli motor vermez elin alışsada çok yorucu bişey düşük cc vitesli motor
    Aynen bi arkadaşım dediğigibi benim rs151 de ibre 125 e kadar çıkıyordu 10 ,12 km sapma var
    Düşük cc 150 cc olmasına rağmen o viteslilerin arasından bir kaçışı var anlatamam he biraz çok yakıyor o ayrı 3 ün altına düşmedi velet hatta yokuş aşşalarda kontak kapıyordum
    Ama emin ol scooterin tadını vitesliye geçtikden sonra anlarsın
    Sado

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bunuda motordan saymayın

bunuda motordan sayma

tmm anlıyorum sizide ama sonuçta zevk meselesi bende bunlara 18.000 vereceğime gidip 18.000 e bir vitesli alırım şahsen tabii bu benim fikrim sizinkinede saygım var ama bu kadar kızmaya gerek yok

scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tmm anlıyorum sizide ama sonuçta zevk meselesi bende bunlara 18.000 vereceğime gidip 18.000 e bir vitesli alırım şahsen tabii bu benim fikrim sizinkinede saygım var ama bu kadar kızmaya gerek yok
    arkadaşın kızdığını nerden anladınız?

motosiklet iki teker dimi gazı açtığın zaman sana zevk veriyorsa scooterde olsa zevk aldığın zaman olay biter boşa tartışma, hayabusayı hiç sevmem beğenmem ama gel gelelim zzr1400'e bayılırım ne alakaysa,

adam sevmiyor istemiyor alacan vitesli motosikletini arkadaşım bizde bakacaz. :D
    olacak olacak...

bahadirce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu anda motorsuz...
    arkadaşlar, otomatik vitesli motosiklet hiç kullanmadım. scooter da kullanmadım. ilk motorum cbf150. 6 aydır kullanıyorum. küçük cc arayanlar ve otomatik vitesten düz vitese geçmeyi düşünen herkese tavsiye ederim. yakıta para akıtmak istemeyenlere de tavsiye ederim.
    yakıt olayını önce özetliyeyim. 300 km 32-34 TL. daha 35 tl almadım. depoyu her zaman fullerim. 300 km olunca tekrar fullerim. bu rakamlara bu şekilde ulaştım.
    şehir içinde hiç bir sıkıntı yaşamadım. son sürat olarak 110 km gördüm. ancak motorun en sevdiği sürat 70-80 km arası. hızlanması şehir içinde gayet tatmin edici. bakım ve parça fiyatları çok makul. başka motosiklet kullanmadığım için (deneme sürüşleri hariç) titreşim olayını kıyaslayamayacam. Çünkü titreşimin ne demek olduğunu bilmiyorum açıkcası.
    geçen gün hayalimdeki motosikleti test ettim. yamaha xt 660. yanılmıyorsam 2008 modeldi. inanılmazdı. trafiğe yukarıdan bakıyorsunuz ve inanılmaz güçlü bir motosikletti. imkan dahilinde ileride düşüneceğim tek motosiklettir. tabiki yakıt olarak yakıyor bayaa.
    AB rh (+)Biz rüzgarı hissetmeyi seçtik, klimayı değil...

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

kızmam maksat sohbet olsun

vitesli motor kullanım tarzı hoşuna gittiğinden olabilir ama scooter de motosiklet çünkü altında motoru var arkasında plakası var bastınmıda gidiyor

Motosikleti
    honda psi150
    Üzerine otururur oturmaz garip bir his geldi. bİR daha böyle cümleler yazma yanlış anlaşılır.scooterlara da laf atma senin nesh kalitesiz bir ürünse bilemem

skyytr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xenter 150
    Vitesli motorun kendine gore avantajlari , Scooter in kendine gore avantajlari vardir. Bu konu basligi sadece igneleyici oldugu icin sanirim herkes kendi sevdigi motorunu koruma altina aldi
    Bu konu boyle arap saci gibi uzar gider
    Scooter Motor Degildir Konu basligini bende kabul etmiyorum. Elektrikli bisiklet motor degildir diye acilsaydi eyvallah
    Ama konu basligina bende katilmiyorum.
    tr100a bunu beğendi.

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Oğlumda "baba ona motor deme. Seninki skuter." diyor. Bende ısrarla motor demeye devam ediyorum. Aslında binmeden önce bende skuterleri aşağılayan bir düşünce yapısındaydım. CBF150 yi satıp skuter aldım. Çok da iyi yapmışım. Bu yaz Akdeniz-ege yollarında 2000 km yol yaptım. Önceki yaz da CBF150 ile gezi yapmıştım. CBF150 ile iki günde gideceğim yolu 11,5 saatte aldım. Kamyonların egzos dumanını yutmak zorunda kalmadım. Hepsi aynamda ufalıp kayboldular. CBF150 hevesini kırdıysam affola.

islam0326 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xenter
    gp500 xenter kulanıcısı olarak sana tamamaen katılıyorum

knoyal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ8
    bende yakın zaman kadar CBF 150 kullandım .Şehir içinde 430 km yaptım , belkı daha guzel kullanımda 500 km goren olmustur ama 650 cok abartılı geldı bana
    2011 CBF 150/6000KM - 2012 CBR 250R /4500 KM -2013 FZ6 NAKED SIMDILIK 2000 KM

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Scoter.. motorun ilahıdır.. vitesliye geçsen bile kenarda durması gereken bir motordur.

cbf 150 ile 5 lt lik bile suyu taşımak sorundur.. 50 cc todayle 19lt damacana bile taşırsın .. pazara gider alışverişini yaparsın ..

scoter candır..
    Hocam ben cbf150 ile pazara çok gittim.Arabayı park edecek yer bulamam diye bi kenara bırakıp cbf150'ye atlar pazara giderdim.Alışverişi yaptıktan sonra seleyi kaldırıp içerdeki kancalara büyük poşetleri takıp iki yandan sarkıtırdım.Artçı koltuğuna da bi büyük pazar çantasını lastikle bağlayıp biraz da arka çantaya malzeme attım mı bütün pazarlığımı taşırdım.Hatta bi keresinde şehire 5 km ötedeki bi çiftlikte kurban kesmiştim.Araba olmadığından kesilen kurbanı çuvallara doldurup cbf150 ile taşımıştım.

Ancak dediğiniz gibi çin malları hariç scooterlar candır.Endurocu olmasam gidip naked falan motor alıcağıma bi tane swt400 ya da 600 alıp bakardım keyfime.

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)