Selamlar,
Motosikletimin 1000 km (500-1000 arası) bakımı için servisle görüştüm. Geçtiğimiz perşembe gelmemi söylediler. Gittim, saat olarak geç kalmışım, bugün olmaz dediler. Cumartesi sabah gelmemi söyledi usta. Bu sabah gittim ben de servise. Ancak bugünde usta teslimata gitmiş yokmuş.
Benim motorun göstergesi %23 fazla gösteriyor. Yani 100 km gidiyorsunuz gösterge 123 km yazıyor. Şuanki gösterge kmsi 1100 de. ~1230 yazdığında gerçekte 1000 km yi doldurmuş olacağım. Servisteki adam km ye baktı ve "ben 1100 gördüm birkere" dedi. Tabi benim biraz şalterler attı bu lafın üstüne. Kendisine 2 seferdir servise çağrıldığımı ve geri çevrildiğimi, bu süreçte km nin arttığını, durumun tamamen benden kaynaklanmadığını, ayrıca göstergenin fazla yazdığını ve bunu perşembe günü ustaya ilettiğimi, ustanın da bu durumdan haberi olduğunu, genel olarak sorunun karşılıklı olduğunu ve anlayışlı davranması gerektiğini ve böyle söyleyerek garanti dışı bırakmayı mı kastettiğini sordum, izah ettim, söyledim. Kendisi de ustanın göstergenin yanlış olduğunu tespit etmesi durumunda bakrız felan gibisinden geçiştirmede bulundu.
Şimdi ben bu adamları zaten şikayet edeceğim. Ancak kabak da bir yandan benim başıma patlayacak gibi. Bayram süresince de biraz yol yapacağım için 1000 km yi geçmemek adına dijital göstergenin bağlantı soketini çıkarmaya karar verdim.
Gösterge;
Mondial X-treme göstergesi
Bu durumda göstergenin kendini resetleyerek km yi sıfırlaması gibi bir şey olabilir mi? O zaman olay daha da büyüyecek çünkü.
Not: Km telini teker kısmından sökmek/takmak çok daha zahmetli bir iş.