Boludan nereye gittiniz 110 km Bende boludayım.Ybr orjinal aydınlatması pek hoşuma gitmedi benim.Bende xenon takdım rahat ettım.Uygun ekipmanın olmazsa (montun,kaskın vb.) üşürsün.Bence gece yolculukları gayet güzeldir
Boludan nereye gittiniz 110 km Bende boludayım.Ybr orjinal aydınlatması pek hoşuma gitmedi benim.Bende xenon takdım rahat ettım.Uygun ekipmanın olmazsa (montun,kaskın vb.) üşürsün.Bence gece yolculukları gayet güzeldir
HONDA
Motosiklet montun yokmu rüzgar geçirmez onlar
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
bolu merkezden yola çıktık mudurnu yoluna doğru gittik yol üzerinde ketenler köyü var dağa doğru çıkılıyor dik bir şekilde.Yukarı tırmandık yaklaşık 3-4 saat kadar kaldık köyde.Sonrasında köyden inerken dayım geçti öne düz bayırda 60-80 arası giderken birden hafif bir tümsek hopllattı bizi ardından 5cm kalınlığında çakıllı yol arka lastik orman tarafına doğru attırdı kendini nerden baksan bir 30-35 metre sürüklendik(motoru düşürmeden) aşağı indikten sonra mudurnuya devam ettik orda baya bi gezdik sonrasnında aynı yolu tekrar geri geldik
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------
hayır sadece kışlık montumu giymiştim bilseydim bu kadar soğuk olacağını onu giyerdim
Bende geceyi sevenlerdenim... farlar sayesinde virajlarda bile geleni gideni anliyoruz... AMA motor, kiyafet ve farlar uygun olmali... aksi takdirde zor...
savas abi
pek cok kısı 125 cc yetersız demesıne karsın ben yeterlı dıyorum bu yuzden gece yolculugu tercıh edıyorum
ıstanbuldan gece yola cıkıp gelıboluya ortalama 105-115 arası gelıyorum kı oldukca yeterlı bır surat
arkadan araba geldı mı on frenı az sıkar gıbı yapıyorum arka stop yansın dıye 5-6 kere yakıp hızımı dusurmeden yola devam edıyorum
motor en ruzgarlı havada en kotu 95 - 100 gidiyor zorlayarak ki yetiyor kim ne derse desin
ayrıca karsıdan gelen uzunları yakan hayvanlar benim canımı tehlıkeye atıyorsa selektor sonucu kısaları acmıyorlarsa yakarım uzunları o zaman el mahkum kısalara alıyorlar
kıyafet konusuna katılıyorum
begere'nin ruzgar gecırmez ust bodysı cok ıyıdır sadece onu gıyıp soguk havada uzerımde motor montumla tekırdagdan gectım gram usumedım tavsıye ederım
birincisi, üst kalite bir kask kullanmanız vizörün gözünüze topladığı ışığı sıfıra yakına düşürecektir. ayrıca (bende de ybr esd var) her ne kadar sınıfında güzel aydınlatmaya sahip bir motora sahip olsanız da, gerek lümen olarak gerekse aydınlanan alan olarak 4 tekerli araçlarla kıyaslanamayacak kadar kötü farı var. bu sebepler kaza yapmanız için gayet yeterli...
ayrıca yolun neresine bakacağını bilmek, göz alma olayının büyük oranda önüne geçer. bunu da zamanla öğreneceksiniz
ikinci olarak, üşüme konusuna gelince de, öğle saatinde temmuz ortasında geçmeme rağmen bolu tünellerinin orada oldukça üşümüştüm. motoru gölgeye çektim dinlenme tesisinde 2 çay içtim o kadarcık sürede motor bloğu neredeyse tamamen soğumuş. bolu gibi yerler gece sürüşü yapılacaksa kesinlikle tam teçhizat istiyor... (termal içlik, kışlık motosiklet kıyafetleri, elcik ve koltuk ısıtma gibi)
tekeriniz düz bassın
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
gece sakin olur cogunlukla güzel bence
Yakışıklı
Rica ederim Murat,elimden gelen şimdilik bu,
Gece yolculuğu keyifli de Türkiye'de değil.Burada öküzün envai çeşidine ehliyet verdikleri icin gece yolculuğunu ben yapmak istemiyorum.
15 yıl kadar önce bir gece Malkara'da tek bir ışığı bile olmadan ana yolda seyreden traktöre çarpmaktan son anda kurtuldum.Traktörü durdurdum,ana avrat sövdüm,neye yaradı,?
alçalmış oldum sadece,o kadar aşağılık bir adama aşağılık olduğunu söylemek,anasına sülalesine sövmek onu hizaya getirmez ki.O yine aynı zihniyette devam edecektir.
Yine 20 yıl kadar önce Antalya yolunda sayısız domates kasası yola dökülmüştü,farkedinceye kadar ön tamponu paramparça etmiştim.
Otomobille kolaylıkla ya da az hasarla üzerinden gecebileceğimiz küçük şeyler motosiklet icin Büyük tehlikedir..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:38 ----------
ben o yolu yüzlerce kez geçtim,
selektör yaptığın hayvanın hayvanlıktaki mertebesini bilemezsin ki,hayvanlığı aşıp onun bunun çocuğu seviyesine ulaşanlarla başın belaya girebilir.
Gündüz bile karşıdan gelen motora rağmen önündekini sollayan hayvan dolu.
arkadan gelen arabalar icin 5-6 kere fren lambasını yakman bile vahim bir durumdur.Daha iyi süratlenen bir motorda bile buna ihtiyaç hissedilebiliyor.
Yoldan nasıl çıkar gibi oldunuz ki ??
Ayrıca motorun ışıkları sönük kalıyor asfaltta
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)