Arifa Günü yaptığım Kaza! Tutanak ve Resimleri Kim haklı çıkar?
Reklamlar
-
21 Ağustos 2012, 14:42
Lütfen başlığı Geçmiş olsun allah beterinden saklasın başlığına çevirmeyelim.Şimdiden hepinize teşekkür ederim başlığı açmamın tek nedeni experlere işi çok düşen yada benzer bir olayı yaşayan arkadaşlar varsa bu durumda kimin haklı bulunup bulunmayacağını tahminenende olsa söylemeleri.Bende ona göre hareket edeceğim
Arife günü saat 17.30 civarlarında bi trafik kazası geçirdim.Karşı taraf hatasını kabul etmedi polis çağırdık, yaralanmalı kaza olarak geçerse 2araçta çekiciyle çekilir, 3gün otoparkta kalır(ilk resmi iş gününe kadar), haklıda haksızda çıksan, çekici ve otopark parasını sen ödersin dedi memur.Bende tamam dedim aramızda tutanak tutalım.Ama şerefsiz sonradan ağız değiştirdi ve klasik sen hızlıydın geldin çarptın muhabbetine döndü.Ben olay çıkartmak istemediğimden sen kendi dediğini yaz ben kendi dediğimi dedim ve tutanağı tuttuk.
Kaza;
Ben kendi şeridimde sağ tarafta ilerlerken,sol tarafta park halinde duran ve kafası benim gittiğim yöne doğru olan transit connect sucu arabasının aniden sağa kırıp U dönüşü yapmak istemesiyle oluştu.
Tutanakta karşı taraf : ''U dönüşü yaparak kendi istikametime dönmek isterken 34ag4646 plakalı motosiklet aracın ortasından kafadan vurarak kaza meydana gelmiştir.'' yazdı
Bende: ''Kirazlı caddesinden Fırat Sokağa döndüm,Sokak ortasında U dönüşü yapmaya kalkan 34EC1596 plakalı arac motosikletime çarptı'' yazdım.
Motordaki hasar: Kafa demiri, ön sol grenaj ,kafa farı, 2ayna,ön fren maneti, sağ sinyal.
Bende, eldiven olmadığından sol ayna patlayıp elimi kesiyor ve elimde 3dikiş var.Bu halde maddi hasarlı trafik tutanağı tutmak biraz salaklık oldu sanırım.Eğer %100 karşı taraf haksız bulunmazsa satıcam motoru, davaysa dava uğraşıcam! bilmiyorum şuanda çok kızgın olduğumdan böyle düşünüyo olabilirim.
Kazanın olduğu sokakta, bir şirketin güvenlik kameralarından 1tanesi tam yola bakıyor.Çarşamba günü 8.30da açılacakmış şirket.Kamera kayıtlarını bana vermeme, tavır yapma ile karşılaşır mıyım? Bu durumda ne yapabilirim? Kayıtı alabilirsem işimin çok daha kolaylaşacağını düşünüyorum.
Kaza anı resmi yok.. çünkü adam bana çarptıktan sonra neye çarptığını görebilmek için arabayı geri aldı ve öyle baktı.Sonra arabayı yolun kenarına aldı.Sucu dükkanındaki anası babasıda çıkıp, oğlum sana bişe olmasın, ıvır zıvır başımın etini yediler sanki bok varmış gibi foto çekmeden motoru kaldırttılar.
Sanki e6yı kapattıkta yolu açacaz! mahalle arasında o kadar ısrar niye anlamadım, kaza heyecanıyla aptallığıma geldi kaldırdım motoru, kenarı aldım bende!!!
Elimdeki kaza resimleri:
Fren yapma şansım bile olmadı... sadece çok az gidonu sağa kırabildiğimden, motorun farı ve sol tarafı hasar gördü.Aracın ön sağ kapısının bitim noktasından (orta direğin olduğu yerden) çarpmış oldum.
Bu durumda eğer kamera kaydınıda alamassam, bu kadar resim ve bu tutanakla kim haklı bulunur?
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Reklamlar
-
21 Ağustos 2012, 14:47
Adam manevra yapıyor, sen kendi çizginde gidiyorsun. Şahsi fikrim karşı tarafın hatalı çıkacağı, düz çizgide giden araç durup dururken çarpmaz kimseye. Takip mesafesi vb. gibi bir hatan olması da mümkün değil.
-
21 Ağustos 2012, 14:50
Kamera kayıtlarını sen istesen belki vermezler ama savcılık istese ona verirler
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
-
21 Ağustos 2012, 14:52
kamera görüntülerini alıp daha güzel sonuçlar elde edersin... eğer görüntü veremyiz derlerse savcılığa bir dilekçe ile savcı uygun görürse tamamdır.. şimdi şuçlu suçsuz a 2 siğorta firmasının ekperleri bir araya gelip karar veriyor. ama resim eksikliği var ve suçunu kabul etmeyen bir şuçlu.. burdan şu sonuç çıkar... kontrolsüz yola atlayan vasıta şuçludur .. ama adam da çok süratliydi demiş... ama motorun granajlarının süratte kırılması lazımdı yani sürat yokmuş.. eksperiş arayıp dava edeceğindedne de bahsedersen daha senin için olumlu olacaktır...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
21 Ağustos 2012, 14:56
Bu arada kamera kayıtlarını isteyeceğin firmaya gittiğinde güleryüzle davran, belki çikolata falan götür; o zaman belki daha kolay alabilirsin kayıtları? Sadece bir fikir, yanlış olabilirim.
-
21 Ağustos 2012, 14:57
tutanak biraz hatalı yazılmış gibi. aracın motosikletine çarptığını yazmışsın. birden önüne çıktığını ve fren yapacak fırsatının olmadığını yazsaydın keşke.
-
21 Ağustos 2012, 15:05
Sevgili Kardeşim,
Yanlış anlamadıysam araç yolun sana göre sol tarafta senin gittiğiyöne doğru park halindeymiş.
Senaryo 1:
Sürücü aracın bu yöne park halinde olduğunu kabul ederse zaten o şekilde park etmesi kural ihlali olduğundan asli kusur karşıya verilir
Senaryo 2:
Sürücü yalan söyler ve aracın yönünü inkar ederse raporda yazdığı gibi U dönüşü yapmış olur bu durumda yine asli kusur karşı tarafa verilir.
Senin süratli olduğunu iddia ederek birşey tutturma şansları yok en fazla tali kusurlu olarak görüneceksin.
Yeni kaza raporlarında %100 %50 falan diye birşey yok asli kusur ve tali kusur tanımları var.
Her iki senaryoda da asli kusur karşı tarafa yazılır ve karşı tarafın trafik sigortasından hasarını tazmin edersin (eğer geçerli bir A2 ehliyetin var ise) için ferah olsun
Ama ,
Biz motosiklet sürücüleri kanunen haklı olsak bile bir kazaya karışmışsak hata bizdedir. Rapor senin yönünde çıksa bile kendini yargılamalı ve "ben nerede hata yaptım demelisin" . Geçiş üstünlüğü bizde bile olsa zaman zaman extra tedbir almalıyız , özellikle bu tür ara sokaklarda park halinde ve sürücüsü içerisinde olan bir araç farkedersek kesinlikle ondan uzak durmalı , önümüze kıracağından sanki eminmişiz gibi davranmalıyız bu davranış bizi kazadan koruyacaktır.
Geçmiş olsun
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
21 Ağustos 2012, 15:09
Konuyu sigorta firması sonuçlandırıcaktır.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
21 Ağustos 2012, 15:14
öncelikle geçmiş olsun.
kazanın şokuyla soğukkanlılığını yitirmen normal. tutanakta ortalama hızı belirtseydin ve araç önüme aniden çıkınca duramayıp vurdum yazsaydın bence durumu daha iyi açıklamış olurdun. sonuçta sen aracın ortasına çarpıyorsun ama araç bana çarptı diyorsun. gerçi her iki durumdada olay tramer e danışılarak karar verdirilecek. sen kamera görüntüsünü alabilirsen iyi olur ama vermezlersede yasal yollara başvurunca vermek mecburiyetindeler diye biliyorum. tahmin ediyorumki tramer seni haklı çıkaracaktır. sonuçta ana yolda olan sensin, senin yoluna çıkan diğer araç.
bu arada olay esnasında senin araçla mesafen neydi ve hızın kaçtı?
-
21 Ağustos 2012, 15:18
Süper Moderatör (BBRR)
Motor ve arabanın üstündeki hasara bakınca zaten sürat olmadığı ortaya çıkacak
parl halinde duran araç yola çıkarken yolu kontrol etme zorunluluğunda..
Araç hiç bir şekilde sağa parkettiğini iddaa edemez. hasar aracın sağında..
Ortada inkar edilemeyecek gerçekler var ..
Eğer görüntüleride lisanı münasiple istersen alırsın . yok eğer vermezlerse savcılık isteği ile alırsın ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
21 Ağustos 2012, 15:24
Gecmiş olsun..İyiki vurmussun diyecegim yanlıs anlama..Cünkü vurmayıp..Yatırsaydın motoru vurmadıgın için..Birsey yapamazdım..İnş kazanırsın
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
21 Ağustos 2012, 15:24
@Feyizoğlu büyük geçmiş olsun bir şanssızlık silsilesi devam ediyor sende hayırdır inşallah nazar değdi valla. hızın yasalar dahilindeyse %100 sen haklısın.
-
21 Ağustos 2012, 15:29
Çekilen fotoğraflar yetersiz önce onu söylemek istiyorum. Olayın gerçeklerştiği yerin 10 metre kadar gerisinden kaza yerini yolu geniş bir şekilde alan bir fotoğraf olması gerekirdi. Bu tür durumlarda biraz uyanık davranarak suçu adama yüklemen gerekir. Aracıma çarptı yazmışsın. Biraz sıkıntılı gördüm. Video varsa iyi olur senin açından. Onuda sana vericeklerini zannetmiyorum. Bana vermemişlerdi büyük bir kaza yapmıştık minibüsle. Sonra trafikçeleri yollamıştım onlar almıştı. Bu saatten sonra sadece beklemek kalmış. Geçmiş olsun.
~ - 2012 Skoda Octavia TDI DSG - 2011 Palio Sole 1.4 Premio ~
-
21 Ağustos 2012, 15:41
Geçmiş Olsun Öncelikle. Ben Özel Hastanede Çalışıyorum Kamera Güvenlik Odasında. Bizdede Kayıt istenildiği zaman Şahıslara direk olarak verememekteyiz. Eminiyet Müdürlüğü Bize Yazı Yazıyor Yazı Yazıldıktan sonra yanı resmı yazı bıze geldıkten sonra hemen görüntüleri Şefimize iletiyoruz oda gereken mercilere hemen ulaştırıyor. Fazla Uzun sürmez Bu Kamera kayıtı İşi. Ama Çok işinize yarayacaktır ki Kazanmanızı bile sağlar. Bu konuda bızden görüntü alıp kazanan şahıslar var bazı konualarda. Saygılar.
Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!
-
21 Ağustos 2012, 15:51
elinde bi kamerayla git. vermezlerse en azından ekrandan ben çekebilirmiyim de. bak arkadaşımın motorunu alan kişi de kaza yapmış sanırım bunu everdi mahkemeye http://www.youtube.com/watch?v=8qTFHRK12bQ
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
21 Ağustos 2012, 15:54
büyük geçmiş olsun. peşini bırakma. hakkını savun
-
21 Ağustos 2012, 15:58
Geçmiş olsun gördüğüm kadarı ile sen haklısın ortada aşırı hızda yok bunu en salak birisine göstersen oda anlar kamera görüntüleri sonucu verecektir.
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
-
21 Ağustos 2012, 15:58
-
21 Ağustos 2012, 16:04
mhmtcbn06 adlı üyeden alıntı
motorun sahibi galiba
kapıyı açıor adamı dövüyor..
evet, arkadaşımdan aldı motosikleti, satın aldı anlamında :D
Görgü tanığı kimin yanında bide o çok önemli dikkat et bi işler dönmesin orda
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
21 Ağustos 2012, 16:07
kefeeee adlı üyeden alıntı
evet, arkadaşımdan aldı motosikleti, satın aldı anlamında :D
dayak varmı hakkaten sonunda
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)